Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlikten muaf olmak için boy-kilo hesabı nasıl yapılıyor?

@OğuzHan112 Hocam selamlar umarım iyisinizdir. 27 yaşındayım. . Boy: 1:78 Kilo: 126 kiloyum. Açıkcası hem iş yoğunluğumdan hemde kilomdan dolayı gidemiyorum. Bir yandan da düzenli olarak alerjik astım hastasıyım. Düzenli ilacım var. Sizce durum ne olur?

Teşekkür ederim siz nasılsınız? Kilonuz oldukça fazla,direkt muafiyet verilebilir..belki erteleme sonrası tekrar değerlendirilirsiniz.

Sonuc olarak erteleme olsada kilo veremediğiniz sürece askerliğe elverişli değildir.

@Candles,

@OğuzHan112,
hocam kıymetli mesajınız için teşekkürler, açıkcası +41 maddesinin geçeceğine inanıyorum, astım ilacı raporum sizce işe yarıyor mu? bu konuda fikrinizi merak ediyorum. Keza sağ ayak tabanımda da boydan boya bir trafik kazası kesisi var.

Sft bulguları ne diyor ona bakmak gerekir,mevsimsel rinit askerliğe engel değil,diğer söz ettiğin kesi herhangi bir sekel bırakmamış ise o da engel değil.

Sizin kilonuz oldukça fazla.. muafiyet alırsanız kilodan alırsınız.

@Candles,

@OğuzHan112,
Çok teşekkürler hocam, ciddi oranda nefes darlığı yaşıyorum sanırım dahiliye doktoruna bunu da belirtmem gerekiyor. Tecili bozmaya çalışıyorum da teknik sorun var diyip ilerletmiyor öğretmenlik/doktorluk kısmında. Olmadı askerlik şubeye gidip bozdurabilirim sanırım. Yarın gideceğim, gelişmelerden haberdar ederim çok teşekkürler.

klinik muayene sft testi belirleyici olur, sürekli nefes darlığı halinde iseniz alerjik rinit olsa dahi ciddiye alınır değerlendirilir.

Alerjik astım demişsin (mevsimsel rinit) engel değil, önemli olan klinik tablo/Kolay gelsin.

@Candles,

Üst Alt