Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asperger Sendromu, Atipik Psikoz ve Obsesif Kompulsif Bozukluk hastalarının yaşamı

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
631
Reaksiyonlar
350
Asperger sendromu, atipik psikoz ve obsesif kompulsif bozukluk Hastası bir kişinin yaşamı nasıl olmalıdır.

Yaşam hep acılarla "DOLU" değildir.

Asperger sendromunda illa da ilaç kullanmak gerekir mi?

İlaçla tedavisi yok, sadece belirtileri örneğin ; depresyona neden olduysa onun için ilaçlar oluyor

@ChuzTR
okudum yazılı metinleri. Çok faydalı oldu bu yazı.

Asperger sendromu hastalığı ile "EVLİLİK" yapan varmı?
Ne gibi sorunlar olur?

Ayrıca bende sonradan "Hafif Derecede Mental Retardasyon" oluştu zamanla yani. Yarınları göremiyorum ve bu konuda hiç planım ve fikrimde yok. Ot veya saman gibiyim. Sadece geçmişi hatırlıyorum. Yaşantısı benim gibi olan veya buna benzer olan varmı?

Konu 1.637 kez tıklanmış ama nedense pek az kişi cevap vermiş. Cevap yazmış...

Asperger Sendromu hangi engel grubuna girmektedir?

Sevdiklerimizinin kalbini kırıyor muyuz? Nede olsa gelişimsel bozukluk...

sevdiklerin sen mutlu olmaya çalışırsan mutlu olur.mutsuz olursan üzülürler asıl.bunu unutma.

Bildiğim kadarıyla "ASPERGER SENDROMU" nun kesin tedavisi yok ilaçlarla. Görüşlerinizi bekliyorum.

Çoğu birşeyin "farkındayım" ama elimden bişey gelmiyor.

Bildiğim kadarıyla "Asperger Sendromu" OTİZMin yarısı.

Çoğu zaman çoğu şeyin farkındayım.

Evlilik hazırlıkları yapmaktayım, benim için en önemli şey nedir? EVLİLİK YAPAN VARMI ASPERGER SENDROMUNDA?

""Asperger Sendrom"" diğer psikolojik hastalıklardan nasıl ayırt edilebilir?

Eskiden beri hep aklımda şöyle bir hayal (ve hayalim) var,
"iyi"mi "kötü"mü bilmiyorum ama ben işte yalnız kalmışım, sürekli yattığım bu yerde hiç ziyaretçi bile kabul etmeden en yakın akrabalarımda dahil olmak üzere akıl hastalarının yattığı yerde sürekli kalıyormuşum.
Kendimi hep o düşünceler içinde boğuluyormuşum gibi sanki...

Ben mi çok yanlızımki acaba.

Asperger de asıl sorun elden bişey gelmemesimidir?

Yüzde(%100)'ye vurduğum zaman:
Asperger Send........%70
Obsesif Kom.Boz....%20
Atipik Psikoz............%10

BU 3 HASTALIĞIN ORTAK BİR ADI VARMIDIR?

Ortak 1 adı olabilir belki bu 3 hastalığın tıp dünyasında veya tıp dilinde.

Ortak yönleri vardır ama mutlaka demi.

ayDÜNYAvazo

ortak yönler olablr ama 1 hastalık olarak geçmez. rapor alırsanda en yoğun olan hastalığından rapor alrsn

Limooon

Tabiki ben kendi hastalığımı 100 deye vurduğum zaman
Asperger Sendromu 70%
Obsesif Kompulsif B. 20%
Atipik Psikoz 10%

Şimdi 35 yaşındayım. 20 yıl önce falandı. Sağ kulağımın iç kısmına odunun sivri yeri sert bir şekilde değdi ve çıktı (kulağımda sağırlık ve kanamada olmamıştı o zaman). O andan itibaren bende insanlardan kaçma, korkma, huylanma ve insanlara karşı agresiflik başlamıştı. Bu kazayla beraber içime korku girmişti korkuyordum bu psikolojik bir korkuydu bence. Bu kazaya kadar psikolojikman ve ruhen çok rahattım. Kafama istemediğim düşünceler gelmeye başlamıştı bende.

doktoruna sorman daha iyi olur ama genel kanı bizim rahatsızlığımızın en büyük etkenin genetik yatkınlık olduğu yönünde çevresel etkiler 2. sırada belki bu olay tetikleme yapmıştır dediğim gibi doktor daha doğrusunu bilir

Rddvl
Doktorlara da sordum bu konuda ben net bir cevap alamadım. Bu olay fiziksel bir vaka ama sonucu psikolojik sorunları beraberinde getirdi. Bütün psikolojik sorunlarımın kaynağı genel olarak bu kazaydı bence.

Bu kaza belkide hayatımı değiştirdi. Acaba bu kaza benim stresörleri mi tetiklemiş olabilirmi ve "aktif" hale getirmiştir diyorum ben. Ama önceden küçüklüğümde de düşünceli biriydim. Bu arada çocukken sosyaldim ben diğer arkadaşlarımla "oyun oynamak" yerine "sohbet edelim" derdim hep ve o zaman sorun yoktu.

20 yıl önce olan bir olayı unutmaya çalışmalısınız bence neden aklınıza getiriyorsunuz ki tabi eğer sizde fiziksel bir hasar bırakmadıysa kaldı ki bıraksa bile yine unutmalısınız hepimiz hayatımızda bir şeyler yaşıyoruz iyi ya da kötü her şey bizim için eğer biz her kötü olayı kafamıza takar bunu da davranışlarımıza yansıtırsak o zaman kendimizi yıpratmaz mıyız ve zaten bütün hastalıkların başı sıkıntı stres değil midir siz bunu düşünerek kendinize dert ederek farkında olmadan birçok hastalığa da davet çıkartıyorsunuz eğer eliniz ayağınız tutuyorsa her işinizi yapabiliyor iyi kötü karnınızı doyuruyorsanız başka bir şeyi dert etmeye gerek yok bence kalın sağlıcakla..

ayDÜNYAvazo
Bu kaza bilinç altına işlenmiş imlek imlek nakış nakış geçmiş olsun kardeşim

eMeL_eMeL
Aklıma geliyor işte o kaza bende bendeki beni değiştirdi. Şuan yani şimdi psikolojikmen rahat değilsem ve aşırı stresliysem bunun tek sorumlusu o değilmi evet. Ne diyecem bilemiyorum. Aklımda hiç sorun yok onu biliyorum vede kendimide biliyorum.

(ben)
Doğru diyorsun dün gibi anla işte kimse hatırlamak istemez ama başına gelen hiç unutamaz ki.

Aklınıza geldiğinde mutlu oluyorsanız getirin o zaman ama görüyorum ki mutlu olmuyor aksine üzülüyorsunuz o zaman niye bunu kendinize yapıyorsunuz hayat fani ömrümüz çok kısa aslında.. Bir şeyler yapın kendinize bir hobi edinin sizi mutlu edecek şeyler yapın dediğim gibi herkesin kötü anları var önemli olan o anlardan iyi bir şeyler çıkartmaya çalışmak yaşadığımız her şeyin bir sebebi bir hayrı muhakkak var belki başınıza daha kötü bir şey gelecekti ama onunla atlattınız şükür etmelisiniz olumlu düşünmeye çalışın hep siz kazanırsınız :)

@eMeL_eMeL

Çok teşekkür ederim. İlgi ve alakanız için.

Bu kaza hayatımı değiştirmişti benim.

@Fatih4972

Tabiki zor bir durum kardeşim.

Yakın zamanda bu hastalıklardan engelli raporu alan varmı?

OKB li yaşam sürmekteyim. İşte çok titizim ama evde gereken düzeni sağlayamıyorum. Bunun nedeni nedir acaba?

Benim gibi benim durumumda olan varmı?

"Terzi kendi söküğünü dikemez" derlerya doğru olsa gerek o benim sanırım.

Asperger Sendromu na "SAĞLIK KURULU" nda hangi bölüm oran vermektedir? Hangi bölüm bakmaktadır?

Bilgisi olan varmı bu konu hakkında.

Aspergerli çok yok sanırım Türkiye'de.

Bakmak isterdim ama önceden sağıma soluma hiç bakamazdım ben (işe gidip gelirken dışarda çok zorlanırdım). 2012 "yaz"ından beri sürekli ilaç kullanmaktayım. İlaçlarla baya düzeldim şimdi. Herkese geçmiş olsun. Allah hastalara şifa versin.

Bende göz çukuruna yani göze bakamazdım. Sanki insan derisi içinde başka varlık çıkacak gibi geliyordu. Şimdi böyle bir inancım kalmadı. Büyük oranda normalleştim

@dreamfail

Bana sürekli insanların baktığını sanıyordum ve o anda hiç hareket edemezdim.

Bir gün bile ara vermedim. 2012 TEMMUZ'dan beri düzenli olarak psikiyatri ilaçları kullanmaktayım. Bu bir başarı sayılırmı? Bu şekilde benim gibi ilaç kullanan varmı?

Bu zaman zarfında çalışma imkanım %80 veya 90 arası olmuştur sanırsam.

Bu durum beni gıcık ediyor. Canımı bezdiriyorcasına. Huylanıyorum sanki.

ORGANİK OLMAYAN PSİKOZ,TEDAVİ İLE İŞLEVSELLİĞİ KISMEN DÜZELEN
Engelli raporu oranı % kaçtır?
Bana bundan %40 verildi ve sürekli.

%65 olması değilmi bu oranın?

RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI : F29 - ORGANİK OLMAYAN PSİKOZ, TANIMLANMAMIŞ, Z00.4 -GENEL PSİKİYATRİK MUAYENE, BAŞKA YERDE SINIFLANMAMIŞ

(%40 hesaplanmış yanlış yazılmış olabilirmi acaba)

"Eğer ben hasta olmasaydım çok büyük veya ünlü bir kişi olurdum" demek "Asperger Sendromu" numu işaret eder?

Psikiyatrik engelli bir kişi olarak "BEN Çok büyük bir adam olurdum" demek sadece "Asperger Sendromu"nda mı yaygın bir şekilde kanıdır sizce?
DÜŞÜNCELERİ ALAYIM 😁😁😁😁✋
(NOT:Lütfen Sadece Psikiyatrik Engelliler)

hiçbir zaman çok büyük adam olma gibi bir haylim düşüncem asla olmadı ...
kimseye muhtaç olmayacak kadar para kazanacak işim gücüm olsun kafi.....

POWER_

Hiçmi içinde "UHDE" kalmadı. Ben mesela gelecekle ilgili hiç plan yapamıyorum kafamda "bir saat" sonrası hatta hatta "yarım saat" sonrasına dair hiç bilgi mevcut değil. Belki ben senden kötüyüm ama ben böyle olmasını hiçmi hiç istemezdim sadece (üzgünüm) 😣😣😎😎

Son düzenleme:
Cumhurbaşkani olmak isterdim yaşasin paranoid tip şizofreni 😂😂😂😂😂😋😁😁😁

PTŞ diyon yani(Paranoid Tip Şizofren(İ)) hah ha ha dedim 😎👍

@(Gölge)

Seni ben cumhurbaşkanı ilan ediyorum. Yoksa Kral mı olmak istersin 😁😁😁😁😁😁 bi karar ver sende olmazki ama böyle.

ayDÜNYAvazo

Çok güzel hayatın olursa bitmesin diye üzülüceksin. İstemediğin bir hayatın varsa gitgide seviniceksin. Bunu yakala abi. Nötürle kendini hayata ben öyle yapıyorum :)

ayDÜNYAvazo

elbette içimde uhde kaldı pişmanlıklarım var elbette oda üniversiteyi yarım bırakmak oldu hayatta ki en büyük pişmanlığım eğer üniversiteyi bitirmiş olsaydım şimdi herşey daha farklı olurdu belkide şimdiye iş eş sahibi olurdum buda kaderin cilvesi....

Asperger Sendromu nda Hiper(aktiflik) ve Dikkat Eksikliği çogunlukla depresyon mu eşlik etmektedir?

Bu konuya hakim kimse varmıdır

Hiperaktiflik
Depresyon
Dikkat Eksikliği
Takıntı obsesyon
Göz teması kuramama

Eskiden hiper aktiflik ve dehb in de eşlik ettiği düşünülürmüş ancak yeni bulgulara göre asperger sendromu olan insanların psikopatik odaklanma denen odaklanmaya sahip olduğu anlaşılmış...
Depresyona gelince asperger sendromuna sahip bireylerin çoğunluğu depresyon ve anksiyete hastası ve geneli göz teması kuramaz kurmada az kurar yada normalden fazla göz teması kurar ...
Obsesyonik düşüncelere ve ilgi alanlarında sahipler...

Peki bir insanın asperger li olduğu nasıl anlaşılır

Şu an tanı ölçülerinde kaldırıldı ancak...
Alışılmışın dışında tuhaf addedile bilecek şekilde yemek yiyorsa muhtemelen otizmlidir

sürekli yanlız kalma isteği yanlız kalamayınca sinirlenme uykusuzluk veya normalden fazla uyku

@Fatih4972

Bende var bunlar doğrusu

Benim psikiyatrik ilaçları hergün kullanacağım, sadece geçmişimi hatırladığım, bilinç altında yatmakta.

Üst Alt