Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asperger Sendromu, Atipik Psikoz ve Obsesif Kompulsif Bozukluk hastalarının yaşamı

Bilinç altımda üstümde heryerimde üç harflilerin şüphesi var ve nasıl bir gelecek beni bekliyor sorusu var. Bu dünyadan geçmişim ben nefes alayım çalışayım yeter...

Kimse bu hayatta mükemmel olmak zorunda değil ki. İnsanlar düşer şaşırır. Ve bunu kimse bilmez ama insan düştükçe düşer. Çünkü bikere aşağıya meyil alırsa kişilikte bozulma olur ve aşağıya doğru gider. Herkesin şansı eşit olmuyor bu hayatta.
Bende hayat derslerinin çoğunu geçmişim. Hatta bazı dersleri inanılmaz güzel vermişim şuan gördüğüm üzere. Ama bazı derslerden de kalmışım. Böyle olmak zorunda değildi tabi. Kimse...

Asperger Sendromlu kişiler çok zeki vede akıllı olmak zorundamıdırlar cevaplarınız?

Asperger Sendromlu kişiler çok zeki vede akıllı olmak zorundamıdırlar cevaplarınız? (BUNUN SEBEBİ GEN MİDİR)

Çevrenizde "ASPERGER SENDROMLU" kişiler varmıdır?

Organik Olmayan Psikoz değilmiyim ki ben yaşadığım sıkıntılarda bunlar?

(BU KAZA BENİM FABRİKA AYARLARIMLA OYNAMIŞTI)

Şimdi 36 yaşındayım. (LİSE 1) 21 yıl önce falandı. Sağ kulağımın iç kısmına odunun sivri yeri sert bir şekilde değdi ve çıktı (kulağımda sağırlık ve kanamada olmamıştı o zaman). O andan itibaren bende insanlardan kaçma, korkma, huylanma ve insanlara karşı agresiflik başlamıştı. Bu kazayla beraber içime korku girmişti korkuyordum bu psikolojik bir korkuydu bence. Bu kazaya kadar psikolojikman ve ruhen çok rahattım. Kafama istemediğim düşünceler gelmeye başlamıştı bende. İnsanların bakışları altında yürüyememe ve de çalışamama da başlamıştı bu kazayla birlikte.

İnsanların yanında sıkılmaya başlamıştım çok zorlanıyordum bu konudada.

Bu zamana kadar
Ne bi
"SES"
Nede bi
"GÖRÜNTÜ" de görmedimdi.
(HAYATIM BOYUNCA)

ayDÜNYAvazo

Doktorunuzla görüşün veya başka bir doktora sorun. Sosyal fobi de olabilir. Gerçeklikten aşırı bir kopma olmamış bence. Tuhaf inançlarınız yok. Psikotik hezeyan ve anksiyete farklıdır. Psikozda düşündüğün şeyde emin olursun ama anksiyetede şüphedir sadece.

İlaç kullanırken hiç belirti gösterdiniz mi?

Pickle

Seninde dediğin gibi İlaç kullanırken öyle tuhaf belirtiler olmadı. 9 yıldan fazladır oldu ilaç kullanmadığım olmadı hiç (Düzenli olarak kullanmaktayım)

Son düzenleme:
Pickle

Seninde dediğin gibi İlaç kullanırken öyle tuhaf belirtiler olmadı. 9 yıldan fazladır oldu ilaç kullanmadığım olmadı hiç (Düzenli olarak kullanmaktayım)

Bence psikoz olsaydı ilaç kullandığınız halde alevlenme dönemleri olurdu veya ufak tefek belirtiler kalırdı ama tuhaf olanlardan.. Benim mesela abur cubur yediğimde halüsinasyonlarım daha fazla oluyor. Bir de tuhaf inançlarımdan tamamen kurtulmuş değilim doktor ilacın dozunu arttırdı mesela.

ayDÜNYAvazo teşhisiniz atipik psikoz mu, normal psikoz mu? Sanırım atipik psikoz. Adı üstünde, atipik. Genel psikoz özellikleri yok.

ayDÜNYAvazo teşhisiniz atipik psikoz mu, normal psikoz mu? Sanırım atipik psikoz. Adı üstünde, atipik. Genel psikoz özellikleri yok.

OKB de var ve Asperger Sendromu da eşlik etmekte. Ayrıca "Depresyon" da var bende.

(Bana göre "psikoz" diye birşey yok bende)

Abizol 30mg
Ozaprin 30mg
Efexor xr 150mg
Dideral 40m

Hiç söylemedimdi aklıma gelmemişti daha önceleri. İlk gittiğimde söylerim artık.

Sizce hangisi daha ağırdır:
Asperger Sendromu, Okb ve Atipik Psikoz dan.

Bazı zaman olur insanın kafası çalışmazmı şimdi böyle hissediyorum ben bu aralar?

Bazı zaman olur insanın kafası çalışmazmı şimdi böyle hissediyorum ben bu aralar?

GEÇİCİ BİR DURUMMUDUR BU SİZCE?

Benim gibi hisseden varmıdır?

Bazen insanlara "CEVAP" vermekte bile zorlanıyorum. 😁😁👍

Biraz önce uyumuşum ve gülerek uyandımdı o na da güldüm dü.

GEÇİCİ BİR DURUMMUDUR BU SİZCE?

Benim gibi hisseden varmıdır?

Bazen insanlara "CEVAP" vermekte bile zorlanıyorum.

ayDÜNYAvazo

İlaca başlamadan önce öyleydim ama düzeldi şimdi.
Sizinkinin sebepleri farklı olabilir tabii. Stres, beslenme, uyku vs vs.

Pickle

Bana da 9 buçuk yıl oldu düzenli olarak ilaç kullanmaya başlayalı.

Bende birden çok psikiyatrik hastalık iç içe geçmiş doğrusu. 😁😁😁😁😁

SES=yok
GÖRÜNTÜ=yok
Bu zamana kadar hiç olmadi bu ikisiden'de.

Fırsatım olmadı sormaya.

Tekrardan tüm hasta arkadaşlarımıza Allah şifa versin.
Yaş=36
Düzenli Tedavim=9 buçuk yıl(Abizol 30mg, Ozaprin 20mg, Efexor XR 150mg, Dideral 40mg)
Askerlik Biteli=12 yıl(Askerlikten sonra kafaya takmaya başladım özellikle insanları)

EVET bu arada ben ilaçlar sayesinde çalışabiliyorum.

Hiç evlenemeyen bir kişiden "gelişimsel bozukluk var" denilebilirmi sizce arkadaşlar?

(Hayatı Boyunca) Hiç evlenemeyen bir kişiden "gelişimsel bozukluk var" denilebilirmi sizce arkadaşlar?

Benim yaşım 36 olmasına rağmen daha hiç evlenemedimdi.

Buna başka örnek varmıdır?

Örneğin kişide "ASPERGER SENDROMU" var ama evlenemiyor nedense?

Asperger Sendromu ile birlikte SINIRDA MENTAL KAPASİTE(IQ:70.80) hastalığı görülebilirmi? "

"Şizofreni türü herhangibir birşey yok bende"
YOK BENDE BİLİYORUM BUNUN FARKINDAYIM BEN

Pickle
Bana acaip geldi bu iki hastalığın yan yana gelmesi/aynı kişide görülmesi doğrusu.

Şöyleki bilindiği üzere Asperger Sendromlular normal veya normal üstü zekaya sahiptirler.

Düşünsene zeka seviyem "sınırda" benim.

ayDÜNYAvazo

Messi aspergerlimiymiş ? Bence messi inanılmaz zeki ve özgüvenli. Sadece iyi rol yapıyor. Aspergerde zeki olabilirsin ama özgüven sıkıntıdır.
O habere baktım romario diye biri yazmış ama gerçekliği çok düşük. Şizofrenlerinde yaratıcılığı arttırdığı söylenir ama kendine bile yararı olmaz evet güzel senaryolar yazar. İyi aklıma geldi valla. Şahsen şuan şizodan çıkmış bir psikozlu olarak bikaç senaryo yazabilirdim ama gerek yok herşeyden paranoya yapıyorum onlarda çıkmasın başıma.

Üst Alt