Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asperger Sendromu, Atipik Psikoz ve Obsesif Kompulsif Bozukluk hastalarının yaşamı

soneman

Onu bırak yarın ne olacağını bile kestiremezsin.

AS öldü o zaman

O zaman AS diye birşey yok ne diyelim başka.

Powerofthink214 siz asperger sebndromu hastası değilmiydiz teşhis konmadı burda böyle bir hastalık yok dendi artık

10 buçuk yıllık tedaviye karşılık olarak sadece Anksiyete Bozukluğu demek adil midir?

10 buçuk yıllık tedaviye karşılık olarak sadece "ANKSİYETE BOZUKLUĞU" demek adilmidir?

Bu KADAR BASİT OLABİLİRMİ SİZCE.

Evet sözde öyleymiş
Ama ben yinede inanmıyorum.
İnandırıcı da değilki.

O olabilir doğru diyorsun. TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTE HASTANESİ "2 haftaya yakın bir yatışım olmuştu"

Bu kadarsa yani basitse evet ben ANKSİYETE yim.

ayDÜNYAvazo eski teşhisiniz neydi ve tedaviniz ne ölçüde devam ediyordu biraz bilgi verebilir misiniz?

ayDÜNYAvazo , anksiyete bozukluğu dediler diye öyle olacak değildir. Onu öyle sisteme girmiş olabilirler. Veyada gözlemlediler sizi OKB ye dair yada diğer as na dair birşey göremediler ondan öyle kanaata vardılar, olabilir mi? Şuan size verilen ilaçlar nedir?

Oakdz
Şizo Affektif Bozukluk
Ve
Obsesif Kompulsif Bozukluktu.

10 buçuk yıldır düzenli tedavi geçmişim vardı. Bu süre zarfında 1 gün dahi ilaçlarımı kullanmamazlık yapmadım.

Artı_Noksan
2 haftaya yakın yatışım olmuştu yatmıştım.
Burada düzenlenen epikrizde yazıyor.
(TOKAT G.O.P ÜNİVERSİTE HASTANESİ)

ayDÜNYAvazo
Çok geçmiş olsun. anladığım şu an da engelli raporunuz yok ve anti psikotik ilaçlarınızı da yeni teşhisden dolayı kesti doktorlar öyle mi?
Bu durumda ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Oakdz
Bu süreçte ilaçlarda değiştirilmedi.
REXAPİN 20+10 mg
PAXERA 40 mg
DİDERAL

ayDÜNYAvazo

bence hukuken çaresini aramalısınız bu durumun. hem eski tedavi devam ediyor ama eski tanı/teşhis yok bu nasıl mümkün olabilir. sizden başka aynı duruma maruz kalmış kişiler var mı acaba?

Oakdz

Bilmiyorum nasıl olacağını bende.
Bilinmemezlik var ortada doğrusu.

(Düzenlenen EPİKRİZ de yazmakta)

ayDÜNYAvazo

peki bu durum emeklilik hakkınızı etkiliyor mu? ya da sizi zor durumda bıraktığı yerler neler? kusura bakmayın çok soru soruyorum.

Oakdz

YOK ÖNEMLİ DEĞİLDE.
Yok şuan etkilediği bir alan yok.
Sadece çelişkilerin olduğu durum var.

7 yıllık tedavi ile Abizol 30 mg birden kesmek bu ilaçın yokluğunu hisettirirmi sizce

7 yıllık tedavi ile Abizol 30 mg birden kesmek bu ilaçın yokluğunu hisettirirmi sizce?
(YOKLUĞUNU HİSSEDİYORUM SANIRIM)

Etken Maddesi=ARİPİPRAZOL

Şimdiki ilaçlarım=
REXAPİN 20+10mg
PAXERA 40mg
DİDERAL 40mg

16 senedir abizol kullanıyorum. 2016 senesinde ilacı birden kestim ve soluğu hastanede aldım. Atak geçirdim. Herkeste aynı etkiyi yapar mı bilmiyorum.

Yona

Bende bu ilacın eksikliğini damarlarımda gibi hissediyorum. Açıkçası böyle mutlu olamıyorum.

Doktorunuza danışın isterseniz. Ne zaman bıraktınız ve iyi gelmedi mi size bu abizol?

Bence tıbbi teşhisleri çok dikkate almayın sonuçta Türkiye'de bu konular çok bilinmiyor. Ayrıca yurtdışında bile teşhis koymak zor atipik otizm için. Ne yaşadığımızı bizden daha iyi kimse bilemez. Yardım etmek işlerine gelmiyor sadece..

Bana da narkolepsi teşhişi konmuş ama değilim serebro vasküler olay teşhisim var ama değilim o yüzden teşhisi boşverin ilaç geliyorsa sıkıntı yok düşük hastalık anksiyete panik yazıyorsa sevinin çünkü yüksek hastalık yazsa ispiyonlanma stigma iş verilmek istense verilmez işveren kabul etmez seni devletin büyük kademesi sizden haberdar olur böyle yapmaları daha iyi ama teşhis olarak diyorsanız küçük yazması büyükten iyidir ben anksiyete yazsın diye yalvarıyorum doktora çünkü işe girmek vb olaylar için.

Aspergerim ben de o yüzden seni gayet iyi anlıyorum durum zor çetrefilli ama meyvesi büyük olacak.

Benim de prozac 20mg stilazan 5mg modiwake 200mg bir anda bıraktım boşluk hissine düşsende sıkıntı olmuyor iyi ki üçünü bırakmışım.
Anafranil ve Clonexe olaxinne geçtim. Daha iyi hissediyorum takıntı korku fobi için anafranil önerim.
Doktor kontrolu her şey.

Yona
6 ay civarı oluyor ABİZOL 30 MG ı bırakalı.
Kendimi kötü hissediyorum doğrusu.
Bu kadar olacağını hiç bilemezdim.

Üst Alt