Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asperger Sendromu, Atipik Psikoz ve Obsesif Kompulsif Bozukluk hastalarının yaşamı

ayDÜNYAvazo
Doktora danışmadan mı bıraktın? öyleyse yanlış yapmışsın bu tür ilaçlarda yoksunluk etkisi denen şey oluyor azaltarak bırakılması lazım.
Benim oğlumda 15 mg kullanıyor 15 gün bize söylemeden içmemiş feleği şaştı nerdeyse hastalığın ilk çıktığı en yoğun zamanına dönüyordu direkten döndü doktorun söylediği kafana göre bırakırsan yıllardır olan tedavi boşa gider eski haline dönersin ve tekrar düzelmen çok daha zor olur şakası yok bu işin.

Bence abizola devam edin çünkü duygu durum dengenizi rexapinden daha iyi etkiliyor.
Araştırmalara göre de aynı zamanda.

ayDÜNYAvazo
Dediğim gibi doktora danışın. Aripiprazol çok güçlü bir etken madde. Birden bırakılmaz. Bana çok iyi geldi. Akatizi dışında biraz fazla yürüme alışkanlığım var. Ama onun dışında hastalığıma bir tek bu ilaç iyi geldi. Yine de siz kendinizi daha iyi bilirsiniz. Her ilaç herkese iyi gelemeyebilir. Doktora tekrar sorun.

"DOKTOR BİRAZ UZAK BİZE"
DOKTORA GİTSEM İYİ OLACAK gibi. Yona
Kötüyüm çünkü.
Kötü oluyorum.

17 ocak a hastaneye randevu aldım.
O zamana kadar sabredeceğim ben.
Saat 16 ya randevum.

"ÖYLE EZBERE İLAÇ KULLANAMAM" ben.

Çoğunlukla dışarda sağıma soluma bakamaz oluyorum. Bunun nedeni sinirselmidir sizce?

Çoğunlukla dışarda sağıma soluma bakamaz oluyorum. Bunun nedeni sinirselmidir sizce?
(PSİKİYATRİK TEDAVİM DEVAM EDİYOR BU ARADA)
10 buçuk yıldır düzenli olarak tedavi olmaktayım ben.
REXAPİN 20+10mg, PAXERA 40mg, DİDERAL 40mg.

Bakmak istiyorum ama olmuyor bi türlü.
Bakamadığıma pişmanda oluyorum.

Abizol 30 mg ı bırakmıştım.
Bunun etkiside olabilirmi?

Alışkanlık dersem kolaya kaçmış olur muyum bilmiyorum. Çok kalabalık örneğin İstanbul beyoğlu gibi bir yere git ve o kalabalık hareket ederken sen dur ve izle insanları... Yanında birisi olursa daha kolay yaparsın, birkaç kez yaptıktan sonra alışırsın.

SATOVV

Olmuyor desem ben. O anda huzursuzluk çekiyorum. O an sinir harbide yaşıyorum.

OAn insanlar bana bakıyormuş gibi de hissediyorum.

Son düzenleme:
hareket eden kalabalığın önünde durursan mutlaka sana bakarlar, ama bilirsin yollarının önünde durduğun için geçmeye çalıştıklarından. diğerlerine bakmayı başarırsan herbirinin başka başka dertler için aceleyle gittiklerini görürsün. https://www.youtube.com/watch?v=7bRMcUG2Y3M şu videoyu izle sanki sen gidiyormuşsun gibi.

Tanıdığım insanlardan aşırı derecede rahatsız oluyorum. Benim gibi olan varmı?

Tanıdığım insanlardan aşırı derecede rahatsız oluyorum. Benim gibi olan varmı?

Senin rahatsız olmadığın bir şey var mı ki? :)

Tanıyıp tanımamaktan ziyade genel olarak insanların bazı davranışları beni de çok rahatsız ediyor. Empati yetisinden yoksun davranmaları, çıkarcı olmaları, başkasının arkasından konuşmaları vesaire.

Rahat ol, takma kafana. Hatta sanki hiç yoklarmış gibi davran. Ben bazen bedenen orada olsam bile zihnen çok farklı yerlerde dolaşıyorum eğer ortam sarmazsa.

cardinals

Bi türlü rahat olamıyorum insanların yanında.
(23 yıl önce kazadan sonra ağır stres tepkisi yaşıyorum ben O KAZADAN SONRA OLUŞTU ağır stres)

(Sağ kulağıma sivri odunun uç kısmı hızlıca kulağıma girmişti. Böyle bir kazaydı. Kulağımda sağırlık falan da olmadı. BU KAZA BENİ SADECE PSİKOLOJİKMEN ETKİLEDİ)

AŞIRI DERECEDE kompleksli yim SANIRIM BEN.

Tanıdığım insanlardan aşırı derecede rahatsız oluyorum. Vede korkuyorum. Benim gibi olan varmı?

Aslında tersi tanimadiklarindan korkmak gerekmez mi?

Tanıdıklarda hastalığını gizleme, açık verme gibi korkular olabilir🤔 Tanımadıklarında zaten öyle bir şey yok rahatsın

Born2die

Bu korku tam olarak psikolojik bir korku bence.

Evet beni tanımayanların yanında rahatım %90 bence.
Beni tanıyanların yanında ise %10 rahatım bence çok kötü bir durum bencede.

"KAFAYI YEMİŞ" olabilirmiyim sizce ben.

Doktorlarımız bu konuda hiç de bilgili değiller bence. O yüzden bu konuda hiç doktora gitmedim. Hatta ''Ne saçmalıyorsun sen?'' diyerek başından bile savabilir. Ama bilen bilir, kesinlikle otizmli olduğumu düşünüyorum.

10 buçuk yıllık tedaviye karşılık olarak sadece ANKSİYETE BOZUKLUĞU demek adilmidir?

10 buçuk yıllık tedaviye karşılık olarak sadece ANKSİYETE BOZUKLUĞU demek adilmidir?

Şapkadan başka birşey çıkartın.
Okus pokus yapın

dreamfail

Onlara göre bu kadar basit olmalı bence.

BAŞTAN SAVMA bencede

Doğru

Dışardaki insanların benim ne kadar kötü durumda olduğumu bilsinler istemiyorum?

Bu yalnız senin için geçerli bir durum değil, hemen herkes benzer durumda... En basit örnek sosyal medyaya girdiğinde, insanlar en keyifli, en mutlu ve en güzel/yakışıklı oldukları anları paylaşmaya özen gösterir...

Ata_Türk

Yüzümü de görmesinler istiyorum ben.

FİZİKEN DE "GÖRMESİNLER YÜZÜMÜ" DİYORUM.

Asperger sendromu nu doktor onayladı.
Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde.

Doktorlarımız bu konuda hiç de bilgili değiller bence.

Evet, benim terapistim de bana sadece sende
Belirtiler var diyor. Ama ne gariptir ki hayatım boyunca hiç sevilmedim, hep dışlandım ailem bile bazı özellikleri i görmesin bilmesin diye sakladım. Bütün hayat depresyon anksiyete obsesyonlarla geçti ama tamamen normalim(!)

İlk defa ve Tam olarak 38 yaşımda iken Asperger Sendromu teşhisi konmuş oldu bana?

17 Nisan 2023 te ilk defa ve tam olarak Asperger Sendromu teşhisi kondu 38 yaşımda iken?
Ayrıca ORGANİK OLMAYAN PSİKOZ tanısıda vardır.

Üst Alt