Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asperger Sendromu, Atipik Psikoz ve Obsesif Kompulsif Bozukluk hastalarının yaşamı

Arkadaşlar benim 5 yıl önce. Beynim durdu stres yapmıştım ünivertede ve motora bağladım hiçbirşey anlamamaya başladım şimdi anlama olayım düzeldi tam olarak Bakırköy’de yattım bana ekt tedavisi yaptılar teşhisime atipik psikoz dediler .. sayısız doktora gittim şimdi bu hastalık nedir ne değildir bilmiyorum bende gerçek algısı yok yani ben öyle zannediyorum ….doktora sorduğunda kızıyor sen hastasın diyor ilaç iç şimdi ne bok olduğumu bende bilmiyorum 5 senedir sabah akşam ilaç içiyorum siz ne diyorsunuz

Rileptid

Benim sorunlarım benziyormu senin sorunlarına benziyormu?
Banada 9 buçuk yıl oldu ilaç kullanmaya başlayalı. Bende düzenli içiyorum ilaçlarımı hep.

Bende özgüven eksikliği var bir yere gidip hiç çalışmadım şuan 32 yaşındayım ve sadece yaşamak için yaşıyorum çünkü doktorlar bende yaşam sevgisinde bırakmadılar doktora gittiğimde sen hastasın ilaçları iç gidebilirsin diyor dışarı çıkıp gezebiliyorum ama iş çalışmaya gelince şimdiye kadar hiç çalışmadım sadece ailem yanında iş yapıyorum ama bu atipik psikoz hastalığı nedir daha bilmiyorum çok çok kötümü doktorların hiç cevap bile vermeye layık görmüyorlar sanki banamı öle geliyor yada arkadaşlar yazarsanız sevinirim saygılar

İlaç olarak rileptid selectra sereguel ve 3 haftada bir nörödal dekonat iğnesi kullanıyorum

Hastanede 4 psikiyatri 1 psikolog var diyelim. 4 psikiyatri işini yapıyo belki görevini yapan insanlardır ama sistem onları buna zorluyo. 1 psikoloğa yönlendiremiyolar . ilacı yazıp gönderiyolar bikaç dk içinde. terapi alamıyoruz aslında çok büyük yük değil bu sadece bikaç kere terapi verilse yeterli. Hele ki yaşadıklarını gerçek sanan hastalara terapi olmazsa olmazdır .

Terapiye hiç girmedim içeriğini bilmiyorum açıkçası. Zaten hastalığın düzelmesi gibi bi durum çok zor. Ama farkındalık ve arkasında bir destek hissetmesi açısından herkese gerekli. Hastalığnı tanıması ve hangi nedenlerden başladığını bilmesi, bu durumunda insanlık hali olduğunu bilmesi gerekir.

Bu hastalık seviyesinden remisyona girip çevresine yararlı birisi olabilmeyi anlatmaları gerekir. Ama en önce terapistin bunu hissetmesi gerekir ki inandırıcı olsun. Ya vizyonu oldukları terapiyi gerçekten hissedicekler. Yada kendi yorumlarını katıcaklar.

Hastalar triplerde boğuluyor. Paranoyalar peşlerini bırakmıyor. Halbuki kovalayan kimse yoktur biz kaçıyoruz sadece. Biz durduğumuzda herkes durucak aslında. Ama kararlı olmak lazım.Gerçekleri daha fazla düşünüp biyerden başlaması kendisini savunabilmesi gerekiyo. Millete ne yaa dediğimiz anda aslında düzelmeye başlayabiliriz biraz. Ama onlara kafa tutarak değil tabi. Sadece kendi yolunda giderek ve yeni bir sayfa açarak.

Biz onlardan korkmuyoruz aslında. Sadece başımıza gelen şeylerin beynimizi kemirmesinden kopamıyoruz.

Halbuki onlara ne ki ? onlar bizimle aynı yerlenden mi geçti ? aynı yerlerden geçince sanki onların başına gelmiycek miydi bu kadar şey ? emin olun yerimizde şuan onlar olurdu.

Ben bi hastanın gözlerinin içine bakarak aynı bunları söyleyebilirdim.Bu hayatta herkes değerli benim için. Ben doktorsam sen şuan hasta isen bu beni kusursuz yapmaz şanslı yapar derdim.

Ki zaten genetikte var diyolar. Normalde hayatımıza devam edebilirdik ama genetik bizi zayıf noktamızdan yakaladı ve çıkamadık bu işin içinden. Genetik varsa bu etkiyi yapmıştır heralde.

Son düzenleme:
Bu arada şunuda söyliyim terapinin zararı olur mu belki çokçok istisna olur. Bişey biliyolar ki öyle herkese yapmıyolar heralde. Su akar yolunu bulur hesabı. Belkide herşeyi insanın kendisi çözüp hayata dönmek daha kolaydır inanın bilmiyorum. terapiye ne kadar güvenilir bunu gerçekten bilmiyorum. Doktorlara ne kadar güvenebiliriz bilmiyorum. Psikozun o herşeyden şüphesinin doktorlar üzerindeki etkisini bilemiyorum. Son kararımda şu olsun ozmn terapi hakkında olumlu veya olumsuz bişey diyemiyorum kararsızım...

Son düzenleme:
Hasta olmasaydım eğer büyük iş ve kariyere sahip olurdum demek ve Asperger Sendromu?

Hasta olmasaydım eğer büyük iş ve kariyere sahip olurdum demek ve Asperger Sendromu?

Benim gibi düşünen varmı?

ayDÜNYAvazo

Haklısın..
Asperger sendromlu çocuklar oldukça zekidir ve IQ seviyesi yüksektir. iyi dil ve bilişsel becerilere sahip olurlar

Asperger Sendromu ülkemizde hastalık olarak görülmüyor mu?

Asperger Sendromu ülkemizde hastalık olarak görülmüyor mu?

Tabiki bir hastalık yanlız benim demek istediğim, Asperger Bozukluğunu klasik otizmden ayıran şey daha az şiddetli belirtileri ve dil gecikmelerinin olmamasıdır.

Erken yaşlarda tanısı konulduktan sonra Asperger sendromu olan çocuklar sadece hafif etkilenir ve sıklıkla iyi dil ve bilişsel becerilere sahip olur güzel bir hayat yaşama imkanı elde edebilirler.

Asperger sendromlu bireyler Otist bireyler gibi diğerlerine karşı ilgisiz değildirler Asperger Bozukluğu olan bireyler, genellikle uyum sağlamak ve başkalarıyla etkileşime girmek isterler, ancak genellikle bunu nasıl yapacağını bilemezler. ama çok zekidirler Sosyal açıdan garip olabilirler, geleneksel sosyal kuralları anlamazlar ama IQ seviyeleri çok yüksektir veya empati eksikliği gösterebilirler. Sınırlı göz teması kurabilirler, konuşabilmelerine rağmen sohbeti başlatma ve sürdürmede zorluk çekebilirier ama güçlü sözel dil becerileri ve entelektüel yetenekleri Asperger sendromlu bireyleri diğer otizm türlerinden ayırt eder.

İngiliz [FONT=Arial Black]Isaac Newton[/FONT]. Albert Einstein dan sonra dünyanın kabul ettiği en iyi 2. fizikçidir. ve Asperger sendromu hastasıdır

Dünyanın en zengin 2. kişisi unvanına da sahip mühendis girişimci tasarımcı SpaceX şirketinin CEO su [FONT=Arial Black]Elon Musk[/FONT]

Kuzuların Sessizliği, Hannibal, Efsane Adam gibi filmlerle gönüllerde taht kurmuş, 141 filmde rol almış. İkisi Oscar olmak üzere toplam 64 ödül kazanmış efsanevi aktör [FONT=Arial Black]Anthony Hopkins[/FONT]

Biyolog tarihçi Evrim teorisinin mucidi [FONT=Arial Black]Darwin,[/FONT] 15 yaşında iklim hassasiyeti için başlattığı ''iklim için okul grevi'' pretestosu ile 112 ülkeden 1.4 milyon öğrenciyi peşine takarak BM İklim Değişikliği Konferansında pretostoları ile çığır açan [FONT=Arial Black]Greta[/FONT] [FONT=Arial Black]Thunberg[/FONT]

Ve bunun gibi yüzlerce örnek sayılabilir Asperger sendromu yaşam boyu sürse de uygun ve etkili tedaviler ile belirtileri büyük oranda azaltılabilir ve birey etkileşim yeteneğini geliştirebilir toplumda etkin olarak yer alabilir.

Hastalığın iyisi kötüsü olmaz yaşamınız başka insanlarınkinden biraz daha farklı olabilir ve ek mücadele ve endişeler yaşayabilirsiniz. ama Yapılabilenler veya yapılamazlar konusunu düşünmek yerine [FONT=Arial Black] Anı yaşamayı ve her günün keyfini çıkarmayı öğrenmek gerekir.[/FONT]

Geçmiş olsun....

yeniengelli

Bu dünyada ölüm var ve sonrasını kimse bilemiyor. Giden geri gelmiyor bu dünyaya. "Ölümden sonrasını bilen hiç kimse maalesef yok". Herkes kendi yerine öldü veya ölecek. Ben çok zekiyim bu konuda.

Ben şimdi 37 yaşımdayım. 21 yıl önce başıma bir kaza gelmişti hemen hemen o vakitten beri hastayım.

Bu dünyada ölüm var ve sonrasını kimse bilemiyor. Giden geri gelmiyor bu dünyaya. "Ölümden sonrasını bilen hiç kimse maalesef yok". Herkes kendi yerine ölecek veya öldü.

Bu yüzden Allahın verdiği her derdi ve mutluluğu doya doya yaşamak gerekiyor sanırım [FONT=Arial Black]Uzun uzun yaşamak değill Doya doya yaşamak en güzeli[/FONT] diye düşünüyorum.

yeniengelli

Ben şimdi 37 yaşımdayım. 21 yıl önce başıma bir kaza gelmişti hemen hemen o vakitten beri hastayım.

Geçmiş olsun tanrım acil şifalar versin inşallah

yeniengelli

Sağ kulağımın iç kısmına odun girmişti kazayla. Bu kazayla birlikte bende içe çekilme ve içe kapanma gibi hissiyatlar oluşmuştu. İnsanlarla konuşmam azalmıştı. İnsanlardan kaçmaya başlamıştım. Tanıdığım insanların yanında stresden duramamaya başlamıştım. İnsanların bakışları altında yürüyememeye başlamıştı bende.

2013'den önce Asperger olarak tanımlanabiliyorsunuz. Şu an Atipik Otizm adı verilen başka bir teşhisle tanımlanabiliyor.

Öncelikle tanının konması için şöyle bir durumunuz olmalı

-Erken yaşta okumayı öğrenmeniz
-Ağrı sızı hissetmemeniz
-Elinizin titremesi
-Sınırlı iletişim kurmanız
-Belirli takıntılarınızın olması

Özellikle kalın kısım sizde varsa (Bende var) size otizm teşhisi kesinlikle konabilir. Başıma geldi hatta askerlik başlığında 10 sene önceki teşhis nedeniyle başlığı altında bu hikayenin nereden başladığına, hatta "Psikoz" teşhisine kadar anlattım. Muafiyetim otizm teşhisi sebebiyle olacak, eğer kesinleşirse. Bir arkadaşımız sormuştu nasıl konabiliyor? İşte böyle konuyor.

Genelde geçmişte Psikoz tanısı konup da Psikoz olmadığınızı ispatlıyorsanız Psikiyatristler genelde bu teşhise çevirebilir. Doktorların önceki kararlar aleyhine yani teşhisi tamamen çürütecek bir karar verdiğini şu ana kadar görmedim. Yani örnek veriyorum sizde Psikiyatrik bir rahatsızlık var deniliyorsa buna göre bir kılıf uyduruluyor, önceki teşhis şu, şimdiki teşhis bu, sonuç hukuken aynı. Şu an ilaç kullanmıyorum toplasanız 6 ay ilaç kullanmışımdır, o da zorunlu, çünki adli süreçte teşhis konulursa kullanmak zorundasınız.

Ben hayatım boyunca hep sosyal olmayı gerektiren işlerde çalıştım, 18 sene örgün okudum. Eski fotoğraflarımda son derece sosyal bir çocuk olduğumu fark ettim. Halen örgün kaydım donmuş vaziyette duruyor. Bu şartlarda iş ve okul hayatına dönmem biraz zor. Zaten 1 senedir işsizdim şimdi 1,5 sene oldu, nasip diyelim.

Benim yaşadıklarımı başka insanlar yaşasın istemiyorum. Ben sadece tanı konmuş bir bireyim. Gaipten ses duymam, aleni hezeyanlarım yoktur (Örnek: Kendimi mehdi zannetmiyorum) ciddi takıntılarım yoktur, küçükken dönen cisimlere merak duymazdım, hatta ses, koku gibi bir sorunum da olmadı, zaten sesin çok fazla olduğu bir yerde büyüdüm. Ben sadece bu süreçte bunları yaşadıysam hakikatten hasta, hatta bu üçünü (Psikoz, OSB ve OKB) beraber yaşayan hastanın halini düşünemiyorum.

Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
@eskiyim ben
Benim durumum gerçekten zor.
Çoğu zaman oturmakta bile zorlanıyorum ben. Ayakta dönüp dolaşmak istiyorum ve bunu yapıyorum hep.

22 yıl önceki bir kazaydı bu başıma gelen. 15 yaşındaydım o zaman. Ergenlik çağlarımın ilk zamanları idi.

Bu hastalık nasıl ispatlanabilir. Otizm yani ASPERGER SENDROMU "zihinsel" sınıfınamı dahil olmaktadır?

Ben diyorum ben şu illet psikoz u yendim diyorum doktorlara. Üstümden attım ben psikoz u. Artık bende yok dedimdi açık açık.
😁😁😁

Acaba ben neden oturarak duramıyorum bunun nedeni ne olabilir sizce arkadaşlar.

Asperger hastalığı olupta bilinç hafıza kaybı yaşayan varmı
uçağa otobuse binemeyen araba kullanamayan

soneman

Ben sadece geçmişi hatırlıyorum. Gelecekle ilgili kafamda hiçbir tasarı yada planda yok. Ne olacağını bilemiyorum. Hayallerle gerçeği karıştırıyorum sanırım bu arada ben.

ayDÜNYAvazo çok geçmiş olsun

BEN daha hastaneye dr gidip daha teşhiş koydurmadım

10 sene önce hafıza kaybım oldu iş yeriyle ilgili 15 senelik bilgi tecrübe gitti
hafıza kaybından sonra sanırım ışıklar sesler başladı
çekingen korkak biriyim birikimler, yatırım yapmak bile korkutuyor hafıza kaybından ssonra mr cektirmedim
insanlardan kaçıyorum yüzlerine bakamıyorum beyaz ışık dışardan gelen sesler delirtiyor
yer değiştirmek uçağa otobüse binmek araba kullanmak zor hayat çekilmez halde
yanlız yaşıyorum kimseyle geçinemiyorum ışık ses yüzünden özellikle
iştende çıkardılar hayat çok zorlaştı
senelerce antidepresan içtim cymbalta prozac hiçbir işe yaramadı

ilaç ne kullanıyorsun

soneman

Hemen hemen benim durumum sizinle aynı.
Abizol 30 mg
Rexapin 20 mg
Paxera 40+20 mg
Dideral 40 mg

Benim tedavim 10 yıldır kesintisiz devam etmekte. İlaçları hiç bırakma girişimim olmadı veya hiç bırakmadım.

2012 yılından beri ben hayatı çok farklı yaşıyorum. İnsanlara karşı tahammülsüzlüğüm vardı, insanlardan kaçıyordum(halen devam etmektedir), ve kafama istemediğim düşünceler geliyordu(Bunun için doktor ABİZOL u reçete etmişti)

ayDÜNYAvazo İLAÇLARIN FAYDASINI GÖREMEDİN YANİ HALEN
10 yıldır kullanmmana rağmen

bu tür ilaçlar bırakınca çok zor dönem oluyor içerken birşey yok 6 aydan fazlakullanınca bırakınca oluyır

senelerdir bahar ayların huzursz zamnalar olursa günlerce eve girmediğim oluyor 1 kaç gün süren panik başlıyor eskiden yoktu

diikat et aman

psikiyatr bakıyor sanırım ben tedavi için değil hastalığı teşhis için gidicem bir ara

soneman

İlaçların faydasını uzun vadede gördüm. Ama benim insanlardan kaçmam, insanların yanında duramamam ve insanların yanında ne yapacağımı bilememek gibi şeyler bende o başıma 22 yıl önceki kazadan beridir devam etmekte ve bunlar ilaçlarla geçmemektedir.

Bi yöndende bu psikiyatrik ilaçlara başladığıma ve ömrümün sonuna kadar kullanacağıma bundan dolayıda pişmanım diyebilirim sana arkadaşım. Sürekli ilaç kullanan birey/kişi olduk yani.

Sende benim gibisin. İstersen dertleşiriz ve sohbet ederiz. Telefonum 0 506 386 5680

İlaçlarla çalışabiliyorum ilaçlarla durumum şimdilik iyi diyebilirim.

Son düzenleme:
ayDÜNYAvazo ilaçlar baskılı tutuyor insanı rahatlık veriyor içtiği sürece
ama başka yerleri bozuyor
çevrene kendine zarar verecek durumda olanlara için diyorum
ama diğerlerine 6 aydan fazla kullanmayın diyorum
3 yıldır antidersan içmiyorum toplamda 5 yıl içtim ama il 3 ü 6 aydı çok etkilemedi
hafızakaybı olunca 1.5 yıl cymbalta tegratol abilify iyi olmadım bıraktım panik atak
sonra sadece 2 yıl prozac bıraktım panik atak
kullanırken normal zamanda yapmıyacklarımı yaptım

ruh hastası oldum antidepresan ama iş ten atıldım yanlızlık sürecçeleri
esksisi gibi uyuyamaz rahatça hiçbirşey yapamaz heryerde ışık seslerden rahatsız olup kimseyle uyumlu olamıyorum
eskidene iş yerinde kısa sohpetler yanlızlığımı alıyordu evde hafta sonları yanlzı kalsamda yanlızlık çekmiyordum
işten atılınca anladım yanlızlık neymiş

ALLAH yardımcımız olsun inşallah

sanırım aspeger e psikaytr teşhis koyuyor gidince 6 aylık sinir ilacı yazdırıcam

soneman

İstersen beni arayabilirsin. (Bu 3 hastalığı taşımakta çok zorlanıyorum ben. Ama ne yapacan bu dertler bize misafir. Bugün var yarın yoklar)

ayDÜNYAvazo kusura bakma telefonla bile rahatca konusamıyorum insanlarla iletişimim azaldı
sadece yazarak rahatım
son senelerde içtiğim ilaçlar işten atılmam yanlızlıklar ilaçların bıraktığı panik
heryer yabancı geliyor hiçbirşey eskisi gibi değil
içimdeki cocuk öldü heyecan mutluluk kalmadı
beyaz ışıklar sesler yüzünden ve uğraşan devamlı yapamadıklarımı devamlı yap diye beni zorlayanlar evlilik gibi
beni dahada bunaltanlar yüzünden artık kaçıyorum rahat olamıyorum insanlardan
Allah yardımcımız olsun inşallah
kendime yaptığım en büyük kötülük uzun süren illeşmek için içtiğim anti deperesanlar
insanı en cok rahatlatan insanlarla eğlenmek yapamıyorsan aracla otobusle şehirlerarası gezmek bunu yapabilirsen rahatlarsın

soneman

Bence Türkiye'de ASPERGER SENDROMU teşhisi koyabilecek doktor yok. VAR DİYEN VARMI?

Türkiye'de Asperger Sendromu teşhisi koyabilecek doktor..?

Türkiye'de Asperger Sendromu teşhisi koyabilecek doktor yokmudur? Varsa nerededir?

ayDÜNYAvazo
Bildiğim kadarıyla Asperger diye tanı konmuyor artık. Asperger Sendromu Otizm Spektrumu içinde yer alıyor.

çamlıca

Bende anlamadım ki
VARmı YOKmu
BU ARADA YOK OLMA İHTİMALİDE VAR.

BU SADECE TÜRKİYE demi BÖYLEDİR?

çamlıca ASPERGER hastalığı yada sendromu hastasıyım diye yazanlar var bu sitede neye göre yazdılar yada doktorlar teşhis koydu yada ismimi değişti

Üst Alt