Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atanmayı bekleyen engelli öğretmenler var mı?

1000 kişinin altına düşmez. üst sınır da 1500 olur diye düşünüyom

1000 olacağını düşünmüyorum. ama mantıken bakıldığında 16-17 bin açığı olan kurum en çok ihtiyaç duyduğu kadrolara atama yapmalı. bu da öğretmen kadrolarıdır. en az 1000 olması gerekir diye düşünüyorum...

ögretmen arkadaşlar nerdesiniz. sayımızı belli etmek için parmak kaldırınız lütfen :)

ben birinci olayım

Coğrafya ögretmeniyim

mehmet kardeş umutsuzları oynuyoruz şu sıralar. herkes kaderine razı kesilmeye giden kurbanlık gibi... önceleri öğretmen alımlarında iyimserdim ama şu sıralar umudumu yitiriyorum. baksanıza sayın! bakanın açıklamalarına...

bende aranıza katıldım arkadaşlar. ben coğrafya öğretmeniyim atama bekliyorum

Hoşgeldin kardeşim. Branşdaşız senle.

Bu yıl atanmayı bekleyen engelli ögretmen sayısını bir türlü saglıklı bir şekilde tepit edemedik. Millet lutfedip buraya iki cümleyle yazarsa sayımız aşagı yukarı belli olacak ama...

hoşbulduk kardeş bu yıl meb 1000 kişilik kadro ayırması lazım inş bu sayının altına düşmez

Arkadaşlar bu sınavdan sonra açıklanması en az 1 ayı bulur zaten ikinci dönemde bitmiş olucak bizim göreve başlamamız eylül olur sanırım nerden baksanız 9 ay var baya uzun bir süre daha bekleyeceğiz.

Olsun da Eylül olsun. Bu kadar bekledik biraz daha bekleriz

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ''Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmenliği'' İçin Önemli Bir Duyuru Yapıldı.!

Meb öğretmen duyurusu;

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından zihin engelliler sınıf öğretmenliği ihtiyacının karşılanamaması durumunda üniversitelerin eğitim fakültelerinin özel eğitim bölümlerince açılan bin 500 kişi kontenjanlı 540 saat süreli sertifika programını başarı ile tamamlayan adaylardan alım alınacağı açıklandı.

Duyurunun tam metni aşağıdaki gibidir;

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın İlgi (g) kararının Geçici 7. maddesi gereğince “zihin engelliler sınıfı öğretmeni” ihtiyacının "karar" eki Çizelge’deki yükseköğretim programları mezunlarından, taban puanı aranmadan başvuruda bulunanların tamamının puan üstünlüğü esasına göre atanmasıyla karşılanamaması durumunda, üniversitelerin eğitim fakültelerinin özel eğitim bölümlerince açılan 1500 kişi kontenjanlı 540 saat süreli sertifika programını başarı ile tamamlayan,

Üniversitelerin;

a) Görme engelliler sınıfı öğretmenliği, işitme engelliler sınıfı öğretmenliği, sınıf öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği, anaokulu öğretmenliği, çocuk gelişimi ve okul öncesi eğitimi öğretmenliği, çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmenliği bölümleri,

b) Ortaöğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans ya da pedagojik formasyon programını başarı ile tamamlayan çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü,

c) Rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü/anabilim dalı, mezunlarından üniversitelerin eğitim fakültelerinin özel eğitim bölümlerince açılan “zihin engelliler sınıfı öğretmenliği sertifika programı”nı bitirenlerin puan üstünlüğü esas alınarak “zihin engelliler sınıfı öğretmenliği”ne ataması yapılır. Bu kapsamda olanların, zihin engelliler sınıfı öğretmenliği alanına kaynak olanların tamamı atandıktan sonra değerlendirilmek üzere başvuruları alınacaktır.

Bakan Fatma Şahin Genç Bakış'ta

8 Şubat gecesi Bakan Fatma ŞAHİN Genç Bakış programına konuk olacak. Program sunucusuna (Abbas GÜÇLÜ) engelli öğretmenlerin atamalarıyla ilgili bol bol mesaj atalım. Lütfen tüm öğretmen arkadaşlarımız destek olsun.

arkadaşlar kamuda 23000 açık var. 12000 i öğretmenlik için. nasıl olur bilmem ama hayırlısı.

engelli öğretmen alımı olack mı???

sos. bilgiler mevzunuyum.

ŞİRİN KARDEŞİM NE MAĞDURİYETİ;)ögretmenlik okudunuz diye ögretmenleri direk alcak halleri yok kpss ve atanmayı bekleyen 1000lerce ögretmen adayı var eee biz engelli ögretmeniz bize kıyak yapılsın 20 puanla atalım düşüncesinde millet 100 ögretmen kadrosu açılsa 100 ögretmen adayı girse işimiz garanti diye düşünmeyi bırakın vatandaşın biri mobilya ögretmeni mobilya ög. ister biri takı tasarım ögretmeni kendi bölümünü ister bu bölümler normal insanlara bile düşmüyor ;) ünv. okuyanların hepsi aynı kafada ee biz ünv. okuduk 5000 kişi girmiş 5bin alım olsun buldunuz kebap sınavı istersiniz sonrada biz boşunamı okuduk diye üste çıkarsınız bilginiz yetiyorsa KPSSye girin ordan atanın hakkınızla bizde elinizden anlınızdan öpelim yok öyle 20 puana ögretmenlik devlet işini bilir:eek:

xxxman hakkaten sen hasta ruhlu bir insansın. KonuYu bilmeden konuşuyorsun. Önce haberi iyice oku ondan sonra öt. Saldırmadığın, muhalefet olmadığın konu kalmadı. bir bu konu kalmıştı buna da saldırdın. SENLE MUHATAB OLMAYA BİLE DEYMEZ

kardeşim dikkat edersen ben kimseye hakaret etmiyorum ama işine gelmeyen ağzına geleni söylüyor...konuyu bilmiyor değil tam olarak bildiğim için yazdım herkezin amacı aynı ögretmense yok 1000 ögretmen alınsın mühendisse 1000 mühendis alınsın bilmem ne bölümüyse kendi bölmünü istiyor amacı hepimiz biliyoruz mesleğinden değil rahat bi şeklilde atanmak 2010 da 1000 ögretmen alındı çogunluğu girdi şimdi memurluk istiyor kendini atana kadar mesleğimde mesleğim çünkü mesleğinden giren az diğerlerini çabuk eler...illa ögretmenlik istiyorsanız girersiniz paşalar gibi KPSSden atanırsınız ama yok ömssden beleş girmek varken branşında binlerce ögretmenle kapışmaya ne gerek var hazır beleşi dururken bilgisine güvenen mesleğini isteğen gitsin KPSSden girsin bu kadar basit yok magdur oluyorlarmış KPSSye almıyorlarmı sizi?ÖMSS KADRO VERMEZ KPSSde bu sınavla engelli öğretmen olunmaz diyorsa O ZAMAN MAGDURUZ DİYECEKSİNİZ bizde bakcaz haklılar dicez yoksa şimdiki yaptığınız düpedüz beleşçilik...

konuya ne kadar hakim olduğun belli...Bence sen hiç bir şey bilmiyosun...Kısaca seni bilgilendirim....kendimden bahsedim biraz TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ tasarım ve konst. öğretmenliği mezunuyum...bunu belirtikten sonra bu bölümden son 12 senede alınan öğretmen sayısı 20 kişiyi geçmez...hatta son 2 senedir alım bile yok....şimdi ben kpss'ye çalışsam ne anlamı olacak atama olmadıktan sonra,, tabiki ben eğer ömss atama umudum varsa onun için çabalarım...Benim gibi böyle bir çok atama olmayan bölüm öğremenleri var bunların umudu bu sınav oldu...çabamız kendi mesleğimizi yapmak....bundan sonra bilmediğin konularda yorum yapma..yapacaksanda iyi araştır ondan sonra yorum yapppp...:eek:

DESİNGER KARDEŞİM bak bildiğim gayet doğruymuş:eek:sen takı tasarım ögretmenisin kpss ile atanan sayısı 12 yılda hadi 100 kişi olsun takı tasarımdan mezun kaç kişi atıyorum geneli 10000 kişi işte sizin düşünceniz kpssden atanamayız ömss 100 ögretmenlik verse 1ide takı tasarım ögretmenliği olur benden başka giren yok ben kesin atanırım:Do zaman kpss ile atanmayı bekleyenlerin günahı engelsiz olmak mı? onlarda okudu etti aynı sıraları paylaştınız yeri geldimi liseliyi yerden yere vuruyorsunuz biz onca yıl okuduk yok ben ögretmenim,mühendisim liseliyle aynı memurluluğu yapmam biz varken liseli,ilkögretim olan atanmasın yok 5bin lisanslı alsınlar eee şimdi hakkımız değilmi küçümsediğiniz insanlardan farklı olmak istiyorsanız KPSS ile atanın demek?

Bu mesajından bişey anlamadım şimdi ben hak mı yiyorum..Bu sınava girmek benim hakkım değil senin ifadelerinle kpss diye bi sınav gir onda başarılı ol diyosunn...Senin gibi kişilerde bu sınava girsin atansın...olur bana uyar....senin gibi düz kontak memura daha çok ihtiyacı vardır.devletinn..eğitimsiz,vasıfsız oh ne ala kafaya bak ya sana kalsa eğitimli insanları okuduğundan dolayı cezalandıracksın nerdeyse...sen evinde mışıl mışıl uyurken ben dağ ,tepe karlı yolda camurlu yolda kampüs yollarında bu sakat ayağımla okul bitirdim...tama kardeşim sen gir ben özelde çalışmaya devam ederimm..anlaşıldı senin daha çok ihtiyacın var devletin kucagına oturmay:)))

kardeşim hak yiyorsun diye bişey demedim ama düz mantık olan sizsiniz SANIRIM SEN MEMURDUN sınava tekrar girdin ögretmen olmak için sebep sen ögretmensin liseliyle aynı memurluğu yapmazsın çünkü sen ögretmensin işte bende diyorum millet senin yerinde olmak için geberiyor ama sen ögretmen olduğun için memurluk yapmak liseliyle aynı yerde bulunmak rahatsız ediyor okudunuz ettiniz tamam ama senle birlikte binlerce kişi okudu bak kendin diyorsun 12 yılda 20 kişi atandı diye senle birlikte okuyanın suçu ne o zaman o adam kpssde sürüncek sen ömss ile hop ögretmen olcan nerde öyle 3 kuruşa beş köfte bak işte hala eğitimli vazsıflı insana ihtiyaç var diyorsun EĞİTİMİN YETERLİYSE KPSS ile atanda eğitim ve vasfını görelim:eek:yaptığınız beleşcilik işte okuduysan eğitimliysen kpss ile girmeye çalışan meslekdaşlarınla yarış kendi başına girmeye çalışma :) devletin kucağına oturcam merak etme 4 gözle o günü bekliyoruz :cool:

Üst Alt