Özel arabayla mağduriyet yan yana iyi durmuyor.. Sakın başka yerde söyleme..
Selamlar..
Neden?
Tersine kollektif mantıkla yola çıkıp da birey-vatandaş olmayı beklediğini kimseye söylememek gerek.
Saygılar.
Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
Özel arabayla mağduriyet yan yana iyi durmuyor.. Sakın başka yerde söyleme..
Selamlar..
Görebildiğim kadarıyla iki ayrı başlıkta üç nedeni var!Neden?
Konu buraya nasıl geldi?.. Pek anlayamadım ama.. Kollektif mantıkla yola çıkanlar uzaylı mı yaa? Niye ötekileştirirsiniz ki o garibanları.. Onlar da bu toprağın insanları..Tersine kollektif mantıkla yola çıkıp da birey-vatandaş olmayı beklediğini kimseye söylememek gerek.
Yaa AYRIMCILIK denilen olayı niye bu kadar basite indirgiyorsunuz, hafife alıyorsunuz anlamıyorum..
Valla "Çok güzel."'i okuduğumda "bir noktada olsun anlaşıyoruz" bari, diye sevinmiştim ama.. Sonu gelmedi.
Sırf solcu olduğu için Uğur Mumcu'yu, gayrimüslim olduğu için Hrant Dink'i yedek subay olmayı hak ettikleri halde askerliklerini "er" olarak yapmalarını sağlayan SİVİL TOPLUM değil mi?!
Siz hiç duydunuz mu "benim dinim kötüdür.. Öbürleri iyidir.. Bana gelmeyin.. Onlara gidin" diye abuk bir laf.. Ama eminim ki tersini duymuşsunuzdur mutlaka! Eşyanın tabiatı bu çünkü.. eee.. Bir de bunların yaygınlaşması, çoğalması, güçlenmesi olayı var.. Çıktı mı sana bir "düşmanlık, savaş" gerekçesi daha?.. Peki, bu AYRIMCILIK değildir de nedir?
Yine değil! Zaten "esh deger" olmayan insanlara ("eşit koşullarda yaşamadığı düşünülen") sağlanan bir destek o hödö ! Sen (veya başka bir engelli) kendinizi niye ayrı tutuyorsunuz ki engelliler grubundan?ikisi de cirkin!... birinde negatif muamele görüosun, digerinde pozitif muamele ama ikisinde de herkesle eshdeger bi insan olmandan cok, "kashina gözüne" borclu oluosun o muameleyi ...
[/SIZE]Arabanla kaza yaptığın için, hangi gruba alıyoruz seni? Bak tanımı bir kez daha alayım istersen:
"Toplumdaki diğer kişiler ile eşit koşullarda yaşamadığı düşünülen belli gruplara, belirli koşullarla haklar tanıyarak onları destekleme."
[/SIZE]Kısaca, senin ihtiyaç giderilmesini sağlayan, dediğin düzenlemelere diyoruz zaten POZİTİF AYRIMCILIK diye.. Gözünüzde bu kadar büyütmeyin, lütfen..
Ama şimdi bir çuval incir berbat olmadı mı?Çünkü aradaki uçurumları kapatmak için sağlam insanların sakatlara uzun yıllar borcunu ödemesi lazım..
Eline sağlık, çok güzel açıklamışsın, ama bunun özümsenmesi ve doğru yere varması için, aklın da, istenen sonuç gibi liberal olması gerekiyor. Yani;üshenmedim, kütüphaneye ugrayip, bildigim ansiklopediler arasinda en cok güvendigim brockhaus'a ve bikac bashka kaynaga bakip internette bulduklarimla da karshilashtirdim... anlayabildigimi düshündüklerimden aklimda kalanlari en kisa shekliyle yazmaya calishiym (dogrusunu bilenler hatalarimi düzeltsin lütfen!);[/SIZE]
O zaman daha açık söyleyeyim; sosyal devlet ile sosyalist devleti birbirine karıştırdığını; "devlet baba"nın gölgesi altında, sosyalist çözümlerle, liberal sonuçlar beklediğini sakın başka yerde söyleme.Neden?Özel arabayla mağduriyet yan yana iyi durmuyor.. Sakın başka yerde söyleme..
Selamlar..
Tersine kollektif mantıkla yola çıkıp da birey-vatandaş olmayı beklediğini kimseye söylememek gerek.
Saygılar.
Konu buraya nasıl geldi?.. Pek anlayamadım ama..
Ve de senin o dediğin "birey" değil, '1'ey'dir! Kapitalist ve ayrımcı devletin karşısında örgütsüz, yalnız ve güçsüz olan 1'ey!.. "BİREY" ise örgütlüdür, halkladır, güçlüdür!
Ben kaş-göz için demedim ki o lafı.. O paragrafta alıntısını yaptığın cümleden sonra bir cümle daha vardı.. Onu da ben alıntılayım:"'kashi gözü' sebebiyle bi insana kötü (negatif) muamele yapmak" senin icin cok basit ve hafif bishi olabilir ama benim icin gayet agir bishidir (hatta insanlik sucudur) ve mesajinda - sanki "yeryüzünde ayrimcilik yoktur, hic bir zaman da olmamishtir, hershey güllük gülistanliktir, laylaylommMm!" diyen olmush gibi - saymakla bitiremedigin ayrimcilik örneklerinin hepsinin özünde yatan ortak yöndür; karshindakinin (herkes kadar) insan olduguna aldirmaya gerek duymadan "kashina gözüne" takilmak ve bunu kötülük yapmaya bir gerekce ilan etmek...
Ondan sonra da bisürü bıdı bıdı yaptım, doğallığını falan tartışmaya açtım.. Sen de takmışsın "kasha-göze".. Olmadı!Sanki "birileri" istediği için oluyormuş, "ötekiler" istemeyince de kaldırılacakmış gibi..
Ashk olsun Rekucum.. Hatta teessüf ederim.. Beni o hayvanımtırak yaratıklarla aynı paragrafa koyduğun için.. İşte o dediklerin tam da "ötekileştirme - dışlama" ve bireysel suça örnek.. Ayrımcılığa değil!ya da shöyle sorayim; kalabalik bi otobüste cok hosh buldugun bi hatunun yaninda olsan, onun seyehat etme özgürlügünü burnundan getirip getirmeme konusunda secim yapabilir misin, yoksa doga kanunlari (ya da "ayrimciligin dogalligi" ) nedeniyle "ohush!" diye kadini minciklamaktan bashka bishi gelmez mi elinden ...
ayrimciligi dogal karshilayarak, pozitif ayrimcilik üzerinde yogunlashirsak, o güzelim yetenegimizi teorik olarak inkar etmekle kalmayiz, zamanla pratik olarak dumura da ugratiriz diye düshünüom, babenjim...
HAKTIR bunlar HAK!! Haklar alınır, verilmez! Uğrunda mücadele edilir![size=3]"Toplumdaki diğer kişiler ile eşit koşullarda yaşamadığı düşünülen belli gruplara, belirli koşullarla haklar tanıyarak onları destekleme."[/size]
-shimdi gene, "o otobüslerdeki 'hayvanimtirak' erkeklerin yaptigi ayrimcilik degil, ötekileshtirmedir ya da en kötü ihtimalde kamu düzenini bozan bireysel suctur!" falan deme lütfen... ceshit ceshit isimlere gerek yoktur
'hayvanlik', 'hayvanliktir'; insanlik da insanlik!... ayrimcilik da suctur zaten; ister bireysel yapilsin, isterse de tüzel...
maddi sonuc shartini da anliamadim -
Valla bu yasa maddesi işidir.. Yasa koyucu ilgilenmiyorsa, STÖ'lerinle gerekli baskıyı kurarsın.. Gündeme getirtirsin.. Kaldırtırsın maddeyi.. Bir daha yapılmaz.. Sorumlularına da cezayı kesersin.. Pozitif ayrımcılıkla ilgili bir fona aktarısın.. O da öyle tamam olur.. Yani her durumda bire bir karşılık şart değil.. Ben o örneği "ayrımcılığı tüzel kişiler yapar" a örnek olsun diye verdim, sen nerelere çekmişsin.. Hem detaya girmeyelim diyorsun, hem de detaya giriyorsun.. Hangisine inanacağımı şaşırdım..verdigin bu örnekte solcu veya gayrimüslim oldugu icin bu insanlara uygulandigini söyledigin negatif ayrimciligin pozitifi nedir, söyler misin bana lütfen!?!... bu insanlarin siyasi görüshüne, inancina, (senin deyiminle; dahil oldugu gruplara) bakmadan - AYRIMCILIK YAPMADAN - ...
kisacasi babenjim; ayni zamanda negatif ayrimciligin bayaragini yükseltmeden, pozitif ayrimciligin bayraginin yükseltilebilicene inanmiom ben... istemiom da zaten! ...
"Din" konusu ile ilgili burada konuşmak istemediğimi belirtmiştim ama madem ısrar ettin bir iki şey daha söyleyim.. İstisnasız bütün tarih boyunca dinler ayrımcılığın kaynağı olmuş.. Bana inanan ve inanmayan, diye önce ikiye ayırmışlar insanları..Sonra mezhepler, tarikatlar falan girmiş araya.. Birbirlerini yüzyıllarca yemiş durmuşlar.. Hâlâ da devam ediyorlar.. AYRIMCILIK olmasaydı Gazze abluka altına alınır mıydı? Yardım gemileri gider miydi oraya? Ölümler olur muydu bu bahaneyle?ama "benim dinim bana nasil en dogrusuysa, onun ki de onun icin en az o kadar dogrudur - iisi mi herkes kendi dinini rahatca yashasin" demek, bu tabiata ters düshmez ki...
nedir bu grup takintin, anliamadim?
Git ona sor sorunu.... belli gruplara, belirli koşullarla haklar tanıyarak
Eş değer de orada var:(bu arada; "esh deger"den neler anladigini da ayrieten merak etmedim desem yalan olur )...
Toplumdaki diğer kişiler ile eşit koşullarda ...
..O zaman daha açık söyleyeyim; sosyal devlet ile sosyalist devleti birbirine karıştırdığını; "devlet baba"nın gölgesi altında, sosyalist çözümlerle, liberal sonuçlar beklediğini sakın başka yerde söyleme.
Buna şunları da ekleyebiliriz: Yemişim sosyal devletini de, sosyalist devletini de, liberal devletini de, ilkelerini de.. Biz burada devlet türlerini ve ilkelerini mi tartışıyoruz?.. Yemişim demokrasisini, totalitersini.
Peki bunu söylemek; hangi sosyal/liberal devletin, neresine sığıyor? İlke, milke deyip de yeme bizi..Hatta belki de teorik olarak, bu şekilde negatif ayrımcılığın doğal olduğunu kabul etmiş ve bir yönden bunu desteklemiş bile oluyoruz.
demişim.Baben' Alıntı:Aylar önce forumlardaki bir yazımda; " 'Ayrımcılık' gibi yere, zamana, kişiye göre değişen ve içinin doldurulması için epeyce uğraşılması gereken, henüz çok 'boş' bir kavram " demiştim.
Türk Dil Kurumu da aynı görüşte olmalı ki, net bir tanım vermemiş, konuyu geçiştirmiş.. Ancak, pozitif ayrımcılık kavramına olabildiğince açık bir tanım getirmiş: "Toplumdaki diğer kişiler ile eşit koşullarda yaşamadığı düşünülen belli gruplara çeşitli ayrıcalıklar tanıyarak onları destekleme."
[SIZE=3]Eşini, sevgilisiyle otelde bastırdı[/SIZE]
İZMİR Karşıyaka'da, 2 çocuk babası M.B., bir süredir eşinin hareketlerinden şüphelendi. M.B., önceki gece de eve geç geleceğini söyleyen karısını bir yakınından takip etmesini istedi.
E.B.'nin, bir otele gitmesi üzerine M.B., polisi aradı. Otel odasında basılan E.B. ile sevgilisi S.K. gözaltına alındı.
İki farklı haberde, kaçamak yapan iki farklı çift ve bu çiftleri manevi ya da maddi çıkar sağlamak için izleyen üçüncü şahıslar var.[SIZE=4]Kameralı seks şantajcıları[/SIZE]
İşadamlarına kameralı seks tuzağı kurarak, tehditle para istedikleri öne sürülen 16 kişi hakkında 3 ile 13 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle dava açıldı.
O yüzden tartışmanın tam da bununla ilgisi olmalı. Tabii içinde yaşadığımızdan çok, içimizde yaşattığımız rejimle. Ancak bunu farkedemediğimiz sürece, ne yazık ki o yenen şey, ayrımcılıktan, ötekileştirmeden muzdarip olanların hakları oluyor, zira:Buna şunları da ekleyebiliriz: Yemişim sosyal devletini de, sosyalist devletini de, liberal devletini de, ilkelerini de.. Biz burada devlet türlerini ve ilkelerini mi tartışıyoruz?
Sadece totaliter rejimlerde otorite, zinciri sürükleyen ana halkadır. Özgürlük ve eşitlik talebi, ancak halktan gelir...ya da gelmelidir. Daha önce senin de bazılarını örnek verdiğin Rönesans'tan Reformasyon'a, Fransız Devrimine uzanan süreçleri, eşitliklerin, hak ve özgürlüklerin, insana saygının ortaya çıkış ve gelişme sürecini hangi halka tezgahladı dersin?Ama resmi ve sivil diye bir ayrım yapılmış.. Hakları elinde bulunduran ve kullanan.. Hata falan değil ki bunun "zinciri sürükleyen ana halka" olduğunu söylemek ve düzeltmeye buradan başlamak..