Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Babamın vasisi olarak %96 raporla araba alıyorum. Sorularınızı cevaplayabilirim

teşekkür ediyorum, kazasız belasız kullanırsınız inşallah arabanızı.

kazazede;

İnşallah! Tüm kısıtlı dostlarımıza da gelsin bu dileğimiz.

arac alimi ve vasi

Oncelikle herkese acil sifalar diliyorum.

Benim babamim da yuzde yuz is goremez raporu var ,ama kendisinde yoktu, bu gun hastsneye basvurdu o verilen rapor emeklilik icin demisler, ve yeniden heyete girmesi gerektigini soylemisler,
yarin heyete basvurucak ve ozurlu rapiru alacak.S

imdi iki sorunumuz var biri arac,arac alirken bildigim kadariyla vasi kararina gerek yok , ruhsat babamin ustune olacak galiba, ikincisi ben memurum dogudayim ,dogu gorevi sonunda babamin bulundugu ile donmek istiyorum ancak kurumum babami mahkeme karari ile ustume almami istiyo,

İkinci bir durum ben memurum ve doğudayım ailem ankarada , doğu görevi bitiminde ailemin bulunduğu ile dönmek istiyorum.ama kurumum babamı üstüme almamı istiyor.Bunun içinde sanırım vasi davası açmam lazım , babamın engeli fiziksel ama yüzde yüz , zihinsel bir durum yok ,mümkünmü böyle bir şey , peki ben önce aracımı alsam ,yani vasi davası açarsam araç işi de sıkıntılı bir duruma mı girer ,onada hakim kararı mı gerekiyor. En önemlisi ben farklı bir ildeyim nasıl yaparız vasi işlemlerine başlarsak ,davayı buradan açabilirmiyim ? Nasıl bir yol izlemeliyim tecrübeli ve bilgili arkadaşlardan rica ediyorum...

Bu konuda yardimlarinizi bekliyorum.

Yeni rapora gerek yok. Üzerinde oran bulunan rapor geçerlidir...

Babanız için vasi olmanıza lüzum yok. Araç alımı ile sizin memuriyetiniz arasında hiç bir ilişki bulunmuyor. Başka ile atanmaya dair işler araç alımı ile tamamen ilgisiz. O sorunuzu ilgili foruma yazabilirsiniz: Çalışma Yaşamı

ÖTV indirimli alınan araçlarla ilgili kasko şirketi bu gün şöyle bir açıklama yaptı bana ...
artık yapılan poliçelere araç bedeli yazılmayacak aracın rayiç bedeli yazılacak ...normal araçlar kaza yaparda pert olursa kazadan bir gün önceki ikinci el (o aracın) piyasa fiyatı baz alınır ve ödeme yapılır ...
ama ötv indirimli alınan araç için ise ötv farkı düşülüp kalan bedel ödenir ..bu uygulama her yerde böyledir farklı bir işlem yapılmaz dendi ...
bu ay sonu kaskom yenilecek 8 yıldır aynı kasko şirketi ile çalışıyorum sizce anlatımda bir hata var mı yani kendisine hatırlatmam gereken bir husus var mı .?
burda kasko ile alakalı dikkat edilmesi gerektiği vurgulanmış dikkatimi çekti...

bizde ötv den muaf volkswagen polo 1.6 tdi için anlaştık 1 ay sonraya gün verdiler araç içi bide 2.000 lira kasko parası demişler araba benim üstüme yaşım genç olduğundan filan bişeyler bahsetti babam normalde nasıl ve ne kadar tutuyor kasko

babamın %92 raporu var ötvsiz alacağımız arabayı babamın adına alacağız ozaman vasi gerekiyormu. vasi olmadan arabayı yakınları süremezmi

Zihinsel yeti kaybı varsa, mahkeme kararı gerekir. Aksi halde gerekmez; noterden alınacak vekaletname ile alım-satım işleri yapılabilir

yardımcı olursanız çok sevinirim bir sorum olacak

vasisi olduğum hem fiziksel hem zihinsel özürü olan kardeşim üzerinden yüzde yüz oranlı sürekli ibareli raporla bi araç almaya karar verdik. kaporasını yatırdık. raporun üzerinde eğitim alması uygundur görüşü var araç alımı ile ilgili bir ibare yok. ama aracı satan yetkili rapor geçerli olur dedi.
ancak vasi belgesi ve raporla notere gittiğimde daha önce arkadaşların belirttiği gibi vasi belgesinde ek karar istediler

1- vasi kararı alan mahkemede nereye başvuracağım ve dilekçe örneği sizde var mı
2 .bu rapor daha sonra bana sorun çıkarır mı (yeni bir rapor almak zorunda mıyım
3- Mahkemede araç alabilir ek kararına başvururken sadece dilekçe yeterli mi?
(araç faturasından filan bahsedilmiş bende fatura yok sadece kapora yatırdım)

Şimdiden cevaplayan ve yardımcı olan arkadaşlarıma teşekkürler

hayırlı kandiller..

Mahkeme kalemine basit bir dilekçe vermeniz yeterli olacaktır. Hakim makul biriyse sorun çıkartmaz, aksi halde uğraş dur... Ve unutmayın, satış zamanı geldiğinde dr hakimin kararı önemli olacak. İsterse sattırmayabilecek.

Merhaba arkadaşlar.
Dedem tümör hastası olup 3 yıldır yatalak olarak yaşamakta %98 özürlü raporumuz bulunmakta bu durumda annem dedemin vasisi oldugu için bizde engelliler için ötv indiriminden faydalanıp araç almak istiyoruz fakat yetkili satıcılara sorduğumuzda vasi kararına ek karar istiyor dedem yatalak ldugu ıcın bu işi noterde halledemiyoruz mahkeme kararı ile ek karar istiyorlar en büyük sorun ise şu: Dedemin dosyaları mersiin mahkemesinde biz istanbulda ikamet etmekteyiz nasıl bir dilekce yazabiliriz ve dosyalar elimize ne kadar zamanda gecer bilgisi olan arkadaşlar varsa lütfen acilen yardımcı olsun şimdiden teşekkürler...

Dedenizin zihinsel yeti kaybı var mı? Yoksa, noteri evinize getirtebilirsiniz... Aksi halde Mersin'deki mahkemeye bir yakınınız dilekçe verip sonucu size ulaştırabilir.

herkese iyi günler arkadaşımın babasının %90 engelli raporu var (iki böbrek iflas diyaliz hastası) babası 7 yıl önce araç almıştı şimdi ise arkadaşım babası adına kendi kullanacağı şekilde araç almak istiyor mahkeme kararı gereklimi?

ottobock, zihinsel yeti kaybı olmadığı sürece herhangi bir mahkeme kararı ile işiniz olmayacak. % 90 ve üzeri orana sahip raporu ve parayı cebe koyup araç bayiinin yolunu tutabilirler...

Merhaba benımde ananem yüzde 97 raporu var vasi olarak annem araç alabilirmi bunu soracaktım tel varsa görüşebilirmiyiz lütfen teşekkurler

Iyi akşamlar vasi olarak babamın özürlü raporu ile aldığım araç babamın üzerine mi benim üzerime mi kayıtlı olacak

bildiğim kadarıyla vergisiz alınan araba 5 sene satılamıyormuş. 5 sene doldu diyelim.ben bu arabayı kime satabilirim.sadece engelli insanlara mı yoksa normal insanlarada satabilirmiyim.normal bir insana satarsam da vergi olayı nasıl olur.
örnek: 50 000 tl lik arabayı 30 000 e aldım. 5 sene kullandım.engeli olmayan bir insana bu arabayı satabiliyorsak kaça satarız.
Biraz karışık anlattım galiba :)

Yurt içinden alınan aracı 5 yılın sonunda kime isterseniz satabilirsiniz. Hiç bir vergi söz konusu olmaz.

babamın zihinsel hiçbir engeli yok ama kas hastası olduğu için konuşamıyor gözlerini hareket ettirebiliyor alfabede harfleri gösterebiliyor noter vekaletname verir mii lütfennn bi fikri olan varsa yazsınnn çok zor durumdayız

Sadece gözlerini hareket ettirebilen bir hastanın başkaca zihinsel bir rahatsızlığının olmadığını notere anlatmak çok zor görünüyor. Noter bunun bir sağlık raporu ile desteklenmesini talep edebilir. Kanımca burada vekaleti ne amaçla istediğiniz de mutlaka önemlidir. Mesela babanıza ait bir malın satışı için vekalet isteyecekseniz noterin yerine ben olsam feriştahı gelse vermem. Tabi bu tamamen benim yorumum. Bence sormaktan çekinmeyin. En yakın notere gidip (ama noterine kendisiyle görüşün, işlem yapan memurların sonuçta karar verme yetkisi yok) tatlı dille bunu sorabilirsiniz.

airliner bana mahkemeye gönderdiğin dilecekçe örnegini göndere bilirmisin iso_elzem_1988@hotmail.com birde sana ulaşmam lazım gsm varmı beni ararsan sevinrim 546 698 30 18 ben sizi ararım işmlemleri hızlı yetiştirmem gerekiyor çünküü.yardımçı olursanız sevinirm airliner.

Vasi araç alımı ile ilgili baştan sona yaşadıklarım

Bu foruma üye olan,takip etmekte olan herkese öncelikle hayırlı günler dilerim. Hastaları olanlara acil şifalar dilerim.

Uzun zamandır babam üzerine araç alımı ve satımı ile ilgili yaşadıklarımı burada yazmayı, yaşadığım tecrübelerimi ,forumu takip edenlere aktarmayı çok istiyordum ve nasip bugüneymiş. Şimdiye kadar hiçbir forum sitesinde yaşadıklarımı anlatacak vaktim olmadı.

Öncelikle araç alışından başlayayım. Benim babam 2 sene önce kalp krizi geçirdi şuuru kapandı ve şu an cihazlara bağlı bir şekilde evimizde bakıyoruz. Babam kalp krizini geçirdikten 1 sene sonra araç araç almayı düşünmeye başlamıştım. Direksiyonunda kas yaptığımız, bağajında kocaman bir lpg tüpü bulunan baba yadigarı 95 Model şahinimizle annemin sağa-sola ilaç almaya, oksijen tüpü doldurmaya, medikal malzemeleri almaya giderken çektiği zorluklardan dolayı üzüldüğümden olsa gerekti.. Yalnız daha engelli indirimi olayını bile bilmezken bir yakınımın bana engelli indiriminden faydalansana demesinden sonra herşey başladı. Araştırmaya başladım ve burası gibi birçok forum sitesini takip ettim.

Yaptığım incelemelerden sonra % 99 engelli babam adına araç alışı için mahkemeye 09.09.2013 Tarihinde dilekçe verdim.

Arada küçük bir not düşeyim : 19.08.2013 Tarihinde de babam adına kayıtlı Şahinin satışı için dilekçe vermiştim. Araç alışı için verdiğim dilekçeyi 11.10.2013 Tarihinde hakime hanım reddetti. Sebep olarak ise Babamı borç altına sokacağımı, aracın trafik, kasko sigortaları olabileceği gibi kazaya karışması halinde de kısıtlıyı borç batağına sürükleyeceğimi ayrıca kısıtlının mevcut hastalığı sebebiyle kendisi adına araç alınmasında hiçbir hukuki fayda bulunmadığını gerekçe gösterdi.
Bunun üzerine bir üst mahkemeye itiraz dilekçesi verdim. Hatta araya tanıdık bir savcının ricada bulunmasını bile istedim. Tevzideki bayanda tanıdık olduğu için dosyam onun önünden geçip üst mahkemeye gider gitmez bana haber verdi. Ben de savcıya söyledim ricada bulundu. Ancak ne var ki hiçbiri fayda etmedi ve araç alım isteğim yine reddedildi.
Buraya biraz değinmek istiyorum. Ben 2 yıldır babamın medikal malzemeleri, ilaçları, yatağı, mamaları v.s.alırken, ayrıca hala kullanmakta olduğum babamın şahin aracının trafik, kasko v.s. yaptırırken hatta bu araçla kazaya karıştığımızda yine bu aracın masraflarını karşılarken (helali hoş olsun babamdır yapıcam tabiki de ,o beni nasıl büyütmüşse ben de görevimi yapmalıyım) babamın menfaatlerini korumakla görevli bu yasalar neden ben babam adına araç almayı isterken benim kendi çıkarlarım için alıyormuşum gibi davranıp karar verirler. Benim annem babama bakarken neden daha konforlu bir araçla işlerini rahatça halletmesin .Ben haftanın yedi günü çalışan birisi olarak alacağım araca doğru düzgün binemeyecekken. Devlet bir yasa çıkarıyor ama devletin bir diğer kurumu adliyesi sana izin vermem diyor.. bu bir çelişki değil midir? Ayrıca hakime den aldığım cevapta üstüne su iç dercesine : Ben yasaya göre karar verdim.

Şimdi tüm bunları geçtim.Ben bir de satış için istemiştim demiştim yaa Ağustos ayında. Hala bana satış için izin verecekler. 2 kere bilirkişi parası yatırttılar.. Sebebini de anlayamadım.. Hakime hanım hatta dalga geçer gibi sen 200,00 tl yatırmıştın şimdi de 100 daha yatır bir daha bilirkişi incelesin demiyor mu insanı çileden çıkarıyorlar. Alt tarafı 7000 tl lik şahin ama 6 aydır satışına izin vermediler. Mahkemelere giderek harcadığım paralar, yaktığım benzinin paraları şahinden alacağım parayı geçeçek neredeyse.

Ne diyelim herşeyin hayırlısı oluyor.Bana vermediler bu izini ama elbet adam gibi hakimlerde vardır.. İnsanı oyalayıp parasını sömürmeyen..

Selam Hocam Burda Yeniyim İlqili Forumu Bulamadım Yrdımlarınız İçinde Tşkr Ediyorum ZihinseL Enqelli Hasta Adına Araba Alabiliyormuyuz Lüfen Cwplarmısınız Şimdiden Tşkrlerimi Sunuyorum.!

ts1987'li Abicim Neden Bahsediyorsun İnan ki Aklım Durdu ?? Ne Dilekçesi Niye Mahkemeye Veriyorsun ? Hiç Birşey Anlamış Değilim. Benim Babamda %98 Raporlu Şimdi Parasını Verip ÖTV Siz Araç Alamayacak mı. Senin Bahsini Ettiğin Nedir.
Engelli Araç Almak İçin Mahkemeye Dilekçe mi Veriliyor ?
Devletin Verdiği Sağlık Raporu İle Başvuru Yapılmıyormu ??

maalesef bu dediğiniz gibi olmuyor..çünkü mahkemeden alınacak ek karar olmazsa babanız adına noterden aracın alışını yapamazsınız..alışı geçtim artık satış için bile bana bugün müdüre hanım 3 kişi bulup duruşma günü bu 3 kişiyi getirmen ve hakimin önünde pazarlık-ihale usülü satışını vermen gerekiyor dedi..bu 3kişiyi bulup getiremezsem araç satış iznim de düşecekmiş..ayrıca aracın parası da bir devlet bankasına yatacakmış ve izinle çekebilecekmişim..çok ilginç bu yasalarımız..

Akli yetileri kendi kararlarını verecek düzeyde değilse, evet, vasi ataması şart. O zaman da araç alımı-satımı için hakimden izin alınması gerek. Yani, bayağı meşakkatli bir şey.

kardeşim benim güzel şekilde vasi konusunu anlatmışsın çok teşekkür ederim.babamın adına bu şekilde bir araç almak istiyoruz. mahkemeye verdiğin dilekçenin bir örneğini philia_365@hotmail.com adresine gönderebilirmisin sana zahmet

ayrıntılı bilgiler için size teşekkür ederim.

merhaba. aracın ruhsatını kendi üzerinizemi yoksa ağır özürlü raporu olan kişinin üzerinemi aldınız.

Üst Alt