Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur %50 raporuma karşın erken emeklilik talebimi reddetti. Ne yapabilirim?

Osman abi heyete girmekten korkma yeni cetvele göre %40 rahat alırsın
Burda dikkat etmen gereken husus eski raporundaki ibareleri yeni raporunda işletmek yani eski teşhise eşdeğer teşhis koydurman lazım ozmn alacağın yeni rapor %42 olacaktır
Eski raporunuzun Ankara merkez sağlık kurulundan %20 yle dönmesinin sebebi sizi tablo 3.4 g kriterlerine göre değerlendirmeye alması ve buna denk gelen puanın o günkü cetvelde %20 olmasıydı ,yeni cetvelde oran %42 ye yükseldi,bundan sonra sizin için aynı değerlendirmeye göre %40 ın altına düşme sorununuz olmicaktır

Mestan kardeş.Benim durumum belli.Hastane raporu olarak % 50 yi her zaman alırım ama Sağlık Kurulunda yine aynısımı olur onu bilemem.Sıkıntım geriye dönük taleplerim var.2 senem boşa gidecek,onun derdindeyim.Tek değnekle % 50,çift değnekle % 60 her zaman alırım.Ortapedik cihaz olmadanda yürüyemiyorum.

Eski cetvel hangi tarihte geçerli ki Mestan kardeş.

Rapor oranları ne zaman değiştiki,bu red olayı 2009 da oldu zaten

Osman abi yazılanları yanlış anlamadıysam 2009 daki raporunuz %20 ile geri dönmüş işte hastaneden %50 almanız önemli değil önemli olan aldığınız oranın geçerli kabul edilmesi,bende diyorumki sizin şuanda geçerli olarak alacağınız endüşük oran %42

Mestan kardeş.SÜREKLİ ibaresi yazan rapor her zaman geçerli değilmidir?????

Selam Oturan Boğa.Engelli rapor yönetmeliği şöyle diyor.Madde13-4:Bu yönetmelik hükümlerine göre alınmış süreli raporların geçerlilik süresi dolmadan tekrar rapor alınmak istenmesi durumunda,mükerrer rapor tanzimini önlemek amacı ile,ilgililerin daha önce özürlü sağlık kurulu raporu alıp almadıklarına ilişkin beyanı istenir.İlgilinin beyanı üzerine veya bir başka şekilde,evelce özürlü sağlık kurulu raporu verilmiş olduğundan tesbiti halinde tekrar rapor verilmez.Kullanım amacına uygun olarak düzenlenmiş ve bu yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlara sahip kişilerden kurumlarca yeniden rapor istenmez.Raporda SÜREKLİ dir ibaresi önemli değilmidir.

Osman bey kurum kendi yönetmelikleri gereği emeklilik işlemlerinde güncel rapor talep ediyo, sİz yeniden muracaatta bulunun ve bu sefer %20 ile dönen raporunuz en az %42 olacaktır ,bu işlemleri bitirince daha sonra önceki mağduriyetlerinizin peşine düşün bence biran evvel muracaat edin.
Aslında olayın özü şu kurum sizi ister malulluk ister yaşlılık emeklliliği içn sevk etmiş olsun sizin hastaneden aldığınız raporu Ankara merkez sağlık kurulu %20 ile geri cevirmiş ,burda heyet doktorunun verdiği orana karşılık sunduğu donelerde önemli ,doktorunuzun verdiği orana karşılık gelen dereceyi Ankara önceki yazımdada belirttiğim gibi 2006 ile 2010 sonuna kadar yürürlükte olan cetvelteki tablo 3.4 e kriterinde değerlendirmeye layık görmüş, 2010 un aralığında cıkan yeni cetvelte aynı kritere karşılık gelen oran %42

Orasını anladım Mestan kardeşte.Engelli rapor yönetmeliğinin 13.maddesinin 4.bölümü şöyle:Bu yönetmelik hükümlerine göre alınmış süreli raporların geçerlilik süresi dolmadan tekrar rapor alınmak istenmesi durumunda,mükerrer rapor tanzimini önlemek maksadıyla,ilgililerin daha önce özürlü sağlık kurulu raporu alıp almadıklarına ilişkin beyanı istenir.İlgilinin beyanı üzerine veya bir başka şekiilde,evelce özürlü sağlık kurulu raporu verilmiş olduğundan tesbiti halinde tekrar rapor verilmez.Kullanım amacına uygun olarak düzenlenmiş ve bu yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlara sahip kimselerden kurumlarca yeniden rapor istenmez diyor.
Bu maddeden yararlanamammmı????

Benim bildiğim kadarı ile SÜREKLİ ibaresi yazan rapor devamlıdır.Sürekli yazmasa tamam anlıyorum.

Şuraya dikkat edin 'Kullanım amacına uygun olarak düzenlenmiş ' bu ibare önemli siz vergi indirimi için daha önceden %40 ve üzeri rapor aldıysanız ve bu raporunuzla vergi indiriminden yararlanıyorsanız tekrar rapor istenmez doğru,fakat daha önceden vergi indiriminde bulunmayıp farklı bir iş iiçn aldığınız raporları kurum kendi yönetmeliğince kabul etmiyor veya etmek istemiyor,son düzenlemede bu da açık hale gedi diyorki vergi indirimine esas raporlar yalnız kurum sevkiyle alınır diye.

Mestan kardeş.Bağkurlu olduğum için vergi indirimnde bulunmadım,bulunmam mümkün de değil.Ayrıca başka bir işlem içinde kullanmak amacı ile bu raporuda almadım.Tamamen Çorum SGK nın istemiyle 28,maddeden talebim ile ilgili.Mestan kardeş 28-01-2009 daki Çorum Devlet Hastanesinin vermiş olduğu SÜREKLİ ibareli rapor un işleme konması için bastırmak istiyorum.Yukarıda dediğim gibi ne vergi indirimi,nede bir başka işlem için alınmadı.Ayrıca Çorum Sağlık İl Md lüğüne itirazım sonucu onların yönlendirmesi ile,19-11-2009 tarihinde Ankara Numune Hastanesinin vermiş olduğu % 60 oranında(poliomyelit sekeli.Hasta sol extremite için uzun yürüme cihazı kullanıyor.Bir çift kanedyen ile mobilize) raporum var ama Çorum SGK bunu kabul etmiyor,sen kendin gitmiş almışsın diyor.Bu raporda SÜREKLİ ibareli kardeş.

Mestan kardeş mümkünse msn ni verebilirmisin.

Osman bey siz bu gün 28 maddeye göre muracaat ederseniz yeni cetvele göre %42 rahat alıyorsunuz eski raporunuzun işleme konmasını talep etmenize gerek kalmıyo zaten ,kaldıki bağkur yaşlılık emekliliği ile ilgili mevzuatı sizin eski raporunuzu kabul etmiyor ben sevk edecem diyor hukuken bununla uğraşmak istiyorum diyosanız iş başka,
geçmiş günlerin peşine düşeyim derken bugünü kaybetmeyin bence

Evet 28 madde için olabilir ama o günkü cetvele göre %20 ye düştüğü içn oranın ikabul görmedi işte

Olası bir yaşlılık aylığı kazanımında normal emekliliğe göre mi maaş bağlanır,düşme olurmu?????

Selamlar.Uzun zaman geçti.Arkadaşlar Çorum SGK aleyhine dava açtım,bakalım neticesi ne olacak merak ediyorum.Yalnız tereddütteyim.Çorum SGK yımı yoksa Sağlık Dairesinimi mahkemeye vermem gerekirdi?Acil yardımlarınızı bekliyorum.Selamlar

Nasip olursa hakime şöyle diyeceğim.Hakim Bey gördünüz eğer benim% 80 nim çalışıyorsa demekki ben askerlikte yapabilirmişim.

Ankara Sağlık Kurulu Dairesin karaında başlık aynen şu:MALULİYET TESBİTİ.Buda kafamı karıştırıyor.Maluliyet tesbiti işe giriş tarihinden sonra olanlar için yapılan uygulama değilmidir?Yoksa her kararlarının başlığı bumudur???

İşe giriş tarinden evel özürlü olmak ile,işe girişten sonra özürlü olmak arasında bir fark yokmudur.Birde dayanağım şu .Malul sayılmaya ilişkin usul ve esaslar yönetmeliğinin 12.maddesinin2.fıkrası:Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce çalışma gücünün % 60 ını kaybettiği önceden veya sonradan tesbit edilen sigortalılar hakkında bu hastalık veya özürleri sebebiyle malulluk sigortasına ait hükümler uygulanmaz diyor.Bu genelge mahkemede işime yararmı acaba.

Bağ-kurda ilk müracaat 25.maddeden yani maluliyet tesbiti bu rapor sağlık kurulunda red edilir.Yapılacak iş ikinci defa müracaat 28.madde yaşlılık.Tabi şarlarınız uyuyorsa....Ankara onaylar ve emeklisiniz,tabi bu kadar kolay olunmuyor zaman,sabır,bilgi ve azim gerekli...
icon1.gif
Engelli Hikmet Yılmaz'ın Bağkur'dan emeklilik serüveni

Arkadaşımın emeklilik sürecini onun okur yazarlığı olmadığı için ben bizzat ilgilendim.Bağ-kura gittim yazışmaları takip ettim,burayada belge...
Konuyu açan: miremur, 21.06-2011 18:55

Selam Miremur.Benim evrak aynen maluliyet tesbiti yani,yanılıyormuyum.Bıktım vallahide billahide.Bakalım mahkemede ne olacak.İşe giriş tarihinden evel özürlülüğümü belgelemem işe yaramazmı?

Verilen karar MALULİYET değilmidir??????

Adı üstünde.MALULİYET tesbiti.

Aramızda hiç gönüllü avukatlar yokmu arakadaşlar.

:(:(:(

Oturan Boğa şu yönetmeliğin bana faydası olmaz mı. Malul sayılmaya ilişkin usul ve esaslar yönetmeliğinin 12, maddesinin 2, fıkrası: Sigortalı olarak işk defa çalışmaya başladığı tarihten önce çalışma gücünün % 60 ını kaybettiği önceden veya sonradan tesbit edilen sigortalılar hakkında bu hastalık veya özürleri sebebiyle malulluk sigortasına ait hükümler uygulanmaz.

Bu yönetmeliğin faydası olmazmı mahkeme de.

Vallahi hemde ne zibidiler.

Dilekçe üstüne dilekçe.Tam 2 sene geçti.Adamların umurunda değil.

Bazen isyan edesim geliyor.

Yukarıda bahsettiğim malul sayılmaya ilişkin yönetmeliğin mahkemede bana faydası olmazmı?bilen arkadaşlar varmı.

O yönetmelik maddesinin dayandığı 5510/25 var. Onun ikinci fıkrası da zaten taş gibidir:

"Ancak, sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce sigortalının çalışma gücünün % 60'ını veya vazifesini yapamayacak derecede meslekte kazanma gücünü kaybettiği önceden veya sonradan tespit edilirse, sigortalı bu hastalık veya özrü sebebiyle malûllük aylığından yararlanamaz."

Oturan Boğa evet o dediğin malulluk.Verdikleri kararda bu inatla söyledim söyledim dinlemedi dümbükler.Belki 20 tane sağa sola dilekçelerim oldu.Çorum SGK da mimlenmişim.En son gittiğimde beni müdürün yanına sokmak istediler,müdür yerinde yokmuş.

Avcı komando kardeş.İlk rapor %50.Ankara Numunenin rapor %60 vede her ikiside sürekli.Vede askerlik şubesinden de askerliğe elverişli olmadığım raporuda ele geçirdim.Allah o doktorların canını alsın.12 tane dümbük karar veriyor.

Oturan Boğa kardeşim.Senin dediğin bu 28 e 5 göre,daha evel yazdığım maluliyete ilişkin usul ve esaslar devreye girmezmi.

Vede o bahsettiğin şey malulluk sigortasına ait hükümler uygulanmaz diyor Oturan Boğa.

İnanın bu ülkede yaşamaktan bıktım arkadaşlar.Şef yanına çağırdı.Kardeşim senin derdin ne sağa sola şikayet ediyorsun,bak işte red vermişler daha ne didikliyorsun dedi.Kardeşim bana maluliyet nedir izah et dediğimde afalladı,cevap veremedi.Maluliyet iş kazası veya meslek hastalığı değilmidir diye sorunca evet demek zorunda kaldı.Şerefsizim bıktım usandım.

Arkadaşlar bugün kontrol ettim.Tam 30 kez Bimer kanalı ile hertürlü dilekçeyi vermişim.Bunun dışında da 2 kere TBMM İnsan Hakları Komisyonuna vede en son Cumhurbaşkanlığına yazdım.

Abi şefin yanında Adana Selim Kırık'ı ara ver telefonu seninkine belki ikna olur...05052780949,,,

Bence ikna olmaz Miremur.Zaten artık dönüş yok ,mahkeme de belli olacak herşey.

Miremur kardeş,sen otelefonu verdin ama azarlamazmı arayanı????

Raporlarda düşürme

Selam arkadaşlar.Sağlık kurulunun düşürdüğü oranlar neye göre oluyor.Örneğin benim tek bir özrüm olduğu için baltazar formulu uygulanmaz sanıyorum,yanılıyormuyum

osman bey eskiden malulen emeklilikte uygulanmıyordu ama şimdi uygulanıyor deniliyor ama kimin ne yaptığından kimsenin haberi yok ayrıca işe başlamadan malul olan malulen emekli olamaz diyor ama erdemg arkadaşımız ırsi hastalığı olduğuhalde malulen emekli edildi bu rapor onaylayanları anlamıyorum allah yardımcın olsun

osman arkadaşım senin 25 yılda doldu normal emeklilik olmuyor mu?

Miremur kardeş,bu Selim Bey insan evladımıdır?arasam görüş alsam terslermi???

Hüseyin kardeş,Osman Abi bence senin anladığın anlamda yazmadı.Osman abi emeklilik sürecinde görevlerini yapmıyan memurlardan o kadar çok acı çektiki artık üflemek zorunda hissetti,Osman abi gönül rahatlığıyla ara Selim Beyi derdini anlat yol gösterir sana meral etme...

Avcı komanda sen galiba devlet memurlarını ya tanımadın yada bilmiyorsun,Adamlara 30 tane şikayet dilekçem olmuş,en son gittiğimde müdürün odasına sokmaya çalıştılar,müdür yerinde yokmuş,dertleri beni azartlatmak.Sen Türkiyede yaşadığını unutuyorsun.

Geçen gün Çorum SGK nın sigorta kısım şefi bizim Sungurludan dediler,sigortaya nasıl geçeyim yada benim işle ilgili bilgisi varmı diye aradım,yarın ara ,işim çok yoğun dedi.Ertesi gün tam 5 defa aradım telefonu açmıyor,sen neden bahsediyorsun avcı,bu memlekette ne insan lar var

Adamlara askerlik raporumu iletince,sevk esnasında işe giriş tarihinden evel özürlü olduğumu belgeleyemediğime dair imzalamam için verdiği evrağı inkar ediyor,kim vermiş diyorlar,sen nelerden bahsediyorsun,galiba senin başına gelmemiş bu işler komando.

Üst Alt