Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur %50 raporuma karşın erken emeklilik talebimi reddetti. Ne yapabilirim?

Açmama sebebini bilemem.Mesai saatinde ara ve müsait olup olmadığını bir konuyu danışacağını belirt....

Miremur kardeş Selim Beyi aradım.Önce tekrar maluliyetten başvuru yap,red gelirse tekrar aynı raporla 28,maddeden aynı raporla başvuru yap diyor,durum bu.

Bu sitede mahkeme aşamasına gelmiş arkadaşlar varmı acaba.

Zaten bir defa maluliyet red var,tekrar neden aynı yoldan geçesin ben anlamadım...

Arkadaşlar,maluliyet sigortası hükümleri nedir bilen varmı.Yönetmeliğe göre işe giriş tarihinden evel özürlü olduğu anlaşılan sigortalılara maluliyet sigortası hükümleri uygulanmaz diyor,bilen varmı.

malulen emekli olamaz demek isteniyor sanırsam.osman arkadaşım nasıl gidiyor son durum nedir

Dişçi kardeş.Bugün itibari ile Sungurlu Asliye mahmesine girdi.Çorum Bağkur yetkiiszlik istemişvede dava konusu:Maluliyet nedeniyle emeklilik işleminin yapılması diye yazmışEsasa ilişkin cevaplarımız bölümünde:Müvekkil kurumun yaptığı işlemler tamamen yürürlülükteki mevzuat hükümlerine uygun olarak yapılmıştır.Davacının talebinin reddedilmesinde hukuka aykırılık yoktur.Netice ve talep kısmında:Davacının haksız ve yersiz davasının reddine,yargılama giderleri ve ücreti vekaletin karşı tarafa yükletilmesine karar verimesini talep ederim demişler.Sungurlu Asliye Mahkemesi davayı Çorum İş Mahkemesine gönderdi.Durum bu

Burada hiç mahkemelik olmuş arkadaşlar varmı acaba

Benim kafamı karıştıran tek konu başvuru dilekçemde 28.maddeden emekliliğe demiştim.Bu dümbükler de maluliyete bu yüzdenmi soktu bilemiyorum.Daha sonraki itiraz dilekçelerimde işe girişten evel özürlü olduğumu defalarca yadım.

mahkemede bunu özellikle belirtin benim emeklilik başvurum 5510/28.maddedendir diye ama sanırım beni malulen emeklilikten yani 25.maddeden değerlendirmişler diye ayrıca yasa ve kanunu iyi öğrenin ki orda şaşırmayın allah yardımcınız olsun

Evet haklısın dişçi.Zaten açık olarak yazmışlar maluliyet talebi diyerek.

Askerlik yapmadığıma dair raporu ele geçrmem iyi oldu görüşündeyim.

Ya galiba Bağkurda aynen yök gibi özerk galiba,karışanı yok hesap soranı yok,nasıl bir memleket bu.

Eskiden kızardım dürüst davranmayanlara,bu memlekette dürüst davrananın hakkı yeniyor.

ya sgk kimseyi iplemiyor bimere yazıyorsun cevap vermeye bile tenezzül etmiyor diğer kurumlar öyle değil sanki dediğin gibi kimseye hesap vermiyor memurlar çok ukala müdürün hiçbirşeyden haberi yok şikayet ediyorsun memuru adam müdürün yanında seni azarlıyor hakkımızı zorla alıyoruz kaç aydır ne çektiğimi ben biliyorum hayırlısı olsun inşallah sonu hayır olur

İnşallah dişçi kardeş.Adamlar mahkeme masraflarının karşılanmasına diyede talep etmiş.

Şimdiki aklım olsaydı ya sigortalı yada memur olurdum,bağkur tam bir baş belasıymış.

Bakın arkadaşlar.En son Cumhurbaşkalığına dilekçe yazmıştım.20-06-2011 tarinde Çorum SGK dan bana gönderilen cevabi yazı aynen şu:İlgi:06-04-2011 tarihli maluliyet talebiniz.
Kurumumuz 453138584 Bağkur sicil numaralı sigortalımız olup,ilgi a) da kayıtlı maluliyet talebinize istinaden 5510 sayılı kanunun 28,maddesi gereği 22-12-2008 tarihinde maluliyet talebinde bulunmuş,sigortalı hakkında düzenlenen rapor ve dayanağı belgelerin Maluliyet ve Sağlık Kuruluna istinaden tüm vücut fonksiyon kaybının % 20 olduğuna karar verilerek maluliyet talebi ret edilmiştir.

Şimdi Bimerden Çalışma Bakanlığına yazdım.İşe giriş tarihinden evel özürlü olan vatandaş malul olarak sevk yapılabilirmi yapılamazmı diye Çorum SGK ya ve Çalışma Bakanlığna soru sordum cevap talep ediyorum dedim.Bu sorumun cevabını verecek bir kurum arıyorum dedim,bu ülkede kavramlarmı değişti dedim.Ayrıca tüm yapılan sevkler maluliyet olarakmı yapılıyor diyede sordum.

Maluliyet iş kazası veya meslek hastağı geçirmemidir,eğer tanım bu ise işe başlamam 1986,askerlik yapamadığma dair 1983 senesine ait rapor var iken ben nasıl malul olabilirm diye sordum.

Arkadaşlar gerçekten merak ediyorum.Bütün müracaatlar maluliyet olarakmı değerlendiriliyor,boşunamı çabalıyorum,kafayı yiyeceğim vallahi billahi.

İşe giriş tarihinden evel askerlik yapamadığıma dair rapor var iken iş kazası mı geçirdimde benimmi haberim yok,bağkurun yazdığı maluliyete esas başlangıç 1986 tarihinde nasıl bir iş kazası veya meslek hastağı geçirdimki bağkurun elinde mevcut bir rapor varmı diye sordum alay edercesine naaaapim.

Korkarım hayır sen 28.maddeden değerlendirilmişsin bu da açıkça yazıyor üst kurulda %20 vererek ret etmiş sadece bu kararı mahkeme çözer diye umuyorum o da aldığınız raporların düşürülmesinden dolayı inşallah mahkeme senin istediğin gibi onaylanır ama öyle umuyorum çünkü sevk ettikleri kendi sağlık kurumları ve oradaki sonucu düşürmeleri haksızlık davanda haklısın inşallah istediğin gibi olur

İnşallah Dişçi kardeş.

Tek dayanağım askerlik yapamadığıma dair rapor.

inşl askerlik yapamadığınıza dair rapor etkili olur sizin yaşadıklarınız benimde başımdan geçti 2 yıl bağkurla emeklilik için mucadele ettim ki benim raporum %80 di bağkur emekli etmedi itiraz ettim red cevabı geldi 12 yıl bağkurum vardı işe başladığım zamanda engelli olduğum için 15 yıl prim günü olması gerekiyordu sizin prim gününüz yeterli ama engel yüzdeniz yetersiz...

% 80 iledemi olamadınız çelik bey.Malulen olmadınızmı

Kafma vuruyorum.Ya memur yada sigortalı olsaymışım.2 kere emekli olurdum.

bağkur tam bir baş belasıymış.

Sizi rapordanmı prim gününüzdenmi emekli etmediler çelik bey.

Benim engel yüzdem malulen yaptıkları için düşük.

Üst Alt