Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur'a emeklilik için başvurdum. Sizce kabul edilir mi?

hamza3232

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
slm

ben şeker hastasıyım şekerim aclık 269 tokluk 387
+ 140 kiloyluyum motbit obez

gitim unuversteyi bana şu şekilde rapor yazdı
tıp 2 am +hl +nöropax + obez bmi 43.2 oau bozalınsının ekrenaxol kulanıyor ta 160/100 bmı 43,2 diyer sisdtem muaneleri hb15.6 bk 6800 pct218000 kre 0,7 azt 33 hbaıc 13.1

bunu yuzde kac rapor verirler
insulun kulanıyorum gunde 1 kere + diyabete de vuruluyorum haplar var onları kulanıyorum

+ kulak fısıltı testi odyo 550 30/32 verdi
+ gözde anolmail yazıyor
+fizikte dm+obez+alt ve ust ekstronte rom acılı moter defot yolu ust exlemle biloteol ınce beende kulanabiliyor tekbono om bil yazıyor tam okuyabildigim kadar
+ norolojide nm dtr ile olmuş elden coop+ ardodo hipeestesi+diyer moley dogal yazıyıyor buda tam okunmuyor okuyabildigim kadar
piskiyatri maluliyet gerektirecek duzeyde piskopatlıgı saglandı yazıyor bana bu rapar kac verirler

+ 5510 94 veya 95 made olarak sevketiler unuversteye benimde 13.5 sene bakur hizmetım var bunun 9 yıllı borcumdan dolayı sildirdim sildirmesem bile otamatık siliyorlar
kalan 1590 gunum kaldı bukadarına odemışım bende gittim 210 gun askerlık boşlanması yaptım oyle sevketıler
acaba dogrumu yapmışım bilmiyorum yardımcı olurmusunuz eyer rapor onaylanırsa kacpara maaaş alırım

yardımcı olurmusunuz 1800 gunden sevketiler acilllllllllll

hamza3232

Sakatlık oranı cetveli'ne göre oranlar tek tek belirlenip sonra bunlar balthazard formülü ile toplanıyor. Bu oran % 40 ve üzeri olur mu, bilemiyorum.

Eğer durumunuz yeterli oran gerektiriyorsa, 5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre erken Yaşlılık emekliliği için aşağıdaki tabloya tabi olacaksınız

bagkur.PNG

bu raporu bana ssk verirken 5510 94 made olarak sevket ti ben rapor aldıktan sonra kendim 5510 28 made diye yazsam dosyayı koysam faydası olurmu 1996 ssk girişim 1800 den sevkediyor 5510 sayılı 95 madde olarak sevketti

Son düzenleme:
hamza3232

Bağkur önce malulen emeklilik olarak işlem yapar ve "durumunuz maluliyeti gerektirmiyor" diye başvurunuzu reddeder. Sonra siz "o zaman madde 28'den Yaşlılık emekliliği olarak işleme koyun" diye dilekçe verirsiniz, o şekilde değerlendirilir.

Ama siz yine de sgk'ya gidip "başvurumu 28. maddeye göre işleme koyun" diye ısrarcı olun.

ben ilk başta 5510sayılı kanunun 94 made gore sevk ederken dedim 5510 28 ci madesınde sevk edın dedim bana dediki sizın bakur az odemisin dedi
yanı şoyle anlatayım 1590 gun yatırmışım 210 gun askerlıten gun aldım toplam 1800 oldu
bana 5510 kanunun 94 madesine gore sevk ederim dedi 28 ci madesine gore sevk istersen dedi 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün olcak dedi veya 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün gun olacak dedi
yanı benim gunum yetmiyor benım bir hatam 13.5 yıl bakurum var 9.5 yılı sıldırınce tabiki bocumdan dolayı sılındı kanal 1590 gun yatan hızmet var onun ıcın sıze 28 ci maddesıne gore sevk edemem dedı ben dıyorumkı eyer raporum ret gelırse 28 cı madesıne gore gonderın desem benı mecbur gonderırlermı yokse kanun olarak yukardakı şartları uyacakmıyım

Hayır size 28. madde işlemez çünkü dediğiniz gibi şartlarınız yetersiz.

hamza3232

Şimdi anladım, bağkur silinince prim gününüz çok az... Yani 28. madde ile emekliliğiniz imkansız.

Maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmanız da neredeyse mümkün değil...

oturan boğa malülen olamaz diye ümitsiz veriyorsunuz benimde 9 yıl 8 ay 5 gün pirimim var ben malülen oldum 28 madde itiraz etse kesin olur bütün hastalıkların toplamı [FONT=sans-serif] [/FONT]Balthazard Formülü ile malülen ulaştımı kesin olur bende malülen sevk aldım red geldi 28 maddeye itiraz attim ve onaylandı yüzde71 .. malület cetveli [FONT=sans-serif]'ne göre malul sayılmanız da neredeyse mümkün değil..demişiniz bence kesin olur .hastalık toplamı [/FONT]

dogan3200
Malulen emeklilikte balthazard formulü uygulanmaz, en yüksek orana sahip olan tek rahatsızlık esas alınır.
28 madde için de primleri çok eksik.

ufukalp benim pirim 9 yıl 8 ay günüm vardı sadece malülen sevk olarak uygundu diyer sevkleri uygun değildi malülen red geldi itiraz ettim 5510,28 madde itiraz ettim birden fazla hastalık hesablama olarak yüzde 71 malülen oldum ve maaş alıyorum 950 tl 1800 günü dolduran melülen sevk ve itiraz 28 madde bir kaç hastalık malülen emeklilik hak ederler hamza3232 askerlik saydırıp pirimi dolmuş daha nasıl pirim dolacak süreside dolu 20 yıl olmuş daha ne isteniyor bu arkadaş malülen oldumu cevab yazsın bu arkadaşın sigorta başlangıçı 1996 başlangıçı

slm ben heyete girdım ama yuzde vermedıler sadece hastalıgıma heyet yazmış şu şekilde ........ kronik obstrüktif akciyer hastalıgı +hipoventilasyon.orta derecede REM ilişkili osas . bilateral sensörinöral işitme kaybı N90.3 ciddi obezite (BMI43.2 mellitus tip 2 altınıda sosyal guvenlik kurumunca belirlenecek diye yazmışlar bu kadar yazmış buna sızce kac oran verirler acillllll malulen emeklilik için

hamza3232
Bu şartlarda SGK nın vereceği karar için buradan tahmin yürütmek imkansız gibi birşey.
Beklemekten başka yol yok.

Balthazard hesaplaması nasıl oluyor mesala bende 5 tane hasatalık var rapor aldım oran yok sosyal guvenlik kurumunca belirlenecek diye yazmışlar
1. koah 2 şeker 3uyku osas 4 obez 5 işitme kaybı mesala siteden baktıgımda oranları koah ortaderecede bende %40 diyor şeker %20 osas uyku ortaderecede %20 obez %20 işitme kaybıda %5 verseler bu nasıl olculuyor anlatabilirmisiniz sizce hesaplara gore yuzde kac olur

arkadaslar gondermiş oldugum 5510 /95 ci madesine bana ret kararı geldi antalyadan saglık kurulundan bende itiraz etim şimdide 5510 /28 madesine gore ankaraya gitti bakalım ordan ne gelecek inşallah hayırlı haber gelir

sayın site yonetici ve arkadaşlar şunu anlatnız ki 5510/ 28 madesi ne demektir once bunu anlatınız ki bigilensinler benim bildigim kadar bu kanun ornegin vucudunda 3 tane hastalık varsa bunu toplamı dır mesala kişide şeker var %20 + goz %30 +kulak %20 bunun toplamı %70 bazalt olcersen toplamı %54 eder zaten %40 yeterli benım olcume gore dogrumudur site yontici hesap dogrusa cevap bekliyorum yanlışsa siz yazınız ki bende bileyimki hemde arkadaşlarda bilgilensinler artı 5510/95 ci madesinde bilgilendirir seniz daha iyi olur 95 madesine tam detaylı bilmiyorum

hamza3232

Doğrudur. Ama unutmayın, hem oran yeterli olmalı hem sigortalılık süresi hem de prim.
Bu başlığa daha önce yazdığımız mesajları iyice okursanız tereddütleriniz ortadan kalkacaktır.

OturanBoğa itiraz etimiz ankaraya giden dosyalar hep 1 yıl konturolumu gelıyor ya ben anlamadım bakıyorum siteye genelde konturolu suresiz nadir

OturanBoğa %40 rapor alan veya %49alan rapor veya %60 alan rapor maaş aynımıdır yoksa rapor oranı duştukce maaş duşer mi

maaş düşmez ama kardeş. senin gunun az 28 madeye göre emekligin için primin yetmez

benım zaten 1590 gunum yatırılmış şım var artı 210 gunde askerlik boşlanması yaptım artı 1996 yılında başlangıc tarıh ssk 19 yıl olmuş ben şimdi 5510 /28 madesine faydalanır mıyım bu şatları altında

[FONT=sans-serif]hamza3232 ilk işe girişindee sorun yok yıl tamam 19 yıl 40 dan yukari alman kafi ama... 60 raporla 3960 lazim 28 madeye göre ... sen ancak 1800 gunle malumen emekli olabilirsin .. tabi şartlairn uyarsa onada

[/FONT]
bagkur.PNG

benim amacım %60 rapor almak 1800 gunden emeklı olmak benım gun ihtiyacım olmayacak ama %40 veya %59 rapor gelirse 9.5 yıldan gun alacaz benım anlatmak istedigim bu

ben zaten malulen için diyorum malulen icin bu şartlar yeterlimidir %60 rapor alırsam 1800 gunde olumuyum

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]1-[/SIZE] [SIZE=3]Kaybın yani buna özründe diyebiliriz: Doğuştan veya ilk sigortalıktan sonra meydana gelmiş olması ve kaybın en az %60’ı içermesi,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]2-[/SIZE] [SIZE=3]En az on yıl sigortalılık süresi olup toplamda 1.800 günü bulunması gerekmektedir. ( Bakıma muhtaç olduğunu belgeleyenlerden on yıllık sigortalılık süresi aranmaz. )[/SIZE][/FONT]

hamza3232
Yukarıda yazmışsın zaten malulen başvurusuna red geldiğini ve 28. maddeden değerlendirilmesini istediğinizi.
Daha önce de söylediğimiz gibi siz 28. maddeden emekli olamazsınız, primleriniz yetersiz.

malulen emeklılık için 1800 gun olması için raporun kac olması lagzım

Üst Alt