Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur'a emeklilik için başvurdum. Sizce kabul edilir mi?

[FONT=sans-serif]Ufukalp %60 veya üstü raporla 3960 gunle bagkurdan engeli emekli olan varmı forumda ben bulmadıdımda

bagkur.PNG
[/FONT]

kamil42
28. maddeden emekli olanlar evet var, oranı bilemiyorum ama elbette %60 üstüyle de olacaktır.
28.maddeden %40-59 arası olunabildiği gibi %60 ve üzeri olup malullük şartını taşımadığıo için malulen emekli olamayanlar da faydalanır.

3960 olani bulmadım sadece..59 den aşagi olan lar forumda mevcut 28 maddeden

ANKARA SGİM KOCATEPE SAĞLIK SGM SAĞLIK KURULU burası hastanemı yoksa bakur veya ssk binasımı evrak larım gıttı evrak eksik diye geriye geldı ben anlıyamadım bakur veya ssk alakası varmı burası yok sa doktor larmı var eyet doktarları

slm arkadaşlar bugun cok mutluyum canabı allah yüzümü güldürdü ilke başta Genel Yayın Yönetmeni bulent abiye ve Ufukalp abiye ve benı yardımcı olan arkadaşları allah binkere razı olsun onların sayesınde emeklı olacam bugun gittim ssk % 70 raporum geldı 2 yıl konturolu allah herkezi göztersın allah yedirmeyi nasıp etsın

slm allah razı olsun sızın sayenızde emeklı olacam abi size bişey tanışacagım benım ilk raporum malulen antalya gitti oradan geldi 5510/95 madesine bana ret geldi bende itiraz etim ankara kocetepeye 5510/ 28 madeye şimdi oradan bana %70 rapor geldi ben ssk ya gittim bana dediki 5510/28 madesi 4680 gunun olacak dedi neden dedim benım 1800 gunum var dedim yetiyor dedim bana dedigi ben once 5510/95 medesine antalyadan ret geldigi için sen itiraz etmisin 5510/28 madesine senın oradan %70 gelmiş dedi onun için sen olmasın diyor ben anlamadım bana akıl verir misin BANA DEDİKI SSK OLSAYDIN 1800 OLURDUN SEN BAGKURLUSUN DİYOR ARKASINDA NE DEDİGİDE ODA ANLAMIYOR SANIRIM 4680 GUN SARRT DİYOR

hamza3232[FONT=sans-serif] şu an prim gunun tam kaç bi baksan e devletten eger 1800 se 5010 28 maddeden emekli olmasın abi
...ancak 1800 gunle malumen olursun[/FONT]

benim ilk sigorta 45 gunum var diyer gunlerim bakur toplam 1800 var

1754 gunum var 46 gunde askerlikten alacam 1800 olacak

e abi nasıl olcan emekli malumen red gelmiş 28 maddedende primin yetmiyor

5510%28 madede bana ankarada %70 geldi onylandı ama 1800 gun gunum var bana ssk 1800 gun yetmiyor diyor bende dedimki %70 raporum gelmiş dedim olmaz diyor

bagkur.PNG
bi incele abi bunu bu 28 maddedeen emekli olmak için 70 raporun varsa 3960 lazım

bana ssk dediki sen ilk raporun antalyaya gitti malulen olarak sana antalya ret geldi demekı sen malulu degilsin diye ret geldi diyor dedi şimdide sana ankara kocatepe 4b stadunde gonderdik sana %70 rapor geldi konturolu 2 yıl neymiş ankaradan gelen rapor sen malulul degilsin diye rapor vermiş dedi bu rapor la 4320gunle emeklı olursun dedi benımde 1800 gunum var benım istedigim neden 1800 gunden emeklı olamıyorum internetden araştırıyorum %60 dan ustu rapor olanlar 1800 gun yeter diyorlar bu ssk bana neden yokuşa suruyorlar artı benım bu raporlar %70 le kacgunle emeklı olabilirim

hamza kardeş editörüm sana en başta yazmış tek hastalıktan 60 olacak toplamdan degil malulu olman icin sen ne yap et 3960 günü bul

sgk personeli diyor ki 5510,28 maddesinden malülen emekli diye bir şey yok diyor erken yaşlanma var diyor malülende alsan ankaradan onaylansa bile 10 yıl 1800 gün değil 15 yıl 3960 gün den emekilik olursun diyor acaba doğrumu

ben5510, 28 maddesinin 3 4 hasatalık toplamından malülen oldum malülen olan 1800 günmü yetiyor yoksa 3960 günmüü burada kafa karıştıran olay var..
sgk diyor ki 5510,28 maddeden ankaradan %70 malülen oran onaylansın sana emekli edebilmem için 15 yıl 3960 günün tamamla gel ama 10 yıl 1800 günden emekli edemem diyor mese burda işte 10yıl 1800 günden emekli edebilmem için 5510,25 maddeden tek hastalıkdan %70 getir sana 10 yıl 1800 günden emekli edereim diyor bende diyorum ki tek hastalık 5 hasatalık ne farkı var eyer malülen %60 gçtimi oran malül sayıılılırsan diyor ... vallahi anlamış değilim beni bu konuda aydınlatın tane tane kafama girsin saygılarımla artı benım şu anda ankara kocatepeden %70 raporum geldi elimde şu an ne yapmam gerek

siz antalyayı gonderdiniz raporu oradan ret geldi diyor malulul degilsiniz diye sende 5510 28 madesine ankaraya kocatepeye gonderdiniz diyor oradan % 70 rapor geldi neyım iş ssk dakı personelın dedigine gore senın tek hastalık tan degıl 3veya 4 hastalıgın toplamı dıyor bende dedımkı internet de %60 ustu rapor olanlar 1800 gun artı 10 yıl sskbakur olması lagzım dıyorum bana diyor sen 3960 olacak diyor 1800 gunden olmazsın diyor elimde ankaranın kocatepenin %70 raporum var ne yapayım yardımcı olur musunuz

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=111500712555233&set=pcb.111500812555223&type=3&theater

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=111500702555234&set=pcb.111500812555223&type=3&theater

bu şekilde geldi bana rapor antalyadan gelen rapor ret geldi bu gelen rapor ankara kocatepe den gelen rapor %70 ama ssk 1800 gunum dolu toplam artı 2006 dan başlangıc tarihim ssk 4320 gunden emeklı ederim diyor senın gunun az diyor neymiş ssk dedigi sen ilk raporun antalyayı gitti oradan ret geldi tek hastalıktan şimdi ankaradan 3 veya 4 hastalıgın toplamı %70 geldi diyor ssk antalyadakı malulen ret geldi ankaradaki maluliyet den geldi diyor malululen le ve maluliyet ikisi farlımıdır malulen tek hastalık diyor maluliyet de 3 ve 4 hastalıgın toplamı diyor ama antalyadakı tek hastalık dan %70 gelseydi sen 1800 den emeklı olurdun diyor

hamza3232
Sorunuzu daha konu başında cevaplamışım zaten size 28. madde olmaz diye, ama siz Doğan arkadaşla beraber ısrarla oluru savundunuz sustum ne yapayım.
Maluliyette birden fazla hastalığın toplam oranı ele alınmaz, en büyük orana sahip tek hastalık baz alınır. Sadece bu hastalığın komplikasyonu şeklinde ortaya çıkmış başka rahatsızlıklar varsa onlar orana dahil edilir.
Sizin maluliyetiniz reddedilmiş zaten malulen yani 1800 günle emekli olamıyorsunuz.
Erken emeklilik için raporunuz %70 ise 15 yıl 3960 güne tabi olursunuz.

peki ufuk alp 15 yıl 3960 diyorsunuz bu ilk sigorta başlamadan önçe isteniyor hamza kardeşde ilk sigorta sonrası rahatsızlaştı sigorta sonrası yinemi 3960 istiyor 5510,28 madde sizi önçesi sonrası ayrıtetmeniz gerekir

dogan3200
Hamza kendisi de belirtmiş %70 oranını ancak birkaç farklı rahatsızlıktan alabiliyor, tek rahatsızlıktan malul derecede oran alamıyor.
Malulen emeklilikte baldhazard formülü ile tüm rahatsızlıklara ait oranlar toplanmaz, en büyük orana sahip rahatsızlık baz alınır.
Yani malulen emeklilikte tek hastalık esastır Hamza arkadaşın reddediliş sebebi budur.
Bunun tek istisnası bir hastalığın komplikasyon sonucu başka hastalıklara sebep olmasıdır. bu durumda ana hastalığa bağlı olarak ortaya çıkan diğer hastalıklara ait oranlar da dikkate alınır. Aksi durumda birbirinden bağımsız birden fazla rahatsızlık oranı toplanmaz.

arkadaşlar üstüne basa basa yazıyorum : ben bağkur esnafıyım 5510,28 maddeden yüzde 71 ankara kocatepe den onaylı geldi konturollü 2 yıllık ...5510, 28 madde işe başlamadan önçe 15 yıl 4320 gün pirim istiyor bende diyorum ki ilk sigortalıkdan SONRA DAN çıkan RAHATSIZLIĞINIZ %71 malüliyet onaylı kaç gün pirim istiyor 10 yıl 1800 günmü yoksa 15 yıl 4320 günmü

internetden bakıyorum girmediğim site kalmadı 5510,28 madde sigorta başlamadan önçe 15 yıl 4320 pirim yazıyor

hiç 5510,28 madde işe girdikden sonra şu kadar pirim istiyor yazmıyor .. girmeden önçeki yazıyor

işe girdikden sonraki pirim günü istiyorum

eyer bu konuda kesinleşmiş kanıtlanmış kanun yasa varmı saygılarımla

Mesajın aynısını başka sayfada Doğan3200 yazmış noktası virgülüne aynı, siz aynı kişi misiniz?

5510[FONT=sans-serif]/28. maddenin malulen emeklilikle bir ilgisi yoktur, 28 madde erken emekliliği düzenler ve asgari 15 yıl 3960 gün şartını taşır, çalışanın engel durumuna göre bu şartlar artar.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Malul sayılma ve malulen emekliliği düzenleyen madde ise [/FONT]5510[FONT=sans-serif]/25. maddedir. Hastalık durumuna göre malül sayılma, 10 yıl ve 1800 gün şartlarını taşır.[/FONT]

slm şimdi bende %70 rapor geldi ankaradan kocatepeden 3 veya 4 hastalıktan gunum 1800 oldu ama faydalanamıyorum emeklı olamaıyorum ssk bana sen malul degilsin diyor sen 4320 gunun olması lagzım diyor ozaman emeklı ederim diyor ben de %70 raporum var dedim olabilir diyor ama sen 5510 95 madesinden raporun gitti oradan ret geldi diyor demekı sen malul degilsin diye rapor geldı diyor ssk muduru bende diyorum kı makemeye versem ben bu konuyla bişeyler cıkarabilir miyim dava acsam aca cagım dava bende %70 raporum var 5510 /28 madesinden 1800 gunum doldu artı başlangıc ssk 1996 diye dava acsam kazanırmıyım ben 1800 gunden emeklı olmak ıstıyorum desem

hamza3232

Malulen emeklilik başvurunuz "işgücü kaybınız maluliyet derecesinde değil" diye reeddedildiğinde, eğer siz maluliyet cetveli'Ne göre malul sayılmanız gerektiğinden eminseniz, red kararına karşı dava açabilirsiniz. Mahkeme sizi hastaneye sevk eder. Orada maluliyetinize dair rapor çıkarsa, malulen emekli olmanız gerektiğine hükmeder...

slm benım ilk işe girişim 1991
1996 ssk 49 gunum var bakur esnaf 2004 695 gunum var tarım bakur 2002 de 3833 gunum var
toplam 4577 gunum var
ama şu anda esnaf bakur oduyorum devam ediyorum bende

% 70 raporum var 3 ve 5 hastalık tan bakur bana diyor kı sen yaşlılıktan emeklı olacaksın diyor sen malulen degilsin diyor
ama bana dedigi şey sen esnaflıgı devam edersin diyor şu anda esnaflıgı devam ediyorum sen yaşlılıktan emeklı olacaksın diyor bu dogrumudur

artı sen tarım bakurdan emeklı olacaksın dıyor senın encok yatan bakur tarım bakur diyor bu dogrumudur tarım bakurdan emeklı olursam ne kadar maaş alırım neden tarım bakur dan emekli ediyor ben esnaf oduyorm şu anda esnaflıgı devam ediyorum neden esnaf bakurdan emeklı olmuyorum

hamza3232

Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise emeklilik de o statüde gerçekleşir.

Evet, 5510 sayılı yasanın 28. maddesine istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden faydalanacaksınız diyor sgk.

ben tarım bakurdan emeklı olcam erken yaşlılık tan maşım ne kadar olur zamla birlikte ne kadar alırım

malulen emeklilikmi daha iyi yoksa yaşlılık emeklilikmi hangisi maşı cok veriyor

hamza3232

Maaş ne kadar olur hiç bilemiyorum. Ama ortalama asgari ücretten yatmışsa primler, 1000 tl olursa iyidir!

şunu anlıyamadım ben benım rapor ankaraya gitti kocatepe ye ordan bana %70 rapor geldı 5510/28 madesinden bagkur bana yaşlılık maşı bagladı bana dedigi şey sen malulen degilsin sen maluliyeten emekli edecez dediler benıde yaşlılık maşı bagladılar maşımda 784 tl alıyorum tabiki şunu belırteyim ben tarım bagkurdan bagladılar normalde benım 1800 gunum vardı tarımla esnaf karışık bu arada benımde 7 yıl 2 ay tarım bagkkur dondurulmuş pirimim vardı tarım bakur 30 milyar para yatırdım o gunleri canlandırdım toplam 4547 gunum oldu bu dogrumudur

şuna degineyim yaşlılık aylıgımı daha avatajlı yoksa malulen mı 784 tl maş normal mi

neden bana malulen emeklilik etmediler bide şuna deginecem benım daha onceden esnaf vardı 2 yıl kadar
onu kapatım tarım bagkura gectım odedim tarım bagkura kapatım esnafı gectım esnaf oduyordum 1 yıl toplam 3 yıl oldu 5 ayda askerlik saydırayım dedim 3,5 yıl olsun da esnafdan emeklı olayım dedim bagkur dediki bana ayrı ayrı olmayacak dedi baştan başlayıp son 3,5 yıl yatırırsan oyle esnaftan emeklı ederiz diyor bu dogrumudur

hamza3232
Size en başından beri şunu anlatmak istiyorum; malulen emeklilik için en az %60 oranı tek hastalıktan alınmalı, sizin ise hastalıklarınızın hiç biri tek başına bu orana ulaşmıyor. Malulen yani 1800 günle emekli edilmemenizin sebebi budur.
Artık emekli oldunuz, bunları tekrar tekrar gündeme getirip moralinizi bozmaya gerek yok.

slm ıspartadan yazıyorum

ben malulen emeklılık raporu için ısparta tıp dan rapor almak için gittim heyete girdimdim ssk benım rapora antalya bolge ye gonderdi ordan bana ret geldi bende itiraz etim

5510 /28 madesine ankara kocatepe ye gonderdik oradaN bana yüzde 70 raporum geldi 20 ay konturolu şimdi konturolum geldi yine tıpa gititm muane oldum rahsızım fazlalaşmış ssk benım bu raporuma antalyaya gonderiyor bende dedim neden antalyaya gonderiyorsun dedim yani ankaraya gittmiyor dedim bana dediki ankaraya işi bitti şimdi antalya bakıyor diyor

şimdi ben ne yapayım antalyaya giderse 5510/28 madesine goremi degerlendirecekler yoksa başka madeye goremi gerekirse ssk ya gidip ufak dilekce yazıp 5510/28 madesi gore degelendimesine yazayı mı

beni yaşlılık aylıgı bagladılar artı ssk bana sen malulen degilsin diyor yaşlılık aylıgı bagladıgı için yoksa hiç dokanmayımta eski 5510/28 madesi ne gore degerlendiriler mi antalya

Üst Alt