Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur'dan % 40 rapor ile emekli olma şartlarım nelerdir?

gecerlidir. raporlarda rapor oranı yukselme konusunda tek dal psikatri bölumudur. çünkü ruh hali olduğuu için her degişikliğe maruz kalınıyor bu yüzden çıkma ver yükselme oranları degişiyor

Sayın Ufukalp yetkili bir hastaneden engelli raporu aldıktan sonra o rapor ile 5510 sayılı yasanın 28. maddesine istinaden tahsis talebinde bulunabiliyormuyuz bu mümkün mü?

622435

Hayır. sigorta müdürlüğünün sevki ile hastaneye gidip rapor almak zorundasınız. Kendi başvurunuzla alacağınız rapor emeklilikte kullanılamaz.

Ufukalp OturanBoğa 18 yıl 3 ay esnaf bagkurluyum ve işitme engellisiyim %40 ve üstü rapor alabilirsem erken emekli olabilirim önümüzde ki hafta başında rapor için sgk başvuru yapmak istiyorum başvuru dilekçem nasıl olmalı dikkat etmem gereken konular neler şuan halen aktif esnafım bu durum başvuru için engel teşkil eder mi? yardımlarınızı bekliyorum

622435
Standart bir dilekçe yok. Bağkur sicil numaranızı belirterek 5510 sayılı yasanın 28. maddesine istinaden gerekli sevk ve işlemlerin yapılmasını talep edin.
Ben işyerinin kapatılması ve hiç borç olmaması gerektiğini biliyorum ama muratoto kardeşimiz işyerini kapatmadan işlemleri yaptığını beyan etmiş, en kesin çözüm kuruma danışmak olacak.

Ufukalp burada yazılanlara bakınca çok zor bir süreç biraz da karışık yardımlarınızı bekliyorum

622435
Aslında o kadar zor değil de, sgk zorlaştırmak adına her şeyi yapıyor.
Ne kadar 28. madde deseniz de sgk bildiğini okuyor ve 25. maddeden malüllük olarak sevk ediyor. Buradan red geldikten sonra tekrar bir dilekçeyle başvurup raporun 28. maddeden değerlendirilmesini talep etmek gerekiyor.
Direk 28. maddeden sevk almayı başarabilirseniz daha kolay olacağına inanıyorum.

Engelli raporu almak için gün sayısının dolmasımı gerekiyor bağkurda,ben isteğe bağlı ödüyorum yaklaşık 2800 gün var rapor için başvurabilirmiyim,%40 a göre 4680 gün gerekli olduğunu biliyorum.

[FONT=sans-serif]@[/FONT]unspoken
[FONT=sans-serif]Bağkur statüsünden erken emekli olmak için vergi indirimine dolayısıyla önceden rapor almaya gerek yoktur. Şartarınız oluştuğunda sgk ya[/FONT]5510[FONT=sans-serif] sayılı yasanın 28. maddesine istinaden erken emeklilik için başvurarak hastaneye sevk alacaksınız. Tüm süreç o zaman başlayacak.[/FONT]

Ufukalp SGK dilekçemi verdim dilekçede yazanlar

konu : sağlık kurulu raporu düzenlenmesi

Aşağıda adı soyadı t.c. kimlik numarası yazılı sigortalı/haksahibi hakkında
kurumumuzca yapılacak işlemlere esas olmak üzere 5510 sayılı kanunun 95 inci maddesi
gereğince sağlık kurulu raporunun düzenlenmesi gerekmektedir

ilgilinin muayene ve müşahede masrafları ile bu muayene ve müşahede için gerek
görülen tıbbi test ve tetkik masrafları kurumumzca karşılanacak
olup müstehaklık kontrolü yapılmayacaktır

bilgi edinilmesini düzenlenen sağlık kurulu raporunun müdürlüğümüze gönderilmesini arz/rica ederim

sevk nedeni: maluliyet tespiti için durum bildirir rapor

@mehmet30 muayne için randevu verdiler tam bir işkence

@OturanBoğa rapor için bütün doktorları dolaştıktan sonra dosyayı sağlık kurula teslim ediyoruz daha sonra heyetin karşısına çıkıyoruz daha sonrası dosya ankara'ya gönderiliyor bu dosyaların içinde sağlık kuruluna vermiş olduğumuz dosyanın tamamı mesela benim işitme testi sonuçları da Ankara ya gidiyor mu

622435

Hastanenin verdiği, raporu destekleyecek tanı sonuçları da gider Ankara'ya.

OturanBoğa Ufukalp sevk edildiğim hastanede rapor için işitme testi yaptırdım çıkan sonucunu yıllar önce benim doktorlugumu yapan hocaya gösterdim hesapladı ve %32 oranı imzalayıp kaşeleyip verdi ben yapılan işitme testinin yapılış şeklinden hiç memnun olmadım son derece baştan sağma yapıldı bende iki gün sonra bende var olan eski işitme test sonuçlarını da alarak doktorun yanına gittim ve anlattım yapılan işitme testinin sağlıklı yapılmadığını 20 yılda bir çok kere işitme testi yaptırdığımı bu hastanedeki gibi durumla ilk defa karşılaştığımı söyledim sanırım doktor benim söylediklerimden hiç memnun olmadı ve test sonucu ve alıp tekrar hesaplar gibi yaptı ve biz bunu yanlış hesaplamışız dedi oranı %16 düşürdü rapor kağıdındaki %32 karalayıp yanlış hesaplama diye not alıp oranı %16 diye not aldı benim merak ettiğim işitme test sonuçlarını oranları ankara'da ki memurlar inceleyip tekrar düzeltme şansı varmı
OturanBoğa Ufukalp yapılan işitme testi kağıdına bu rakamları yazıp toplayan da kendisi
sol kulak 50+50+55+60=215
sağ kulak 70+70+75+90=305
rapor oranı kaç olur

622435

Bu orandaki rapor %40 ve üzerine çıkartılmaz. Emeklilik pek de mümkün görünmüyor maalesef.

OturanBoğa evet dogru ama raporlu hipertansiyon hastasıyım bunu da raporumla birlikte bildirdim nefes yetmezliği var hava kullanıyorum kullandıgım ilaçların reçetelerini de verdim ve tabi hastanede de tahliller yapıldı benim anlayamadıgım %32 olan raporu
%16 düşürmeleri
bu değerlerin karşılığı %16 mıdır
sol kulak 50+50+55+60=215
sağ kulak 70+70+75+90=305

OturanBoğa bende 19 yıla yakın zaman oldu bagkurluyum iş yerim işlemediği için kapatıp işçi olucam 06-04-1978 doğumluyum
10-02-1998 yılından buyana esnafım bagkura borcum yok ssk geçersem engelli olarak erken emeklilik şartlarım ne şekilde olur yardımcı olursan sevinirim

1261 gün ssk (4a) statüsünde çalışan olursanız (10-02-1998 +) 18 yıl sigortalılık süresi ve 4080 prime tabi olursunuz.
Tabii defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirim hakkı elde etmeniz şart.

2008_oncesi.PNG

OturanBoğa 1261 gün (4a) prim yatırıp 3. derece sakatlık indirim hakkı elde ettikten sonra erken emeklilik için yeterli oluyor yanlış anlamadıysam bagkur yerine ssk'dan emeklili olabileceğim doğruysa

622435

Son 2520primin fazlası hangi statüde ise emeklilik o statüde gerçekleşir.

Bağkurlu engelli raporu sonucu olumsuz olursa

Bağkur'dan engelili olarak erken emeklilik için başvurdum rapor sonuçları olumsuz olursa tekrar ne şekilde başvuru yapabiliyoruz gelen karara itiraz mı ediyoruz veya tekrardan yeni bir başvuru yapabiliyormuyuz bilgi ve deneyim sahibi olan arkadaşlar bilgi verebilirseniz sevinirim

Forumdan okuduğum kadarıyla rapora itiraz edip hakem hastaneye sevk edilebilirsiniz. Yada altı ay bekleyip takrar başvuru yapabilirsiniz diye biliyorum.

OturanBoğa Bağkur'dan engelili olarak erken emeklilik için başvurdum rapor sonuçları olumsuz olursa tekrar ne şekilde başvuru yapabiliyoruz gelen karara itiraz mı ediyoruz veya tekrardan yeni bir başvuru yapabiliyormuyuz tekrar başvuru yapabilyorsak bunun bir zamanı varmı?

Ahmet merhaba. Nasılsın.
622435 Sizin durum nedir. Heyete ne zaman çıktınız. Siz raporu heyettenmi yoksa Ankaradanmı bekliyorsunuz. Ankaraya gittiyse ne kadar oldu.

muratoto heyete temmuz ayının ortalarında girdim yaklaşık olarak 3 ay oluyor.
raporum şuan Ankara'da

Evrak takipte durum ne. Normalde 45 günde geliyor artık. Evrak takibi bi paylaşırmısın.

Bağkur'dan engelili olarak erken emeklilik için başvurdum rapor sonuçları olumsuz olursa tekrar ne şekilde başvuru yapabiliyoruz gelen karara itiraz mı ediyoruz veya tekrardan yeni bir başvuru yapabiliyormuyuz tekrar başvuru yapabilyorsak bunun bir zamanı varmı?
diye iki tane SGK şefine sordum ikisin de cevapları net degil nasıl bir kurum bu SGK bu insanlar nasıl şef oluyorlar

evrak takibi

Raporlarımın Ankara'ya gönderileli 4 ayı geçmiş olmasına rağmen evrak takip'de görünmüyor her baktığım da herhangi bir kayıt bulunamamıştır diyor arkadaşlar normalde raporlar evrak kayıtta ne zaman görünmeye başlar

Üst Alt