Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur'dan % 40 rapor ile emekli olma şartlarım nelerdir?

622435

Emeklilik konusu altında soru sorduğunuza göre vergi indirimi ile ilgili evrak takipten bahsettiğinizi varsayıp ona göre cevap vereceğim.

Normalde ben vergi indirimi başvurumu 03.03.2016'da yaptım.O sırada memur bana gidişatı internetten takip edebilmem için eviss sitesinin internet adresini kağıda yazıp vermişti.

Eviss ( bu istanbul için ama diğer illerinde internette engelli vergi indirimi sorgulama servisleri olduğunu sanıyorum ) sitesini ertesi gün incelediğimde ilk satırın ekranda göründüğünü görmüştüm.Benim rapor kabul edilmediğinden vergi dairesi hastaneye sevk işlemi yapmıştı.İlk satırda da bu görünüyor.Aşağıya şu anki ekranı kopyalayayım:

BAŞVURU DURUMUNUZ
21.10.2016 Sosyal Güvenlik Merkezine bilgi verildi
02.08.2016 İşleminiz sonuçlandı işyerinize gönderildi ( Dereceye girdiniz )
31.05.2016 Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor
03.03.2016 Hastaneden rapor bekleniyor

4 ay uzun bir süre.Şimdiye sonuçlanmamış olsa bile ekrana aşama gösteren birşeylerin çıkması gerektiğini düşünüyorum.

Gecikmeden BİMER'e şikayet başvurusunu yaparak durumu anlatın.3-5 güne resmi cevap alırsınız.

[FONT=arial][/FONT]Bende bsğkur emeklilik için başvurdum.

OturanBoğa hocam iznizle bir sorum olacak Ankara'dan %40 raporum geldi bende 31 ocak itibari ile emeklilik için başvurumu yaptım
31 ocak'a kadar olan kısım borcum yok şuan için 1 şubat e-devlette borçlu görünüyorum bu parayı yatırmam gerekiyor mu?

622435

Tahsis numarası aldıktan sonra borç çıkartılmaması gerekir. Bir yanlıklık olmasın.

OturanBoğa hocam 30 ocak bagkur borcumu ödedim
31 ocak %40 ile sgk emeklilik başvurdum dün e-devlette borcum yok idi
bugün 1 şubat itibari ile borcum var görünüyor
bildigim kadarıyla sgk borç bulunması durumunda emekli yapmıyor bu durum sorun olurmu

Emeklilik işlemin oluştuysa, yani artık emekli sayılıyorsan bağkur o tarihten sonraki borcu siler.
Çünkü gerekçe olarak resmi emekliliğin sözkonusu.
Haksız borçlandırma yapılamaz. Ben işyerimi kapattığımda bağkuru kapattırmayı unutmuştum.
dilekçe bile vermeme gerek kalmadı. SGK ya gittim maliyeden iş sonlandırma tarihime baktı sistemden.
14 aylık borcumu sildi memur.

En kötü durumda sende başvurursun. emekliliğin onaylandığı tarihten sonrasını silerler- silmek zorundalar.
Çünkü emekliler bağkur borçlanamaz.

atmaca44 sgk borcun bulunması durumunda emekli yapmıyor ben başvurumu yaptım ve yaptıktan sonraki ayın borcu görünüyor en iyisi sgk danışıp ögrenmek

622435 Evet, kuruma borcunuz varsa maaşa bağlamazlar,
Sizin emeklilik için başvurduğunuz - yada işleme alınan tarihe bakarlar.
Şu tarihte-günde emekliliği hak etmiştir denilen tarihten sonrasını borçlandırsalar bile tekrardan sildirirsiniz.
Çünkü emekli olan bir şahsı bağkurla borçlandıramazlar.
not: O tarihten önceki borcu tahsil ederler.

Burdaki ince nokta, sizi emekli ettikleri tarih ve gün'dür..

Üst Alt