Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur'dan engelli emekliliği: 25. madde ve 28. madde açmazı..?

dogan3200

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar üstüne basa basa yazıyorum : ben bağkur esnafıyım 5510,28 maddeden yüzde 71 ankara kocatepe den onaylı geldi konturollü 2 yıllık ...5510, 28 madde işe başlamadan önçe 15 yıl 4320 gün pirim istiyor bende diyorum ki ilk sigortalıkdan SONRA DAN çıkan RAHATSIZLIĞINIZ %71 malüliyet onaylı kaç gün pirim istiyor 10 yıl 1800 günmü yoksa 15 yıl 4320 günmü

internetden bakıyorum girmediğim site kalmadı 5510,28 madde sigorta başlamadan önçe 15 yıl 4320 pirim yazıyor

hiç 5510,28 madde işe girdikden sonra şu kadar pirim istiyor yazmıyor .. girmeden önçeki yazıyor

işe girdikden sonraki pirim günü istiyorum

eyer bu konuda kesinleşmiş kanıtlanmış kanun yasa varmı saygılarımla

5510/28. maddenin malulen emeklilikle bir ilgisi yoktur, 28 madde erken emekliliği düzenler ve asgari 15 yıl 3960 gün şartını taşır, çalışanın engel durumuna göre bu şartlar artar.
Malul sayılma ve malulen emekliliği düzenleyen madde ise 5510/25. maddedir. Hastalık durumuna göre malül sayılma, 10 yıl ve 1800 gün şartlarını taşır.

Eksik pirimden malülen emekli oldum doğrumudur acaba eksikmi pirimim

Daha yeni farkettim 1996 yılında ssk 17 gün 04,08,1999 yılından bu yana bağkurluyum,,? Ve sgk bağkur pirim toplamı 3505 günüm var,,,,,,
5510,25 maddeden ret 5510,28 maddeden %71 onaylı malüliyet emekli oldum
ama sitede hep 28 maddeden emekli olma şartları 3960 4320 4660 kademeli olarak yazıyor benimki farklı 3505 günüm var

beni sgk emekli etti 28 meddeden ama benim piirm eksik şu anda acaba benim ssk başlangıçım 1996 erken olduğundan her hangi bir yasadan faydanarak 1800 gündenmi emekli oldum acaba yoksa sgk yanlışmı hesab etti benim 3505+455+3960 ediyor 455 günüm eksik ama ssk 28 maddeden %71 ankara kocatepeden malülen emekli oldum
askerlik borçlanması yapmadım 18 ay eyer yanlış hesablamada 6 aydır maaş alıyorum maaşımı geri alırmı

benim sigorta başlangıçım dan sonra rahatsızlaştım ssk bağkur başlangıçından önçe ve sonra hastalık farkediyormu emeklilikde

dogan3200

www.turkiye.gov.tr adresinde emeklilik bilgisi kısmında hangi kanuna göre emekli olduğunuz yazılı? Eksik primle emekli etmezler adamı kolay kolay. Sigortalılık sürelerinde sizin görmediğiniz bi kalem vardır...

@OturanBoğa: 5510,28 maddesinden 10 yıl 1800 günden emeklilik olarak emsal karar varmı elinizde ilk sigorta sonrası hastalıkla ilgili

dogan3200

Önce soruma yanıt verin ki doğru yoldan gidelim.

Ve her yere aynı soruyu sormanın bi anlamı yok. Lütfen bu başlıktan devam edin.

[FONT=Tahoma]AYLIK TÜRÜ : Maluliyet Aylığı yazıyor E DEVLET ADRESİMDE [/FONT]

E DEVLET ADRESİMDE : BORÇ DURUMUMU GİRDİĞİMDE ŞU ŞEKİLDE YAZIYOR: TESCİL DURUMU [FONT=Tahoma]Malullükten Emekli

[/FONT]
[FONT=Tahoma]EMEKLİ AYLIK BİLGİSNDEDE : AYLIK TÜRÜ : [/FONT][FONT=Tahoma]Maluliyet Aylığı

ben bağkur emeklisiyim onu hatırlatayım [/FONT]

Erken emeklilikte yaşlılık aylığı yazar.
Bana göre siz reddedildi sandığınız halde 25. maddeden işlem görüp malulen emekli edilmişsiniz.

@Ufukalp : anladım sizin dediğinizi ama ben 5510,25 maddeden itirazımın 5510,28 maddeye dilekçe vererek ankara kocatepeye gitti dosyam gelen raporumda şu şekilde yazıyor 5510[FONT=sans-serif] sayılı kanunun 28 inci maddesi ve malüliyet tespti işlemleri yönetmenliğinin 13 ünçü maddesi gereğinçe oranın %71 olduğuna 05.02.2016 tarihinde konturolü gerektiğine karar verilmişti deniliyor 28 maddeden 25 madde ye işlem yapabilirlermi onu merak ediyorum [/FONT][FONT=sans-serif]Erken emeklilikte yaşlılık aylığı yazmıyor e devletde sadece

[/FONT]
[FONT=sans-serif][FONT=Tahoma]EMEKLİ AYLIK BİLGİSNDEDE : AYLIK TÜRÜ : [/FONT][/FONT][FONT=sans-serif][FONT=Tahoma]Maluliyet Aylığı
[/FONT][/FONT]
[FONT=sans-serif]TESCİL DURUMUnda ise [/FONT][FONT=sans-serif][FONT=Tahoma]Malullükten
yazıyor

[/FONT][/FONT]

dogan3200

İtirazınız sonrası bu sefer malulen emeklilik içinb onay gelmiş gibi görünüyor

[FONT=sans-serif]28 inci maddesi ve malüliyet tespti işlemleri yönetmenliğinin diyor yukarıdaki rapor da bence 25 değil gibi 28 den görmüşler oranı eyer yanlış yaptılarsa emekliliği 6 aydır maaş alıyorum 28 madeden yaptılarsa emekliliği pirimimde yetmiyorrr[/FONT]

Maluliyet tesbitini 25.madde düzenler 28 değil, ve bence de her konuda kök söktüren sgk eksik primle emeklilik vermez.

[FONT=sans-serif]Yaşlılık emekliliği yazıyor bende,bilginize...

[/FONT]

dogan3200

Belli ki malulen emekli edilmişsiniz. Çünkü yukarıda arkadaşlarımızın yazdığı gibi, 28'den emekli olanlarda "Yaşlılık" ibaresi varmış...

MALÜLEN konturollü den konturolsüz onayı çok sevinçliğim

slm arkadaşlar konturollü 9 aylık emeklilik dadını çıkararak %71 ve ikinçi muhanemde hastaden raporlarımı toplayıp ankaradan konturolsüz yani süresiz % 68 onaylandı ve çok sevnçliğim konturolüü arkadaşlarımın konturolsüz dileğile ve site arkadaşlarımın tartışmalı olarak kalplerine kırdıysam çok özür dilerim haklarına helal etmelerini istiyorum bendende sizleri hakkımmı helal ediyorum saygılarımla

dogan3200
Rahatsızlığınız ne idi buradan paylaşırmısınız?Yani tek hastalıktan mı?Yoksa değişik rahatsızlıklardan dolayımı %68 rapor aldınız?

değişik rakatsızlık dan dolayı bir kaç hastalık toplamı %68

5510.28 madde çıkmazı

slm 5510.28 maddesi işe başlamadan önçe %60 rapor hastalık olanları 3960 gün istiyor peki işe başladıkdan sonra %60 üstü rapor olanlar malülen emeklilikmi oluyor yani 1800 gün bunun cevabını net istiyorum burada çelişkili ifade var işe başlamadan önçe ve işe başladıkdan sonra hastalıkla ile soru

Şu an %60 raporunuz var ve siz ilk olarak sigortalı işe başlayacaksanız sgk sizi malulen emekli etmez.

Yani maluliyetinizin sigortalı olduktan sonraki zamanlarda gerçekleşmesi gerekiyor.

Malulen emeklilik için;
Enaz %60 oranında rapor olmalı.
Bu oran tek hastalıktan olmalı.
Rapora söz konusu olan rahatsızlık maluliyet hastalık listesinde bulunmalı.
İlk sigorta girişinde malul derecede rahatsızlık bulunmamalı.
Bu şartların yamamı uygunsa malulen emekli olunur, yoksa erken emeklilik devreye girer.

Birde şu çok karıştırılıyor o sizin elinizdeki %60 lık rapor özürlü sağlık kurulu heyet raporudur. Maluliyet cetveline göre değerlendirilmez. Maluliyet değerlendirmesi bambaşka bir olaydır. Her elinde % 60 ın üzerinde raporu olan çok kolay malul olurdu o zaman...

Bağkur önce emekli etti, sonra eksik prim diye bana ceza kesti!?

Slm ben malülen emeklilik başvurusu yaptım antalyadan ret geldi itirazıma karşılık 5510,28 maddeden %71 8 aylık konturolü emeklilik hakketim ve bağkur personeli bana 25 maddeden malülen emekli etti 8 aydır malülen maaşı aldım 2 çi konturolümde ankara kocatepeden süresiz %68 konturolsüz raporum geldi bu esnada bağkur personeli fark etti yanlış maddeden emekli ettik şu anda bana telefon açarak sana 28 maddeden emekli etmemiz gerekirken yani yaşlılık sana malülen emekli etmişiz 25 madden şimdi bana sana ödenen maaşı geri alacaz 24 ayda ödemek şartıyla diye ben ne yapmam gerekiyor bağkur personelin hatası ben neden çereme çekeyim kafalarına silah dayayıp bana emekli edin demedim kendileri emekli yaptılar

birde ben yaşlılık emeklilik için pirimimde eksik personelin dediğine göre 3504 gün bağkur pirimim var 9 ayda pirim yatıracaksın sonradan 540 gün askerlik borçlanacaksın ve sana 9 ay sonra 4320 dolacak pirimin emekli edecez dediler

ben bağkurluyum benden bu ödenen maaşı geri alabilirlermi yoksa şikayet edeceğim bir yer varmı şikayet etsem hakklı olabileceğimi

Bunun örneklerini daha öncede gördük.
SGK yanlışlıkla emekli yaptığı insanlardan ödediği paraları geri istiyor.
Ödenmenzse icra takibi vs başlatıyor.
Siz yinede SGK ilk müdürlüğüne bi itiraz edin.

itiraz etsem suçlu öldüren değil ölende derler il müdürlüğü itiraz etsem protüsür gereği geri alıyoruz diyecek başından savacak personelim suçlu demezki 8 bin tl maaşımı geri isterler

ya arkadaşlar benim anlamadığım konu şu ben esnaf bağkur yatırdım 5510,28 maddeden % 68 süresiz rapom var 3504 günüm var aynı zamanda ssk personeli dedimki 3960 ne dedim oda ssk lar için gecerli bağkurlara geçerli değil dedi senin madde 4320 gün gerekiyor dedi bağkurlular farklı ssk lılar farklımı benim % 68 raporum 3960 mııı yoksa 4320 günmüü yaşlılık emeklilik,,,,,

Son düzenleme:
Üst Alt