Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur'dan nasıl erken emekli olurum?

Konular
5
Reaksiyonlar
0
slm ben 10 07 1973 doğumluyum bağkura girişim 16 06 1997çıkışım 31 12 2010 doğuştan engelliyim .bağkurlu iken malulen emeklilik için başvurdum doğuştan engeliyim diye red geldi şimdi nasıl bir yol izlemeliyim sağolunbi

erkan akbaş;
emeklilik şartlarınız
1.15 yıl süreniz olmalı=sizin 13yıl olmuş
2.3600 gün prim yatmış olmalı=sizin ne kadar yazmamışsınız.
3.yaş şartı engellilerde yoktur.
bunların hepsi %40 ve üstü engelli olanlar için olması gereken şartlar.

En iyisimi bulacagin bir şirkette varsa 6 aylık prim yatırman ve bütün pirimlerini bir araya toplaman daha sonra sigortalı olarak emekli işlemlerine başlaman daha mantıklı degil mi ?

Erkan bey,
Malulen emeklilik talebiniz ret edilmiş şimdi yapmanız gereken 5510/28 kanunundan faydalanarak erken emekli olmak rapor oranınız nedir bilemiyorum şu tablodan bakarak ne zaman emekli olacağınızı hesaplaya bilirsiniz.Nevzat bey yanlış bilgi vermiş 3600 gün ile emekli olamazsınız.

bagkur.PNG

benim sadece bağkurdan 4880 günüm var raporum yüzde 70 gözden 15 yılılk sürem 16 06 2012de dolacak

bağkura nasıl bir dilekçe ile başvurmalıyım emeklilikiçin

bülent bey ve ilker bey sizin bilginize ihtiyarcım var

officer;

5510 geçici i 6.maddesine bakınız yanlışı kim yapıyor .anlarız.
b)
(Değişik: 17/4/2008-5754/69 md.) 28 inci maddenin üçüncü fıkrasında belirtilen 5400 günlük süre ilk defa;
1) 30/4/2008 tarihi ile 31/12/2008 tarihleri arasında sigortalı sayılanlar için 4600 gün olarak,
2) 1/1/2009 tarihinden itibaren sigortalı sayılanlar için ise her takvim yılı başında 4600 güne 100 gün eklenmek suretiyle 5400 günü geçmemek üzere,
c)
(Değişik: 17/4/2008-5754/69 md.) 28 inci maddenin dördüncü fıkrasında belirtilen 3960 günlük süre ilk defa;
1) Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarih ile 31/12/2008 tarihleri arasında sigortalı sayılanlar için 3700 gün olarak,
2) 1/1/2009 tarihinden itibaren sigortalı sayılanlar için ise her takvim yılı başında 3700 güne 100 gün eklenmek suretiyle 3960 günü geçmemek üzere,
d)
(Değişik: 17/4/2008-5754/69 md.) 28 inci maddenin beşinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen 4320 günlük süre ilk defa;
1) Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarih ile 31/12/2008 tarihleri arasında sigortalı sayılanlar için 3700 gün olarak,
2) 1/1/2009 tarihinden itibaren sigortalı sayılanlar için ise her takvim yılı başında 3700 güne 100 gün eklenmek suretiyle 4320 günü geçmemek üzere,
e)
(Değişik: 17/4/2008-5754/69 md.) 28 inci maddenin beşinci fıkrasının (b) bendinde belirtilen 4680 günlük süre ilk defa;
1) Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarih ile 31/12/2008 tarihleri arasında sigortalı sayılanlar için 4100 gün olarak,
2) 1/1/2009 tarihinden itibaren sigortalı sayılanlar için ise her takvim yılı başında 4100 güne 100 gün eklenmek suretiyle 4680 günü geçmemek üzere,
uygulanır.
(Ek fıkra: 17/4/2008-5754/69 md.)
Sosyal güvenlik sözleşmesi imzalanmamış ülkelerde iş üstlenen işverenlerce çalıştırılmak üzere bu ülkelere götürülen Türk iş

Nevzat bey,
Verdiğiniz kanunun içerisinde bana 3600 gün prim sayısını gösterirmisiniz..

şimdi ben nasıl bir yol izlemeliyimki önümüzdeki ayın 17 de sinde 5050010 sayılı kanunun 28 ci maddesine göre yol izleyeyim buna göre bana bir dilekce örnegi yazarsanız sevinirim ilginize teşekür ederim.

2010 yılının 8 ayında 170 oranında aldıgım raporumda yazılan hastalıklar şunlardır BİLATERAL MAKÜLER SKAR+RETİNİTİS PİGMENTOZA.SAĞ:2MPS,SOL:1MPS.ŞU ANDAKİ SAKATLIK CETVELİNE GÖRE BENİM RAPOR ORANIM NE KADARDIR ACABA.CÜNKÜ BEN ÖNÜMÜZDEKİ AY 40880 GÜN İLE 15 YILLIK BAGKURLULUGUM DOLDUGU İÇİN 5050010 SAYILI KANUNU 28 Cİ MADDESİNE GÖRE EMEKLİLİK DİLEK ÇESİ VERECEGİM BU ARADA MALÜLEN EMEKLİLİK İÇİN BAŞ VURDUM ANCAK MALÜLÜYET DERECESİNDE SAKATLILIGIM BAGKURA GİRMEDEN ÖNCEDE MUVCUT OLDUGU İÇİN REDDEDİLDİ BENİM DOGUM TARİHİM 17/07/1973 BAGKURA GİRİŞİM 16/06/1997 OLUP CIKIŞIM 31/12/2010 DURİLGİNİZE TEŞEKÜR EDERİM...

Buyurun umarım bu dilekçe işinizi görür,
.................. 'na
......................

.../.../...... tarihinde başlayan Bağ-Kur'luluğum bulunmaktadır.
5510 sayılı yasanın 28. maddesi gereğince sigortalılığa esas faaliyete son verdiğimi bildirir; 5510/28. madde ile bu maddenin uygulamasına dair SGK Sigortalı Emeklilik İşlemleri Daire Başkanlığı tarafından yayınlanan B.13.2.SGK.0.11.00.02 / 784243 Sayı ve 18.11.2008 tarihli "5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun Tahsis Mevzuatına İlişkin Hükümleri" konulu genelgesi ve sevk işlemlerine dair tüm detaylar düzenleyen 30.04.2009 tarihinde yayınlanan B.13.2.SGK.0.00.00.00/ 130 / 374 sayılı genelge gereğince sakatlık sonucu meydana gelen işgücü kaybımdan dolayı emeklilik işlemlerimin gerçekleştirilmesini arz ve talep ederim.

officer;
15yıl sigorta süresi
3600 prim ödemesi
yaş şartı herkese geçerli. engellilerin avantajı yaş şartı yok.bunlar 2008 öncesi için geçerli olan şartlar.
o kadar detaya girip kafayı karıştır malalım.

alakanıza teşekkür ederim birde beni birdha hastaneye sevk ederlermi yoksa malulen başvurduğum 2010 daki rapor buarada yeni sakatlık cedveline göre rapor oranım düşermiyeterlimi

sgk nın işi belli olmuyor.ama oranını öğrenmeleri için yollarlar.hastaneye gittiğinde muayene formunun fotokopisini almayı sakın unutma ben almadım %34 ortopedi kasıtlı olarak rapora işlenmedi noksan verildi .ben emin olduğum için üsteleme rağmen muayene fişi verilmedi suç duyurusunda bulundum.hakem hastane raporum bile eksik verilen rapor dikkate alınarak kabul edilmedi.3 senedir uğraşıyorum.RAPOR ALIRKEN FOTOKOPİLERİ SAKIN UNUTMA..

malülen emeklilik başvuruma 2 ayrı cevap

slm bağkurdan malülen emeklilik için baş vurdum bana sakarya sgk dan gelen cevap çalışma gücünüzün yüzde 60 nın kaybetmediğinizden kocaeli bölge sağlık müdürlüğü il müdürlüğümüze bildirmiştir.
Bu nedenle Maluliyet talebiniz ret edilmiştir..BU BİRİNCİ KARAR
İKİNCİSİ İSE BAKURDAN DOSYAMI İSTEDİM KOCAELİ BÖLGE SAĞLIK KURULUNDAN SAKARYA BAĞKUR İL MÜDÜRLÜĞÜNE GELEN SONUÇ=
Sigortalının raporunda belirtilen hastalık veya arızanın kurumumuza sigortalı oluş tarihinden önce de maluliyetini gerektirecek düzeyde mevcut olduğu tespit edildiğinden maluliyetinin RED edildiğine karar verilmiştir..
Buna göre ben doguştan engelli olduğum için 4880 gün ve 15 yıllık sigortalılık ile erken emekli olabilirmiyim.??

Red kararına hitaben şu yukarıdaki dilekçeyi yazın verin 5510/28 kanuna göre emeklilik işlemlerinin değerlendirilmesini isteyin siz erken emekli olabilirsiniz.

şansımı deneceyimburadan anladığım kadarıile bağkurdaiş güzar çok

2010 yılının 8 ayında 170 oranında aldıgım raporumda yazılan hastalıklar şunlardırBilateral maküler skar+retinitis pigmentoza.sağ:2mps,sol:1mps.şu andaki sakatlık cetveline göre benim rapor oranım ne kadardır acaba.cünkü ben önümüzdeki ay 40880 gün ile 15 yıllık bagkurlulugum doldugu için 5050010 sayılı kanunu 28 ci maddesine göre emeklilik dilek çesi verecegim bu arada malülen emeklilik için baş vurdum ancak malülüyet derecesinde sakatlılıgım bagkura girmeden öncede muvcut oldugu için reddedildi benim dogum tarihim 17/07/1973 bagkura girişim 16/06/1997 olup cıkışım 31/12/2010 durilginize teşekür eder

[SIZE=2]GEÇİCİ MADDE 10-[FONT=Verdana]4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında olup bu Kanunun yürürlük tarihinden önce ilk defa sigortalı olanlardan, sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun mülga 53 üncü maddesine göre malûl sayılmayı gerektirecek derecede hastalık veya özürü bulunan ve bu nedenle malûllük aylığından yararlanamayan (yararlanama1.` altı olabilir.2.çalışmadan önce olabilir.) sigortalılar, yaşları ne olursa olsun en az onbeş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3600 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödemiş olmak şartıyla yaşlılık aylığından yararlanırlar.
buna göre olabilirsin.fakat yaşlılıktan olursan çalışma hakkın devam eder.zorluk çıkartırlar.sen en iyisi yaşlılık aylığından emekli ol hiç uğraşmadan paranı ye .istersende çalışırsın.
[/FONT][/SIZE]

de 1 de kuraile memur alımına baş vurdum kuradan sonramı emeklilik baş vurusu yapayım bir de 12 basamaktan emekli olursam maaş nekadar bağkurda saolasın

nevzat bey 15 yıl dolunca ben erkem yaşlılık emeklisi olacağım deyilmi

birde şunu merak ediyorum ben raporumu 2010 yılında aldım 2 gözde yüzde 70 rapor aldım acaba yeni yönetmeliye göre oranım arttımı yoksa düştümü rapor tarihim 08.08.2010 dir. Vereceğiniz bilgiler için teşekür ederim.

sağol bülent bey inşaallah 15 güm sonra başvurumu yapacağım birde memurluk kurası çekilse belki 3 5 yılsonraa memur emeklisi oluruz ozaman maaş yüksek olur

ağkurdan malülen emeklilik için baş vurdum bana sakarya sgk dan gelen cevap çalışma gücünüzün yüzde 60 nın kaybetmediğinizden kocaeli bölge sağlık müdürlüğü il müdürlüğümüze bildirmiştir.
Bu nedenle Maluliyet talebiniz ret edilmiştir..BU BİRİNCİ KARAR
İKİNCİSİ İSE BAKURDAN DOSYAMI İSTEDİM KOCAELİ BÖLGE SAĞLIK KURULUNDAN SAKARYA BAĞKUR İL MÜDÜRLÜĞÜNE GELEN SONUÇ=
Sigortalının raporunda belirtilen hastalık veya arızanın kurumumuza sigortalı oluş tarihinden önce de maluliyetini gerektirecek düzeyde mevcut olduğu tespit edildiğinden maluliyetinin RED edildiğine karar verilmiştir..
Buna göre ben doguştan engelli olduğum için 4880 gün ve 15 yıllık sigortalılık ile erken emekli olabilirmiyim.??

[SIZE=2]"GEÇİCİ MADDE 10-[/SIZE][FONT=Verdana][SIZE=2]4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında olup bu Kanunun yürürlük tarihinden önce ilk defa sigortalı olanlardan, sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun mülga 53 üncü maddesine göre malûl sayılmayı gerektirecek derecede hastalık veya özürü bulunan ve bu nedenle malûllük aylığından yararlanamayan (yararlanama1.` altı olabilir.2.çalışmadan önce olabilir.) sigortalılar, yaşları ne olursa olsun en az onbeş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3600 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödemiş olmak şartıyla yaşlılık aylığından yararlanırlar."

buna göre olabilirsin.fakat yaşlılıktan olursan çalışma hakkın devam eder.zorluk çıkartırlar.sen en iyisi yaşlılık aylığından emekli ol hiç uğraşmadan paranı ye .istersende çalışırsın.

fazlası ile oluyorsun 25.maddeden yararlanmama çalışma öncesi sakat olan malül dereceler için yapılmıştır.müdür ile görüş derdini anlat olmasa suc duyurusunda bulun .ben öyle yaptım dosyam ankarada şu an cevap bekliyorum sonucu sitede yayınlayacağım.[/SIZE][/FONT]

[FONT=Verdana][SIZE=2]
bu maddeyi iyi inceleyin sizin şartlarınız uyuyor.bağ kur bunları bilerek yapıyor. yılmayın.ben 3 senedir uğraşıyorum.az kaldı sonuc almama ya devam yada ölüm orucuyla tamamlanacak
[/SIZE][/FONT]

inşaakkah kısa sürede sonuç alırsın

birde 2010 da beni hastahaneye sevk ettiler o rapor bağkurda şimdivar birdaha beni hastaHANEYE SEVK EDERLER Mİ

Üst Alt