Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur'dan nasıl erken emekli olurum?

bülent bey biz engelliler bu bağkurdaki sorumsuz insanları yola getirmek için neler yapabiliriz?

savcılığa suç duyurusu yapılabilir.nede olsa kanunlara aykırı işlem yapılıyor.kanunsuz işler yapan ceza çekiyorsa onlarında çekmesi şart hukuk devleti böyle işler.tabi adalet varsa
ben yaptım sonucu beklemekten başka işim yok.

Hem BİMER'e hem de valiliğe idari soruşturma için şikayette bulunmak lazım. Hep derim: biri bana çektiriyorsa, ben de ona çektiririm.

bülent bey ben yarın bağkura emeklilikiçin baş vuracağımbana bu yolda yardımcı olursanız sevinirim

nezat kardes bıraz ezberı konusuyor bagkurluların malulen emeklı olma sansları 1000 de sıfır 4 a lılarında oyle bugun sgk da maluluk bırımınde zmanıyla tartıstım bırısı ıcın gıtmıstım sunu ıyı bılıcekmısızkı devletın yasassı gecerlı degılmıs sgk nın yasası gecerlımıs adam dıyorkı malululen emeklı olmak ıcın kanser hastası yada bır elı bır ayagı olmamsı gerekıyormus ılkkez %40 ıle ıse gırıp sonradan hastalık yada meslek hastalıgı hastalıkdan dolayı sakatlık oranı %100 de olsa malulen emeklı olamazmıs adamın ıkı ayagı yok ellerı saglam bedenın 3/2 nı kaybetmıs olmuyormus bana dıyor bedenın 3/2 sını kaybetmesı lazım dıyor ya ben cahılım yasları bılmıyorum yada onlar cahıl buradakı yonetıcılerde verdıklerı bılgıyle ınsanları yanıltıyor alı tezezelın ve devletın verdıgı verılerı ıncelıdıgımde sgk ya yanlıs yapıyor arkadslar almıs oldugunuz raporlar maluluk ıcın degıl sadece erken emeklı olmak ıcın lazım oluyormus bırde ıse kolay gırmek ıcın emeklılıgınızı unutun gununuze doldurmak ıcın bekleyın

ben doğuştan engelliyim yüzde 70 rapor ile 15 yıl bağkurluluğum doldu sizin yazıda bundan basetmiyor bülent bey

fulya35;

sen daha çok beklersin bu kafayla adamlar mevkilerini kullanarak hakkımızı gasp ediyor biz uyuyalımmı .3senedir uğraşıyorum bunlarla 300 senede olsa yılmadan yıkılmadan. uğraşaçağım.son care samsun cumhuriyet meydanında ölüm oruçuna başlayaçam.

bugün sakarya sgk ya gittim bana dedikleri senin 15 yılda emekli olman mümkün değil.kitabı açıyor okuduğu % 40 49 arası 18 yıl, % 50 59 arası 16 yıl.bende diyorumki benim elimdeki rapor şuanda % 70.buduruma göre ben 15 yıl ve 3920 güne tabiyim.oda diyorki bağkurda böyle birşey yok.ben böyle bişey olduğunu iddia ediyorum adam tekrar hayır olamazsın diyor.bende diyorumki 5510 sayılı kanunun 28 maddesine göre sigortalı başlangıç tarihinden önce malul sayılmayı gerektirecek düzeyde hastalık ve arızası bulunan sigortalılar yaşları ne olursa olsun % 60 ve üzeri raporu bulunan sigortalılar 15 yılda emekli olur.adam benimle başa çıkamıyor.şefim izinde deyip pazartesi günü tekrar gelmemi istedi.ben buna göre ben nasıl bir yol izlemeliyim?ne tür bir evrak ve dilekçe götürmeliyim?bana yardım edermisiniz?harkese saygılar...

nevzat neyı beklıyecegım daha olan ortada sgk a yapmak ıstemıyor sen 4/a ya gore emeklılık verılerını vermıssın sgk ıle bagkur ayrı degerlendırılır kafana gore yasa yapyorsun bagkurluların malululen emeklı olma sansı yok vergı ındırım gerekmıyor sakatlık raporlarıyla prım gun yılı bakılır 4/a sıstemıne gore malulen emeklılık cok zor bılhassa engellılerın emeklılıgı cok zor

fulya,
türkiye hukuk devleti bazıları yamuk yapıyor diye bu deyişmez .engellileri yıldırmak istiyorlar.ben kendi adıma bıkmadan,yılmadan devam edeçem.yasada her şey açık açık yazıyor.bunun yorumu bile yapılmaz.

erkan akbaş;
aynı işden dolayı bende üç senedir uğraşıyordum.en sonunda müdüre cıkıp suç duyurusunda bulunacağımı söyledim dosyalarımı ankaraya yolladılar.sonucu bekliyorum.sende öyle yap suç duyurusu kozunu kollan olmasada suç duyurusunda bulun.

bana dediyi 40 59 arası sakatlıktan sevk olur diyor ben kabul etmedim 15 yıl 3920 gün den sevket dedim ama sevk etmedi pazartesi gidince nsıl bir başvuru yapayım orada sevk ederlerise hangi şıkları işaretlemeliler

ana dediyi 40 59 arası sakatlıktan sevk olur diyor ben kabul etmedim 15 yıl 3920 gün den sevket dedim ama sevk etmedi pazartesi gidince nsıl bir başvuru yapayım orada sevk ederlerise hangi şıkları işaretlemeliler

sakatlıktan olursan çalışa bilirsin hem aylığını hemde emeklilik paranı alırsın.malülen olursan çalışamazsın terşih senin ,çalışmak istiyorsan yaşlılık emekliliği iste bence bu daha iyi ama sen iyi düşün

zaten benimki yaşlılıkran olması lazımişe başlamadan önce malul derecede hastalık ve arzası bulunan sigortalılar 15 yılda emekli olur şimdi bu malulenmi yaşlılık emeklisimi

nevzatbey nasıl bir dilekçe yazalım bağkurdakşker nereleri işaretlemeliler

dilekceni kendin yaz ve yaşlılık sigortası diye özellikle belirt,onlar bilerek malüllükten yolluyor.sonrada ret veriyorlar.uğraşırsın
basit bir dilekce
xxxx tc nolu vatandaşım.emeklilik şartlarımın oluşması nedeniyle 5510 sayılı yasanın 28.maddesi gereği YAŞLILIK SİGORTASINDAN yararlanabilmek
için gerekli işlemlerin yapılmasını arz ederim.

nasıl bir yol izleyeceklerini onlarda bilmiyor geri yolluyorlar

slm arkadaşlar bugün bağkura gittim 2010daki maşulen emeklilik için başvurduğum raporları şimdide erken yaşlıktan ankara koca tepeye yollayacaklarını söylediler şimdi ankara bu raporları kabul edermi süreç nasıl işler

25.06.2012SAKARYA SGİM EMEKLİLİK SERVİSİ -2ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
225.06.2012SAKARYA SGİM EMEKLİLİK SERVİSİ -2ZİMMETTEN ÇIKARILDI

arkadaşlar bu nedemektir?bilgilendirirseniz sevinirim..

Kurum içi yazışmalar senin ile ilgisi yok sen bekle eninde sonunda sana cevap verilecek..

alulen başvurumu şu gerekçe ile red etmişlerdi sigortaya başlamadan önce maluliyetinizi gerektirecek düzeyde sakatlık ve arızanın bulunmasından dolayı reddine karar verilmiştir.şimdi bu kararı ankara kocatepe sağlık kurulu dikkate alır mı?

kardes sgk ının ısı olumsuz gordugunde 6 ay kar edıyor her onune gelenı emeklılıkde yok sayıyor yasa ortada ıslerıne geldıgı gıbı haraket edıyorlar bır kısının malulen emeklı olması ıcın 2 ayagı bır leı yada kanser has olması lazımmıs ben mezarın kapasına dayandıkdan sonra emeklı olsam ne olur olmasan ne olur malulen emeklılıkde ancak dava yoluna gıdılırse olur ama onunda tam garantısı yok turkıye hukuk devletı ama demograsının olmadıgı yerde nasıl hukuk aranacak onuda bılmıyorum hayallerımız umud ıcınde yasamak

Maluliyete dair bir sorun yok, sorun, ilk sigortalı olduğunuzda maluliyet derecesinde işgücü kaybınızın olması ve Yaşlılık emekliliğine başvurmanız.

Yukarıdaki mesjaımda aktardığım bağlantıda yazılanları okuyun...

dün beni bağkura çağırdılarbanadedikleri ankaraya raporları göndermeye gerek yokmuş tu aramızda konuştuk genelgeyi inceledşksen emekli olursun dediler formu doldurdular hatta hangi bankadan maaş alacağımı bile yazdılar sizce emekli oldummu birde evrak takibe giriyorum orada malulen yazıyor benimkierken yaşlılık deyilmi

Burada bir yanlışlık var sizi büyük ihtimalle malulen emekli ediyorlar.Zaten okuduğum kadarı ile yanlış isem düzeltin sizin 15 yıl dolmuyor eğer 2010 dan sonra çalışmıyorsanız yazdığınız 2010 yılında işten çıktığınız ancak şu an çalışıyorsanız tamam o zaman emekliliğiniz gerçekleşmeden gidip tam bilgi alın yoksa bir daha çalışamazsınız malulen emekli olursanız,erken emekli olup çalışmaya devam edebilirsiniz

Erkan bey, gelişmeleri paylaşmaya devam edin lütfen. Ben de Bağkur'un nasıl bir uygulama yapacğaını merak ediyorum

Üst Alt