Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur'lunun vergi indirimi alarak emekli olma prosedürü nasıldır?

jon83

Üye
Konular
43
Reaksiyonlar
0
2 Şubat 2010 Güncel:

Bu başlıkta yer alan, Bağkur'un iddia ettiği, "Bağkurlu olmadan önce sakat olmayıp sonradan sakatlananlar 5510/28. maddeye göre emekli olamazlar" mevzunun yanlış olduğu anlaşılmıştır.
Önceden-sonradan olduğuna bakılmaksızın %40 ve üzeri sakatlığı olan Bağkurlular da 28. madde kapsamında erken emekli olma hakkına sahiptirler.

arkadaşımın iş yeri var kendisi bagkurlu ortalama 15 senelik aktif bagkurlu prim günü 7000 yaşı 50 vergi indirimi alarak emekli olmak istiyor bagkura neyle başvuru yapıcaz muhasebedenmi alıcaz belge yoksa bagkurdan hizmet dökümümü alıcaz bülent bey sizden ricam bizlere yol göstermeniz ben bagkura gittim bu konuda bilgisi olan yok malulen emeklilik için dilekce veriyorlar bagkurda bu konuyu vergi indirimi ile ilgili bilgisi olan kimse yok siz bize nasıl bir belge ile başvuru yapacagımızı yazarsanız bizde onu kendimize göre düzenleyip başvuru yapalım...

1: bagkura giderken neler götürücez

2:bagkura nasıl bir dilekce ile başvuru yapıcaz

3:ben sskdan emekli oldum yatan prim 4000 yatan para 42.000 maaşım 589.23 peki bagkurda ne düşük emekli aylıgı ne kadardır hep askari ücretten yatmış basamak 14 vergi indirimi alırsak ne kadar emekli aylıgı alır 9000 günde emekli oluyor normalde 600 yada 700 civarı aylık baglıyorlar bundan düşük olabilirmi

4: istedigimiz hastaneyi biz mi seçiyoruz yoksa bagkur kendisimi gönderiyor

5: hastaneden yüzde 40 rapor diyelim bu evrak nereye gidiyor benim evragım ankara saglık kuruluna gitti peki arkadaşımın evragıda ankarayamı gidicek başka hastaneye sevk gibi şeylerde ugulanabilirmi

6:vergi indirimi onaylanırsa emekli olmak için bagkuramı sgk başvuru yapıcaz

ticari mükellefe vergi indirimi olmaz.

Arkadaşınızın rahatsızlığı hastalığı nedir...

jon83

tip şeker hastalıgı astım şekerden yüzde 40 astımdan yüzde 20 baltazara göre yüzde 45 ile 50 arası birşey geliyor bagkurlu vergi indirimi alıp emekli olmak istiyor 7000 günü var ne kadar aylık alır 9000 günde emekli olursa alacagı emekli aylıgından dahamı az dahamı fazla yada aynı baglanır basamak 14 hep asgari ücretten yattı prim borcu yok yaş 50 bagkura gidicez neler götürmemiz lazım hastaneye sevk için olurda sevk edilirsek hastaneden raporumuz nereye gidicez incelenecekmi süreç nasıl işliyor vergi indirimi onaylanırsa emeklilik için sgk bagkuramı müracaat edicez....

not makri şöyle demiş ticai mükellefe vergi indirimi alamaz bülent bey ilker raman bey dogrumu işyerisi olan bagkurlu vergi indirimi alamazmı arkadaşın halde sevkiyat dükkanı var iki oglu sgk işci olarak gözüküyor acil cevap bekliyoruz bagkura gidicez başvuru için

bagkurla mücadelam başladı

arkadaşlar bügün bagkura gittim ve şunu gördüm bir tane iş bilen memur müdür şef yok 5510/28 tüm memurlara müdürlere şeflere sordum hiç biri bu konuda bilgi veremedi ben ortalıgı ayaga kaldırdım güvenlik bile çagırdılar beni susturmak bastırmak gerekirse dışarı atmak için ama bu öyle kolay degil ben bilinçli bir vatandaşım haklarımı bilirim kurumun müdürü beni çagırdı buyrun konuşalım ben biliyorum konuyu dedi oturdum sordu bende 5510/28 erken emekli olmak istiyorum dedi tamam anladım dedi ve söyle dedi kitaba mevuzata yasaya bakarak söylüyorum dedi bagkur kaydından önce sakatlıgınız olması lazım dedi yoksa kesinlikle erken emekli olamassınız dedi kim size bilgi verdi kim doldurdu diyede bir ton soru sordu bana 5510/28 maddenin sadece yüzde 70 rapor alırsan geçerli oldugunu ve bagkurdan malulen emekli olabilirsiniz dedi ve bundan vazgeçin yok böyle bir yasa dedi ve akıl vermeye başladı müdür 9000 tamamla yüksek maaş baglansın diyelim erken emeklilik hakkı var sana en fazla 400 milyon maaş baglanır gibi cümleler kullandı ikna olmadım bu sitede yüzlerde mesaj mücadele okudum müdüre bu işin burda bitmedigini yarın yanınıza dilekce ile gelecegimi söledim oda sen gel ben o dilekceyi alıcam ve sana olmaz diye yazı vericem dedi resleştik çıktım ordan sgk gittim sgk kime bagkurla ilgili soru sorsam konuşmuyor kaçıyor bilmiyorum diyor tuhaf emeklilik servesine çıktım dedim memurlarınız ne sorsam cevap vermiyor neden dedim buyrun bana sorum dedim sordum 5510/28 bagkurdan erken emeklilik faydalanmak istiyorum diye bana azar çekiyor bagkura git burasu sgk ne bilsin vs şeyler başladık agız dalaşına arkadaşlar işin aslını orda çıkarken bir çaycıdan ögrendim abi dedi bagkurdan burayı aradılar kesinlikle vatandaşa bilgi doldurup göndermeyin dediler dedi yani arkadaşlar işini bilmeyen yandı kine ne yandı şimdi raman ilker bülent bey bana bagkur 5510/28 maddenin sadece malulen emekli olabilirsin diyor ve biz sadece sizi bu şekilde hastaneye sevk ederiz diyor onun dışında sevk etmem diyor müdür üstüne basa basa erken emeklilik için bagkur kaydından önce sakat olmamız bunuda belgelendirmemiz lazım diyor mesala eski rapor yada askerlik yapmadıgına dahil rapor gibi şimdi soruyorum....

1:5510/28 maddeden yararlanmak istiyorum ama bagkur bagkur kaydından önce sakat olman lazım diyor bu dogrumu

2:ben bu iş bilmez müdürün karşına hangi beyle çıkmam gerekir hodri meydan diyor istedigin yere git diyor

3:bu savaşı kim kazanıcak bagkur mu biz mi hastaneye sevk edilsek kesin yüzde 50 rapor alırız yaş 50 prim 7000

4:acilen yardım bekliyoruz yarın bagkura gidicez arkadaşlar ne kadar bilgi destek alırsak o kadar işimiz kolaylaşır

5:arkadaşın sevkiyat dükkanı var 3 oglu ssk çalışıyor bir sorun olurmu arkadaşlar siz bizim yermizde olsanız ne yapardınız 9000 beklermiydiniz prim yarırarak yoksa emeklilik için mi ugraş verirdeniz

6:he unutmadan söyleyim sgk diyorki bize geç arkadaşını 42 ayda emekli edelim peki dedim prim yarıcakmıyım tabiki yatırıcaknız diyor dedim arkadaş bagkurdan 9000 tamamlar ordan emekli olur dedim sustu arkadaşlar allah bilgisi olmayan insanların yanında olsun adamlar birşey ögrenmek neredeyse imkansız

7:şu işyeri kapatma meselesi nedir arkadaşlar arkadaşım işyerisi kendi üstüne erken emeklilik için başvuru yaparken sorun olurmu

8:bu müdür dilekceme karşılık bagkur kaydından önce sakatlıgını ıspatlayamadıgı için yazı vericem dedi sana ben o yazıyla hakkımı nerde arayabilirim

9:makri diyorki ticari mükellefe vergi indirimi olmaz bu ne demek erken emekli olamazmı arkadaşım 14 basamakta 7000 günü var yaş 50

10:arkadaşlar hastane masrafları kime muayane başına para vericekmiyiz

.................. 'na
......................

.../.../...... tarihinde başlayan Bağ-Kur'luluğum bulunmaktadır.
5510 sayılı yasanın 28. maddesi gereğince sigortalılığa esas faaliyete son verdiğimi bildirir; 5510/28. madde ile bu maddenin uygulamasına dair SGK Sigortalı Emeklilik İşlemleri Daire Başkanlığı tarafından yayınlanan B.13.2.SGK.0.11.00.02 / 784243 Sayı ve 18.11.2008 tarihli "5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun Tahsis Mevzuatına İlişkin Hükümleri" konulu genelgesi ve sevk işlemlerine dair tüm detaylar düzenleyen 30.04.2009 tarihinde yayınlanan B.13.2.SGK.0.00.00.00/ 130 / 374 sayılı genelge gereğince sakatlık sonucu meydana gelen işgücü kaybımdan dolayı emeklilik işlemlerimin gerçekleştirilmesini arz ve talep ederim.

ilker bey dükkanı kapatmaya gerek varmı müdür dilekce ile gelirse bagkur kaydından önce sakat olmadıgı için sevk edilmemiştir diye yazı vericem dedi saat 2 bagkurdaydım bagkur kaydından önce sakat olmaya gerek varmı kim haklı kim dogru biliyor ilker bey müdür o kadar emin ve kararlıki çözemedim adam mevzuat yasa bir ton belge gösteriyor arkadaşı sadece malulen emekli olmak için sevk ederim diyor aska erken emekli olmanız mümkün degil diyor kim haklı kim dogru biliyor bagkur müdürünün verdigi belgeyi ne yapıcaz

Eğer İlkerin yazdığı dileçe örneğini Bağ-kur müdürü kabul etmezse,kabul etmediğine dair bir belge al veya senin dilekçene paraf açsın,yani sende belge olsun.İşini Ankaraya aksettireceğini belli et...
Not:Yeni yasa göre emekli olmanla 25 yıl sonunda emekli olman arasında fark yok.Zaten yeni yasa biz tam süre ödenmiş gibi kabul ediyor.Rahat ol...

jon83

bagkur müdürünün vermiş oldugu dilekceyi ne yapıcam müdür kararlı sevk etmiycek hastaneye adam kendi bildiginden şaşmıyor ben buranın müdürüyüm o zaman bütün hastalarımı haksızlık yaptım diyor senin gibi 100lercesi geldi geri gelmedi dedi yarın dilekce ve 28 madde ile gidicem eger sevk etmesse vermiş oldugu yazıyı buraya yazıcam adam ısrarla defalarca bagkur kaydından önce sakat olman lazım diyor saygılar

o müdürün verdigi dilekçeyi çöpe at gitsin miemurun dediklerini uygula

A. SEVK İŞLEMLERİ VE MASRAFLARIN KARŞILANMASI
1- 5510 sayılı Kanunun;
19 uncu maddesi gereğince, iş kazası ve meslek hastalığı sonucu oluşan hastalık ve
özürlerine,
25 inci maddesi gereğince, 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) ve (b)
bentlerindeki sigortalıların çalışma gücü veya iş kazası ve meslek hastalığı sonucu
meslekte kazanma gücü kaybına,
28 inci maddesinin;
-Beşinci fıkrası gereği, çalışma gücü kaybına,
-Yedinci fıkrası gereği, erken yaşlandığına,
-Sekizinci fıkrası gereği, emeklilik veya yaşlılık aylığı talebinde bulunan kadın sigortalının malul çocuğunun başka birinin sürekli bakımına muhtaç olduğuna,
20 nci ve 34 üncü maddeleri gereği, malul olmaları nedeniyle ölüm aylığı ve geliri alan çocukların çalışma gücü kaybına, ilişkin tespitlerin yapılması amacıyla 4 (a) ve 4 (b) sigortalıları ve hak sahiplerinin
Ek-1 ve Ek-1/A’da belirtilen belgelerle Kuruma müracaat etmeleri halinde sevk işlemleri yapılacaktır.

İlgili Genelgenin tamamına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz

işte kanun müdüre göster,''yedinci fıkra gereği erken yaşlandığına'' maddesi uygulanacak.
Haaaaaaaaaaa kardeş hangi şehirde yaşıyorsun,

jon83

bülent bey işgüzar bir bagkur müdürüyle bügün epey ugraştım adamın iddası şu ve çok iddalı bagkurdan erken emeklilikten faydalanmak için bagkura kayıt olurken sakat olmak ve bunu belgelendirmek gerekir diyor dilekce ile başvuru yaparsan malulen emeklilik için sevk ederim yada bagkura kayıt yapılırken sakat olmadıgı için başvurusu kabul edilmedi diye yazı veririm diyor arkadaş sevkiyat dükkanı var 3 işci çalışıyor 7000 prim 14 basamak hep askari ücretten yattı 50 yaş hastaneye sevk edilip yüzde 40 rapor alıp erken emekli olmak istiyor ama bagkur engeli aşamıyoruz ilker bey bana 5510 28 maddesinin çıktısını götür ve dilekce örnegi verdi onları götürücem siz ne dersiniz...

bülent bet miremur beyin vermiş oldugu genelgeyi açtım bi bakarmısınız ilk sayfanın çıktısını götürsem yeterli olurmu sabah gidicem cevap alırsam çok iyi olur

İlker'e ek olarak, o genelgeyi alın, o işgüzar memuru bi köşeye sıkıştırın ve kafasına vura vura anlamasını sağlayın diyebilirim... Ve ekleyin, işleme koymazsan seni hem Valiliğe hem SGK'na hem Çalışma Bakanlığına hem de Başbakanlığa şikayet ederim

jon83

sabah arkadaş için gidicem ilker beyin örnek gösterdigi dilekceyi miremur arkadaşın gösterdigi ilk sayfa genelgeyi götürücem ayrıca sizin bir arkadaşa önerdiginiz sevk belgesi var onunda çıktısı alıp bagkura gidicem bakalım iddalı müdürmü kazanıcak bizmi adam çok iddalı ben buranın müdürüyüm benden iyimi biliceksin senin gibi yüzlercesi geliyor vs şeyler bülent bey şimdiden tşkler yarın gidicem sevk etmesse nedene etmedigine dahil belge alıcam saygılar

bülent bey müdür bey bana bir yazı verdi Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce 25 inci maddenin ikinci fıkrasına göre malûl sayılmayı gerektirecek derecede hastalık veya özürü bulunan ve bu nedenle malûllük aylığından yararlanamayan sigortalılara, en az onbeş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3960 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla yaşlılık aylığı bağlanır. bunu iyi oku erken emeklilik için müracat bu yazı için edemiyosunuz dedi bende ilker beyin mevzuatını açtım aynı yazı var siz ne dersiniz miremur beyin vermiş oldugu genelgeyi ilk sayfasını ve bir dilekce götürücem son sözü size bırakıyorum bülent bey

jon83

slm şuan internet cafeden çıktı almak için girdim evde yazıcım yok şunu sormak isterim senin vrerdigin 5510/28 bir yazı var müdürde onu gösteriyor Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce 25 inci maddenin ikinci fıkrasına göre malûl sayılmayı gerektirecek derecede hastalık veya özürü bulunan ve bu nedenle malûllük aylığından yararlanamayan sigortalılara, en az onbeş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3960 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla yaşlılık aylığı bağlanır. bu yazı ne anlama geliyor ilker bey sence minemr beyin verdigi bir genelge var ilk sayfasınımı götürüyüm yoksa senin söyledigin 5510/28 çıktısınımı olmassa hepsinden örnek alıp gidicem sen ne dersin ilker bey miremur bey bir genelge verdi ilk sayfasına bakarmısın dilekce ve onla gitsem yeterli olurmu

arkadaşım yazını yeni gördüm bağkur müdürü doğru söylüyor malulen emekli olabilman için 15 yıl pirimin olması ve işyerini açtığında da engelli olman gerekir aynı olayı ben yaşadım...

jon83

çelik bey bu forumda söyleyen ilk kişisiniz biraz açarmısınız birazdan gene gidicem ilk defa siz söylüyorsunuz peki bu kadar arkadaş yanlış bilgimi veriyor ilker bey arkadaşımın bagkur kaydından sakatlıgı raporu yok hastaneye sevk edilip rapor alırsa erken emekli olmak istiyor ne dersiniz heeeeee ayrıca biz erken emekli olmak istiyoruz malulen degil belirtiyi çelik bey

----------

arkadaşım malulen degil yeni çıkan 5510/28 maddeden yararlanarak erken emekli olmak istiyor amacımız şimdi bagkurdan hastaneye sevk edilmek bagkurda sevk kagıdı bile yok onuda oturanboganın bir arkadaşa vermiş oldugu yazıdıa buldum çıktısını alıp götürücem işaretleme olarakta şunu işaretliycem [FONT=TimesNewRomanPSMT]
[/FONT]
Çalışma gücünün veya iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma
gücünü en az ne oranda kaybettiğini,

ilker bey bagkura götürcegim evraklar şunlar dilekce ve miremur beyin vermiş oldugu genelgenin ilk sayfasını özetini forumda yazmış ayrıca bülent beyin başka bir arkadaşa vermiş oldugu hastane sevk dilekcesi eksigim yanlışım varsa düzeltin birazdan çıkıcam saygılar​

ben %80 engelliyim 1988 de işyeri açtım 2000 de kapattım 12 yıl prim günüm vardı o zamanlar eski kanuna göre malulun emekli olamadım 15 yıl prim olması gerekiyordu çok uğraştım karara itiraz ettim ret edildi bende ssk ya geçtim engelli işçi olarak 1261 gün ssk lı olarak çalıştım bağkur günlerimi de aktardım ssk ya vergi indirimi de almıştım şimdi erken emekli oldum ssk dan ....

Jon83

çelik bey arkadaşım erken emeklilik için hastaneye sevk edilmek istiyor bagkur kaydından önce sakat yada özürlü degildi bagkurda sevk etmiyor hastaneye bende mevuzat arkadaşlardan bilgi alarak bagkura tekrar gidicem sizin düşünceniz nedir sonuç bagkur müdürü haklı bizmi

bagkur bilmecesini kim çözücek bakalım

arkadaşımla bagkura gittik bu konuda her bagkurdan bir memura egitim veriliyormuş her şehirden bir kişiye ona gönderdiler gittim konuşmalarıımız şunlardır...üniversitiye sevk edicez diyor tamam malulen emekli olarak göndermeyelim ama dilekcede yer alan 5 başlıktan biriyle üniversiteye gidip muayane olucak dedi şunlardır
1:sürekli iş göremez durumu girdigini
2:çalışma gücünün veya iş kazası meslek hastalıgı sonucu meslekte kazanma gücümü enz %60 oranında kaybettigimi
3:sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladıgım tarihten önce malul oldugumu
4:erken yaşlandıgımı
5: (kadın sigortalılar için )başka birinin bakımına muhtaç derecede malul çocugum bulundugunu
arkadaşlar bana verilen dilekce 5 tane başlık var onlarıda detaylıca yazdım arkadaşlar verilen egitimde hastaneye sevk dilekcesine şunlar not alıdırılmış 2 nolu malulen emeklilik 3 nolu erken yaşlanma oda maden işlerinde çalışma zorunlugu getirlimiş seni erken yaşlanmadan dolayı gönderelim dedi
arkadaşlar müdürün dedigi olayı kadın memurda söyledi kismi yaşlılıktan emekli olmak için meslek hastalıgını ıspatlaman gerekir diyor gelirken askerlik kagıdını birde form verdi onuda doldur getir dedi tahsis talep beyan taahhüt belgesi tahsis talep çeşidine erken yaşlanma diye yaz dedi arkadaşlar bizler kararsız kaldık memur diyorki bize egitimde verilen bu bagkur kaydından önce sakat olmayan 5510/28 maddenden emekli olamaz asla diyor varsa öyle bir dosya getir karşıma diyor onların hepsi daha önceden özürlüdür diyor yada askerlik yapmamıştır diyor bagkurda erken emeklilik diye birşey yok diyor kısmi emeklilik var diyor oda erken yaşlanmaya giriyor diyor istiyorasanız üniversitiye erken yaşlanma olarak göndericem yüzde 40 rapor alırsanız birde özellikle ben incelenmek üzere saglık kuruluna göndericem dedi şimdi iş büyüklerimize düşüyor pazartesiye kadar zamanımız var kim haklı kim dogru biliyor bülent bey raman mirumur ilker bey sorularum şunlardır...

1:bagkur kaydı yapıldıgında arkadaşım sakat özürlü degildi 5510/28 maddeye göre erken emekli olabilirmi yüzde 40 rapor alsa

2:kismi emeklililk nedir

3:erken yaşlanma diye form doldursak üniversiteye gidersek yüzde 40 alırsa emekli olabilirmyiiz

4:ha kismi emeklilik ha erken emeklilik ne farkı ikiside aynımıdır

5:bagkurun özelikle iddasıdır bagkur kaydı yapılırken sakat olmayan kismi erken emekli olamaz hiç bi şansı yok

6:sadece malulen emekli olur %60 alırsa

pazartesiye kadar sgk sorucam siz arkadaşlara soruyorum biz bu işin neresinde yanlış yapıyoruz eksigimiz nedir dogru yoldamıyız erken yaşlanma adı altında üniversitiye gitmeye kabul edelim mi saygılar jon83

arkadaşım bağkur da vergi muhafiyeti ile erken emeklilik yok..ancak iş kazası veya mesleki hastalıktan dolayı belli bi oranda çalışamayacak duruma gelmen halinde sevk edilen hastanede iş gücü kaybın yeterliyse o zaman malulen emekli olabilirsin.benim burada anlamak istediğim siz çalışırken sonradan mı rahatsızlandınız?

Halt etmiş o müdür ve memurlar! Başka bir başlıkta yazmıştım:

Aman aman, o evrakla da gitmeyin. O işgüzar memura deyin ki:

Ben malulen değil, 5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre işgücü kaybından dolayı erken emekli olmak için başvuruyorum.
Malulen emeklilik için başvursaydım, evet, ilk işe başladığım tarihten önce malul olup olmadığıma dair tespit önemli olurdu. Zira ilk sigortalı olduğu tarihte maluliyet derecesinde işgücü kaybı bulunanlar Malulen emekli EDİLMEZLER.
Ama ben malulen değil, %40 ve üzeri işgücü kaybım olduğu için erken emekliliğe başvuruyorum. Ve bu başvuruda ilk sigortalı olduğum tarihte sakatlığımın olup olmamasının da hangi oranda olduğunun da hiç ama hiç bir önemi yok.
5510/28. madde ve Kurum tarafından 30.04.2009 tarihinde yayınlanan B.13.2.SGK.0.00.00.00/ 130 / 374 sayılı genelge bu söylediklerimi aynen teyit etmektedir. Beni, adı geçen genelgenin EK 2'sinde yer alan belge ile sevk etmelisiniz.
Bu nedenle hastane sevkimi yaparken sadece ve sadece "Çalışma gücünün veya iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünü en az ne oranda kaybettiğini" seçeneğini işaretlemelisiniz.
Malulen emeklilikle ilgili olan sigortalı olarak "ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce malul olduğu" seçeneğini boş bırakmalısınız.

Evrakta yer alan "Çalışma gücünün veya iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünü en az ne oranda kaybettiğini" kısmı işaretlenecek...

1515g.jpg

http://www.engelliler.biz/forum/eme...mda-hata-yapti-simdi-isler-iyice-karisti.html
http://www.engelliler.biz/forum/eme...n-emeklilik-islemi-yapmakta-israr-ediyor.html
http://www.engelliler.biz/forum/eme...ligin-reddedilmesi-halinde-ne-yapmaliyiz.html

jon83

bu belgenin aynısı götürdüm çıldırdı kadın bu olurmu diyor bak diyor egitimde onun üstüne ne yazdırlar diyor baktım malülük yazıyor gözümle gördüm bülent bey size sadece erken yaşlanma yazarım diyor o olmaz asla diyor o malelen emeklilik için diyor ayrıca bana sevk talebi dilekcesi verdi sizin vermiş oldugunuz dilekceye ekleme yapmışlar aynen yazıyorum...

çalışma gücünün veya iş kazası veya meslek hastalıgı sonucu meslekte kazanma gücümü en az yüzde 60 oranında kaybettigimi elimde belgede böyle yazıyor sizin sundugunuz belge bende o işaretlenmez asla diyor erken yaşlandıgımı işaretliyceksin diyor kadın ben bu kitabi 3 defa bitirdim ayrıca bu işin egitimi alıyorum diyor bülent bey ben ısrarla sizin gösterdiginiz işaretleyin dedim bak dedi o dedi malulen emeklili içindir dedi sizin o gösterdiginiz belgenin aynısı kadında vardır çıkardı üstüne malulen diye yazıyor ne yapalım bülent bey

bülent bey erken emeklili diye birşey yok diyor kismi emeklilik var diyor oda meslek hastalıgı madencilik gibi yada bagkur kaydından önce sakat olman gerekir diyor se malulen olarak yada erken yaşlanma olarak sevk edebiliriz diyor

bana tahsis talep beyan taahüt dilekcesi verdi buna erken yaşlanmadan dolayı yaz dedi bizim kafamızı tamamen karıştırdı bizde pazartesiye bıraktık

1- Kurum tarafından 30.04.2009 tarihinde yayınlanan B.13.2.SGK.0.00.00.00/ 130 / 374 sayılı genelgede ifade edilen 5510 sayılı yasanın 28. maddesi Yaşlılık sigortasından sağlanan haklar ve yararlanma şartları düzenliyor mu düzenlemiyor mu?
Düzenliyor

2- 28. madde şunu diyor mu demiyor mu?
Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün,
malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla ikinci fıkranın (a) bendindeki yaş şartları aranmaksızın yaşlılık aylığına hak kazanırlar
Diyor!

3- Yukarıda andığım genelgenin daha en başında (A Maddesi) yer alan şu ifadeler ne anlama geliyor?[FONT=TimesNewRomanPSMT]

[FONT=TimesNewRomanPSMT]4- [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]4 (b) sigortalılarının 5510 sayılı Kanunun 28 inci maddesinin beşinci fıkrasına göre(çalışma gücü kaybı % 60’ın altında olanlar) Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmeti sunucularına sevk işlemi yapılırken en az 4320 prim gün sayısının olması şartı aranacak, yine bu gün sayısının hizmet borçlanması yapılması suretiyle tamamlanması veya 4 (b) sigortalılarının sevk tarihinde prim borçlarının bulunması halinde sevk işlemi yapılacak, ancak sevke ilişkin tüm masraflar sigortalılar tarafından karşılanacaktır.[/FONT]
[FONT=TimesNewRomanPSMT][FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT]10- [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]İlgili sosyal güvenlik il müdürlüğü veya sosyal güvenlik merkezince yapılan sevk işlemlerinde 4 (a) ve 4 (b) sigortalıları için ortak hazırlanan ve Genelge ekinde bulunan sevk yazıları (Ek 2 ve Ek 3) kullanılacaktır. Eski sevk yazıları kesinlikle kullanılmayacaktır.[/FONT]

[FONT=TimesNewRomanPSMT][FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT]12- [/FONT][/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT][FONT=TimesNewRomanPSMT]4 (b) kapsamındaki sigortalıların 5510 sayılı Kanunun yürürlük tarihinden önce alınmış sağlık kurulu raporlarına göre ilk defa sigortalı olduğu tarihte malul olduklarına dair karar olsa bile, bunların 5510 sayılı Kanunun 28 inci maddesinin dördüncü fıkrasına göre aylık bağlanması talebinde bulunmaları halinde, eski raporlar dikkate alınmaksızın sevk işlemleri yeniden yapılacak ve alınacak yeni rapor değerlendirilmek üzere Kurum[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]un ilgili [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]sağlık kuruluna gönderilecektir.[/FONT][/FONT]​
[/FONT]
[FONT=TimesNewRomanPSMT][FONT=TimesNewRomanPSMT][FONT=TimesNewRomanPSMT]4- Sadece Bağkurlu olmadan önce maluliyet derecesinde sakatlığı bulunan sigortalılıar emekli edilebiliyorsa, 5510 sayılı yasanın 28. maddesinde yer alan %40-59 arasında işgücü kaybı olanların emekliliğine dair ibareler ne anlama geliyor!? Yoksa %40-59 arasında işgücü kaybı olanlar da mı malulen emekli olabilir!? Yoksa malulen emeklilik için alt sınır %60 değil mi oralarda!? [/FONT]

[FONT=TimesNewRomanPSMT]5- Aynı genelgenin C maddesinde yer alan şu ifadeler ne anlama geliyor:[/FONT]
[FONT=TimesNewRomanPSMT][FONT=TimesNewRomanPS-BoldMT]5- [/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]5510 sayılı Kanunun 28 inci maddesinin dördüncü fıkrası (ilk defa sigortalı olarak çalışmaya başladığı tarihte bu Kanuna göre malul olanlar) ile beşinci fıkrasına göre (çalışma gücü kaybı % 60'ın altında olanların çalışma gücü kayıp oranlarının %40[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]-49, %50-[/FONT][FONT=TimesNewRomanPSMT]59 arasında olup olmadığı) yapılan değerlendirmelerde, çalışma gücü kayıp oranlarının mutlaka belirtilmesi gerekmektedir. Çünkü söz konusu fıkralara göre 1/10/2008 tarihinden sonra tahsis talebinde bulunan 4 (b) sigortalılarının aylıkları hesaplanırken, aylık bağlama oranlarında esas alınacak prim gün sayıları, çalışma gücü kayıp oranlarına göre belirlenecektir.[/FONT][/FONT]​
[FONT=TimesNewRomanPSMT]6- Aynı genelgenin yukarıya aktardığım EK 2 sevk evrağındaki " [FONT=TimesNewRomanPSMT]Çalışma gücünün veya iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünü en az ne oranda kaybettiğini" ibaresi Noel ağacına süs olsun diye mi koyulmuş?![/FONT][/FONT]

[/FONT][/FONT][/FONT]

Deyin ki o memurlara, burada ifade ettiğimiz şeylerin hatalı olduğunu düşünüyorsanız, Genel Müdürlüğe yazın ve görüş isteyin. Başvurumu kabul etmez ya da bu işlemi yapmazsanız hakkınızda Başbakanlığa ve Çalışma Bakanlığı'na şikayette bulunup yaşattığınız mağduriyetin sicilinize işletilmesini talep edeceğim.

jon83

bülent bey şimdi ne yapalım siz onu söyleyin bende pazartesi gidiyim bagkura miremur arkadaş şöyle bir yazı yazdı işte kanun müdüre göster,''yedinci fıkra gereği erken yaşlandığına'' maddesi uygulanacak bende çıktısını aldım götürdüm bu yanlış bilgimiydi ben sizi anlıyorum başka arkadaşlara yazdıklarınızı okudum ve gösterdiginiz dilekce örnegini alıp gittim bagkura bizim verdigimiz belgeyi doldurucaz onla üniversite hastanesine gidiceksin diyor kavgamız şurdan başlıyor memurla ben sizin dediginiz gibi çalışma gücünün ve iş kazası veya meslek hastalıgı sonucu meslekte kazanma gücünü en az ne oranda kaybettiginle sevk edilmek istiyorum diyorum kadın ise olmaz bu malulen emeklilik için seni sadece erken yaşlandıgını işaretleyerek sevk edebiliriz diyor sizin gösterdeginiz belge kadın memurda üstü malulen olarak yazılmış talep taahüt formu verdi ona erken yaşlanma yaz askerlik bitirdigine dahil yazıyla pazartesi gel dedi ayrıca şunuda belirtiyim sizin işaretlenecek dediginiz şeyin sonuna belgeden okuyarak yazıyorum şöyle bir ilave eklenmiş en az % 60 oranında kaybettigimi diye not düşülmüş size bana verilen sevk belgesinin 5 nide yazdım kavgamız işaretlemeden çıkıyor ben sizin dediginizi kadın ise erken yaşlanma işaretlenicek diyor

bülent bey erken yaşlanmadan olarak üniversiteden yüzde 40 alırsak emekli olamazmıyız ayrıca kismi emeklilik diye ögretmişler memura egitimde

Erken yaşlanması felan saçmalık...
O kadına gidin ve şunu sorun: Bağkur'dan sadece malulen mi emekli olunabilir? 28. maddenin 5. fıkrasında yer alan %40-59 arasında işgücü kaybı olanların emekliliğine dair maddeleri yazan insanlar salak mı? %40-59 arasında işgücü kaybı olanların emekli olmasına dair sevk işlemlerini ne diye düzenlemiş SGK genelgesi!

Ve eğer ilem yapmazsa, Başbakanlığa ve Çalışma Bakanlığına şikayet edin oradaki müdür ve personeli. Hepsinin adlarını soyadlarını alın. Bir de başvurunuzun neden kabul edilmediğine dair bir yazı.. Görsünler bakalım nasılmış...

jon83

pazartesi günü arkadaşımla bagkurdayım sordugunuz tüm soruları bizzat kendim sorucam tşkler emeginiz için bagkurdan erken emekli olan arkadaş varsa nasıl oldugunu sürecini hastaneye nasıl ve neyle sevk edildigini yazarsa onu emsal alıp bizde aynı işlemleri yapabiliriz şimdiden herkeze tşk saygı

Hangi şehirdesiniz siz.Nerenin Bağ-kuru ora yazarmısın?

Üst Alt