Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur'lunun vergi indirimi alarak emekli olma prosedürü nasıldır?

jon83

çelik arkadaş ben dogru bilginin peşindeyim bülent bey makri ilker raman ve sayamadıgım insan sakatlıgın öncesi sonrası kalktı dedigi için ben bu söylemleri dikkate alıyorum böyle birşey olmasa neden bize böyle bilgi versinler ben dogrunun peşindeyim kim dogru biliyor bagkurmu engeliler.bizdeki arkadaşlarmı herkezdeki mevzuat aynı herkezin bilgisininde aynı olması lazım ben hiç bir işi yarım bırakmadım bu sorunun cevabını bulana kadar aramaya devam edecegim bagkur kaydından önce sakat olmayan sonrandan rapor alıp erken emekli olabilirmi olamazmı çelik arkadaş madem siz olamaz diyosunuz bize bir yasa maddesi göstersiniz forumdaki arkadaşlarda bizde incelesek bagkurda sizin gibi sadece malulen emekli olabilirsiniz diyor bunu bir yasal maddeye baglayın bakalım bizde okuyalım görelim bülent hocam bu konu başlıgı online olunca okuyup bize bir degerlendirme yazısı yazarsanız sevinirim

bak arkadaşım bağkur yetkilileride size aynısını demiş ben size nasıl kanun maddesi göstereyim olan maddelerin açıklamasını görüyorsunuz olmayan maddeyi size kim verecek ssk lı olsanız durum farklı...burada kanaatime göre kanun koyucuların koruması var işverenler usulsuzlük yapmasın diye anlıyacağın parası olan her işveren 3600 ü doldurunca hemen erken emekli olmaya kalkmasın diye...

jon83

çelik arkadaş bu sorunun cevabı bilsem işin içinden çıkmak çok kolay bunu ögreninceye kadarda bu konu başlıgını sürdürmeye devam edicem bülent bey ve arkadaşları size yanlış biliyosunuz diyor ben onların yorumlarını bekliyorum madem sakatlıgın öncesi sonrası yok diyorlar isteyen malulen isteyen erken emeklilik için müracaat ederler diyorlar mutlaka bunu madde ve belgelerle sunucaklardır 5510 yasa tekdir bagkurdakide bizdekide aynı neden farklı yorum çıkaralım ki bekleyelim görelim saygılar

çelik,

kusura bakma ama bu yorumun beni güldürdü. İşveren, işçi, şu, bu üçkağıtçılık yapacak diye kanun yapılmaz. İş ona kalırsa işçinin üçkağıtçılık yapma şansı daha fazla. Yani o iş öyle değil. (bu arada işçilik yapanlar "bize üçkağıtçı" dedi diye saldırıya geçmesinler, onlara öyle birşey demedim.) 4/b li sigortalıyada böyle bir hak verildiğini fakat Sgk tarafından bu yasal hakkın gaspedildiğini söylüyorum/uz.

jon83

bülent hocam araştırmalarım devam ediyor ama hangi bagkur il müdürlügüyle görüşssem bagkur kaydından önce saglam olan kişi sadece malulen emekli olabilir diyor 5510 sayılı yasa sadece bagkur kaydından önce özürlü olanlar için geçerlidir diyor 5510 tüm maddeleri gösterdim o maddelerin hepsi sadece bagkur kaydından önce engelli kayıtlı olan bagkurlulari için geçerlidir diyor siz malulen emeklilik için müracaat edebilirsiniz diyorlar ne yapmalıyız kim dogru biliyor 5510 sayılı tekdir herkezde olanda aynıdır birinin dedigi farklı digerininki farklı ne yapıcaz bülent hocam siz şu sorumun cevabını bize ve diger insanlar için ögrenebilirmsiiniz bu sorunun cevabını ögrensek tüm herkezin işine yarıycak soru şudur bagkur kaydından önce saglam olan sonradan rapor alırsa erken emekli olurmu olmazmı bunu kesin cevabını ögrenelim yeterli gerisi zaten biliniyor bagkura göre erken emekli olmak için bagkur kaydından önce özürlü olmak lazım 5510 25 28 maddeleri bagkur kaydından önce saglam olanları baglamaz onların öyle bir hakları yok bu hak sadece bagkur kaydından önce engelli olan bagkurlulara verilmiştir dendi saygılar jon83

not:kaydınızı alalım sizi istediginiz hastaneye istediiginiz maddeyle sevk edelim sonucu bekleyip görün diyor bagkurdaki memurlar biz size gelicek sonucu başta söylüyoruz zaman kaybı olmasın diyor memur siz istediginiz maddeyle sevk edilin sonunda malulen emeklilik gibi işlem yürütülücek ve 3/2 kaybetmediginiz için red gelicek diyor deneyin ve görün diyor sizden işlemler sürerken yazı istiycekler bagkur kaydından önce özürlü oldugunuzu belgeleyin askerlik rapor vs istiycekler sizde veremiyicince sizi malulen emeklilik şartlarınına tabi tutucaklar ve yüzde 60 kaybetmediginiz için red gelicek diyor istiyorsanız alalım sevk edelim diyor memur biz bekliyoruz şuan bülent hocam ne yapalım

jon83,
Bu kadar yazıyorum, hala bana aynı soruyu soruyorsunuz. Tabii ki bağkurlu olmadan önce %40 ve üzeri sakat olmak diye bir şart söz konusu değil!
Aksini iddia eden, "5510 yasa sadece bagkur kaydından önce engelilere yarar" diyen adam bunu neye dayandırdığını bir yazsın! Hangi kanunun hangi yönetmeliğin hangi maddesi diyor bunu!?

5510'un 25. maddesi malul sayılma şartlarını düzenler. "5510 yasa sadece bagkur kaydından önce engelilere yarar" diyen adam bunu 25. maddeye dayandırıyorsa, o adam zaten düpedüz kafayı sıyırmış demektir; derhal memurluktan alınması gerekir! Zira malulen emekli olabilmenin ilk şartı şudur: (25. maddede de zikredilir) "Ancak, sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce sigortalının çalışma gücünün % 60'ını veya vazifesini yapamayacak derecede meslekte kazanma gücünü kaybettiği önceden veya sonradan tespit edilirse, sigortalı bu hastalık veya özrü sebebiyle malûllük aylığından yararlanamaz."
Yani, 25. maddeye atıfta bulunup "bağkur kaydından önce engeli olmak gerek" diyen adamı tefe koyar...

Neyse, size kolaylıklar diliyorum.

makri

ben bağkur üyesiydim 12 yıl daha sonra işçilik de yaptım 4 yıl şimdi ssk emeklisiyim 2 ay oldu emekli olalı bağkur kanunlarını az çok biliyorum ..

çelik,

Mutlaka biliyorsunuzdur ama Bağ-kur esnafınında, ssk sigortalısınında bütün kanunları doğru ve tam bilecek diye birşeyde yok. Yani sizinde yanlış yorumlama hakkınız var. Yani doğru yorumlanabilseydi Sgk uzmanları, müfettişler, teorisyenler, akademisyenler, muhasebeciler, müşavirler olmazdı değilmi? İşin özü burada jon83'e yardım etmek amacımız. Yoksa yalan söylüyorsun gibi haddimiz yok. Sadece ve sadece "yanlış yorumluyorsun" diyebiliriz.

Bağkur ne iddia ediyor: "5510 yasa sadece bagkur kaydından önce engelilere yarar"

Biz ne diyoruz: Yok böyle bir şey. Ne 5510 sayılı yasada ne de başka bir mevzuatta buna dair hiç bir düzenleme yok.

Bunun üzerine Bağkur ne diyor: "5510 sayılı yasadan bağkur kaydından sonra sakatlananların yararlanacağına dair ibare de yok..."

Biz ne diyoruz: "Koyayım o kafaya bi odun! Yahu 5510'da 'bir kolunun altında üç karpuz taşıyanlar erken emekli olur' da denmiyor, ama kimse çıkıp 'kolunuzun altında üç karpuz taşıyamıyorsunuz, o yüzden emekli olamazsınız' demiyor bize! Bu kadar mı zor hukukun en temel kuralını anlamak!
Bu bürokratlar allahtan savcı ya da hakim değil! Mazallah, Türk Ceza Kanunu da benzer bir kafayla yorumlansa;

- Zart!
- Kalabalık içinde gaz çıkardın al sana 10 yıl hapis
- Ama, ama kanunun neresinde yazıyor "toplum içinde gaz çıkartanlara 10 yıl hapis verilir" diye?!
- Salak salak konuşma, hapis yatacaksın işte. Çünkü kanunda "toplum içinde gaz çıkaranlara 10 yıl hapis verilmez' diye yazmıyor!

Bu kurgu ile "bağkurdan sonra sakat olanlar emekli olamaz" safsatası arsında hukuk açısından hiç hiç hiç bir fark yoktur. Her ikisi de g.tünden kanun uydurmaktır.

Bir de, kanun yapıcı "bağkurdan sonra sakatlananlar emekli olamaz" diye düzenleme yapmak isteseydi, bunu açıkça yazarlardı kanuna.
Bakın, mesela memuriyete başladığında sakat olmayıp, memurluk esnasında (%40-59 oranları arasında) sakatlanan kişiler için açlık açık yazmışlar kanuna "önce sakatlananlar" sonra sakatlananlar" diye.
5510/Geçici Madde 4: [...]
Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup, çalışmaya başlamadan önce ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az % 40 oranında özürlü olduklarını gösterir sağlık kurulu raporu bulunanlar ile en az % 40 oranında doğuştan özürlü olduklarını belgeleyenlerden aylık talep tarihinde bu Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı olanlara; en az 5400 gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş ya da emekli keseneği ödenmiş olması kaydıyla, istekleri halinde bu madde hükümleri esas alınarak yaşlılık aylığı bağlanır.
Ancak çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,
gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla, haklarında bu fıkra hükümleri uygulanır.
Yani kanunu yapan zevat Bağkur'daki birkaç işbilmezden daha akıllı olsa gerek! Kanunu yapanlar Bağkur için "önce-sonra sakatlanan" şartı koymayı bilmiyor muydu da Bağkur'daki Zihni Sinir abiler uyduruyorlar!

Bağkur'dakilerin yaptığı tümden yanlış bir uygulama ve hukuksuz bir yorum. Bu kadar basit!

"Emeklilik başvurunuz, 5510 yasa sadece bagkur kaydından önce engeli olan kişilerin erken emekli olabilmesine olanak verdiği için başvurunuz 5510 sayılı yasanın 28. maddesi uyarınca işleme konulmamıştır" diye bir yazı versinler size. O yazıyı alıp idare mahkemesine dava açın.

jon83

bülent hocam idare mahkemesine dava açtık ne kadar sürücek bu işlemler malum türkiyede mahkemelerin durumu belli

arkadaşımla konuşucam bakalım ne diycek herşey için teşükürler saygılar

jon83

arkadaşlar tekrardan herkeze selamlar bügün arkadaşımla adanaya gittik bagkur il müdürlügüne raporların toplandıgı işlem gördügü yerin tam merkezine gittik ve şu soruma cevap aradım bagkur kaydından önce saglam olan sonradan sakatlanıp rapor alırsa erken emekli olabilirmi olamazmı
cevap ise şudur arkadaşlar hayır erken emekli olamaz bagkurdan geçiş yapan ve bu işleri çok iyi bilen müdür şöyle diyor biz çevre illere egitim veriririz ve size ne söyledilerse dogrudur bagkur kaydından önce saglam olan sadece malulen emekli olur türkiyenin her hangi bagkur il müdürlügüne müracaat ederseniz sizi herhangi maddeyle hastaneye sevk ederler madde önemli degil bagkur kaydından önce sakatlıgı olanlar engeli olanlar 55108/28 göre erken emekli olabilirler ama bagkur kaydından önce saglam olan bagkurlunun böyle bir hakkı yoktur sadece malulen emekli olabilir diyor
ve şöyle devam ediyor sakatlıgın öncesi sonrası yok diyenler bagkur kaydından önce saglam olanlar bagkura müracaat edip yüzde 40 ve üstü rapor alıp erken emekli olur diyenler beni arasın diyor
arkadaşlar işde teli dahilisi ismi ünvanı 0322-363-46-40 (142) mehmet bey şef

ilker bülent makri raman arkadaşlar madem sakatlıgın öncesi sonrası yok diyosunuz madem bagkur kaydından önce saglam olanlarda rapor alırsa erken emekli olur diyosunuz buyrun telini yazdım adam türkiyede bagkur kaydından önce saglam olupta bagkura müracaat edipte rapor alıp erken emekli olan yok diyor erken emekli olanlar bagkur kaydından önce engelli olanlar askerlik yapmamışlardır ve engeli ıspatlayanlardır diyor ben emek harcayarak bu kadar bilgiye ulaştım

saygılar jon83

jon83,
Bu ayrıntılara '' sahibinin sesi'' demekten başka birşey demiyorum. Makri, Bülent ve adını sayamadığım diğerleri, yani hiçbirimiz Sgk uzmanı, müfettiş değiliz. Ama okuduğumuzu anlamayacak kadarda bihaber değiliz. Yani ne yazık ki şef Mehmet beyde size yalan atmış.

jon83

makri arkadaşım madem tüm bagkur müdürlükleri yanlış biliyor yanlış bilgi veriyor bi zahmet insanlık için yetkilerle görüşte şu sorumun cevabını bul bize bagkur kaydından önce saglan olan sonradan yüzde 40 ve üzeri rapor alırsa erken emekli olurmu olamazmı bu sitedeki arkadaşların yazdıklarını ciddiye aldıgım için bizzat raporların gittigi yer adanaya gittim ve konuyu yerinde araştırdım kiminle görüşssem aynı şeyi söylüyor

jon83

bülent hocam
türkiyedeki tüm bagkur müdürlükleri aynı şeyi söylüyor ne yapacagımızı şaşırdık onlarmı dogru biliyor yoksa sizlermi ayrıca 28 maddeye göre işlem yapıyorlar bunuda mahkeme gitme olasılıgını kesmek için yapıyorlar ama sonuçta malulen emeklilik gibi işlem görüp 3/2 göre red gelicegini ögrendim

[SIZE=3]Özürlü eski Bağ-Kur’lular erken emekli olacak[/SIZE]
Bağ-Kur (4/B) sigortalılarından özürlü-engelli olduğu için SSK’lılar gibi erken emekli olamayanlara da artık erken emeklilik hakkı getirildi. ilk defa sigortalı olduğu tarihten önce malûl (yüzde 60 ve fazlası) olduğu için malullük aylığı bağlanmayanlar, çalışma gücü kaybı yüzde 40 ila yüzde 59 arasında olanlar 1 Ekim 2008 tarihinden sonra tahsis talebinde bulunmaları durumunda aşağıdaki şartlarda 4/b sigortalılığı kapsamına konulan özürlü emekliliğinden aşağıdaki tablodaki şartlarla yararlanabilecekler.

Bağ-Kur’lular Çalışma Gücünde Kayıp Oranı
%60 ve daha çok olanlar %50 – %59 arası olanlar %40-%49 arası olanlar
15 yıl, 3 bin 960 gün 16 yıl, 4 bin 320 gün 18 yıl, 4 bin 680 gün
Jon83,
Yukarıdaki metin Sgk Başmüfettişi yorumudur.. Yani SGK dediğimiz ve o birimin bünyesinde çalışan ve titrine Başmüfettiş denilen kişi tarafından yapılan bir yorumdur. Hem kanun metninde, hem de yukarıda yazılanları
türkçesi iyi olan bir ilkokul mezunu bile yorumlayabilir. Ama Kurumun memurları (./,/../!/?) gibi işaretlerin cümle içerisinde ne anlama geldiğini bilmiyorlarsa -ki bilmiyorlar- çözüm merkezi Ankara'dır.
not; 5510/28 e göre yapılan işlem mahkemeye gitme olasılığının ortadan kaldırılması için yapılmaktadır gibi bir savunma şimdiye kadar duyduğum en saçma savunmadır ve herhalde bundan daha saçmasıda olamaz.

jon83

makri arkadaşım bagkur hastaneye sevk ediyor ama gelicek sonuç 3/2 kaybetmedigi için red diycek itiraz ediceksin tekrardan hastane tekrardan sonuç gene red gelicek anlamı şudur mahkemeye dava açana kadar belirli şeylerden geçmek gerekiyor bagkur diyorki kardeşim ben seni istedigin maddeden sevk ederim emekli olursun olmassın ben karışmam ama benim araştırmalarım şunu gösteriyor bagkur kaydından önce saglam olan ancak malulen emekli olur eger siz sakatlıgın öncesi sonrası yok diyosanız bagkur kaydından önce saglam olanlarda erken emekli olur diyosanız 5510/28 göre buyrun ankara adanayı arayın sorum bakalım yazdıklarını anlatın buyrun adamlar dedikleri tek şey bagkur kaydından önce saglam olanlar sadece malulen emekli olur aksini iddaa eden buyursun adana ve ankarayı arasın diyor bir tane bagkur il müdürlügü degil hepsi aynı şeyi söylüyor

not: yazdıgınız yazıdan zaten şunu anlıyorum bagkur kaydından önce engelli olanlar 5510/28 göre erken emekli olucak bunu yazma amacınız nedir bagkur kaydından önce saglam olanlar rapor alıp erken emekli olurmu diyosunuz makri herhangi bir bagkur il müdürlügüyle görüşmeni isterim ricamdır bakalım kim kimi ikna edicek kimin dedigi dogru çıkıcak bizede yazarsanda çok seviniriz

jon83

arkadaş siz en iyisi bu konuyu mahkemeye taşıyın makri ve bülent arkadaşı da bilir kişi gösterin herhalde erken emekli olursunuz . yetkililerin dediğini hala kendilerince yorumluyorlar...

Yahu çelik, yani bişey demiim diyorum ama...
Şu başlığa yazdıklarım ortada, mevzuat ortada, hala çıkıp anlamsız söz söylüyorsunuz.
Şurayı bir daha okuyun: http://www.engelliler.biz/forum/eme...kli-olma-proseduru-nasildir-5.html#post526097

Bağkur'u dava edin. Kazanmamanız mümkün değil. "Sadece doğuştan sakatlığı olanlar %40-59 arasında erken emekli olur" diyen kurum o zaman görür neyin ne olduğunu!

jon83

bülent hocam idare mahkemesine dava açın diyosunuz iyi güzelde peki bu ne kadar sürücek biliyomusunuz hastanesi sevki adli tıpı onanması itirazı en az 4 yada 5 sene sürer ayrıca hemen mahkemeye gidemiyosun bagkur istedigin maddenden sevk yapıyor bagkur kaydından önce saglam oldugumuz için malulen olarak işlem görücek ve 3/2 kaybetmedigimiz için red gelicek ve bize itiraz edin diycek tekrardan aynı sonuç sadece bu bile 1 sene sürücek ben şu sorumun dogru cevabını bilsem zaten ya vazgeçicem yada devam edicem bagkur diyorki bagkur kaydından önce saglam olanlar sadece malulen emekli olur 5510/28 göre erken emekli olmak için bagkur kaydından önce engelli olmak lazım bu dogrumu degilmi bir tane bagkur il müdürlügü degil türkiyedeki tüm bagkur il müdürlügü söylüyor bülent hocam siz bir yetkiliyle görüşsseniz belkide biz olmayan bir hakkın peşine düşmüşüz

Yahu jon83, şaka gibisiniz. Vallahi billahi şaka gibisiniz!
Yani onca yazıyorum, hala aynı soruyu döndürüp döndürüp soruyorsunuz. Taş olsa çatlar yahu!

"5510/28 göre erken emekli olmak için bagkur kaydından önce engelli olmak lazım" diyen adam ağzıyla ya da aklıyla değil başka bi tarafıyla diyor bunu!
Bu iddiayı ortaya atan kurum çalışanları bu iddiayı hangi kanunun hangi maddesine ya da hangi yönetmeliğin hangi maddesine dayandırıyor, bunu söylesinler.
"5510/28 göre erken emekli olmak için bagkur kaydından önce engelli olmak lazım" demekle, "5510/28 göre erken emekli olmak için bagkur kaydından önce Amerika'ya kadar yüzüp gelmek lazım" demek arasında hiç bir hukuki fark yok! İkisi de kanunda yer almadığı halde bi tarafından uydurulmuş iddiadır.

jon83

miremur arkadaş sen adanadasın emekli oluncaya kadar bagkura epey gidip geldin benim için sorarmısın bagkur kaydından önce saglam olanlar sonradan rapor alıp erken emekli olabilirmi olamazmı mersin vs illerden giden raporlar adanada toplandıgı duyumunu aldım senden ricamdır zamanın varsa tanıdık varsa sorumu sorarmısın aramadıgım bagkur il müdürlügü kalmadı bagkur kaydından önce saglam olanlar sadece malulen emekli olur diyor bu dogrumu türkiyede bilgisiyar kayıtlarında bagkur kaydından önce saglam olup rapor alıp erken emekli olan yokmuş bu dogrumu bu bilgiye ankara bagkur il müdürlügü verdi bu sitede bagkurdan emekli olan 3 kişi var biride sensin üçünüzde bagkur kaydından önce engellisiniz sorumun cevabını ögrenirsen çok menmum olurum saygılarımla jon83

jon83

bülent hocam bagkur konusu tek bizim degil insanların sorunudur böyle önemli konuda sizden ricamız bir bagkur yetkilisi ile görüşmeniz türkiyedeki tüm bagkur il müdürlükleri olmaz derken siz sakatlıgın öncesi sonrası yok deyip mahkemeye başvurun diyosun peki kurum bu kadar netken adana ve ankara raporların toplanıp karar verildigi yer bile böyle derken bir telefon açıp konuşşasınız çok iyi olucak genel yayın yönetmenizden ricamız sorumuzu bagkura il müdürlügüne sorup kim dogru biliyor onun yazılmasıdır

bagkur kaydından önce saglam olan sonradan rapor alıp erken emekli olurmu olamazmı hangi bagkur il müdürlügüyle görüşşsem sadece malulen emekli olabilirisiniz diyor birde siz görüşsseniz çok iyi olucak mahkeme vs sonraki iş hakkımız varmı yokmu bu soru tüm dogru cevabı tüm insanların iyiligi için çok iyi olucaktır bekliyoruz saygılar

yaa bak arkadaşım boşuna uğraşma eğer işyeri açmazdan önce engelli olduğunuzu ıspatlayamazsanız yada engeliniz yok ise erken emekli olamazsınız şimdiki durumunuza göre sonradan engelli olduysanız ancak malulen olursunuz yeni yasa 5510/28 daha önceden erken emekli olamayan iş yerini engelli olarak açanlar için kolaylık getirdi...

bfkjrgfık gıtga şıug şıaugş hlkıfgrıf lıugfış ŞIyegfıLYG ILFG şıwrug dfşıUWEG weşugurışu rşıur

jon83

bülent hocam kızıyosun haklısın genel yayın yönetmeni olmakta kolay degil siz bu işin dogrusu bize yazın kim dogru biliyor kim dogru söylüyor kızarak susarak çözeme gidemeyiz

şenol'un yazdıklarını bir daha oku. Ondan sonra tartışalım...

----------

Yahu (admin söylemi) arkadaşlar,
Bilmediğiniz konuda lütfen ahkam kesmeyin. Sonradan sakatlanan bağ-kurlularda bu yasayla yani 5510/28 emekli olacaklar.

Burda jon arkadaşımız bağkurla ilgili sorunu hakkında uzunca süreden beri didiniyor yahu sanki suç adamda vatandaş uğraşıyorum anlatıyorum kabul etmiyolar diyor amire kadar cıktım ankaraya kadar telefonla görüştüm diyor biz ise hala yok olmaz öyle şey diyoruz ,tıpkı benimde özürlülerin SSK primlerinin devlet tarafından karşılanması konusunda ki uğraşmam gibi .Bence bu sorunları devletin hangi kurumuna ileteceksek iletelim ondan sonra bizde bilelim gerçekte neyin ne olduğunu.

jon83

mestan yazı için teşekür ederim ben derdimi arkadaşlara anlatamıyorum türkiyede görüşmedigim bagkur il müdürlügü kalmadı raporların toplandıgı adana bizzat gittim onlarda aynısı söylediler ankarayı defalarca aradım bagkurdan geçen yetkilerler kaç kere görüştüm onlarda aynısını dediler bimer sgk başvuru yaptım bana bagkur il müdürlügüne başvurun diye komik bi mesaj attılar bülent bey mahkemeye gidin diyor mahkeme süreç açısından çok uzun sürüyor araştırdım makri ilker bey ise sakatlıgın öncesi sonrası yok diyorlar bende diyorumki bana emsal yada birşeyler verinki o zaman bagkura gidiyim ve işlemimizi başlatalım

Saygıdeğer jon senin sorununun bi değişik versiyonu bendede var:) özürlü calıştırma yükümlülüğü olmadığı halde çalıştıran işyerinin çalıştırdığı özürlüye ait SSK priminin yarısını devlet karşılar maddesini muracaat ettiğim kurum 50 kişiden fazla olursa diye yorumladı yani sonucta burda arkadaşlar çalıştırma yükümlülüğünden kasıt olarak işyerinde 1 kişide çalışsa uygulamadan yararlanır dedi ama gel görki memur arkadaş bi türlü kabul etmedi,o bakımdan seni çok iyi anlıyoooruuumm

Üst Alt