Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bakım aylığı varken başka kart çıkartmak mümkün mü?

RamazanG

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Selamlar, ben 30 yaşımda ve %70 üzeri engelliyim sürekli yatalağım, işitme engelim de bulunuyor. Bakım maaşı aldığımız Ziraat banka kartımız var ve kartın üzerinde annemin adı geçiyor bakıcım olduğu için. İnternet alışveriş vs durumlarına güvenmediğini ve bir gün kart bilgilerinin ele geçirileceği gibi evhamlar yapıyor. Ziraat Mobil içerisinden sanal kart oluşturup öyle kullanıyordum fakat yine rahat değil. Bu sebeple kendim Enpara'ya başvurmayı düşünüyorum o karta bakiye atıp ister kullanacağım ister biriktireceğim. Bu karta yatan bir maaş olmayacak, ön ödemeli kartlar gibi kullanacağım

Simdi sorularım şu:

-- TC no vs gerekli bilgilerimi verip kendi adıma kart çıkartmak bakım aylığımı riske atar mı? Kartı yetkililere beyan etmek gerekiyor mu?

-- Enpara kartı için tüm işlemleri internetten halletmek ve yazılı olarak iletişime geçmek mümkün mü?

-- Ben fiziksel kart talep etmeyeceğim sadece mobilden veya PC'den hesap oluşturup şifre oluşturup kullanılır hale gelmesini istiyorum bu mümkün mü?

@RamazanG, sorun olmaz. Bende başka banka hesabıda var. Kuveyt Türk hesabı açtır. Para transferine falan ücret kesmiyorlar. Kartı bir yere bildirmen gerekmiyor. Ancak hesapda çok yüksek meblağlar olursa bunu bildirmeni istiyorlar. Faizde para olursa onuda gelir olarak sayıyorlar.

@idosente teşekkürler bilgi için.

Hesabımı birikim ve yatırım için kullanamayacağım o zaman. Enpara düşünüyordum orada çeşitli kampanyalar oluyordu harcamalarda iade gibi.

@RamazanG, birikim dediğin 70-80 bin civarında bir şey se ondan birşey olmaz. Zaten artık bir şey değil. Alışveriş için kullanabilirsin. Bende onun için kullanıyorum. Zaten birikim yapacaksan TL de tutma gram gram altın al 🤣

Üst Alt