Yakında bağlı bulunduğum üniversitenin hastanesinde heyete gireceğim ve az önce öğrendiğim kadarıyla ilk kez bana vereceklermiş özürlü raporunu, ve bu konuda daha önce eğitim filan da almamışlar. Şimdiden gerildim
Anladığım kadarıyla hekimlere ve sağlık kurulundaki memurlara cetvellerdeki oranların hesaplanmasında rehberlik etmem gerekecek. Fakat benim de çözemediğim bir kaç nokta var. Ben tahmini alacağım oranlarla aşağıda durumu özetlesem acaba söz konusu oranların Baltazar'a göre nasıl hesaplanması gerektiği konusunda yardımcı olur musunuz?
Şimdiden vakit ayıranlara teşekkür ederim.
Sindirim Sistemi (Gastroenteroloji): %50 Crohn (rejyonel enterit) + %15 Hepatomegali+Hepatosteatoz Grade II
Genel Cerrahi: %20 Total kolektomi + %20 Anal inkontinans (aslında bu bölümün tamamı Gastro'ya da dahil edilebilir-henüz emin değilim)
Göğüs Hastalıkları: %35 Ağır OSAS
Kardiyoloji: %10 Klas 1 Hipertansiyon
Şimdi eminim bu oranların hesaplanmasında sıkıntı yaşayacaklar. Sizce her bölüm kendi içersinde Baltazar'a göre toplanıp sonra çıkan değerler mi bir birine eklenir? Yoksa tıbbi alanlara bakılmaksızın tüm oranlar büyükten küçüğe sıralanıp Baltazar'a göre mi hesaplanır?
Örnek;
İlk önce Sindirim Sistemi kendi içinde %50 + %15 = %58
sonra
Genel Cerrahi kendi içinde: %20 + %20 = %36
Ardından bu toplam değerlere Uyku apnesi için %35 ve Hipertansiyon için %10 mu ekleyeceğim?
Yoksa tüm oranları büyükten küçüğe sıralama yöntemiyle mi toplam özürlülük oranına ulaşacağım?
Esen kalın
@
Kalem
Merhaba Melek hanım,
Bu mesaj dizisini baştan sona okumaya başladım ve
sizin bu mesajınıza gelince aynı durumda ben de olduğum için size yazma gereği duydum. Bu mesaj dizinin sonunda benim de benzer bir sorum var.
Geriye kalan mesajları okumadan size sorayım istedim, aynı hastalığa bağlı oranların nasıl birleştirileceği konusuna bir açıklık getirildi mi?
Teşekkür ederim.