Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Balthazard Formülü ile toplandığında % XX + % XX kaç olur?

şu oranları bana hesaplar mısınız engelli miyim sizce

Göz den % 32
kulak %6
beyin cerahisi % 4
sizce engeli olur muyum hesaplar mısınız

Hayır yüzde 1 kalıyor. Bu şekilde rapor vermezler. Balthazardla 40 ve üzeri olması gerekiyor.

Yakında bağlı bulunduğum üniversitenin hastanesinde heyete gireceğim ve az önce öğrendiğim kadarıyla ilk kez bana vereceklermiş özürlü raporunu, ve bu konuda daha önce eğitim filan da almamışlar. Şimdiden gerildim :(

Anladığım kadarıyla hekimlere ve sağlık kurulundaki memurlara cetvellerdeki oranların hesaplanmasında rehberlik etmem gerekecek. Fakat benim de çözemediğim bir kaç nokta var. Ben tahmini alacağım oranlarla aşağıda durumu özetlesem acaba söz konusu oranların Baltazar'a göre nasıl hesaplanması gerektiği konusunda yardımcı olur musunuz?

Şimdiden vakit ayıranlara teşekkür ederim.

Sindirim Sistemi (Gastroenteroloji): %50 Crohn (rejyonel enterit) + %15 Hepatomegali+Hepatosteatoz Grade II

Genel Cerrahi: %20 Total kolektomi + %20 Anal inkontinans (aslında bu bölümün tamamı Gastro'ya da dahil edilebilir-henüz emin değilim)

Göğüs Hastalıkları: %35 Ağır OSAS

Kardiyoloji: %10 Klas 1 Hipertansiyon

Şimdi eminim bu oranların hesaplanmasında sıkıntı yaşayacaklar. Sizce her bölüm kendi içersinde Baltazar'a göre toplanıp sonra çıkan değerler mi bir birine eklenir? Yoksa tıbbi alanlara bakılmaksızın tüm oranlar büyükten küçüğe sıralanıp Baltazar'a göre mi hesaplanır?

Örnek;

İlk önce Sindirim Sistemi kendi içinde %50 + %15 = %58

sonra

Genel Cerrahi kendi içinde: %20 + %20 = %36

Ardından bu toplam değerlere Uyku apnesi için %35 ve Hipertansiyon için %10 mu ekleyeceğim?

Yoksa tüm oranları büyükten küçüğe sıralama yöntemiyle mi toplam özürlülük oranına ulaşacağım?

Esen kalın :)

@Kalem

Merhaba Melek hanım,

Bu mesaj dizisini baştan sona okumaya başladım ve sizin bu mesajınıza gelince aynı durumda ben de olduğum için size yazma gereği duydum. Bu mesaj dizinin sonunda benim de benzer bir sorum var.

Geriye kalan mesajları okumadan size sorayım istedim, aynı hastalığa bağlı oranların nasıl birleştirileceği konusuna bir açıklık getirildi mi?

Teşekkür ederim.

Arkadaslar bısey sorcam.dıger kardesımı heyete goturcem yarın.dıkkat ettım dolastırma dosyasında kulak burun bogaz %30 konusma bozukluguna vermıs.psıkıatrı de %70 ıs goremez yazmıs.sızce bu oranlara bakılınca raporu yuzde kac alırız?

Slm arkdş..ben bugün heyetten raporumu aldım kardiyoloji 64. . Endokrin. 48. Nöroloji... 20 rapor oranımda yüzde 85 çıktı...süresini 1 yìllık vermişler nasıl olurda bu kadar hastalìklara 1 yıllik olur cvp verirmisiniz

Recepamca
Tedavi goruyorsun demek ki. Belki bir miktar iyilesme olabilir diye boyle yaptiklarini dusunuyorum

Erdogan Er
83 gibi duruyor (kafadan hesapladim). Buyukten kucuge hesaplaniyor.

öncelikle herkese iyi aksamlar kısa bir sorum olacaktı cevaplayabilirsiniz sevinirim baltazar formülüne göre arkadasımın babasına engelli raporu almayı düşünüyoruz. . Yardımcı olabılırsenız sevinirim şimdiden tesekkurler..

not: 70 yaş üstü

1) Alzhemar %70
2) kardıyolojı %50 ve %10
3) %15

vetbat

teşekkürler ilginiz için..

ikili yazınca kardıyolojıde hangısını alıyor? yada ıkısının ortalamasını mı alıyor?

bide hesaplama

70+15+?+?
İlk Kısmı 100-70=30x50=1500/100=15buldum ama dıger kısımlar ve yaslılıktan ekleme hangı kısımda yapılıyor açıklama şansınız varsa cok sevınırım

Toplayarak devam ediyosunuz ayni mantik ve en sondada %10 yastan dolayi ekliyosunuz.

Merhaba ben bugun heyete girdim e ekpss snavi icin diyabetten 30 urolojiden 10 cildiyeden 5 yuzde oranlarim heyet cuma gunu gel sonucunu al dedi ama nerede kullanicagimi sormadilar bunun bir onemi varmi birde oranim kac cikar bilgi verirseniz sevinrm

ilhandisci

40 ediyor. Ekpss için olduğunu yazmışsın rapor amacının ki bir çok yerde aynı raporu kullanabilirsin.

gecer mı yanı bu sartlarda herkes farklı bir sey soyluyor kafası ıyıce karıstı

Sevgili canlar 1 yıllık yüzde 85 aldığım raporumu vergi indirimi için teslim ettim vergi dairesine. Sizden ricam bundan sonraki süreç nasıl işler..ankaradan oran düşermi hemen gelirmi gibi gibi.. saolun tşklr

Merhaba @Recepamca,

Maliyenin rapor oranınızı düşürüp düşürmeyeceğini bilmemiz mümkün değil. Bazen olduğu gibi onaylıyorlar. Bazen de düşürüyorlar. Hatta bazen oranı yükseklttikleri de oluyor.

Hangi hastalıkdan ne kadar oran aldığınızı buraya yazabilir misiniz?

Kardiyoloji. 64. Endokrin..48. Nöroloji .20

Hastalıklarınızı değil de bölüm adlarını yazmışsınız. Neyse, oldukça yüksek puanlar. Raporunuzun yanında yapılan tetkiklere ait sonuçları da teslim etmişsinizdir umarım. Zira Ankaradaki heyet mutlaka görmek istiyor tetkikleri ve sonuçlarını.

Geçmiş olsun

Kardiyoloji: konjestif kalp yetmezliği dilate kmp (+) evre 3 %50 ef %35. Efor kapasitesi klas 2 aritmi (+) paroksismal af klas 2 %20 (k.v yapılmış 2 kez) hipertansiyon %10. Endokrin : tıp 2diyabet %20 kalıcı hipotroidi %10 hiperlipidemi %10. Ciddi obezite %10. Nöröloji: epilepsi %20

Sayın erdoğan er bana hastaliklarını yaz dedin bende yazdım ama geri dönüş yapmadın...

Sevgili canlar arkadaşım 1 hafta sonra heyete girecek verilen oranlar şu şekilde..kardiyoloji %30..göğüs koah %20 sizce heyetten yüzde kaç oran çıkar..cvp için tşklr...

Merhaba @Recepamca,

Mesajınızı yeni gördüm kusura bakmayın. Hastalıkların karşısına gelen oranlara baktığımda bir tek Hiperlipidemi için verilen %10'luk oran risk oluşturuyor. Güncellenen yeni Sakatlık Cetvelinde artık Hiperlipidemi için oran verilmiyor. Ama ne hikmetse bazı kardiyologlar ve hastaneler veriyor ve daha da ilginci Maliye bakanlığındaki Merkez Sağlık Kurulu bu %10'luk oranı onaylayabiliyor.

Mesela ben kendi doktorumu ikna edemedim Hiperlidemi için %10 oran vermeye. Soruşturma geçiririm diye çekindi ve vermedi. Hatta bir meslektaşını arayıp teyit aldı. Ama size vermişler, bence şanslısınız.

Bunun dışında raporunuzda herhangi bir puan düşüşü olacağını sanmıyorum. Eğer yanında yapılan tüm tetkikleri, rapor vesaireleri de verdiyseniz sorun çıkmaz inşaallah.

Geçmiş olsun.

Merhaba kızım 14 aylık nöroloji %60 + 40 psikiyatri %50 engellilik oranlarını verdiler toplam engellilik oranı hesaplandığında engellilik oranı nedir

Üst Alt