Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bankada çalışan engelli personel performans sebebiyle işten çıkarılır mı?

fasfor

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
1
Merhaba bankada çalışan engelli bir kişi performans sebebi ile işten çıkarılabilir mi biliyorsunuz pandemiden dolayı bi çok banka evlerden çalıştırılıyor ve acayip başlı var hedef var yerine getirilemeyecek kadar çok bu sebeplerden çıkartılmakta söz konusumudur hakları nelerdir

Akbank mı ? Ben bankada 7. senesindeyim. Ofis destek olarak çalıştığım için ne terfi ne yükselme hiç bir şey yok. Şubenin muhaberat işlerini yaparız. Virüsten dolayı 11 aydır çalışmıyoruz. Kronik rahatsızlık olduğundan dolayı. Gişede mi çalışıyorsunuz ?

Alman

mrb. bende yap ve kredi bankasında ofis destek olarak çalışıyorum Allah sonumuzu hayır etsin idari izinler bu şeklide nereye kadar devam edecek böyle sıkıldım evde oturmaktan

sizler de engelli olsanız bile çalışan konumundaysanız hedef de varsa ve engelli istihdamında zorunlu olandan da fazla engelli işçi varsa direk gözünüzün yaşına bakmadan atarlar.bankadan istifa ettim 2007 senesinde , hem köpek gibi çalıştım hem de terfi olayımı engellemişlerdi üst üste yapılan aşağılamalar onca mesaim çabam görülmedi .Her işte bir hayır vardır .Belki daha iyi yere girersiniz , engelli memurluk deneyin işçi vs kalmayın özel sekötr bankacılıkta ...

karadeniz55
Aynı bankadayız. Her ay sonu ik yı arayarak durumu soruyorum. En son 1 şubatta aradım. Çalışan isterse iş yeri doktorundan çalışabilir raporu alarak başlayabilir denildi. Bende yasal olarak iznim devam edecekse devam etsin dedim. Raporunu iş yeri güvenliği doktoruna atarak istersen başlayabilirsin. Ben devam etmek istedim. İznim devam ediyor.

hanifeaydin
Gişede görev aldınız sanırım. Bizim gibi çalışanlarda hedef vs yoktu. Arşiv, kurye, muhaberat işleri yapılır ne yükselme var ne atma durumu. 10 seneyi aşıp emekliliği gelen engelli çalışan arkadaşıma bile emekli olma devam et diye seçenek sunup ikna etmişler. 12. senesinde şu an sanırım.

Ben normal gişe görevlisiyim satışlarım şubede çok ama çok iyi idi şimdi evden çalışıyorum Türkiye şartlarımda telefon bankacılığı imkansız millet dolandırıcı gözü ile bakıyor. O yüzden sarış yapamıyorum o yüzden geçen uyarı aldım 2 uyarı gelirsen işten çıkartacaklarını düşünüyorum Denizbank dayım

O yüzden şimdi beni zoraki buraya geçirdikleri o yüzden sartışım düştüğünü bu yüzden de işten çıkarmaları doğru mu sizce

Hedef falan yok dimi siDe maaş ne kadar

Akbank mı ? Ben bankada 7. senesindeyim. Ofis destek olarak çalıştığım için ne terfi ne yükselme hiç bir şey yok. Şubenin muhaberat işlerini yaparız. Virüsten dolayı 11 aydır çalışmıyoruz. Kronik rahatsızlık olduğundan dolayı. Gişede mi çalışıyorsunuz ?
? ?????

karadeniz55

İdari izinde maaşınızı alıyorsunuz dimi tam

fasfor

Merhaba,Allah kolaylık versin herkese.

Finans sektörü zordur.20 yıla yakın çalıştım ve emekli oldum.Hala çalışan arkadaşım ve tanıdığım personeller mevcut.Sizin söylediklerinizin aynılarını söylüyorlar.Herkes evden çalışmaya devam ediyorlar.Bir kısmı telefon ile satış yapıyor,bir kısmına sadece şube telefonlarına bakmaları isteniyor veya az da olsa bir kısmı iş verirlerse yapıyor yada evde oturuyor.

Hepsi maaşlarını almaya devam ediyorlar.Bu arada biliyorsunuz işten çıkartma yasağı hala devam ediyor.En son 17 Mart 2021 tarihine uzatıldı.Bu tarihten sonra sıkıntılı olabilir ancak benim naçizane görüşüm bu sürenin 2 yada 3 ay daha uzatabileceği yönündedir.

Sizin anlattığınız işten performans nedeni ile iş akdi feshi her zaman mümkündür.Sadece yasağın kalması gerekiyor.Ne yazık ki bu olay benim meslek hayatımda birçok kez tekrarlandı.Aynı günde başka bankadan 1.000 lerce insanın işsiz kaldığına şahitlik ettim.

Bankacılık sizi manevi olarak yoruyor ise naçizane fikrim çalışmanızı tavsiye etmem.Yaşayarak deneyimledim çok olay var.Ancak işsizlik gerçeği mevcut ülkemizde sizide çok iyi anlıyorum.

Hakkınızda hayırlısı olsun İnşAllah .

Not:İdari izinde olan herkese bankalar yasal maaşlarını öderler.Bu konuda resmi denetleme ile ilgili kurumların bankalar üzerinde çok baskı yaptığını biliyorum.

Saygılar.

karadeniz55
Boşver hiç ses etme o zaman

Bilgi Hazinedir
Herşeyiyle doğru yazı. 6 yıl daha çalışmam lazım o yüzde kalmaya çalışıyorum ama yapacak bişey yok olmadı başka yerden oluruz

fasfor

İnşAllah herşey gönlünüzce olsun.

Bu süreç herkesi yıpratıyor ve yoruyor.Sağlıklı,huzurlu ve mutlu günler dilerim.

Saygılar.

gişede değildim ...kredi tahsis uzmanı olarak genel müdürlükte çalıştım . aynı işi yaptığım halde yarı maaş aldım.

merhaba,

normal çalışanlarla aynı duruma sahipsiniz, yani engelli kadrosunu ekstradan koruyan bir durum yok.

ayrıca bankada çalışıpta, maaşını alıp izinden sıkılanlara hayret ettim, bütün bankacılar resmen inlerken, nasıl güzel bir iş ortamınız varda bu durumdan sıkılıyorunuz :) eminim çalışanların %99'u sizinle yerini değiştirmek için can atar.

Alman karadeniz55

Selamlar Arkadaşlar,

Çalışma ortamı nasıl? siz Genel müdürlüklerinde mi çalışıyorsunuz? Çalışma saatleri maaş/ yan haklar iyi mi?
birde Servis tam olarak sağlanıyor mu?

CrystaL

şube de görevliyim muhaberat olarak çalışıyorum arşiv kargo sisteme evrak tarama mesai standart sabah 9- akşam 6, bizde diğer personel gibi hedef yok o yüzden en rahat biziz banka çalışanı olarak işini yaptığın sürece karışan eden yok.aylık yemek kartı ile yılda 1 kez prim ve giyim yardımı alıyorum

Özel sektörede çalışmayın -EKPSS hazırlanın ve atama için çabalayın.Ben ettim siz etmeyin.20 yıllık özel sektör kölesi olarak size tavsiyemdir.Emeklilik kamuda daha iyi ve maaşları daha yüksek.

hanifeaydin

Merhaba,sizinle birkaç konuda yazışma yaptığımızı,sağlığınız konusunda paylaştıklarınızı hatırlıyorum.
Allah size kolaylıklar versin İnşAllah.İnşAllah sağlıklığınıza bir an önce kavuşursunuz.

20 yıla yakın finans sektörünün birçok yapısı ve görevinde çalıştım.Bunları devlet memuru gibi yer değiştirerek, bazen şehir şehir,bazen ilçe ilçe gezerek şube veya genel müdürlükte görevlerimi ifa ettim.

Çalışırken kazanılan maaş veya emekli maaşı konusunda özel sektörün her firma aynı olmamakla birlikte devletten çok daha avantajlı olabiliyor.Bir örnek vermek gerekirse ben emekli finanscıyım, benim bir akrabam 3/1 kademe devlet memuru olarak 35 yıl çalışarak emekli oldu .Bende bahsettiğim gibi 20 yılla emekli olmama rağmen akrabamdan çalışırken kazandığı maaştan ,emekli olduktan sonra emekli maaşından her dönemde fazla maaş kazandım.

Bu durum tamamen çalıştığınız kurumda terfi ederek veya görev değişikliğine bağlı maaş zamlarının oluşabilmesi ile ilgilidir.

2 yıldan fazla gişe görevi yaptığım zamanda servis yoktu ve ilçeye otobüs ile gidip gelirdim.Yolda günlük 4-5 saatim geçerdi.Ayda 2-3 defa hafta sonu çağırırlardı.Anlayacağınız zor bir durum gibi gözüküyor isede,kurum aidiyetinin tarafıma maddi ve manevi kazanımları çok oldu.

İnşAllah çalışma hayatında olan herkesin dilekleri gerçek olur.Herkes sağlığına ve huzura kavuşur.

Saygılar.

Akraban en fazla lise mezunu 35 yıl 3/1 olduğuna göre önlisans veya lisans mezunu değil

özel sektörün bana tek faydası özel sağlık sigortası ....

@sneyper

Merhaba,akrabam önlisans mezunuydu.Ancak fark oluşmasının sebebi kendisinin 2010 yılında ,benim 2018 yılında emekli olmam olabilir.Siz yazınca aklıma geldi.

Saygılar.

@hanifeaydin

Merhaba,özel sektörün bir çok vatandaşımızın pek bilmediği ve birçok kurumda olan maaş ve emekli maaşı haklarını yazayım .

Aşağıda yazacağım haklar sadece finans sektöründe değil tamamen firma bazında her sektörde olan bir durumdur.Birebir bir kısmını yaşadım ve bir kısmını diğer sektör ve firmalarda çalışan arkadaşlarım paylaştı.

Çalışanlar için yılda 16 Maaş( yılda 4 defa çift maaş),göz ve diş muayenesinde özel doktor muayene ücretinin % 80 'nin ödenmesi,özel sigorta hakkı,ulaşım(yol ücreti veya araç tahsisi),ailesini kapsayan özel sağlık sigortası,çalışana yapılan ferdi kaza sigortası-engellilik veya ölüm nedeni ile ödenen tazminat (alt limiti 30.000-50.000 usd) ,başka bir şehire tayin edildiğinde ilk 6 ay kira yardımı,taşınma ücretinin ödenmesi(kamyon ve işçi giderleri).

Bahsettiğim firmaların emekli personellerine verdiği haklar; yılda 16 maaş(yılda 4 defa çift maaş),göz ve diş muayenesinde özel doktor muayene ücretinin %100 ödenmesi,sağlık sigortası veya SGK desteği kapsamında muayene katılımının her türlü sağlık fatura tutarının %5 ila %10 arasında olması (özel, kamu hastanesi fark etmeden veya özel doktor muayenesi),ayrıca birkaç firmadan biliyorum emeklilerine yılda 1 defa özel bir ikramiye ödüyor.(buna kuruluş ikramiyesi deniyor.)

Bunların yanında bazı bankalar ve sigorta kuruluşları emeklilerine 2. bir emekli maaşı ödüyor.(Bu ödemeyi yapan kuruluşlarda banka veya sigorta kuruluşunda munzam sandık deniyor.) gibi.Yani emeklisine aylık 2 adet emekli maaşı ödemesi yapan kuruşlar.(Bu ödemelerin tutarları birbirinden farklı olabiliyor.)

Ülkemizde herkesin aynı şartlarda olmadığının bilince ve farkındayım.İşçi olarak yıllarda çalışan bir anne ve babanın evladıyım.Herkesin yaşadığı zorluklar önemli ve kıymetlidir.Tabiki benimki de bana kıymetli geliyor.Beni bugünlere getirdi.

Ancak bilmesiniz ki Kamu sektörü haklarının iyi olması yanında Kamu çalışanına tanınan haklardan çok daha iyi haklar veren bir çok firma olduğu gibi daha kötü haklar ve şartlar sunan bir çok küçük çaplı firmalarda mevcuttur.

Burada önemli olanın ;hangi olanaklar faydalı ve yaralıdır? Sizin beklentilerinizi hangisi sektör veya kuruluş karşılamaktadır? Gönlünüzde hangi iş veya şirket yatmaktadır? İmkanlar dahilinde hangisini seçmek daha doğrudur? gibi soruların cevabı olduğu düşüncesindeyim.

Kamu sektörüne ve olanaklarına bakarak iyi veya kötü olduğunu söylemek hatalı olacağı gibi özel sektöre ve olanaklarına bakarak iyi yada kötü olduğunu söylemek naçizane görüşüm doğruyu yansıtmamaktadır.

Herkesin doğrusu inanıyorum ki kendi içinde yatmaktadır.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir
35 yıl memuriyet hayatı olan Önlisans mezunu biri 3/1 olamaz hizmeti 25 yıl olmadan 1/4 iner bir yerde bir yanlış anlama veya yanlış bilme var

sneyper

Haklı olabilirsiniz.Kademe bilgisini ben yanlış vermiş olabilirim.Çünkü 35 yıl memur olarak çalıştığını ve ilginç olan anılarını anlattı.Arada merak ettiğim için sormuştum kademe ve derece durumunu kendisine.Sanırım ben yanlış bilgiye sahibim.

Bu konuda bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

Saygılar.

Engelli çalışanın çok üstüne geliyorlar bu aralar işten çıksın diye şikayet edebileceği bir yer bile yok

fasfor

Merhaba,Allah kolaylıklar verdin İnşAllah.Ancak bir kurumun engelli personel çalıştırma zorunluluğu varken nasıl oluyorsa size mobbing uyguluyorlar?

Bence bu durumu yöneticiniz veya daha üst yöneticilerle konuşmalısınız.Neden derseniz belirtiğim gibi engelli personel çalıştırma zorunluluğu var ve budur baki.O zaman sizden vazgeçmeleri pek mümkün gözükmüyor.Sadece çalıştığınız birim,şube veya ekibin lav edilme kararı alınmışsa belki farklı bir yapılanma sebebiyle olabilir.

Ancak siz mutlaka üst yöneticilerinizle görüşme sağlamalısınız.Bunu açıklayacak biri çıkacaktır.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir

Muhtemelen öyle şubeden genel müdürlüğe aldılar şimdide o bölüm de baskılıyorlar zaten bi çok personel çıkarılacak tahminimce engelli personelde ihtiyaçsa düşüş olacak belki o yüzden

fasfor

Allah yardımcınız olsun İnşAllah.Umarım çalışmaya devam edersiniz ve kalbinizdeki dileği yaşarsınız.

Saygılar.

Üst Alt