Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bankada çalışan engelli personel performans sebebiyle işten çıkarılır mı?

Özel sektörde yöneticiyim. Bir ekibim var ve birlikte çalışıyoruz. Doğrudan performans değerlendirmeleri yaptığım için tecrübelerimi paylaşayım bende. Bir çalışanı performanstan ötürü işten çıkartmak neredeyse inkansıza yakındır. Kişi mahkemeye dava açtığında kesinlikle kazanır. Çünkü performans aslen şirketler tarafından ölçümlensede hukuk nezdinde görecelidir. Ama şirketlerin çoğunun zaten sabit avukatları olduğu için davaları pek umursamıyorlar. Bir işçinin tazminatsız işten çıkarılması için yüz kızartıcı suç işlemesi lazım. Ayrıca mücbir sebep göstererek sizi yine tazminat ödemek koşulu ile işten çıkarabilir. ( şube kapanması gibi...)

Özetle ; performansı bahane ederek bir işçiyi çıkaramazsın. Çıkarırsan açılan dava sonucunda işçi haklı bulunur (çok büyük ihtimalle) ve tazminat hakeder. Sonra geri dönüş davası açarsınız ve onuda kazanırsın. Ama şirketler geri dönüşü kabul etmeyip genelde ihbar tazminatı ödeyerek işçiyi işe başlatmıyorlar. Ama söyleyim en az 2 yıl sürer. Bu da çok iyimser bir tahmin.

Bende bir şirkette insan kaynakları personeliyim pandemi sürecinden dolayı işten çıkartılma olmaz, ancak
sizden istifa dilekçesi alarak işten çıkartabilirler.Mobingden şikayet edilebilir yönetici ve personel arasında geçen bütün süreç hukuk nezdinde araştırılıyor yönetici işten cikartilabiliniyor.

Sdr

Bankacılıksa bu var. Zaten işten çıkarılıyorum işe iade davası açıyorsun tazminatını alıyorsun ama ben kalıp çalışmak istiyorum

Tüm özel sektörde uygulama aynıdır. Bankacılığa ayrı bir şey olmaz. Memur kısmını bilemem. Eğer bir şirket tazminat verip işten çıkarmayı kafaya koyduysa yapabileceğiniz hiç bir şey yok.

Bilgi Hazinedir ......bu her bankada yok kamu ya da işbankası gibi kurumlarda olabilir. dediğiniz hakları kim veriyor hangi banka veriyor? eşim hala büyük bankalardan birinde aktif çalışıyor, arkadaşlarımda var özel bankalarda .çalışan ve engelli değiller.maaaşları o kadar düşük ki çift maaş dediğiniz zaman belki normal çalışan maaşına denk geliyordur.ayrıca denilen haklar engelli çalışanı sağlanıyor mu? araç tahsis vs. mobbing e uğrayıp alacağım terfiyi alamadığım için ve maaşımın diğer çalışanalrın yarısını öğrendiğim anda istifa ettim. her banka işbankası gibi olanakları sağlamıyor .ÖZEL sektör banka harici 16 maaş ve bu olankaları yine kim engelli çalışanına verir .siz ve örnek verdiğiniz yakınlarını şanslı kesimsiniz demek ki ---çoğu işyeridne bu imkanlar yok gerçekçi olalım.engellileri yasa gereği çalıştırdıkları için en az sosyal olanağı vermeye işe girişte ona göre iş sözleşmesi imzalatıyor ayrıca terfi eden kaç engelli var ? Dediğiniz gibi insanlar karar verip seçecektir.Ama hep haklarımız kısıtlanıyor .işe girince acı gerçekleri öğreniyoruz.

Tüm özel sektörde uygulama aynıdır. Bankacılığa ayrı bir şey olmaz. Memur kısmını bilemem. Eğer bir şirket tazminat verip işten çıkarmayı kafaya koyduysa yapabileceğiniz hiç bir şey yok.

evet 500 kişi işten çıkartacaklarsa 15 engelliyi artık çalıştırmak zorunda değiller.

işkuru da takip ediyorum engelli işçi memur alımları o kadar azaldı ki ekonomi battıkça talep azalıyor , büyük borca girmemeye çalışın , iş için ialnları devamlı takip edin ..yazım hatalarım çok parmaklarımı da artık zor kullanıyorum:) mobbingin en kötüsünü çok yaşadım .sağlığımdan oldum olan bana oldu....kötülüğü yapanların yanına kar kaldı.SİZ LÜTFNE SAĞLIĞINIZI ÖNEMSEYİN .DİKKAT EDİN ...SAĞLIKTAN ÖTESİ BOŞ.

hanifeaydin

Aslında asıl gerçek ülkemizin gerçekleridir.Söylediklerinizde haklı olduğunuz pek çok durum var.

Kuruluşları isim isim paylaşmak pek doğru olmamakla birlikte bahsettiklerimi gerçekleştiren 6 Banka(Özel ve Kamu Bankası),3-4 Sigorta Şirketi ve 4 Holding Kuruluşu ve bu kuruşlara bağlı iştirak şirketleri mevcuttur.

Şans konusun bahsinin olmadığı , herkesin sağlıklı,huzurlu ve mutlu bir hayatı sürmesini sağlayacak olanaklarının olmasını temenni ederim.Herkes zor yaşam şartlarından geçiyor.Herkesin hayatı boyunca karşılaştığı zorlukları,yaşadıkları kendine büyük ve meşakatlidir.

Benim duam herkesin huzurlu ,sağlık ve mutlu olarak tüm sevdikleri ile beraber bir yaşam geçirebilmesidir.

Zor olan bütün olanları kabul etmek ve yola devam etmekdir biliyorum ancak bazen kıymetlilerimizin için bazen maneviyatımız için bazenda hayat bize bunu yapmaya zorladığı için ayakta kalsakta unutmayın sizin gibi ayakta kalanların başarısı,başta tüm sevenleri olmak üzere duyan her insanın kalbine dokunacak ve siz aslında büyük bir bilgi,deneyim üzerinden onur,şeref ve duruş miras bırakacaksınız.

Bunlar size anlamlı gelebilir veya gelmeyebilir her düşünceye saygım vardır.Ancak sizin gibi insanlar hatırlandıkça ve yaptıkları paylaştıkça büyüyen manevi güç gerçek er yada geç asıl yerini alacaktır.

Bir arkadaşımın dediği gibi gerçeklerin ve doğruların er yada geç ortaya çıkma,olması gereken yerini alma hususunda bir alışkanlığı vardır.

Saygılar.

Not: Sizin yeni paylaşımızda gördüm ve bu konuda içinizin rahat olmasını dilerim.Yüce Rabbim ayet-i kerimesinde buyurur ki

"Biz kalplerini mühürlediklerimizin cezalarını beklenen hesap gününe bıraktık.O gün çetin azabı tadacaklar ve artık geriye dönüşte olamayacaktır."

Bir çok hadis belirtiği üzere,günahkarların bu dünyada hiç rahatsız edilmeden istediklerinin verileceği,hiç hastalık görmeden ve sıkıntı yaşamadan ölüme gideceklerini belirtilmiştir.Buna mukabil Yüce Rabbimin hesap günü geldiğinde cehennem 7 kat altında yer bulacakları ve asla oradan çıkamayacaklarını belirtmişlerdir.Hadislerde bu kişilere kalpleri mühürlenmiş ve iflas olmaz ,cehennem ehilleri (baki olarak kalanlar) olarak bahsedilmektedir.

Kalbinizi ferah tutun.Söylediğiniz gibi başta sağlık olmak üzere aile,huzur ve mutluluk daim bizlerle olsun İnşAllah.

17 Mayıs 2021 tarihine kadar işten çıkarma yok. Vaka sayisi azalırsa işten çıkarmama yasası bu tarihte son bulur. Sonrası tufan zaten devlet memuru olmayan milyonlarca kişi işsiz kalacak.

Performans notum a di hep şimdi d geldi düşürdüler şubeden eve çektiler evde iş yaptırmaya çalışıyorlar olmuyor kabul etmiyor kimse şimdi işten çıkarılma ile yuzyuzeyiz

Bana bı çare prim dahi alamadım puan düşürdüler yarın bı günde işten cikarabilirlermi 5 yıldır çalışıyorum

Kadrolu iseniz sendikanız varsa çıkartamazlar çıkarırlarsa tazminatınızı verirler.

Kadroluyum sendika yok tazminat da verseler çıkmak istemiyorum çünkü evden çalışmada yapılamayacak hedefler veriyorlar bu hedefler yerine getirilmediği için çıkartırlar mahkemede engelli personele yapılamayacak hedefler verip işten cikarabilirlermi onu merak ediyorum çıkarınca işe iade mahkemesi açsam geri girebilirmiyim ayrıca tazminat 2 katı diye bişey gördüm internette o ne demek

Evde çalışmak istemeyen işçi ne yapmali

herkese merhaba biliyorsunuz Corona yüzünden birçok işyeri artık personellerine evden çalıştırıyor ama evden iş ortamında yapılan işler oradaki gibi verimli olmuyor ve bu yüzden kişilerin performansı hedeflerini gerçekleştirmesi bir durum ortaya çıkıyor sırf bu yüzden evde çalışmak istemeyen eskisi gibi ofis ortamında çalışmak isteyen kişilerin ne gibi bir yol izlemesi lazım evde çalışmanın psikolojisiyle kaldıramayip ve sağlık problemleri başladı artık bununla ilgili bir doktor raporu almak çözüm olabilir mi fikirlerinizi alabilirmiyim arkadaşlar evde çalışmaktan artık bunaldı

fasfor
Çalıştığım bankada (yapı kredi) gişe personelleri banka içinde çalışıyor işletme ve bireysel evden çalışıyordu. Şu an şubede çalıştıklarının bilgisini aldım. Ay sonu şubeme uğrayacağım eczaneye ilaçlarımı almak için. Ben ofis destek olarak çalıştığım için evden çalışma gibi bir durum söz konusu değil. 12 mart 2020 den beri idari izindeyim. Her ay sonu ik yı arayıp idari izinin devam edip etmediğini soruyorum. Son bir kaç ayda dilersen iş yeri hekiminden çalışabilir raporu alarak başlayabilirsin deniliyor. Fakat riske girmek istemediğim için izinimi uzatıyorum. İsteyerek çalışan kronik engelli var mıdır bilmiyorum çevremde yok onu biliyorum. Denizbanktan yapı krediye geçtim. Deniz bankta çalışan arkadaş nisanda başlıyoruz biz dedi. Bizde durum ne olacak haftaya arayıp öğreneceğim. Bakalım....

Alman

DenizBank'tan Yapı kredi'ye nasıl geçtin işten ayrılarak mı geçtinyani bir de engelli durumda çalışan kişilere hiçbir şekilde şubeye çalıştıramıyoruz diyorlar ama engelli olup şubede çalışan insanlar var ve benim kronik bir rahatsızlığında Yok onu rağmen beni şubeye döndeurmuyorlar ve bu performansın düştüğü için de bir dahaki performans değerlendirmesinde işten çıkarılacağını düşünüyorum o yüzden evde çalışmak istemiyorum bununla ilgili hiçbir yerden geri dönüş alınmıyor onunla ilgili ne yapabileceğimiz hiç bilmiyorum kendi işyeri doktoru ve tekautden çalışabilir raporu aldım onu da gönderdim ama genel müdürlük ona rağmen şubeye çekmedi beni ne yapmaya çalıştıklarını anlamıyorum

Denizbank'ta genel müdürlükteydim. Maaşlar düşük kadroda değildik özel sağlık sigortası yoktu. Denizbank'ta 2-3 ay eğitim aldık. Eğitim sürecinde ballandıra ballandıra anlattılar övdüler. Eğitim ve sınav dönemi bitti. Bir kaç gün sonra sırası ile mülakata aldılar şen şakrak giriyorduk mülakattan çıkan herkesin suratı bir karıştı. Çünkü söylediklerinin hiç birini uygulamadılar. Bende teklifinizi kabul ediyorum boşta kalmamak için ama iş arayışına devam ederim haberiniz olsun dedim. Tamam dediler anlaştık. Bölüm müdüründen izin alarak türlü türlü yerlere mülakatlara gittim tam umudu kesmişken başvurmadığım halde yapı krediden aradılar. Telefonda her şeyi konuştuk anlaştık. Şubeye gittim operasyon yönetmeni ile müdürün ok vermesi ile 1 ekimde iş başı yaptım. Deniz bankta asgari ücret altında maaş vardı şimdi biraz üstünde olsa iyi sosyal olanakları çok yapı kredide. Genel müdürlükte bireysel kredi tahsisteydim. Yapı kredi şubede ofis destek ( muhaberat ) olarak çalışıyorum. Covid 19 nedeni ile 13 aydır idari izinliyim. Dosya, evrak, arşiv, müşteri ziyareti, resmi birimlere giderek çalıştığım için evden çalışma durumu mümkün değil bizde.

Her bankanın kendine göre prosedürü oluyor. Finansbank hakkında işleyiş itibari ile hiç bir bilgim yok. Finansan gelen engelli ark.lar iyi ki çıkmışız demişlerdi. Eski bankalarında da aynı işi yapıyorlarmış. Haftaya arayacağım tekrar ik yı büyük ihtimal yine uzayacak vakalar arttı çünkü.

İdari izinli olduğun süre boyunca ücretlerini alıyorsun ama değil mi o çok güzelmiş bizde kadrolu çalışıyoruz gişe de hesefleeim hepsini yapardım evde hiç olmuyor fiziki engel yüzünden eve gönderdiler burda da performansım rezil oldu şimdi onla tehdit edicekler cikartcaklar şubede çalışabilir raporu aldım ona rağmen geri döndürme diler evde ucuza çalışıyoruz çünkü bı çok yan hak yemek parası olmadan o yüzden şubeye dönebilmek için bende şimdi evde çalışamaz raporu allmaya çalışacağım ins o çözüm olur

Malesef arkadaslar ikale teklifi geldi evde calisamadigim iicin evden iletişim kuramadigim için internet problemi yüzünden işyeri vinn gönderdi ama evimde cekmedigi için calisamadim başka bölüme de almadılar ikale teklifi ettiler kabul etmedim çıkarıldıktan sonra ise dönüş davası açacağım haklarım nelerdir benim elimde olmayan sebwbden dolayı caliamadigim için çıkarılıyorum

koseharun27

diğer ofiş destek arkadaşım da ortopedik engelli oda çalışyor gerçi çalışabilir rapor alanlar başlıyormuş galiba işe dönenler olmuş

kronik rahatsızlığı olupta idari izinde olanlar rapor alıp başlamışlar

Üst Alt