Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bankada çalışan engelli personel performans sebebiyle işten çıkarılır mı?

Benim idari izin halen devam ediyor. Her ay sonu ik dan yetkili kişiyi ararım 1. ağızdan öğrenirim ya tamam ya devam der bu zamana kadar sicilimi verip idari izinim uzatıyor ik İstersen çalışabilir raporu alabilirsin dedi bende uzama imkanı var ise uzasın dedim. Yasal hakkım varken neden kullanmayayım değil mi ama? Gültepe şubesinde çalışıyorum. Bu ay sonu tekrar arayacağım. Başla derlerse saç - sakal kestircem bir kaç gün önceden arıyorum onun için. Başlayan tanıdık ark.lar yok. Hepsi izinli.

Sardonyx35
Ücretsiz izinde bekliyorum işten çıkarma yasağı bitince cikaricsklar dava açıcam bende aklım almıyor evde çalışma imkanlarını bana saglamadilar cihazlar işime yaramadı başka bolumede almadılar pys düşürdüler sonrada performans düşuk calisamayiz seninle dediler gişe yetkilisi idim bende bu ofis destek işi dediğiniz bölüme geçsem iyi olurdu ortopedik engelim sağ kolda hafif kisitligim var şubede çalışabilir raporu da aldım kronik değilim çok kolay harcadılar bizi engelliyi performans dan cikaramamalari lazım aslında zaten tam performans beklemeleri de saçma ama banka burası işte bskalim ne olacak

Alman
Maaş ne kadar alıyorsunuz

fasfor

işten çıkarırlarsa yasal haklarınız saklıdır, kullanırsınız. Tazminatınızı alırsınız 4+4 en kötü. Ama işten olmamak daha iyi tabikii de. Performans sisteminin işleyişi ne kadar doğru ona da bakmak lazım. Sizi eve gönderip hadi sen evden çalış demek le bitmiyor iş

Alman

bizde dönenler oldu çalışabilir rapor alıp yakında bizi de çağırırlar aşılama hızlandı vakarlar da azalıyor

karadeniz55
Ben de şubede çalışabilir raporu da aldım ona rağmen geri dondurmediler

Sardonyx35
Yaptığın satisi bile sisteme yansıyip yansıtmadığını kontrol ediyorsun bizde kendin yani tam performans ölçme diye birşey yok bide tam olarak engelli çalışanın yasal hakları ne bilginiz varmı

fasfor

Ben insan kaynakları olarak çalışıyorum, haklarımız var ama önemli olan hangi hakkı nerede nasıl kullanacağımız. İş veren size işinizi tam ve eksiksiz yapabileceğiniz bir ortam, çalışma ekipmanı vs gibi şeyleri sağlamak zorunda evden çalışma statüsünde. Performansınız düşük ise sizden savunma alıp bu konuda size eğitim aldırması gerek. Siz konu üstünden eğitim alıp tekrar başarısız olursanız o zaman performansdan çıkarma ihtimali var. yasal haklarınızı araştırınız gerekirse siz haklı nedenle iş akdinizi fesh edin.

@Sardonyx35

Gerekli olan cihazları verdi ama o cihazlar evde İnternet çekmediği için işe yaramıyor ve bu yüzden performans düşüklüğü oluyor bunun haricinde bunu iletmeme rağmen çözüm de yok
Savunma alındı ama ek bı eğitim neden böyle gibi bı açıklama istenmedi hazır metne kabul ettim yazdık öyle uyarı

Siz hangi bankadasınız

Qnb bank

fasfor

İnternet çekmeme problemi banka ile ilgili değil bu sizin sorununuz. İnternet nasıl çekmiyor onu anlamadım, şehirden uzakta oturmanız gerek o zaman

pandemide engelli personel performans gerekcesı ıle ısten cıkarılması

merhaba arkadaslar oncelıkle ıyı kı boyle bı forum var bu forum sayesınde bı cok hakkımı ogrendım uyguladım sımdı basımdan gecen bır durumum var ne sekılde hareket etmem gerekır

yerlı sermayelı ozel bır bankada engellı kadrosunda 4 yıl kadar calıstım gecen hafta ıtıbarı ıle ıs akdım fess edıldı

subede calısırken normal statude kı ınsanlardan bıle daha cok calısırdım daha basarılıydım bu yuzden bıreysel havuzuna alınmıstım terfı beklıyordum nıtekım de olacaktı lakın pandemı kaynaklı bıze hıc sorulmadan evden calısmaya alındım engellı kadrosunda oldugum ıcın herhangı bı kronık rahatsızlıgım da yok evden calısma ıcın gecıcı dendı yenı bır sozlesme de yapılmadı bolum degısıklıgı oldu eskı sozlesmeden devam ettirdiler neyse evden calısmada ınternet kaynaklı calısamıyordum sureklı musterılerı ararken satıs yaparken ses gıtmelerı oluyordu bunu sureklı ustlerıme bıldırdım bana ınternet senını problemın senin cozmen gerekıyor dedıler hatta evını değiştir bile dediler ( sanki baska evim varmış gibi ) ustlerımden hıc bırı bırsey yapmadı performansımın olumsuz etkılendıgını calısamadıgım devamlı soylememe ragmen kımse kale almadı nıtekım performans dusuklugu gerekcesı ıle ısten cıkartıldım haklarımı alarak sımdı ıse donus davası acmaya hazırlanıyorum daha anlatamadım bır cok haksızlık ve ayrımcılıga maruz kaldım normal personeller arası hatta kendım gıbı engellı personeller arasında bıle bır ayrımcılıga maruz kaldım benım durumumda olup subede calısmaya devam eden personellerde vardı

sımdı sormak ıstedıgım ıse donus davası harıcı ne davaları acabılrım mobıngın kralını gordum ama ıspatlıyamıyorum sahıtım yok mobıng harıcı ne gıbı favalar acabılrım hakkımı aramak ıstıyorum avukat olan arkadaslardan rıcam yardımcı olurmusunuz bırde nerelere sıkayet edebılrım engellı calısan olarak yasadıgım haksızlıkları.[/B][/B]

Özel sektörde, performans yada herhangi bir nedenden tazminatını verip işten çıkarabiliyor. Ama buna karşı işe dönüş için dava açılıyor diye biliyorum. Banka da iyi maaş alıyorsa işe dönüş için dava açılabilir. Bunu en iyi çalışma bakanlığı iş müfettişleri yada en yakın adliyeye gidip iş mahkemesine yada ön büro ya, yada bir avukata sorabilir

Açıkgoz2000

Vallahi işe dönüş davası açtık ama işe dönüş torbasını %90 ihtimalle Kazanirsin dediler. Ama işin kötü tarafı kazansan bile işveren seni tekrar işe başlatmiyormus sana 4 ila 8 arasında bir maaş tazminatı veriyormuş yine seni ise almiyormus sonuç olarak

En kötüsü kanun olarak ben korunmuş oluyorum ama gel gör ki adam geri işe başlatmıyor sonuç olarak ben yine ısimi kaybetmiş oluyorm 32 yaşında şimdi nereden iş bulacağım ben yazık valla helal etmiyorum hakkimi

Haklarınızı arayın arkadaşlar insan hakları mahkemesine taşındı dava

serverus1924
Ekpss de vergi dairesine atandı diye okudum dava hakkında ise bilgim yok kendisi bilir.

Üst Alt