Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başbakan Binali Yıldırım: Ben kamudaki tüm çalışanların sözleşmeli olmasından yanayım

Helsinki

Yasaklı Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
2
[FONT=PT Sans]Başbakan Binali Yıldırım katıldığı canlı yayında "Ben kamudaki tüm çalışanların sözleşmeli olmasından yanayım.
[FONT=PT Sans]
'Reformlardan biri bu mu olacak' sorusunu sordu, Başbakan Yıldırım 'evet' yanıtını verdi. seçim geliyor evet deyip kendi ayağınıza sıkmayın derim. sözleşmeli personel ile özel sektör de çalışan sözleşmeli personel arasında hiç bir fark yok yani ben 100 puan aldım devlet memuru oldum kimse beni işten çıkaramaz demeyin reform paketi resmi gazetede yayınlandığı an fuck off olursunuz. ayrıca ben o işi yapmam , başka yerde çalışmam , doğuya gitmem falan hepsi bitti . Her yıl sözleşme yenilenir performansınız kötü ise ; müdürleriniz tarafından işten çıkarılma ihtimali yüksek.[/FONT]
[/FONT]

Aceba seçim felan mı var. Birden emekçiyi düşünür olduda.

Güzel uygulama ama hükmü yok.

Sözleşmeli personel hikayesi çıkalı 25 sene oluyor. Hep aynı terane!

Önce işi taşerona veriyorsun. Sonra seçim vaadiyle taşeron işçileri kadroya alıyorsun, sonra çıkıp memur sözleşmeli olacak diyorsun.

Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Ben bu yaşıma kadar sözleşmeli memur olup da işten atılan adam görmedim.

oy moy yok böyle saçmalıkmı olur memurun tek düşüncesi garanti olması işi
bide oy bekliyorlar @iron [FONT=&quot] kendi ayağınıza sıkmayın derim. dogru söylüyorsun valla katılıyorum sana [/FONT]

bunu yapamaz çunku memur demek ımza demek sorumluluk demek ozaman kımse kendını rıske atmaz iş güvencesı olmasa çokta tın der ,adam okuycak sınavla gırecek ama ertes ıgun ısten çıkarılacak bu adalet lı olmaz ,ama eger bunu yaparsalar ülkemızdekı resmı kurumlardakı huzurunun güvenın yerını ne alır dersınız ...yolsuzluklar çogalır ,ast ust saygı vsılk tartışmada bıter .çok saçma bır durumla karşı karşıyayız

yıllardır mülakat sisteminden eleniyorum yüksek puan almama rağmen rezil oluyoruz

eğer bu lafı demişse ki gördüm haberlerde oy felan yok bu saatten sonra
eğer bunu duyduğu halde oy veren varsa kusura bakmasın ama ağır salkkkkk olmalı başka açıklaması olamaz
15 yıllık ak partiliyim ama bizim evden 7 oy kaybetti bu lafı ile

GELECEĞİMİZE DOKUNMASIN KİMSE

Seçimlerde sizinle sözleşmemiz bitti dersiniz kapının önüne koyarsınız olur biter :rolleyes:

Bunu yapacak bir baba yiğit göremiorum

Ben gecemi gündüzüme katayım başkası gezsin ben ders çalışayım sonrada sözleşmeli olup amirle ters düşeyim beni kapı önüne koysun

öyle bir şeyde TÜRKİYE ayaklanır.

Skolyoz23

Hocam sizin meslek nedir yıllardr mülakattan elenme sözünüz
korkuttu beni ne soruyolr yada nasl davranılıyo bu mülakatta
merak ettim dorusu

Didemdeniz normal kpss yi kast ediyorum bu arada, adalet bölümü mezunuyum klavyem iyi ve derece yapmama rağmen mülakatta soruları bilmeme rağmen, fiziksel dış görünüşte problem olmamasına rağmen
eleniyorum daima
çünkü tanıdığımız kimse yok (torpil yok)

o nedenle merkezi atama kalkarsa ve bütün alımlar böyle dışardan sözleşmeli mülakatlı alınırsa işimiz yaş , adamı olan girer adamı olmayan giremez bu kadar basit

X_MAN

2008 yılını hatırlayın bu halkın %50 si evet dedi. emekli maaşları yarı yarıya düştü. şimdi 2008 yılında evet diyen halk emekli oldu ve 935 tl emekli maaşımı olur diye isyan ediyor. evet asgari ücretin altında emekli maaşı olamaz benim saf halkımı sömürdüler . sen diyorsun bunu kimse yapamaz öyle bir yapar ki hocam aklınız durur. yıl sonu performansın düşük mü çıktı . yöneticin ile aran açık mı bir yolunu bulur kapının önüne koyar. her yıl sonunda yöneticin senin sözleşmeni yenilemek zorunda sözleşmeler genelde süreli olur özel sektörde olduğu gibi ve istemeden bu sözleşmenin altına mecbur imza atarsın ve bu maddelerin hepsini kabul etmiş olur ve bu kuralın dışına çıkarsan oyundan çıkarsın bu kadar basit.

İron

Bende bu kısımı diyorum zaten ben elbette hakkı ile iş yapmaktan yanayım fakat olduya amirle ters düştük yada amir seninle çalışmak istemiyor.O zaman memurluk biter ve hiçbir hak iddaa edemezsin. Peki benim emeğim ne olacak burda ? yada emeklerimiz ne olacak
3 milyona yakın memur ayaklanmaz mı ? zaten ne akla hizmet bunu seçim öncesi söyledi çok şaşırtıcı onada ayrıca değinmek gerek

Binali Yıldırımın tüm konuşma metnini dinle internette reform paketinde olacak dediği kısacası tüm devlet memurları sözleşmeli personel olacak diyor yani artık devlet memuru oldum işim garanti olayı yok. Özel sektör neyse kamuda aynı şekilde senin sözleşmende fazla mesai kalır yazıyorsa kalacaksın ben engelliyim kalamam olayı yok . Ben bu işi özelde sektörden çok iyi biliyorum mesai kalmamak tazminatsız işten atılma nedeni ha iş mahkemesine taşırsın işe dönme tazminat davası açarsın o ayrı ama sözleşmedeki maddelere uymak zorundasınız. Mahkemede çok uzun sürer bu süreçte işsiz kalmak zor tabi biri

Ben bu yaşıma kadar sözleşmeli memur olup da işten atılan adam görmedim.

nasıl yok seçimden sonra görüşürüz.
[FONT=sans-serif]Binali Yıldırımın tüm konuşma metnini dinle reform paketinde tüm devlet memurları sözleşmeli personel olacak diyor yani artık devlet memuru oldum işim garanti olayı yok. senin dediğin olay eskiden sözleşmeli taşeron olayı şimdiki olay tamamı ile tüm memurları içine alıyor yani hepsi sözleşmeli personel olacak diyor adam [/FONT]

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu :
Memurluk ortadan mı kaldırılıyor diye sorular soruluyor? Kamu görevlilerimiz ile ilgili çalışmalarımız zaten ortada. Mevcut düzenlemeler neyse aynı şekilde devam edecek. 3,5 milyon kamu görevlilerimiz var. Hepsinin içi rahat olabilir.

- KPSS ile memur alımlarımız, sözleşmeli personel alımlarımız, kariyer mesleklerle ilgili kamuda alımlarımız devam ediyor. Bunlarla ilgili mevcut sistemimiz neyse, aynı şekilde devam edecek.

Burakchn

evet bende gördüm açıklamayı sosyal medyadan ve diğer partilerden tepki alınca kıvırmaya başlayan bir hükümet var.

tekrar seçilsin bu olay gerçekleşir Binali kendi ağzıyla söyledi . Bence çok iyi olur yan gelip yatan memur kalmaz , işten çıkarılma korkusu olunca adam gibi çalışırlar , zaten işini düzgün yapana kimse bir sey yapamaz .

Üst Alt