Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başbakan Erdoğan: "İşte siz bu yüzden kör, topal ve sağırsınız" [Tartışma]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ne beklenirdi ki, bir başbakan anca bu kadar örnek olur,halkına seçmenine...

Bu mudur yani! Örnek.
Ulan terbiyesizlik yapma! Artistlik yapma ulan! Hadi ananı da al git burdan” (Mersin’de bir vatandaşa) bu gün ona, yarın bizlerdir sıra ile….

Atatürk çiftçi memleketin efendisidir, dememiş miydi?. Yahu, bu millet yatıp kalkıp size mi çalışacak.” (Erzurum’da çiftçilere sesleniyor)

Çünkü o şehit vermemiş, normal mi? Görmek gerekir! Askerlik yan gelip yatma yeri değil” ( Şehit yakınlarına.

Ata'ya saygı durusunda sap gibi ayakta durmaya gerek yok(12.5.1994Hurriyet)

Her 10 Kasim'da yaygara kopartılıyor. (14.11.1994 Hürriyet)
Bayram değil seyran değil (Cumhuriyet Bayramını kastediyor)
26 Ekim 2005

Bizler, Halk, kör, topal, sagırla ucuz mu?kurtulduk demek geliyor içimden...

tayiptir bu ne yapsa yerıdır ulkeyı yonetmek ıstanbulu yonetmeye benzemez çıftcıye ananıda al gıt dıyenden ne beklenırkı bunuda basa getıren bızler degılmıyız

ülkemize yakışmayan bir başbakan sandıkta hesap sorulur parayla kendını satmayanlar oldukça verdıgı komure erzaga mınnet etmeyen gercek vatanseverlerde vardır elbette

Her ne kadar benim belki üzerime vazife değilse de sitenin bir üyesi olarak bu konuda ve özellikle de son yorumlar üzerine kısaca ben de düşüncelerimi aktarayım.
Çok fazla olmasa da bir iki sakat dernekleri ve yine sakatlarla ilgili birkaç ve e-posta grubu ile ilgim oldu. Maalesef evet maalesef tamamen siyasete bulaşmışlar, tamamen hesap kitap peşindeler. Daha bugün bir kaçı hakkında yeni şeyler duydum ve açıkçası iğrendim, kusasım geldi. Ben naçizane olarak derim ki her ne kadar Ayrımcılıkla Mücadele, İnsan, Toplum, Siyaset diye bir başlığımız var ise de mümkün olduğunca siyasete bulaşmayalım, aksi takdirde gözlerimize gerçekten perde iniyor bazı şeyleri göremiyoruz veya görmek istemiyoruz. Lakin tabii ki ister iktidarda olsun ister muhalefette olsun siyasi partilerin biz sakatlarla ilgili hatalı veya beğenmediğimiz uygulamaları, politikaları, politikasızlıkları veya duyarsızlıkları var ise acımadan ve şiddetle eleştirelim, bu elbette ki siyaset sayılmaz ancak sorarım size şu son birkaç yorumun Allah aşkına bizim dertlerimizin çözümü ile ne alakası var? Bu akşam bir toplantıda şu ana kadar AKP’ye oy vermemiş ve sosyal demokrat düşüncede olduğunu söyleyen bir sakat arkadaşımız aynen şunu dedi:”Her şey mükemmel mi? Hayırrrr. Daha çoooooooook eksiklik var lakin bu zamana kadar AKP ama özellikle de Kadir Topbaş Bey kadar engelliler için çalışan bir belediye başkanına rastlamadım.” Bunu söyleyen arkadaşın yaşı 30 ya var ya yok. Yani yaşının ufak olması sebebiyle mevcut belediye ile eski belediyelerin mukayesesini yapması belki sağlıklı olmayabilir lakin ben geçmişi çok daha iyi bilen birisi olarak bazı eleştirileri yapmadan önce hakikaten maziye bir bakın, maziyi bir kurcalayın ve kendi dertlerimizin çözümü için siyasetten uzak kalın derim. Bizler için şu veya bu parti değil kim olursa olsun icraat önemli olmalı. Ben şimdi buradan isim vermeyeyim, sizler de çok iyi bilirsiniz, parti gibi çalışan dernek ve federasyonlara bakın bizler için ne yapıyorlar, bizlere ne faydaları var? Sadece evet sadece bu derneklerin, koltukları kıçlarına adeta yıllardır yapışmış olan baştaki yöneticileri bazı partilerden özellikle belediye meclisi üyeliği kapmak için çaba gösteriyorlar, resmen bizleri iğrenç politikalarına alet ediyorlar. Bence bu tür teklifler kişiye yapılırsa bir anlam kazanır, kişi dilenip yalakalık yaparsa ve bizleri satarsa değil. Bizler de bu sitede bari aynı duruma düşmeyelim. Bizlerle ilgili beğenmediğimiz hususları tenkit edelim. Mesela İstanbul’daki tüm metro istasyonlarında tekerlekli iskemledeki arkadaşlar için neden asansör yok diyelim, ama böyle haklı bir tenkit yapmak var iken kalkıp da “Kadir Topbaş böyle şöyle” demenin ne gereği var bunu anlamıyorum. Siyaset inanın bizi birbirimizden soğutur oysa bizlerin tam tersi el ele olması gerek. Çünkü bu dava bizim davamız.
Herkese sevgiler ve saygılar.

sayın başbakan gerçekten çok sabırlı bir insan
bir başbakan olarak gece gündüz demeden ülke sorunlarını çözmek için
çalışıyor ben dünya görüşü olarak sosyal demokrat dım yani esasında zıt düşüncede olmam lazım
ama bakıyorum 6 senedir 80 senedir yapılamayan hatta bazı zihniyetlerin hayallerinde bile göremiyecekeri işlere imza attılar ondan normal görüyorum bahçelinin bu hakkı sindiremesini ..
bu sedece trt şeş le alakalı degil
bir çok başlık yazabilirim buraya ama uzun olur
ama en çok beni bir vadandaş bir birey olarak sevindiren olay
27 mayıs 2007 de askeri e muhturaya 28 mayıs 2007 de hükümet sözcüsü cemil çicek gin tabiri caizse herkes haddini bilsin seçimle geldim seçimle giderim diye yapdıgı açıklama
beni bir vadandaş olarak ne kömür ne makarna nede devletden aldıgım nakti yardım
mutlu eder vede oyumu böyle ucuz şeylere satmam.
milletin oyu bu kadar ucuz degil beni yaşadığım ülkede egemenligin kayıtsız şartsız sadece miletin oldugu
devletin yönetim şekli mutlu eder...
konuyu açan abimiz bu konuyu siyasi tartışma için açmamışdır kesin
ama bazı arkadaşların aşaglıyıcı yorumlarına dayanamayıp bu siyasi yazıdan dolayı
konuyu açan abiden özür diliyorum..

yapılan hizmetler hiçbir zaman kişi menfaatleri üzerine yapılmaz birileri birşeyler yapıyorsa bu ülke menfaatleri üzerine yapılmalıdır bunuda o,bu veya şu yaptı diye nitelendırmemek lazımdır.hiç kimse karşılıksız bir şey yapmaz vede yapmamıştır.yapılan hizmetler ülke veya topluma faydalı işlerse bununda kararını bu toplum verir,vede vermelidirde söylenen sözler o kadarda kale alınacak bir şey değil şayet ülkemizde seçkin kişiler bile söyledikleri kelimeleri seçemiyorsa bizlerin bundan sonra sokaktaki insanların bizler için kullanmış olduğu kelimeler pekte önemi kalmadı kültürü ve medeniyeti hep eğitimsiz insanlarda aramamak gerekir demekki.

ya beyler siyaset işi böyledir adam işine geleni yapar işine gelmiyeni yapmaz ya bu iki iki dört öder sayın bahçelinin veya sayın baykalın güçü varsa bu durumu degiştirsin ama bu durumda güçlü olan bu şeyleri yapar

ewet halil'in dediği gibi eğer bu hükümetin bu açılımı özgürlükler adına ise alkış yok bu oy alma adına bu insanların etnik kökenlerini kullanmaksa ayıp, ki bu hükümet bunu kullanıyo ve bu insanlarda buna inanıyo....
o zman ben de lazım lazca tv isityom :D

bu kadar cok alıngan olmayon ya..biz engelliler bu yuzden kaybedıyoruz ya.insanların bakişindan bıle bırsey cıkartıyoruz..bence cok yanliş...:(

başlığı açan arkadaşı kutluyorum... çok mühim(!) bir meseleye vakit ayırmayı uygun görmüş... ama ben ne yazarsam yazayım başlık sahibi arkadaş bunu göbeğimi kaşıyarak yazdığımı düşüneceğinden bu kadar mühim(!) meselelere vakit ayırmayı uygun bulmuyorum... Ne o yoksa önyargılı düşündüğümü sanan birileri mi var... Hadi canım sizde... :)

Kalın sağlıcakla...

Öküz altında buzaga aramayalım. Biz engelli için yapılan yada yapılmayan hizmetleri ele alıp değerlendirelim...Lütfen basitlendirmeyelim kendimizi........

yazın için teşekkür ederim evet meyve veren ağaçı taşlıyorlar allah razı olsun başbakanımızdan kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş

Hayatin kendisi poltikadir siyasettir biz kendimizi soyutlayamayiz uzaydan gelen uzaylilar degiliz bu toplumun bir parcasiyiz... AKP,MHP,CHP ve digerlerinin topluma bakis acilari asagi yukari aynidir... muhalefette aslan kesilir iktidarda sut dokmus kediye donerler ... simdiye kadar iktidar partileri ve onlarin iktidar ortaklari halkin nabzina gore serbet vermislerdir halkimiz seviyor bu tur kabadayi konusmalarini...
politikaci onun kadar cosuyorki agzindan geleni soyluyor ... mesele x parti meselesi degil dusunce ve mantalite meselesidir geleneksel politika feodalite kurnazligi ile devam ediyor ...

Adam gibi adam erdoğan çamur atanlar dönsün geriye baksın geçmişinde % 47 le iktidara gelen varmı gelemezlerki ne yapsın zavallılar onlarda bu işlerden ekmek yiyorlar örümcek kafalılar iktidara nasıl çamur atacaklarını şaşırdılar kriz var deyip onca zavallı insanları işten çıkarıyorlar fırsatçılar unutmadık onların zamanında ekmeği bile karneyle alıyorduk geçmişi unutmadık kimse faturayı başbakana kesmesin

yuh yani esra ata yuh diorum da başka bişe demiyorum. memleket satıldı bunların döneminde bi takım insanlar bunların döneminde ülke kurdular asıl sen ve senin gibi düşünen örümcek kafalar bunlara alkış tutarlar. din iman deyip bu memleketi soyup soğana çevirdiler ki böle bi soygun cumhuriyet tarihinde olmadı sizler ala bu insanlara adam gibi adam diye biliyosunuz. bence böle düşünenler önce bi kendi adamlıklarını gözden geçirsinler derim..... saygılar herkese.....

tayıbe adam gıbı adam dıyen bu ülkeden olamaz gecmısıne bı bakın arkadasın bırı yazmıs ekmek karneyle alınıyordu dıye kendı yasamısmı onu yası kac örumcek beyınlıler yuzunden bu hale geldık padısahlık usaklıgı kabul eden bır mıllet olmayız insallah

ya kardesım bunlar akplı yalakalar sana katılıyorum her yazdıgında dogru

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt