Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başbakanımız kamuya 15 bin alım yapılacağını söyledi

trtekin

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar başbakanımız kamuya 2023 hedefleri içerisinde 15000 alım yapılaçağını belirtdi. acaba bu 2023 yılına kadarmı olacak. beynim durdu resmen.

hepsi hikaye daha atanan arkadaslarımızın ATAMALARI YAPILMAMISSSSSC:((((

Oy toplamak için söylenen ama içeriği olmayan boş laflar, lütfen kanıpta oy vermeyiniz, daha ilk atananlar yerleşemedi, 2. tercihler yapılmadı, hadi onları geçtik, şu an engelli memur alan kurumlar oluyor ama kpss sınavına ve puanına göre alım yapıyor, peki bu öms neden yapıldı, neden öms puanlarına göre ilan verilmiyor resmen dalga geçiyorlar ya!!

Oy toplamak için söylenen ama içeriği olmayan boş laflar, lütfen kanıpta oy vermeyiniz, daha ilk atananlar yerleşemedi, 2. tercihler yapılmadı, hadi onları geçtik, şu an engelli memur alan kurumlar oluyor ama kpss sınavına ve puanına göre alım yapıyor, peki bu öms neden yapıldı, neden öms puanlarına göre ilan verilmiyor resmen dalga geçiyorlar ya!!

Bir iki şeye açıklık getirirsek sanırım daha iyi olur.Birincisi ben ilk atananlardanım ve işime 15 gün once başladım.İkincisi kpss puanına göre alınan derken sanırım iş kurdaki alımlardan bahsediyorsun.ÖMSS Özürlü Memur Seçme Sınavı demektir.Yanı bu sınav memur almak için yapılır.İş Kur'un yaptığı ise İşçi almak.Bir devlet kurumuna ÖMSS ile hizmetli olarak bile girseniz memur kapsamındasınız.İkisi aynı şey değil.Ha dersenki işci alımlarıda ÖMSS ile yapılsın ona tamam.Ama eleştiri yaparken azıcık araştıralım aksi takdirde tezlerimiz haklı olsa bile ciddiyetle karşılanmaz.İkinci atama konusundada duyduğuma göre mevzuatta bir pürüz olduğu için gecikme yaşanıyor.Bildiğiniz üzere tüm kurumlar ekim ayının sonuna kadar boş kadrolarını bildirmek zorunda.Sanırım ikinci atamadaki geçikme bundan dolayıdır.Tüm engelli arkadaşlarıma gönüllerindeki işe kavuşmalarını diliyorum..

ben artık oy toplamak için bunları söyledi,oy toplamak için şunları yaptı sözlerine inanmıyorum..çünkü o eski politikacıların metoduydu..o zamanları da insanlar cahildi kanıyordu..şimdi bizim millet safmı ? bu milletin saf olmadığını bilen iktidar enayimi ? senin benim burada "her sözü oy için " dediğimizi,diyeceğimizi tahmin edemeyecek kadar safmıdır... artık millet neyin oy için söylendiğini neyin söylenmediğini bilecek kadar zeki ve de uyanık..bunu bilen iktidar da hangi sözü söyleyip bunu gerçekleştiremediklerinde tepe takla gideceklerini bilecek kadar zeki..bence hiç kendini riske atmaz en azından söylediklerinin yüzde 70 ini gerçekleştrir..hele ki,2023 sloganı ile yola çıkmışken..

not: burada iktidarı savunmadım..mantıklı bir yorum yapmaya çalıştım..artık bu halk kalıplaşmış eleştirilerden sıyrılmalı..mantıklı eleştirilerin zamanı gelmedimi ?

golden 2023 e kadar alcak zaten ölme eşşeğim ölmede bu yıl 20 bin alıyodu sözde

golden_heart eğer hükümet 15 bin engelliyi işe almazsa oy felan kaybetmez iktidardan da düşmez, çok sözler verildi ve tutulmadı mesela öğretmenlere verilen vaatler. Milletinde her zaman uyanık ve zeki olduğu çok izafi bir cümle. İş engellilerin hakkı, referandum da boşuna oy attık bari bunu kabul edin artık.

kazanmamıza rağmen hala atanamadım,ben kazanıp bekleyenlerden biriyim, önce bir atamaları yapsın sonra kaç ay oldu yaaa hala bekliyoruz umarım bütün engelli kardeşlerim yerleşir ama çoğu zman kandırılıyoruz malesef....

Evet millet saf ve koyun artık, kim ne derse desin..Gidişata göre yorum yapılır ve gidişatta da ben mantıklı şeyler göremiyorum ne yazık ki!! Engellilerle dalga geçiliyor eziliyor farkında değilsiniz, özel iş ilanlarına bakın yarısından çoğu temizlikçi, aynı şekilde devlette de hizmetli kadrosu çoktu, ya bu adam engelli onun pozisyonuna engeline göre iş olsa, engelli bir insan temizlik işlerinde zorlanmaz mı, halbuki herkes engelli adayı.. Sedatileri benim arkadaşım ve çevremdeki bir kaç insan hala beklemede muallakta, sen başlamış olabilirsin hayırlı olsun.. kpss memurluk sınavına giren engelli insanlarda vardı ama ne oldu artık sadece engelli insanların girebileceği memur olabileceği bir sınav yapıldı, yerleştirmeler değerlendirmeler buna göre olacak dendi, ve ben bu yüzden bu seneki kpss ye girmedim..Ve şu an açık var ömss de kamu kurumlarıda buna göre kadro açsın, hala kpss diyor, sonuçta alınacak yer kamu, artık ömss yapıldı ilanlarda buna göre olmalı bence!!

Bakın buraya yazıyorum, YEREL SEÇİMLERDEN ÖNCE YÜKSEK RAKAMLI ALIM BEKLEMEYİN...

Sürecin en başına dönüyorum ve sene 2010 yapılan sınavdan sonra merkezi sınav dedikleri ömss tam 2 yıl sonra yarım yamalak bir sistemle engellilerin önüne konmuştur,ve 2010 yılında kadrolar 38 bin açık varken 2 yıl süresinde normal norm kadrolara alım yapılmasıyala engelli kadroların sayısı dahada fazla bir duruma gelmiştir, 46 bin civarından ömss süresince sınav başlayınca milleti iştahlandırıp 46 binlerden 29 26 ve 23 ve en son 20 bin kadronun haziran ayının sonuna kadar sınava artı 3 bin kura ile alım yapılacağı bizzat sayın bakanların açıklamasıdır. 2011 yılında engellilere ayrılan kadroların maliye tarafından ödeneğinin bile geçtiğini biliyoruz, bunun yanında en son süreçte verilen sözler uçup gitmişken kadro 3512 olarak açıklanmış sonra siyasi şovla önce 4500 sonra 7500 denilerek sanki yükseltmişler gibi kamuoyuna duyurmuşlardır.Haziran sonuna kadar 20 bin alımın yapılacağını söyleyenler söylediği sözleri uçup gitmiştir. Bu ülkenin bakanlarının kamu kurumlarındaki bürokratlara topu atmaları ve talepte bulunmuyor demeleri tamamen acizlik tamamen bir skandaldır. Her konuda bürokratlarını son imkanlarına kadar sözleriyle harekete geçirip istediklerini yapan sayın bakanlar maalesef böyle bir aciz açıklama yapmıştır. Daha önce rapor konusunda yeni cetvel ,balta denilen formülle bir gecede bir çok engelli kardeşimizin rapor oranları düşürülmüş gerçekte engelli ancak kağıt üzerinde engelli olmayan bir toplum haline getirilmiştir, sınav sonrasında bazı kurumların engelli kadrolarında sürekli raporları olmasına rağmen yeni rapor istemiş sürekli raporları yasa olarak geçerli olmasına rağmen yeni cetvele göre hem rapor oranları düşürülmüş hem memur olamaz damgası yemiştir.Sağlık bakanlığının yeni veri tabanı oluşturduğunu düşünüp kayıt altına alınan yeni raporlar artık hangi heyete girerseniz girin karşınıza bir şekilde çıkacaktır. Ve o arkadaşlar bir yasa ile düzeltilme yapılmaz ise olan haklarını kaybedecek bir daha ne ömss nede farklı bir engelli hakkından fayda sağlayabileceklerdir kendi hallerine bırakılmış olacaklardır. İşe yerleşse dahi eski sürekli raporun olsa dahi maliye yeni rapor istediği için çalışması süresi eğer rapor oranı düşerse mümkün değildir nasıl bir çelişkidir ki Aile ve sosyal politikalar bakanlığı sürekli raporlar geçerli derken yasalar böyle derken maliye yeni rapor ister iki farklı ülkenin yasası ve bakanlığı gibi hükümete bağlı olmayan özel bir kurum gibi hareket etmeleri tamamen çelişkidir. En son olarak engelliler sözleşmesi temmuz 2012 de son bulması gerekirken engellilere verilen değer ortadadır bu yasal düzenleme 3 yıl daha değerli engelliye sahip çıkmış görüntüsü verenler uzatmışlardır, bugün kongrede engelliler için bölüm hazırlamışlar çok sağolsunlar ancak o bölümde maalesef engellilerden çok sağlıklı insanları gördük referandumdada yasal haklarımızın verileceği söylenmişti evet dedik demez olaydık uzun lafın kısası kanser gösterilip bir çok konuda engelliler sıtmaya razı edilmiştir. Şimdi gelelim biz engellilere kaçımız birlik olduk kaç dernek başkanı mücadele verdi yoksa bir çoğumuz kendimizi kurtarınca herşeyi unuttuk mu veya dernek başkanları derneğe yapılan yardımlarla rahatına bakıp siyasi yalakalık peşinde mi koştu ki bu durumların düzeltilmesinde rol alamadılar daha bir çok konu bu yorumlarım tamamen bu süreçte yaşananlardır kimse ezber siyaseti ile onlar bunu şunlar bunu yaptı diyerek siyasi döngünün içine çekmesin A B C partisi değildir benim için önemli olan gerçekten engelli olan sosyal haklarından mahrum olan insanlar önemlidir herkes hakkını alırken bu insanlar geçmiştekiler az yaptıysa bunlar gelip biraz daha reklamını bol yaparak bişeyler yaptık diye lanse ettiyse bunlar tamamen bu insanların umudunu yaşam sevinçlerini elinden almak hırsızlıktır al birini vur ötekine kim adaletsiz davranır ve bu insanların hakkını gasp eder söz verir sözünü tutmaz ALLAH topunun belasını versin .....

Yeni hedef 2071 arkadaşlar dikkatinizi çekerim... Artık alımları 2071 yılına kadar yayarlar :)

Arkadaşlar ben ne koyun olduğumuzu nede cahil olduğumuzu kabul etmiyorum..düşündümde bir millet bu kadarmı milletini aşağılar,bu kadar mı mal yerine saf yerine koyar..(bunu burada koyun diye söz sarfedenlere yazdım,yanlış anlaşılmasın)..başka açıdan bakarsak,senin milletin,birlik ve beraber olan milletin için resmen koyun,saf,cahil demek -heleki bu devirde- bence hakarettir..şimdi şöyle düşünün bu adamlar ya büyücü olmalı,her iki kişiden birisi oy vermiş..yada gerçekten bu millet saf olmalı 11 senedir bu partiyi başa getirmiş...sizce bizim milletin yüzde 50 si safmıdır..bunu diyebilirmisiniz..

ben verilen vaadlerin yerine getirilmesinden ziyade yapılan bu yorumlara karşıyım..düşünsenize elin ecnebisi çıkıp "türk milletinin yarı avanak,saf" dese herkeste bir milliyetçilik açığa çıkar,"ne diyo la bu" diye tepki gösterir..ama bakıyorum da kendi milletine -hatalı bir karar vermiş olsada,yanlış tarafa oy kullansada- hiç tereddütsüz koyun,saf diyebiliyor..böyle olmamalı..bu zamanla dile dolandığında ne toplumsal saygı kalır,nede birlik kalır..bu bölünme değilde nedir ? yüzde elliyi bölüp,onları destekleyenler koyun saf demek onları ayırmaktır..buda milletin geleceği için endişe verici bir durumdur bana göre..

verilen vaadler eskiden daha çoktu,gerçekleşme olasılığı da daha düşüktü..şimdi o kadar değil..engeliler konusunda ise bence alımlar olacak..er yada geç olacak..evet eylül dendi,ama ekim oldu hala yok..ama bu olmayacak anlamına gelmez..ben yine diyorum,kendi milletine saf,koyun diyerek vakit öldüreceğine acaba sesimi nasıl duyururum demeyi denemek gerek.."bizi kim dinler kim duyar" diye atlayacak olanlar var biliyorum..ama yapacak bişey yok..bakın imza kampanyasında bile ne kadar kişi imza koydu..ama şu var şuan myk da lokman ayva seçilmiş..ona ulaşılabilir..ha ne kadar etkilidir bilemem ama ona ulaşılabilir,yada medyaya yönelilebilir vs vs..

koyun kelimesi sosyoloji de sürü psikolojisini anlatmak için kullanılır;medya basın iletişim araçları ve bu organlarla iş birligi içinde olan yöneticiler kendi propagandalarını yaparlar;mesela basına yaldızlı baslıklar attırırlar; ömss ile ilgili bir haber yapılır, hepi topu 5 bin engelli işe alınır; insanlar artık hiçbir engellinin işsiz kalmadıgını düşünürler ya da düşünmeleri saglanır. bir haber yapılır sınav ve kuraya 100 bin engelli katılacak denir ama bu haber sanki hepsi aynı zaman da iş sahibi yapılacakmıs gibisinden anlatılır,ve kitleler bu haberler dogrultusun da günlük güneşlik bir ülkeye uyanırlar;sonra sokaga çıkan bir vatandaş sakat komşusunu ekmek almaya giderken görür ve söyle sorar ömss sınavı vardı sınava gireni işe alıyorlardı yoksa sen çalısmıyor musun?der.ama işin aslı öyle degildir.en azından yüzde 5 oranında engelli var dersek 3.5 milyon kişi eder ama bu rakama da paradan 6 sıfır siler gibi yaklasırsak aslında herkes sağlıklıdır diyebiliriz.işte bu nokta da kimin iyi niyetle bu konuya yaklastıgını ayırt edebiliriz;konuya yaklasımın iyi niyetli olunup olunmadıgını yukarıda bahsettigim, basın organları aracılıgıyla gündeme düşülen başlıklardan cıkartabiliriz.

İsmail kardeşim bende o tür söylemlere karşıyım nerede bir haksızlık var ise karşıyım ancak bugün itibari ile benim bile iyi niyetli düşünmem konusunu bir kez daha gözden geçirmeme özellikle barzaniyi kongreye davet edip ve orda Türkiye seninle gurur duyuyor diye slogan atılması tamamen bitirdi Düşünsene dağda pkklı militanlara öpüşenlere karşı tavır koyan bir ülkenin başbakanı onların ağa babaları ile imralıda görüşüyor sayın diyor askere kelle diyor osloda o dağda öpüşenlerin üstleri ile kendi görevlendirdiği insanlar görüşüyor önce refrandum sürecini hatırla görüştüğümüzü ispat edemeyen müfteridir alçaktır şerefsizdir söylemi aklıma geliyor bdpliler pkk lı kongreye çağırdıkları yahudi bozması israil ve amerikan uşağı ile Türkiye seninle gurur duyuyor diye sloganlar atılıyor fark var mı sence ? Bu millete hakaret değilmidir sence ? sadece koyun demek mi hakarettir bunlara tepkisiz kalmak nedir ? O yüzden genel yorumlar yaparken balık hafızalı olmuyalım Millet sadece yüzde 50 değildir Türk milleti vatan topraklarında yaşayan herkestir.

Bu hükümet bütün engellileri işe alsa bızım milletimize yaranamaz çünkü insanların amacı üzüm yemek deil bağcı dövmek...herkes on sene evvelki yaşamını ve şimdikini bir düşünsün derim

10 sene önce
mahvolmuştuk
bitmiştik
yoktuk
açtık
susuzduk...

10 sene önce
her gün şehit veriyor
durmadan doğalgazdan benzine ekmekten sigaraya zam yiyorduk
polis şiddeti yaşıyor
siyasilerce soyuluyorduk

10 sene önce
engelliler iş bulamıyordu
hastanelerde sıra gelmiyordu
engel oranları düşürülüyordu
ulaşımda rezil kepaze oluyordu : )

Bugünümüze şükür edelim arkadaşlar.

Hamd olsun bu gün haklarımızı aldık güllük gülistanlığız siz neden nankörlük ediyorsunuz, bunca millet oy verirmiydi yoksa bu hükümete, zeki ve uyanık milletim !?

Bu hükümet hepinize iş verse gene yaranamaz siz bağcıyı dövmek istiyorsunuz : )

golden bu forumda ne zaman akp ye yazı yazılsa hemen savunuyon sonrada not savunmuyom.arkadaş açıkca savunuyon savunabilin serbes ve özgürsün ama.not savunmuyorum deme.davulun iki tarafına birden vurmaya çalışıyon.

Ömss sınavında kaç tane engelli memur atamışlar acaba? Hepsi hikaye seçimler yaklaşıyor dostlar alışverişte görsün misali.

golden_heart;

çok mantıklı bir açıklama.TEŞEKKÜRLER

Ben yoruldum söyle
Senin gücün varmı hala

peygamberimiz s.a.s buyuruyorki: Bizi aldatan bizden değildir.

Her şey günlük gülistanlık. Acaba biz uydudan başka bir ülkenin haberlerini mi izliyoruz? Ya nasıl her şey günlük gülistanlık ???? Mantığım almıyor!!!!

golden_heart, evet koyunuz bunu üstüne basa basa tekrar söyleyebilirim, her ne olursa olsun sesimizi fazla çıkaramaz olduk, çıkarttığımızda da susturulan millet olduk, bunu genel olarak söylüyorum tüm olaylara bakarak söylüyorum, ayrıca 10 senedir 11 senedir iktidarda olan parti hakkıyla orada değildir, hileli oylarla orada bulunmaktadır, hatırlarsan kümesten bile oy çıkmıştı...Neyse konumuz parti değil... Bio rumuzlu arkadaş çok güzel yazmış, ben artık bu engelli durumuna çok umutlu bakamıyorum, eylül geçti ekim oldu bakalım ekimde bir şeyler olacak mı görecez, ama ben ocak diye bir şeylerde duyuyorum, umarım o kadar beklemeyiz, bak sen çalışıyor musun bilmiyorum, ama hem engellisin hem de bu süreçler çıkılmaz bir hal alıyor o yüzden insan moralini ister istemez bozuyor, şu an ben çalışmıyorum 4 yıl özel sektörde çalıştım, ve özel gerçekten eziyor, engelli sayısı belli, açık olan kurumlar belli, neden hala bu kadar bekliyorlar, diretiyorlar benim anlamadığım şey bu, o yüzden tepkiliyim, o yüzden sesimizi duyuramıyoruz ve bu yüzden koyun olduk diyorum anladın mı :) Koyun olmakta senin tabirinle aşağılık ya da malca tanımlanan bir şey değildir, tamamen koyun sürüsü psikolojisinden geliyor, yani senin tanımladığın kadar kötü bir şey değil!!! Biraz da gündemi takip et lütfen, o zaman bana hak verebilirsin.. Kolay gelsin..

Benim yaşım 33 beni 2023 yılında işe alsa ne olur almasa ne olur saçmalığın böylesi ancak bizim ülkemizde olur ÖMSS yapımadan önce 20 bin kişi alacaklardı hani şimdide kalkmış 2023 e kadar 15 bin kişi alacakmış söylediğinde mantık yok ama bazı arkadaşlar halen kafayı 10 sen önceye takmnış

Kardeşim geçmiştekiler beni ilgilendirmez ben engelliyim bir ailem var ve iş bulup çalışmam gerekiyor suruyeliler kadar değerimiz yokmuş onlara verdiği değerin imkanların yarısını bile bize vermiyor çalışabilecek engellileri iş sahibi yapmak bu kadar mı zor anlayamadım.

deepfreze;
% 50 oy vemiş diyor, bunlara salak mı diyorsunuz diyor_? Bizim hiç kimsenin oyunda gözümüz yok, demokrasi var isteyen istediği şekilde takılır sorun yok. Sorun şuradaki, yapılan haksızlıklara prim verircesine yanlışları savunmanın adı ne zamandan beri doğruculuk oldu ben de buna anlam veremiyorum_?

bu kadar eğilip büzülmeye gerek yoktu..ismimi zikredebilirdin :)

halil çıkmaz;

golden bu forumda ne zaman akp ye yazı yazılsa hemen savunuyon sonrada not savunmuyom.arkadaş açıkca savunuyon savunabilin serbes ve özgürsün ama.not savunmuyorum deme.davulun iki tarafına birden vurmaya çalışıyon

arkadaşım savunmuyorum derken bazıları gibi tutucu şekilde savunmuyorum..gözün keserse geçmişteki yorumlarımı oku..konu engelliler olunca nasıl yorumlar yapmışım görürsün..3-5 yorumumu okuyup gelme bence..birde ben ne söylüyom sen ne yi seçip alıyon içinden..pes !!!

emel_emel;
arkadaşımsen koyun olabilirsin,ama diğerleri adına bunu söylemen yanlış.kümesten oy çıkmalar falan filan konuyu ne kadar dağıtıcı cümleler..sana sormadan geçemiycem ; sence başta kim olmalı ? gündemi takip et demişsin,taş devrinden yazmıyorum arkadaşım :) senden fazla ediyorum belkide kim bilir...bide artık boş boş buralarda eleştiri yağdırmayı bırakında birlik olmanın yolunu arayın..diye diye dilimde tüy bitti..ellinize ne geçiyorsa burda öfke kusunca..BİRLİK OLUN BİRLİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİKKKKKKK !!!!!

Alptuğ06 kardeşim yazdıklarım gayet açık ve net anlaşılmayacak bir durum söz konusu değil bana partizanca gelmeyin kalbinizi kırarım bana engellinin haklarını savunduğumda siyaset yapmayın o kadar banane 10 sene önceden kardeşim başa kim gelirse gelsin eşşek gibi yapmak zorunda ben genel anlamda yorumumu yaptım.
Deepfreeze canım kardeşim yazdığımı algılayan ve yorum yazan sensin çok net güzel bir açıklama olmuş sanada saygılar kardeşim teşekkür ederim, partizanca yorum yapsam gam yemiyeceğim ama bazı arkadaşlarda okuduğunu algılama problem var sanırım ...

siz böyle bir arkadaşımızın dedigine karşı böyle (kabaca söyleyeceğim özür dilerim) düşmanca yorumlar yazarsanız imza kampanyası yapmanız boşuna kusura bakmayın lütfen yorum yazan arkadaşları eleştirmeyin lütfen birlik olalım yorumlarına saygılı olalım ister a partisinden olsun ister b partisinden olsun böyle kutuplaşırsak hiç birşey çözülmez partileri bi tarafa bırakılım koyun; cahil; ne bileyim türkü ve müslüman kardeşlerimizi rençide edecek kelimeler sarf etmeyin LÜTFEN kardeşlerim

sık sık mesaj yazmadımı fark etmişsinizdir üzücü yazılar okudukca üzülüyorum

Üst Alt