Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başbakanımız kamuya 15 bin alım yapılacağını söyledi

Takvimin haberine itafeten: 1 gün önce yazdım bu yazıyı,Takvim neden yalan haber yapsın ,Bişeyide Hoş görüyle karşılayın ....Ne Güzel ulasal Bir gazete de Bir Avuç özürlüyü düşünmüş te haber yapmış..

Bu yazıyı yayınladığımda Daha ortda Takvimin Haberi yoktu .Bu doğal süreç...

Yav arkadaş....TEK KALEMDE 40 BİN ÖĞRETMEN ATADI BU HÜKÜMET HEMDE SEÇİM MEÇİM DİNLEMEDİ...şakamı bu.....15 Bin Özürlü Dediğin ne 2 ATAMA DAHA YAPAR BİTTİ ÇOKMU ZOR ... Daha beş parmak kadar kurum özürlü almadı...

ARKADAŞLAR Ben Kalender Şah olarak yazılarımda siyasete taraf yada taraftar olmam ..Ama gerçek bu... BU HÜKÜMET DE YAPMAZSA KİMSE BİRDAHA yapmaz...

Kimse kusura bakmasın...

Hep Hükümeti eleştriceğinize birazda mulefeti eleştirin ..İsim vermiyorum ...Ana mualefet partrisi ssk nın başındayken dağdaki T...... İŞE ALMAYI BİLİYORDU....
...Bugün de özürlüleri işe almayı bilsin...yada aldırmayı bilsin , meclis kürsüsnde bişeyler yapsın......dağdaki T.....ssk nın başındayken işe ALIYORDA...Benim ana mulefetten ÖMSS ile ilgili tek hatırladığım sağolsun SN Emine Tarhanın meclise verdiği bir soru veya soru önergesiydi...öbür mualif partiler içinde çok söylenecek söz varda burda olmuyor..yinde kıssadan hisse bir iki kelime söyleyim ...birinin tek derdi im......lı ....c....si birinin tek derdi k...il ....sanki bu memlekette başka dert yok ...

padişahım çok yaşa padişahım çok yaşa..iyiki varsın 2023 de desen

Arkadaşlar 2023 türkiye cumhuriyeti için ,olması muhtemel Bir Etopya ...Bu Özürlü alımlarıda 2023 vizyonu içinde yapılıyor, sürecin adı 2023 atanma sürecinin diğil...2023 için öyle büyük hedefler varki....Bu onun yanında devede tüğ misali....15 bin özürlü alımı 2013 içerisinde bitmiş olur canınızı sıkmayın.....sn başbakan köşke çıkmadan bu iş biter sn başbakanın hangi sözünü yerde koydunu gördünüz ...ok yaydan laf ağızdan çıktı bikere

Bugün Takvim Gazetesinde Çıkan Haber de olası en yakın ihtimal...

Ben Kalender ŞAH olarak öyle zor günler geçiriyorumki size anlatamam ,Hastalığım Tavan yaptı,özel hayatım genel hayatımı mahvetti yinede hiç birimizin umutlarını kaybetme zamanı değil , kötümser olma zamanı değil, iyi diyelim iyi olsun yüzdük yüzdük kuyruna geldik ..Benim için de Hayır dualarınızı eksik etmeyin....

Golden-heart

politikacılar politika yapmaktan vazgeçti diyorsun yani?

Bize olmayan para Suriyeli mültecilere gider (Bu millet saf değil),

Adamların ekonomi anlayışı dolaylı vergilerle itelemekten ibaret ama (Bu millet saf değil),

Bakan zamların ardından akıllara ziyan açıklama yapar, --içkiyii içen, gazı yakan ödesin (Bu millet saf değil),

Tabi dip not olarak belirtmeliyim benzin ve doğal gaza zam geldiğinde içine alkolde eklenmiştir ki millet birşey diyemesin, neme lazım 3-5 ayyaş oluruz sonra,

küçük yaştaki çocuğunu göndermeyen aileler için: rapor alanlar benim çocuğum gerizekalı diyor derler (Bu millet saf değil)).

Bu listeyi uzatabilmem için daha fazla mataryal var ama şu an pek uzun uzun yazı döşeyecek havamda değilim.

Bu arada milletin kendini senin deyiminle aşağılaması iyidir, özeleştiri yapmayı öğrenir.

demokrasilerde partiler rekabet eder, hatalı politikaları olan parti ilk seçimde bunun bedelini öder ve gelen diğer parti bu hataları az ya da çok halk nezlinde düzeltir, düzeltmezse o da aynı hezimete uğrar, böylece belli bir kalite yakalanır, bizde ise yazdığım gibi akp hatalarının bedelini ödemediği için her seferinde daha fazla zıvanadan çıkıyor ve bizim gördüğümüz resim Bülent Arınç gibi politikacıların zehir/irin saçan dilleri ile çizilmiş oluyor.

Sana gelince kardeşim, kusura bakma, Sen mantıklı bir çıkarım falan yapmıyorsun, günahını almak istemem, ama bu tarz konulardaki mesajlarının çoğunda akp.yi savunuyorsun ve malesef argumanların da genelde akp seçmeninin klasik söylemlerinin biraz daha cilâ görmüş hali oluyor.

Yanlış bilmiyorsam sen atandın, eğer yanlışım varsa kusura bakma, ama bak halâ biz atanamadık, önümüzde öyle bir belirsizlik var ki, biraz empati kurarsan anlrsın.
Yanlış anlama, haset etmiyorum, bütün arkadaşlarımızın işleri rast gitsin isterim, ama senin sıkıntın çözüldü diye herkesin ki çözülmedi.

sana atandığın için yazıyorsun demiyorum, biliyorum ki, atanmadan önce de akp taraftarı yazıların vardı, ama biraz da doğruya doğru, yanlışa yanlış diyelim be kardeşim?

Bak Ekim geldi, ^Halâ ses-seda yok, Sence bu makulmü?

Biraz düşünmek lazım.

Düzeltme: Yukarıdakii sözlerin Bülent Arınç' ait olduğunu söylemedim.

ÖMSS sonucuna göre 4 ayda bir ek atama yapılacakmış

Sınava giren engelliler için 4 ayda bir ek atama yapılacak. 15 bin engellinin kamuya alımı 2 yılda tamamlanacak..Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün açıkladığı 63 maddelik manifestonun uygulanmasında, ilk önceliklerden biri, engelliler için gerçekleştirilecek icraatlara verilecek. 15 bin engellinin kamu kuruluşlarına alımı 2 yılda tamamlanacak.

KADROLAR DOLACAK
Özürlü Memur Seçme Sınavı'na (ÖMSS) giren fakat herhangi bir kuruluşa yerleşemeyen engelli vatandaşlar için 2 yıllık süre içerisinde, ortalama her 4 ayda bir ek atama gerçekleştirilecek. Aile Bakanlığı'nca engelliler için yürütülecek politikaların ilkini, belediyelerin engellilere yönelik eksikliklerini gidermesi ve kamuda boş engelli kadrolarının doldurulması oluşturuyor. Bakanlık, 2013 sonuna kadar tüm kamu kuruluşları, ulaşım araçları, metro, yollar ve kaldırımların engellerin kullanımına hazır hale getirilmesini sağlayacak. Kamu kuruluşlarında yapılacak 15 bin engelli alımı 2 yıl gibi kısa bir sürede gerçekleştirilecek.

Burcu ÇALIK

Engelliye müjde - ahaber

nerden ve kimden duydun bu kadar detaylı bilgiyi. ne kadar doğru.

kusura bakmayın ama palavraa palavra sakın inanma hepimizin agzına biraz bal çaldılar o kadar dedilkleri kadroların hepsi fiyasko artık karnım tok böyle şeylere

söz verdikleri sayının ne kadarını aldılar akp destekçileri bir araştırın

10 yıldır sömürülüyorsunuz belediyelerin yol düzenleme taslağı gene ötelendi.

her yeri satan talan eden halkı borç batağında fakirleşen bu ülkede neden hala destek bulabiliyor

hakediyoruz yalanlara inanmak ve balık hafızalı olmak gibi bir özrümüz var

Kalender bir arkadaş ben siyasete taraftar değilim demiş ama maaşallah bu konu başlığındaki en siyasi mesajları döşenmiş...

Öncelikle hatırlatmak isterim: Başbakan'ın hangi sözü yanlış çıktı diye sormuş... Çok örnek var ama hemen yakın tarihten 2 örnek verelim: Oslo'da görüşüldü iddiasını ileri sürenler şerefsizdir... Nato'nun ne işi var Libya'da... Türkiye Libya'da olmak durumundadır.

Şimdi siyaseti bir kenara bırakırsak...başbakan da insandır... adına yalan demesek bile yanlış şeyler söyleyebilir. Ancak dilimizde "yiğidi öldür, hakkını yeme" diye bir söz var. Engelliler başbakanın oldukça hassas olduğu bir konu ve bu konuda son 10 yılda oldukça mesafe kat edildi. Pek çok hak teslim edildi. Şu an Aile ve Sosyal Politikalardan sorumlu olan Sn Bakan Fatma Şahin'de bu konulara hem hakim, hem de iyi niyetli, çalışkan birisi. Hatta Lokman Ayva'dan daha etkin bir kişi olduğunu söylemek lazım.

Sonuç olarak, kişisel düşüncem 15.000 engelli alımının eninde veya sonunda gerçekleşeceğidir.

Ancak, esas sorun 15.000 engelliyi işe almakla çözülüyor mu? Ona bakmak lazım. Nüfusumuzun %12 si engellidir. Yani 7-8 milyon engellimiz var. Bunların %30-35'i çocukluk döneminde... Bir o kadarı da yaşlı nüfus. Geride nereden baksanız çalışabilir yaş aralığında 1-1,5 milyon engelli var. Devletin bunları göstermelik ve vasıfsız işlere (örneğin okullarda hademelik gibi) yerleştirmesi çözüm değildir. Önemli olan, bu kitleye eşit eğitim ve çalışma şartlarının sağlanması, daha da önemlisi hayatlarını serbestçe yaşayabilecekleri ortamların sağlanmasıdır.

Ne yazık ki bu konuda hükümetin karnesi zayıflarla doludur.

Engellilere yönelik çevre düzenlemeleriyle ilgili yasal zorunluluk 572 sayılı KHK ile 1998 yılında çıkmıştır. Ama bu zorunluluk önceki hükümetlerde olduğu gibi bu hükümet tarafından da her seferinde ertelenmektedir. Şimdi de 2013 yılına ertelenmiş olup, muhtemelen süresi bitince yeniden ertelenecektir.

Sonuç olarak; engellilerle ilgili vaatlerin bir kısmının gerçekleştirilebilir, bir kısmının ise gerçekleştirilmez olduğu kanısındayım.

Not: 2023 hedefi ETOPYA değildir. Çünkü Etopya Afrikanın en fakir ülkelerinden biridir.

MİLLET OLARAK BİZE YAPILANLAR AZ...eee eskiden engelliye öyle yapılmıyordu,böyle yapılmıyordu herşey kötüydü millet açtı sefildi şimdi herşey güllük gülistanlık benmi farketmiyorum herşeye zam geliyor BENZİNDE DÜNYA BİRİNCİSİYİZ doğalgazı millet kışın seve seve kullancak kışın zam yazın indirim yapılır ekonomimiz süper olur.ekonomi süper bütçe açığı kapanmıyor 15-20 yıl sonra millet yediği kazığın farkına varcak geç kalıncak elimizde oy gücümüz varken boyun eğiyoruz verilen sözler tutulmuyor...atanlar hala bekletiliyor alınmıyor açılan kadrolar malum göstermelik...hala engelliye önceden kötü davranılıyordu şimdi iyi davranılıyor diyenler hangi ülkeden bahsediyor :eek: hükümet kamuya alım yapmayıp aldığı cezalarla açık bütçeyi kapatcak heralde hala ses seda yok...

ben hiç bir parti yandaşı değilim ve oy bile kullanmadım. ama diyelim ki bu partiye oy vermediniz ve bu hükümet gitti. peki yeni gelecek olan parti hangisi olacak ve ne yapabilecek? tüzüğünü bilmezsin icraatlerini bilmezsin ama yine de gelsin deriz. ne malum gelecek olan kişiler ülkeyi daha beter duruma sokmayacakları?

EKONOMİ İYİ DEĞİLMİ DEĞİL her an savaş çıkabilirmi çıkabilir ülkenin daha kötüye gitmesi nasıl olur illa bölünmek parçalanmak mı gerek işimiz yok kendi işimizi hallettik suriye ile uğraşıyoruz esad seçim yapalım seçilirsem kalırım değilse giderim diyor bizim BAŞBAKAN iç savaş var orda normal seçim olmaz esad gitsin diyor bizene....başkası gelsede bundan kötü olmaz en azından iyi çıkar diye umudumuz olur 10 yıldır herşey geriye gidiyor....bu hükümetin yaptığını başka hükümet yapsa yer yerinden oynardı ama herkez menmun halinden garip...

golden_heart;Bütün mesajlarının yüzde 90 nına katılıyorum ve guzel nokta vuruşları yapıyorsun bu sayede sempatim hep olmuştur sana karşı :)

DEVE DİKENİ SEVERSE İNSAN NEYİ SEVER :D vallaha ben hükümetten çok menmunum hak edenlere hakkını iyi veriyor ama tek şikayetim zamları az veriyor %10 %20 zamla nolcak elektirik doğal gaz,benzin,alkol,siğara,gıda hepsine iyi bir güncelleme yapsın %50 zam yapsın yeminle gitcem hususi bu hükümete oy vercem bu millete az bile yapıyor insaflı adammış vessalam :D

şimdi dedigiz doğru arkadaşlar ömss ile sınavı kazanıp da işe başlamayan arkadaşlar var neden buda idarenin çok başlı bir görüntünün dışında kuralcı olmasından kaynaklanıyor .biz engelliler hangimizhaklarımıza sahip cıktık diyerkerin bizi kullanmasına hep müsade etdik hangimizin raporu gercek yeni kanunlar ile bu gercekliklerde birbiriden ayrılıyor evet hep 10 puanlık bir özre gidip 40 puan aldık şimdide bunlarla sınva girenkenler yeniden rapor al gele takılıyor ve işi hak eden benim gibilere işe giremeyerek :.....giremeyerek eziyet ediyor hakkımızı gasp ediyorlar buna birde bu yönden bakın tşk

xman kardeşim ; nerelerdesin yahu başladın mı göreve , haklısın yazdıklarınlaa yine :D güldürdün ya helal olsun evet kazık tam girmedikçe rahatlamazlar önlerine atılana razı olan bir toplum olduk al birini vur ötekine ....Yakında herkes leylek aramaya başlar :)

Serdar kardeş bu süreçte senin yazdığın şekildede baktık burada bir grup arkadaş çok iyi bilir rapor konusundan sınava girmeden tut sınav soruları atamaları her konuda çok yönlü şimdi dili yana yorum yazıyor yapacak bişey yok biz birlik olalım dedik bize yakıştırılmayan kalmadı halbuki bilmiyorlar benim bir işim var rahatım yerinde ama amaç tüm engellilerin haklarının adaletli belirlenmesi yanlışlıkların üstünü çizmekti maalesef böyle gelmiş böyle gider haklarının bilincinde olanda söke söke alır gerisi önüne atılana razı olur oda bazen olur bazen olmaz...

bişi sorucam bu ömss sınavına ve kurra ya kaçbin kişi başvurdu ve başvuru esnasında devlete ösym ye ve diğer yerlere nekadar ücret yatırıldı ?

karakeçili;
ben hiç bir parti yandaşı değilim ve oy bile kullanmadım. ama diyelim ki bu partiye oy vermediniz ve bu hükümet gitti. peki yeni gelecek olan parti hangisi olacak ve ne yapabilecek? tüzüğünü bilmezsin icraatlerini bilmezsin ama yine de gelsin deriz. ne malum gelecek olan kişiler ülkeyi daha beter duruma sokmayacakları?
bi yerde millete anlatmak istediğimde bu benim..

ahvaliaşk;
eyvallah kardeş

MeTePe;

Metepe Bana İNAN yazılarımın geneline Bak Tarafsızdır İstisnalar kaydeyi bozmaz ....Yukarda Söylediğin iki şeyde Aslen siyaset Dışı ve Devlet sırrı, .....Ama Bizim medya Şu Bu Pek sır Tutmayı Bilmeyince ve Başkalrının Güdümüne yönetimine girince .....pekte sır mır kalmıyor ordan da başbakan salona almayınca bas,bas bağrıyor....

BİO KARDEŞ TEBLİĞAT GELCEK İNŞALLAH ayın 32 sinde heralde hala bekliyoruz ;) GOLDEN ve aynı düşünceye sahip arkadaşlar biz işte bundan kaybediyoruz başkası gelse nolcak altarnatif yok hükümette biliyor hemde bizden çok daha iyi biliyor nasılsa oylar bizim diyip artık gidiş yönü değişiyor ama elimizde oy gücümüz var bunu değerlediremezsek herşeye razı oluruz bizim anlatmak istediğimiz bu önümüzde yerel,genel seçim ve cumhur başkanlığı gibi önemli seçimler var en azından yerel seçimde engelli olarak biz ailemiz tepkisini koyarsa ortaya 40.000 ögretmen bir anda alınıp ek atamalar 3-4 gün sonra olduysa kpssnin herşeyi nasıl açık ve netse belki engellilerede biri bi zahmet çıkıp bi açıklama yapar ama siz böyle düşündükçe bizim en iyi halimizdir bu...HERŞEYİMİZ BELİRSİZ HER KAFADAN BİR SES ÇIKIYOR..

vallaha arkadaşlar hiç birimiz boşuna yırtınmayalım SURİYEYE MİSİLLİME TOP ATIŞI YAPILMIŞ onlarda misilleme yaparsa işi bırakıp savaşa hazır olun gündem savaş artık bizle kimse uğraşmaz nefes tüketmeyin...bu günleri mumla arayacağız gibime geliyor herşey güllük gülüstanlık...HA ŞUNUDA DİYİM ecevit zamanını bilmiyorsunuz karaborsa o vardı bu vardı diyenler ecevit Amerikanın maşası olmadığı için amerikaya direndiği için karaborsa oldu ŞİMDİ SAVAŞ ÇIKARSA MUHTEMEL KOKUSU GELİYOR SIRF AMERİKANIN MAŞALIĞI İÇİN GİRCEZ olan yine garibana fakir fukaraya olcak gerisine bişey olmaz çoluğunu çocuğunu toplayan zenginler yurt dışına kaçar bizim kaçacak yerimizde yok....

piskolojik harp haraketi baslamis resmen sabredin hersey zamanla rayina oturur bu millet neleri gordu bunlar onlarin yaninda devede kulak bile olmaz

xxman;
iyi hoşta baştakilerin belirlediği alternatifler seçiliiiiiiiiiiiir gider artık..kendince onlara verebileceğin en büyük ders bu olur.."siz böyle düşündükçe..." demişsin..bilmiyorum sadece biz böyle düşünüyoruz diyemi birlik olunmuyor..birilerine ders verilmiyor..anlamadım gitti..o zaman siz böyle düşünün biz öyle düşünelim,sizin tabirinizle...

Xman haklısın durum ciddi görünüyor maalesef, 30 yıldır pkk ile çatışma içerisindeyiz, Akdenizde filistine yardım götüren vatandaşlarımız şehit oldu ses yok amerika ve nato devletlerinin baskısı ve sonra tek başına bırakılmışlık suriye 10 dakikada bardağı taşırdı komik ama gerçek hadi bakalım atamalara devam hedef 2023 durmak yok yola devam ...

arkadaşlar oy işleri hikayedir bu ülkede son 30 yılda kaç hükümet kuruldu bunların hepsi aynı siyasi figürlerdi siz yapılan haksızlığın cezası sandıktır dedikçe hiçbir şey değişmez a partisi gelir yer o gider b partisi yer laiklik elden gidiyor diye milyonların sokağa döküldüğü ükede teröre lanet mitingi düzenleniyor on kişi bile gelmiyor yapılan zam için eylem yapan kişi sayısı sadece 12 sessiz çoğunluk dünyanın hiç bir yerinde hiçbir işe yaramadı bu ülkedemi yarayacak arapları beğenmezsiniz bakın mısıra desteklersin veya desteklemezsiniz adamlar sosyal medyada örgütlenip rejim değiştirebiliyor biz hepimizin cebinden çıkan paranın hesabını sormaktan aciziz 15.000 kişi işe alınacakmış sizin en az 1.500.000 engelliniz işsiz

DEMİRCİ ALINSINDA 15 BİN KİŞİ ALINSIN o bile şüpheli...GOLDEN ELBETTE sandıkda ceza vercen yoksa napabilin herşeyi kabullenelim yine seçelim belki alırlarmı diyelim partizan değilim hepsi aynı al birini vur ötekine bir zamanlar anap,dsp nasılsa bu hükümette aynı farkı yok sonuda aynı olcak yanlış ilerliyor bi yerleri satarak ekonomi düzelmez,suriyeli muhalifleri destekleyip onların yükünü millete yüklemekle bu işler yürümez...bi yerden iyi bi iş yapıp öbür tarafdan acısını fazlasını çıkarmakla olmaz bi parti uzun süre kaldımı tozutuyor ilk yıllar iyi işler yapsada sonradan bozuluyor...BİRLİK OLURUZ AMA BİZİM GÜCÜMÜZ OYUMUZ BİZE İŞ VERSENİZDE VERMESENİZDE OYUMUZ SİZİN DEDİKÇE ALMAZLARRRR...

Üst Alt