Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başbakanımız kamuya 15 bin alım yapılacağını söyledi

aslann43;
duygularıma tercüman oldun..sağol..işte demek istediğim kısaca buydu..

Konuyu dağıtıcı değildi senin söylediğin bir şeye karşılıktı, anlamadığım bunlar oy alabilmek için yapılan şeylerdir dediğimde neden bu kadar celallendin :) kardeşim sonuçta sende engellisin bende, benim işim yok şu an işsizim, farkındaysan köstek olmaya laf yetiştirmeye çalışıyorsun, yani senin benim buradakilerin derdi ortak engelliyiz ve gerektiği muameleyi görmüyoruz olay bu, bunun içinde tepkimizi ortaya koyuyoruz, evet şu an ki hükümeti sevmiyorum, herkesin düşüncesidir, verdikleri sözleri yerine getirmediler, getirme gibi de çabaları pek yok, ayrıca ben koyun değilim, olanlar zaten bellidir, bu koyun meselesine de neden bu kadar takıldığını da anlamadım.. Neyse kardeş Allah'a emanetsin.. Allah herkesin işini gücünü rast getirsin inşallah hayırlısıyla..

emel_emel;
aslann43 arkadaş ne yazmış anlayabilirsen bi oku derim..bende onun dediklerini yazdım..hem senin dediklerinin neyine celallancem..benim en azından engelliler söz konusu olduğunda ne kadar samimi yorumlar yaptığımı "bio" nicli arkadaşıma sorabilirsin..se şuan öyle öfke dolusun ki sana az bi zıt gelen yorumda komple yorumu es geçiyorsun..ben diyorum boş boş koyun,moyun diyeceğinize,kutuplaşma yapacağınıza oturunda nasıl birlik oluruz diye fikir yürütün..engelliyi engelliden başka anlayan olmaz..bu şimdiki hükümet içinde geçerli sonrası içinde..eee,o zaman birlik olmaktan başka çareniz varmı..sen gir buraya öfke kus,koyun de rahatla,ya sonra ?

neyse umarım bu kez anlaşılır dediğim..gerçi zorda neyse...

Hafizanallah.

Güç insanda bir sağırlık bir körlük meydana getirir. Başarı insanda bir körlük bir sağırlık meydana getirir. Takdir alkış insanda bir körlük bir sağırlık meydana getirir. Artık doğruları göremez olurlar. İsterler ki o yanlışları bile alkışlansın onların. Hiç bir eğrileri böğrüleri söylenmesin onların.
Hafizanallah...

Fettullah Gülen
29 Eylül 2012

ya bırakın koyunu kuzuyu atı alan üsküdarı geçti... millet ya akp partizanı yada akp düşmanı olmuş iyide yapsa kötüde yapsa tepki sert savuna sert bu adamlar çok sözünü yedi ama diğerleri 10 sözün 1ni yaptılar bunlar 10 sözün 6 sını bu millet eskidende şehidinin hesabını sormazdı şimdide sormaz herkese iki anahtar diyen hükümet elimizdeki anahtarıda alınca kim ne tepki verdi ki onlardan daha iyi olan akpye kim hesap sorabilsin bir sözü diğerini tutmayan muhalefet mi bizlerin derdine derman olacak yoksa çıkardığı kanuna uymayan iktidarmı şu halinize bakın 2023e kadar 15.000 engelli alacakmış yarınız oy için diye saçmalamış yarınız bizim için diye 11 yılda 15bin kişi nedir ki 4 partininde zaten oy potansiyeli belli millet bu kafada oldukçada değişmez siz kendi aranızda kavgaya devam edin onlar da bizi sömürmeye devam etsin eski tas eski hamam bu ülkedeki koyun sayısını bilmem ama partizanlıktan gözü kör olmuş insanların oranı %80 rahat geçer on yıl öncesinden bizene demek ne denli yanlışsa o zamanki kıstaslara göre bu günü değerlendirmekte o denli yanlış olur tamam o zaman ülkenin durumu gerçekten çok kötüydü memurun maaşını veremeyecek durumdaydık ama kardeşim bu hükümette 4 yıl önce gelmediki 11 yıldır ülkenin başında hani nerde bizim kaldırımlar emekliyi işciyi enflasyona ezdirmeyeceğini söyleyenler memura asgari üçret emekliye verdikleri zamdan kaç kat fazlasını elk doğalgaza akaryakıta yaptı neyse DURMAK YOK KAVGAYA DEVAM

Ohooo konu iyice partizanlığa sarmış..Arkadaşlar ilk mesajımı okumadınız galiba.Bakın bir parti adına yazmıyorum.Kurbanlık bir durumda yok ortada.Söz verip tutmamada yok.Öncelikle sunu anlayın.Artık sultanlık devirlerinde yaşamıyoruz.Biri çıkıp tiz bu yapıla demesi işleri çözmüyor.Başbakanıda bakanlarıda bağlayan bürakratik engeller uymaları gereken yönetmelikler tüzükler var.Duygusallığı bırakıp azıcık işleyiş nasıl oluyor ona bakın.O zaman anlam kazanır bazı şeyler.Şu anda bir atama beklemeyin malesef.ÖMSS de boş kadro bildirme süresi ekim ayının sonuna kadar devam edecek.Bunların DPB derlenmesi belli bir süre..Malasef sınav ilk kez yapıldığı için idareciler bazı şeyleri gözden kaçırmış.Bunların giderilmesi agır bürokrasimizde zaman alıyor.Ayrıca bazı bürokratlar işgüzarlık yapıp seçilmişleri by pass ediyor örneğin diyanet gibi.Şimdi diyebilirsiniz bunlar bizim sorunumuzmu evet bunları çözmesi gereken devlet ama başbakanın yada bakanında çıkıp tüm kurumları gezip burda kaç açık var diye içtima almasıda beklenemez. sanırım.Bu konuda sizler yardımcı olacaksınız.Onuda yazarak mail atarak gerekirse imza toplayarak kısacası bir hassasiyet oluşturarak yapacaksınız.Yoksa burda istediğiniz kadar hükümet devirip hükümet kurun hükmünüz anca kayıtlı kullanıcı sayısı kadar olur.Golden kardeşim işin yolunu göstermiştir.Hepiniz şurda satırlarca mesaj atmaya üşenmiyorsunuz.Bu azminizi bakanlığın sayfasınada gösterseniz emin olun en azından bir açıklama alabilirsiniz.Ama benim bu forumda gördüğüm sadece şikayet..O niye böyle değil bu niye böyle değil.Bırakın bunları bunlarla burda bile sonuç alamıyor birbirinizle tartışıyorsunuz.Farkındalık olusturmak istiyorsanız onu kendiniz olusturacaksınız.Birilerinden beklemeyeceksiniz.Örgütlü bir mücadele vermek istiyorsanızda siyasi tercihlerinizi kenarda bırakıp mevcut sorununuz üzerinde yoğunlaşacaksınız.Benzin zammıymış suriyelilermiş teror sorunuymuş bunlar tabiki konusulacak konular ama konusulacagı baslık bu değil..

Yav arkadaş....TEK KALEMDE 40 BİN ÖĞRETMEN ATADI BU HÜKÜMET HEMDE SEÇİM MEÇİM DİNLEMEDİ...şakamı bu.....15 Bin Özürlü Dediğin ne 2 ATAMA DAHA YAPAR BİTTİ ÇOKMU ZOR ... Daha beş parmak kadar kurum özürlü almadı...

ARKADAŞLAR Ben Kalender Şah olarak yazılarımda siyasete taraf yada taraftar olmam ..Ama gerçek bu... BU HÜKÜMET DE YAPMAZSA KİMSE BİRDAHA yapmaz...

Kimse kusura bakmasın...

Hep Hükümeti eleştriceğinize birazda mulefeti eleştirin ..İsim vermiyorum ...Ana mualefet partrisi ssk nın başındayken dağdaki T...... İŞE ALMAYI BİLİYORDU....
...Bugün de özürlüleri işe almayı bilsin...yada aldırmayı bilsin , meclis kürsüsnde bişeyler yapsın......dağdaki T.....ssk nın başındayken işe ALIYORDA...Benim ana mulefetten ÖMSS ile ilgili tek hatırladığım sağolsun SN Emine Tarhanın meclise verdiği bir soru veya soru önergesiydi...öbür mualif partiler içinde çok söylenecek söz varda burda olmuyor..yinde kıssadan hisse bir iki kelime söyleyim ...birinin tek derdi im......lı ....c....si birinin tek derdi k...il ....sanki bu memlekette başka dert yok ...

padişahım çok yaşa padişahım çok yaşa..iyiki varsın 2023 de desen

Arkadaşlar 2023 türkiye cumhuriyeti için ,olması muhtemel Bir Etopya ...Bu Özürlü alımlarıda 2023 vizyonu içinde yapılıyor, sürecin adı 2023 atanma sürecinin diğil...2023 için öyle büyük hedefler varki....Bu onun yanında devede tüğ misali....15 bin özürlü alımı 2013 içerisinde bitmiş olur canınızı sıkmayın.....sn başbakan köşke çıkmadan bu iş biter sn başbakanın hangi sözünü yerde koydunu gördünüz ...ok yaydan laf ağızdan çıktı bikere ...

golden son yazışım çünkü olayı accayip abarttın bir koyun dedim diye nerelere getirdin hee, bundan bir önceki mesajı tekrar oku istersen ben orada zaten diyorum sorunumuz aynı, bir yere yerleştirilememek, yani senin benim buradakilerin derdi ortak engelliyiz ve gerektiği muameleyi görmüyoruz olay bu, bunun içinde tepkimizi ortaya koyuyoruz, genel anlamda ben bunu ifade etmeye çalıştım ama sen koyun cümlesine takıldın kaldın ve nerelere getirdin, bir şey demiyorum çünkü sen yine aynı şeyleri yazıyorsun, hayde selametle..

Kalender Şah pkklı ve diğer örgüt elemanlarını işe zorla aldıran dönemin hükümeti ve içlerinde bugünkü hükümet üyelerininde bulunduğu Refah Partisi'nin bakanlar kuruludur ve bizzat Erbakan imzalıdır, SSK'ya işe almadığı gerekçesiyle ceza verilmiştir. Nasıl oluyorda bunu Kılıçdaroğlu'na yamıyor yandaş medya helal olsun diyorum : ) Zaten o olmasa başka bir şey bulurlar ne bileyim alevidir mesela ya da boyu kısadır yada soyu huysuzdur : ) Böyle kara propagandayla nereye kadar. Refah partisi pkkyı işe aldırdı eskiden böyleydi şimdi böyle artık Barzani kongrede mi diyorsun.
Maliye bakanı son akaryakıt zammından sonra bisiklete binin demiş.. Ve eyy zeki ve uyanık halkım ne yapalım yarın birer bisiklet mi alalım... Ben nasıl binicem : ))) Gene köpüreceksiniz ama gelde eleştirme şimdi, 10 yıl önce belki bu da yoktu : )))

AKP'ye kızıp birbirinizi yemeyin, bu adamlara harcadığınız her dakika boşa harcanmış sayılır.

İşleri güçleri sahtekarlık alayının....

Kırmayın birbirinizi.

Başbakanın dünkü kongre olmayan kongredeki yalan konuşmalarından sonra söylediği sözlerden boşuna medet ummayın derim. Naçizane tabii :rolleyes:

bence yine oyalıyacaklar engellileri yine yalan söyleyecekler.bu ülkede engelliyi adam yerine koymuyorki hükümet ,devlet işi versin . bu seçimlerde çok şey kaybedecekler .o zaman anlayacaklar hatalarını

Kalender Şah pkklı ve diğer örgüt elemanlarını işe zorla aldıran dönemin hükümeti ve içlerinde bugünkü hükümet üyelerininde bulunduğu Refah Partisi'nin bakanlar kuruludur ve bizzat Erbakan imzalıdır, SSK'ya işe almadığı gerekçesiyle ceza verilmiştir. Nasıl oluyorda bunu Kılıçdaroğlu'na yamıyor yandaş medya helal olsun diyorum : ) Zaten o olmasa başka bir şey bulurlar ne bileyim alevidir mesela ya da boyu kısadır yada soyu huysuzdur : ) Böyle kara propagandayla nereye kadar. Refah partisi pkkyı işe aldırdı eskiden böyleydi şimdi böyle artık Barzani kongrede mi diyorsun.
Maliye bakanı son akaryakıt zammından sonra bisiklete binin demiş.. Ve eyy zeki ve uyanık halkım ne yapalım yarın birer bisiklet mi alalım... Ben nasıl binicem : ))) Gene köpüreceksiniz ama gelde eleştirme şimdi, 10 yıl önce belki bu da yoktu : )))

bLaCkRaCe .....Kalender Şah olarak Sana Bu Konuda Mualif olmayacam: Ben siyaset konuşmam dedim ama siyaset bilmem demedim .Mualif olmama Nedenim Tabiki savunduğun Tezinin Haklı yönleri vardır :Bir olaya neresinden bakarsan orasından görün , Erbakana Gelince Allah Yalanı sevmez oy verdimmi verdim ,, Ama O gerçek Dünyada Biz Fani Dünyada ...Allah rahmet etsin ölülerin Arkasından konuşmak olmaz....sn Kemal Beye Gelince Malum partinin Başına geçince, Nekarda Meşruluğu Tartışılsa da sevindimi ; sevindim , Nedenmi ;Ana Mualefet de Birşeyler değişir diye ,Yav Arkadaş Ne Değişti : Dersim sorunun da sustu mu sustu,Daha Çok büyük çıkışlar yaptığı konularda sustumu sustu ....Messep sel hangi hakkı getittire bildi Cem evleri ibadet hanemi oldu , dedeler din adamımı kabul edildimi ne değişti .
Bisiklete Binsin Diyeninde ağzına sağlık : Yapmayın Arkadaş üretmediğimizi Tüketiyoruz, petrol köydeki su kuyusundan çıkmıyor ,ben sivasta yaşıyorum 0 km araçlar oyuncak gibi , yolda karşıdan karşıya geçemiyorsun ,nerdeyse ev başı bir araba düşüyor yakında kişi başı bir araba düşecek ,ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN....

ÖMSS ye Gelince SES ver Mualefet Partileri uyuma, arada meclis tv de izliyorum nasılda güzel uyuyorlar ...uyuma türküye

;);););););););)

gerçktn böyle bi açklmaa yapıldımı acaba yaa artık hiç bişi yolunda gitmediği için insanın inanası gelmiyo

he he he de geç Senelerdir aynı laflar. Kımı neye nereye qöre 4 ayda yerleştiriyorsun ya...

Mantıklı bekleyelim görelim ki başka şansımız yok zaten.
Kendinizi umutsuzluğa sokupta sağlığınızdan da olmayın.

@Facia
4 ayda yazmıyor 4 ayda bir atama olacak yazıyor.

arkadaşlar particilik yaparaktan burda gerçek olan haklarımızı aramayacakmıyız burda particilik yapan kişiler benim için a partisi b partisi değil benim için birşeyler yapmaya çalışan kimse ben onu desteklerim ama şunu unutmayalım arkadaşlar burda bütün hata bizde kimsede değil burda bütünengeli potansiyeli ve aileleri olaraktan bimere mail çekseydik belki biz engelilerin farkına varılırdı ama biz birlik olamadık ki partileri suçlayalım benim gözlemlediğim arkadaşlar kusura bakmasın ben memurum ben kendimi kurtardım artık öbürünün ne hali varsa görsün düşüncesinde oldugumuzdan dolayı birlik olamıyoruz.

arkadaşlar inşallah dogrudur ne diyelim

peki hani eylül de alım yapılacaktı? bundan da haberiniz varmı? eylül geldi geçti.

Deepfreeze Kardeşim ; Hiç beni tanımadan yorumlara ithafen bunları hissedip yazman sevindirici, Hak'kı bilip hakkını arayan mantıklı bilinçli hangi partiden olursa olsun hiç fark etmez benim için baş tacıdır. Allah sendende razı olsun kardeşim, elbette bizde siyaset biliyoruz ancak hak almak için iyi bir muhalefet ve birlikle varlığını hissettirmez isen hangi parti olursa olsun sadece ekrana çıkar mavrayı sallar verirsin oyu referandum gibi bu bir bu arada hiç bir bedense engelimde yok ancak engelli bütündür tektir düşüncsiyle bunu söylüyorum hani ne oldu 2012 temmuz ayında imzalanan protokol sözleşme 3 yıl daha uzatıldı hani referandumla verilecekti kısır döngülerde dolaşmaktan başka birşey değil kendimize dönecek olursak , Dernekler yüzlerce dernek var bu süreçte kaç tanesini gördünüz tabi mücadele edenleri ayrı tutuyorum ben bir Aile ve sosyal politiklar bakanlığındaki eylem için gördüm onun haricinde görmedim, avrupada bile hayvanlar öldürülmesin diye on binler milyonlar sokağa dökülürken burda bırakın iş için ölen insan için bile artık tepkisiz kalıyor bu herkes için geçerli gemisini kurtaran aynen yol alıyor limandan 2010 yılında yaklaşık 10 bin kişi işe yerleşti sizce kaç tanesi mücadeleye devam ediyor artık işinden evine evinden işine arada siteye bakıp okuyup çıkıyorlardır, he işe girenlerden aktif olanlarıda biliyorum haksızlık etmiyeyim ama devede pire gibi, Herkes haklı herkes kendince bişeyler buluyor artık vazgeçin o onu bu bunu yaptı demekten size asla fayda sağlamaz meclisde nasıl çalışıldığını örnekliyeyim yazımı bitireceğim 550 vekil varya hani hergün medyada bir birlerine laf sokan ağır konuşanlar komisyonlarda el ele yanak yanağa onların rahatı yerinde nede olsa altta yani millet onlar için yeterince siyaseti yapıyor sizde artı HAKKINIZI alma adına harekete geçin sakın umutsuzluğa kapılmayın bir sinerji ile bimeri mail yağmuruna tutun bakalım ne oluyor hemen başbakanın danışmanlarına iletilir ve başbakan gerekliği bakanı harekete geçirir ve açıklama yapması sağlanır uyanın artık uyanın millet 800 milyon la geçinmeye çalışıyor bu memlekette uyanın aç karnınızı doyurmadan siyaseti bırakın artık bune aymazlık bu ne cahilliktir arkadaşlar kendinizi kırıyorsunuz başkaları yüzünden kendi haklarınızı unutuyorsunuz kendinize gelin çeki düzen verin artık birlik mi olacaksınız yoksa siyaset mi yapacaksınız başka başlık açın sabaha kadar orda yorum yazın haa siyaset bilmediğimizden değil onunda kralını yaparım ama benim için engelli hakları kardeşlerimin benim hakkım önemli olan bu gerisini köy sandığına İnşallah artık burdan bir kardeşim ortak bir metin hazırlar ve farklı değişik bir başlık açıp orda toplanmasını sağlayabilir ben hep destek tam destek yanındayım yeter ki samimi olalım SAYGILAR....

ED.;
cümleyi eksiltili yazmısım hocam ya. 4 ay süre ile kımı nereye yerleştircek yazacaktım :) Ömss de bile daha yerleştiremedı rastgele kadrolor oluştu millet işe baslamadı..

emel_emel;
ben orada zaten diyorum sorunumuz aynı, bir yere yerleştirilememek, yani senin benim buradakilerin derdi ortak engelliyiz ve gerektiği muameleyi görmüyoruz

bak emel sen bunu savunurdken,hata yapıyosun..cümlelerini öyle seçeceksin ki,hükümet taraftarları (halinden memnun olanlar) bile size destek olsun..ama öle bi cümle kullanıyorsun ki (koyun mesela) sana destek olacaksa bile olmaz..işte o zaman birlek olabilecekmisin..bilmiş bilmiş konuşmakla olmuyor..insanları bir araya toplayamadıktan sonra yıllar sonra bu siteye gelirim emel hala öfke dolu bir adım öteye gidememiş görürüm..hoş zaten bir adım öteyi gittiğimzde yok..kimse birlikten yana değil..nasıl söz geçirecekseler..

deepfreeze;
birincisi iyi edebiyat yapmışsın..ikincisi ben sadece o partiye üye idim..hiç bir görevim olmadı..üçüncüsü sen sadece düşüncelerine zıt düşmeyenleri kardeşin ilan edip,düşüncelerini onaylamayı seviyorsun..dördüncüsü ise sen yayınlattığın yazıyı " ben yayınlattım" diyerek lanse ediyorsun..dna bakarsan ortalıkta ömss gibi bir sınav yokken o sınav için türkiye gazetesine yazı gönderdim onlarda onu yayınladı..bu bir maharetmi..siz hala burada böyle devam edin..bu sayfada " birlik çağrısı " yapanları hedefinize oturtun..birinizde çıkıpta hakkaten biz neden birlik olamıyoz demesin..ondan sonra devlet şöyle devlet böyle..bence iğneyi önce kendinize batırmanın zamanı geldide geçiyor..boş boş eleştri ye buyrun devam edin..duymak istediğinz yorumları beğenin duymak istemediklerinzi kutuplaşmaya itin..kısaca siz böyle devam edin...

Bizde yedik

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün açıkladığı 63 maddelik manifestonun uygulanmasında, ilk önceliklerden biri, engelliler için gerçekleştirilecek icraatlara verilecek. 15 bin engellinin kamu kuruluşlarına alımı 2 yılda tamamlanacak.

KADROLAR DOLACAK
Özürlü Memur Seçme Sınavı'na (ÖMSS) giren fakat herhangi bir kuruluşa yerleşemeyen engelli vatandaşlar için 2 yıllık süre içerisinde, ortalama her 4 ayda bir ek atama gerçekleştirilecek. Aile Bakanlığı'nca engelliler için yürütülecek politikaların ilkini, belediyelerin engellilere yönelik eksikliklerini gidermesi ve kamuda boş engelli kadrolarının doldurulması oluşturuyor. Bakanlık, 2013 sonuna kadar tüm kamu kuruluşları, ulaşım araçları, metro, yollar ve kaldırımların engellerin kullanımına hazır hale getirilmesini sağlayacak. Kamu kuruluşlarında yapılacak 15 bin engelli alımı 2 yıl gibi kısa bir sürede gerçekleştirilecek.
Burcu Çalık

yahu bunda inanılmayacak ne var 15000 kişi iki yılda alınacak diyor uçuk bir söz değil ki 150.000 dese neyse 75.000.000 luk ülkede 15.000 kişiyi yerleştirmekte ne var

deepfreze;
o eleştirenleri de ben eleştiriyorum..ama ne yazıkki sen bunu suçlamak olarak anlıyorsun..sencede boş iş değilmi burda eleştiri yapıpta birleşelim deyince kimsenin buna yanaşmaması..ben fanatik değililm arkadaş...asıl siz muhalafetlikte bağnaz oluyorsunuz,,hiçte samimi davranmıyorsunuz..benim az bir devleti savunmamada fanatik damgasını vuran sizler körü körüne eleştiri kusarken safınızı belli etmiyormusunuz..madem safınız yok,partizan değilsinz o zaman neden muhalefet partilere bir çift sözünüz yok..şimdi diyeceksinki " her gücü elinde bulunduran hükümet,onlara ne diyelim" bunu diyeceksin değilmi..ben gerektiğinde çıkıp yanlış uygulamaları söylerken siz diğerlerinin pasifliğinden bahsedemiyorsunuz..ben "engelliler söz konusu olunca hangi partili olursam oluyum engellilerin yararını düşünürüm" diye bir sürü yazmışımdır..muhtemel sen onlarıda görmüşündür..ama yine gelirsin burada partizanmış bilmem neymiş deyip durursun..

sizin istediğinz " Allah belasını versin bu hükümetin,Allah başımızdan alsın" gibi sözler sarfedecek birilerini olması..ne işinize yarayacaksa sanki..dediğim gibi siz böyle gittikçe hükümet yanlısı engellilerin desteğini zor alırsınız..küçük düşünmenin ürünleri sizin söleriniz..elbette eleştiri olacak,ama sizinkilerde el insaf yahu..eleştirini yaparsın olur biter..ardından sorarsın arkadaşlar kendimiz için ne yapabiliriz...bu hiç varmı..biri muhalafet olsunda iki kelimede ben karalayım diye bekleyenler çooook..bir öneride bulunan yok..tıpkı şuanki ana mulefet partisi gibi...

neyse ne yaparsanız yapın..samimiyetten uzak yorumlarınza devam edin..Allah hayalinizdeki devlet adamını başa getirmeyi nasip etsin ne deyim..

not: sen benim adımı yazmadan ben eleştirdiğin için benda gülücük koydum..benim nickim adım yokmu..bak ban her seferinde deepfreze yazıyorum..

birbirinizin canını sıkmayın yaa .golden_heart hiçkimseyle anlaşamıyorsun nedense :D

Üst Alt