Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başvuru Merkezlerine Başvuru yapabilme şartları ve yapılacak işlemler

KKELEBEKK

Yönetici
Konular
468
Reaksiyonlar
195
EKPSS’ye ve kuraya başvuracak adaylar öncelikle, kendileri için belirtilen tarihlerde, ÖSYM'nin
ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İnternet adresinde yer alan Aday Başvuru Formunun bir çıktısını edinerek
dolduracaklar ve aşağıdaki belgelerle birlikte kendi adres ilinde bulunan (varsa ilçesinde) Aile ve
Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne şahsen başvurarak ilgili görevliler ile görüşeceklerdir.

Adres ili KKTC veya yurt dışı olanlar istedikleri bir ildeki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl
Müdürlüğüne başvuracaklardır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüklerinin adresleri
Bakanlığın Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü | İnternet adresinde yer alacaktır. Bu görüşmede öncelikle adayın
engelli sağlık kurulu raporundaki tanı esas alınarak, adayın ve görevlinin de görüşleri doğrultusunda
adayın engel grubu ve buna bağlı olarak diğer engel durumu bilgileri tespit edilecektir.

Sınava gireceği engel grubu ile diğer engelli bilgileri alanları yazılı Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesi, her aday
için görevli tarafından 3 nüsha düzenlenerek aday ve görevli tarafından imzalanacaktır (İmza
atamayacak durumda olan engelli adaylar için imza alanına uyarı yazınız.). Adaylar ÖSYM Başvuru
Merkezine gitmeden önce aday ve görevli tarafından imzalanmış Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı
belgesini edinmek zorundadır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünden Ön Kabul ve
Taahhüt Beyanı belgesini edinmeyen adayların ÖSYM Başvuru Merkezlerince başvuruları
kesinlikle alınmayacaktır. 3 nüsha olarak düzenlenen ve imzalanan bu belgenin bir nüshası Aile ve
Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünde, bir nüshası adayda kalacak, bir nüshası da ÖSYM
Başvuru Merkezine aday tarafından teslim edilecektir.

Kuraya başvuracak adaylar için düzenlenen Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesinde adayın sadece
engel grubu yazılacak, engeline ilişkin diğer bilgiler boş bırakılacaktır.

Adayların, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne giderken aşağıda belirtilen evrakı
yanlarında bulundurmaları gerekmektedir:

1) EKPSS Aday Başvuru Formu
2) Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında
Yönetmelik hükümlerine uygun %40 ve üzerinde engelli olduğu belirtilen engelli sağlık kurulu
raporları
3) Öğrenim durumunu gösterir belge (diploma, mezuniyet belgesi, sınava/kuraya başvurduğu
öğrenim düzeyinden EKPSS’nin geçerlik süresi süresi içinde mezun olabileceğini gösterir resmî belge)
4) Nüfus cüzdanı veya pasaport (Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın kolaylıkla
tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi
geçerli olmalıdır.)
5) İlköğretime başlama yaşı öncesi işitme engelli olan adayların bu durumunu gösterir resmî
belge/belgeleri
(Sınava girecek ilköğretime başlama yaşı öncesi işitme engelli olan adayların bu durumlarını;
ilköğretimi (ilkokul-ortaokul) işitme engelliler okulunda okuduklarını gösterir diploma veya ilköğretim
çağı öncesi işitme engelli olduğunu gösterir engelli sağlık kurulu raporu veya ilköğretim çağı öncesi
işitme engelli olan işitme engellilerden kaynaştırma okuluna gidenlerin işitme engelli olarak okumuş
olduklarını gösterir okul diploması/mezuniyet belgesi veya ilköğretim çağı öncesi işitme engelli
olduğunu gösterir diğer vb. resmî belgeler ile belgelendirmeleri gerekmektedir. Bu durumdaki
adaylardan ilköğretim çağı öncesinde işitme engelli olduğunu belgeleyemeyenler, ilköğretim çağı
öncesi işitme engelli olmuş kabul edilmeyecektir. Sadece kuraya başvuracak adayların bu belgelerini İl
Müdürlüklerine getirmeleri gerekmez.)
6) Varsa; 2006 yılından sonra mezun olan veya EKPSS’nin yapıldığı yıl itibariyle mezun
olabilecek durumda olan zihinsel engelli adayların, Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) raporları,
mezun olacakları/oldukları zihinsel engellilere ait okul diplomaları/öğrenim durumlarını gösterir
resmî belge (Sadece kura ile yerleştirmeye katılacak adayların, varsa bile, bu belgelerini İl
Müdürlüklerine getirmeleri gerekmemektedir.)

Birden fazla engeli olan adaylar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevlisi ve adayın ortak
kararı ile sadece bir engel grubunda EKPSS’ye başvurabilirler.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünden onaylı Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini
alan adaylar kılavuzun arka sayfasında yer alan banka şubelerinden birine giderek veya İnternet
aracılığıyla sınav/başvuru ücretini yatıracaklardır.

Sınav ücreti ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.
EKPSS için 24 Şubat-7 Mart 2014, kura için 12-23 Mayıs 2014 tarihlerinde sınav/başvuru ücreti
yatırılacaktır.

Ücreti yatıran adaylar başvuru merkezlerinin birinden başvurularını şahsen yapacaklardır. Ortaöğretim
Kurumu (Okulu) Müdürlükleri ve ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri EKPSS’de başvuru merkezi olarak
görev yapacaklardır.
Başvuru merkezlerinin adresleri başvuru tarihlerinde ÖSYM’nin ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi İnternet
adresinde yer alacaktır.

Adayların başvuru merkezine giderken aşağıda belirtilen belgeleri yanlarında bulundurmaları
zorunludur:

1) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünden alınmış aday ve görevli
tarafından imzalanmış mühürlü Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesi
2) Doldurulmuş EKPSS Aday Başvuru Formu
3) Engelli sağlık kurulu raporu fotokopisi (Fotokopi başvuru merkezine teslim edilecektir.),
4) Sınavda yanında insülin pompası bulunacak şeker hastası adayların, şeker hastası
olduğunu belirtir raporları
5) Öğrenim durumunu gösterir belge (diploma, mezuniyet belgesi, sınava başvurduğu
öğrenim düzeyinden mezun olabileceğini gösterir resmî belge)
6) Nüfus cüzdanı veya pasaport (Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın
kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası
bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır.)
Başvuru merkezi görevlisi tarafından, adayın tüm belgeleri kontrol edilecek, adayın Ön Kabul ve
Taahhüt Beyanı belgesindeki bilgiler ve Aday Başvuru Formundaki bilgilerle birlikte web kamerayla
alınacak fotoğrafı da elektronik ortama aktarılacaktır. Fotoğraf, adayın fiziksel olarak tanınmasını
sağlayacak nitelikte olmalıdır (Merkezimiz kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı (*) bulunan adayların
fotoğraflarının çekilmesi sistem tarafından engellenmektir.).
* Geçerli fotoğraf: Son 30 ay içerisinde ÖSYM tarafından yapılan bir sınava bir başvuru merkezi aracılığıyla başvuru yapmış ve başvuru
aşamasında fotoğrafı başvuru merkezi görevlisi tarafından çekilerek Merkezimiz kayıtlarına alınmış adaylar ile son 30 ay içerisinde herhangi
bir nedenle bir başvuru merkezinden fotoğraf güncellemesi gerçekleştirmiş adayların Merkezimiz kayıtlarındaki fotoğrafı geçerli fotoğraftır.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünden alınmış imzalı Ön Kabul ve Taahhüt
Beyanı belgesi olmayan veya belgede imzası bulunmayan adayların Aday Başvuru Formları
kesinlikle işleme alınmayacaktır.

Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesindeki engel durumu bilgilerinin ÖSYM sistemine
kaydedilmesinde sınırlamalar bulunmaktadır. Bu sınırlamalar Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı
belgesinde de belirtilmiştir. Bilgilerinde tutarsızlık olan, engel grubu ile diğer engelli bilgilerinde
uyumsuzluk ve aynı bilgi alanlarında aynı türde birden fazla farklı bilgi bulunan adayların Başvuru
Merkezince başvuruları yapılmayacaktır.
Sadece kura ile yerleştirmeye katılacak adayların Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesindeki engel
grubu bilgisi sisteme kaydedilecek, diğer engel durumu bilgi alanları Başvuru Merkezi görevlisi
tarafından boş bırakılacaktır.
Başvuru yapıldıktan sonra başvuru merkezi tarafından yazıcıdan alınarak adaya verilecek 2 nüsha
Aday Başvuru Kayıt Bilgileri formu dikkatle incelenmelidir. Aday bilgilerinin doğruluğundan emin
olmalıdır. Bilgilerinde eksiklik veya yanlışlık varsa hemen başvuru merkezi görevlisi uyarılarak eksik
bilgi tamamlattırılmalı, yanlış bilgi düzelttirilmelidir. Bilgiler doğru ise form imzalanıp görevliye
onaylaması için geri verilmelidir. Onaylanmış, fotoğraflı belgenin bir örneği görevliden alınmalı ve
sınavın bütün aşamalarında gerekli olacağından saklanmalıdır. Sisteme ilk kez dâhil olan adayların,
kayıt bitiminde kendilerine verilecek olan şifreyi de saklamaları gerekmektedir.
Adaylar başvuruda başvuru hizmeti ücreti olarak 3,00 TL ödeyeceklerdir.

Başvurusunu tamamlayan adaylar aşağıdaki belgeleri birbirine iliştirilmiş bir şekilde başvuru merkezi
görevlisine teslim edeceklerdir.
Bu belgeler başvuru merkezlerince elden veya kargo ile kıymetli evrak
olarak 11 Mart 2014 tarihine kadar ÖSYM’ye ulaştırılacaktır.

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünden alınmış imzalı ve mühürlü Ön
Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesinin aslı (imzalı ve mühürlü)
2- Aday Başvuru Kayıt Bilgileri formu
3- Engelli Sağlık Kurulu Raporunun fotokopisi

2012-ÖMSS/kuraya başvuran adaylardan eğitim bilgilerinde değişiklik olanlar başvurularını bir
başvuru merkezinden yapacaklardır. Bu adaylar değişikliğe esas belgelerini veya belgenin onaylı bir
örneğini başvuru esnasında yanlarında bulundurmak zorundadır. Belgesi yanında olmayanların
bilgilerinde değişiklik yapılmaz. 2012 yılında bildirilen öğrenim durumu “mezun durumdayım” ise bu
bilgi aynı öğrenim düzeyinde “öğrenim görüyor/mezun değilim” olarak değiştirilemez.

Kılavuz

Arkadaşlar. Benim ikamet adresim bitlis fakat okulum ankarada ve suan ankaradayim. Kimliğimi bitlisten almistim. Bu ön kabul belgesi için tekrar bitlise mi gitmem gerekiyor. Lutfen yardim edin

Bitlisle alakası olmasa gerek...oldugun şehirde gidip yaşlı hizmetleri müdürlüğüne alabilirsin bence...

Hocam cok sagolun tam kesin bilgi nedir acaba. Ona gore adim atmam gerek yoksa hayatim kararir.

Yarın hemen ankaradaki yaşlı hizmetleri engelli genel müdürlüğüne git...olmazsa bitlisten onay istersin...yani hemen sor...ama okuduğun için bir problemde olmaz...yani her yerden halledilebilir düşüncesindeyim...

Ben de başka bir başlıkta bu soruyu sormuştum Teşekkürler cevap için

kelebek benim özür gurubum degişti başvuru merkezinde yapsam başvurumu taahhüt belgesini ve raporumu ösym sınav kordinatörlügüne versem postayla yollamasam olurmu

Arkadaşlar bugün sırasıyla sınava başvuru yerlerini yazar mısınız...? ( İlk önce nereye ondan sonra nereye vs.)

Özür grubu nasıl değişiyor arkadaşlar?

buyucu;

Sanırım dilekçeyle ÖSYM'ye başvuruyosun Önce evrak referans no alıp sonra dilekçe ile başvuruyosun

Hayır ya onu demiyorum. Ben sagırım mesela (sagırım harbiden) iki sene geçti hala sağırım. Yani anlamadığım bu.Ortopedik engelli iki senede görme engelli mi olur?

2012 ömss ye girdim ....2014 için eğitim bilgilerimde değişiklik var.. Başvuru merkezine mi gidiyoz sadece diplomanın onaylı sureti diyor okul mu onaylıyo başvuru merkezimi noter mi arkadaşlar ??? Bilgisi olan=????

Sınav kayıt sürecinde ki yapılacak işlemler nelerdir ?

Ösym sitesinde bulunan rehberlere baktım ama yazı çok yoğundu diye bir şey anlamadım. Adım adım ne yapmamız gerekiyor

Parayı atm yatırsam olur mu ?

Kayıt giderken yanımda neleri almam gerekiyor ?

75,00 TL İSE AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI TARAFINDAN SINAVA GİRECEK HER BİR ADAY İÇİN ÖSYM HESABINA YATIRILACAKTIR BUNU NEREYE YATIRACAĞIZ.

arkadaşlar merhaba bişey sormak istiyorum ... ben 2012 de sınava girdim şimdi sınava başvururken sadece para yatırarak başvuru yapabilr miyim ?

Online internet bankacılığı ile 25 tl sınav ücreti yatırdıktan sonra 2012 deki kayıt bilgilerimi yeniden onaylıyarak kayıt işlemimi tamamladım :)

diploma fotokopisi, Raporun asılı gibidir onaylı olan örneği, ösym sitesinden sınav başvuru kağıdını doldur çıktı alıp, banka dekontu bulunduğun ilde Aile ve sosyal politikalar müdürlüğüne git ve kaydını yaptır orada bu evrakları alıp sana tahattütname imzalatacaklar ordan aldığın evrakla ösym bürosuna git sınav kaydını yaptır.

Arkadaşlar yeni başvuru yapacaklar bu süreçte yaşadıklarını( rapor diploma v.b durumlarda) herhangi bir problemle karşılaşırlarsa tecrübelerini paylaşsınlar daha sonra kayıt yaptıracak olanlarda yardımcı olurlar kanatindeyim..

YENİ KAYIT yaptıranlar rapor, diploma ve kimlik fotokopisi ile Aile ve sos.pol.bak il müdürlüğüne başvurun 2 nüsha taahhütname veriyolar. Ondan sonra 1 nüsha taahhütname, diploma, rapor, kimlik ve sınav ücreti ile ösym ye sınav kaydı yaptırılıyor.

adem76;

Aile ve sosyal politikalar müdürlüğüne gittim. Raporumu 2008 de almıştım ve çalışıp çalışmayacağıyla ilgili birşey belirtilmemişti ama süreklidir ibaresi vardı.

Kendisi benden 1. rapor 2. diploma istedi. Ben raporun fotokopisini götürmüştüm ve benden aslı gibidirin orjinalini görmek istediğini söyledi. Onuda gösterdikten sonra fotokopileri aldı ve belgeyi verdi çıktım.

Bu sınava devlet kadrosunda çalışan kişilerin girmesine her hangi bi engel var mı?

Dostlar ösym ye gitmeden önce başvuru formunun çıktısını alalım mı?
Yoksa görevliyle net üstünden mi dolduracağız?

arkadaşlar birde işitme engeli belgesi felan diyolar öyle bi sorunumuz yoksa illede o belgeyi almak gerekiyormu gerekiyorsa nerden alıyoruz anlamadımki yazıyı ben bi bilgisi olan varmı cevap verebilirmi lütfen

kremşanti;
Her ihtimale karşı aday başvuru formunu çıkar ve doldur.

Üst Alt