Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başvuru Merkezlerine Başvuru yapabilme şartları ve yapılacak işlemler

Şu sınav klavuzunda illaki bir açık olacak anlamadım gitti ya anlatıyor ya ben anlamıyorum...

Ben 2012 lise mezunu olarak girdim şimdi önlisans mezunuyum başvuru merkezine gitmeden önce aile sosyal müdürlüğüne gidip tekrardan tahahütname almama gerek var mı yoksa direk ösym merkezine başvuru için gidebilirmiyim ?

Merhaba arkadaşlar ben bugün sınav başvurumu tamamladım yardımcı olabilmek adına sizinle yaşadıgım deneyimleri paylaşayayım
Öncelikle ben sınava ilk kez başvurdugum icin aile ve sosyalpolitikalar bakanligina gitmistim fakat benim ikamet yerimjn yakinindaki sosyal hizmetler bürosuna yonlendirdiler oraya gittigimde ekpss basvru yapicaginizi soylediginizde size yardimci oluyor hic gozunuz korkmasin islemler cok kisa hemencecik bitio burada saglik raporumu ve engel durumunu belirttikten sonra bunlari yazili evrak olarak bana iki tane verdi biri bende kalicakmis digerini de osym merkezine vericeksiniz.daha sonra bi ösym bürosuna gidip basvurunuzu yapiosunuz

Sinav ucreti olarakta sadece 25tl yatiriyorsunuz

1) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğünden alınmış aday ve görevli
tarafından imzalanmış mühürlü Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesi
2) Doldurulmuş EKPSS Aday Başvuru Formu

bu 2 madde için belgeleri nereden temin edebilirim?

merhaba kelebek. şöyle bir sorum olacak; bölüm mezunu olan ve pedagojik formasyon belgesine sahip olan adaylara da ekpss sınavı ile öğretmenlik atamasına başvuru yapmaları mümkün mü_?

Merhabalar,

Bu ilkokul öncesi işitme engelliler için belgeyi nasıl ispat edeceğim. ilkokulum yıllar önce yıkıldı. gata ve hacettepede dosyam var ama verirlermi bilmiyorum. hastaneye gidersem ne gibi belge istemem lazım?

arkadaşlar bizdeki engelli raporunun aslımı olmalı yoksa fotokopiside olurmu lütfen cevap verirmisiniz bir türlü bulamadım arkadaşlar

alijchan;

aynen arkadaşlar aynı sorun bendede var cevap verecek kişi yokmu işitme engelimiz olmamışsa bu zamana kadar neyin ispatını yapacaz anlamadımki

Tekrardan kayitmi olmamız lazım kura Icin ömss ye kayıt olmuştuk

Alijchan, eğer sadece kuraya katılacaksan "İlköğretime başlama yaşı öncesi işitme engelli olan adayların bu durumunu gösterir resmî belge/belgeleri " il müdürlüğüne götürmene gerek yok.
ama sınava katılacaksan götürmen gerekli.

hastaneden varsa eger o yıllara ait, "ilköğretim çağı öncesi işitme engelli olduğunu gösterir engelli sağlık kurulu raporu" nun fotokopisini aslı gibidir onaylat ve götür.

Şu seçeneklerden hangisi varsa bulmaya çalış:
"(Sınava girecek ilköğretime başlama yaşı öncesi işitme engelli olan adayların bu durumlarını;
ilköğretimi (ilkokul-ortaokul) işitme engelliler okulunda okuduklarını gösterir diploma veya ilköğretim
çağı öncesi işitme engelli olduğunu gösterir engelli sağlık kurulu raporu veya ilköğretim çağı öncesi
işitme engelli olan işitme engellilerden kaynaştırma okuluna gidenlerin işitme engelli olarak okumuş
olduklarını gösterir okul diploması/mezuniyet belgesi veya ilköğretim çağı öncesi işitme engelli
olduğunu gösterir diğer vb. resmî belgeler ile belgelendirmeleri gerekmektedir"

İlköğretim çağı ncesi işitme engelli olduğunu belgeleyen resmi bir belge bulmaya çalış yani.

saltuk bugra işitme engelli değilsen ya da ilkğretime başlama yaşı öncesi işitme engelli değilsen "İlköğretime başlama yaşı öncesi işitme engelli olan adayların bu durumunu gösterir resmî belge/belgeleri " il müdürlüğüne götürmene gerek yok.

özgür1986, eger daha önce kuraya katılmışsan bireysel olarak başvurunu internetten yapacaksın. Başvuru yapacaksın yani ama internetten. ve kura başvuru tarihinde yapacaksın. Yani 12 mayıs- 23 mayıs tarihleri arasında.
Kılavuz bu konuda şöyle der:
2012-ÖMSS/kuraya başvuran adaylardan eğitim bilgileri ile engel grubu bilgisinde değişiklik
bulunmayanlar, başvurularını ÖSYM’nin http://www.ais.osym.gov.tr İnternet adresinden bireysel
olarak yapabileceklerdir.

Saltuk bugra ilk defa sınava katılacaksan, başvuru merkezine giderken rapor fotokopisi, il müdürlüğüne giderken sağlık raporunu gotureceksin.
kuraya katılacaksan başvuru tarihi kura için 12 mayıs'ta başlıyor.

Selam Kalem,

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Ben ömss'de istanbuldaydım üniversitedeydim. Ozaman vakit darlığından dolayı ilköğretim öncesi raporu tescil edememiştim çünkü herşey ankaradaydı. Şimdi ankaradayım. 2.5 yaşından beri işitme engelliyim. normal ilkokulunda okudum. Fakat o okul yıllar önce 10 sene fana önce yıkıldı. oradaki diplomamda işitme engelli gibi hiçbir ibarede yazmıyor. meb il müdürlüğüne gittik kimse uğraşmak istemiyor bir kişi birkaç şey buldu ama orada hiç işitme engelli olduğuma dair birşey yok. Fakat 2.5 yaşından beri hacettepe hastanesinde erol belginin hastasıydım. şimdi hacettepe hastanesine gidip dediğin gibi inşallah dosyamı buldurup fotokopisini çektirip başhekimden onaylatıp mühürletsem yeterli midir? ozamanların saman kağıdından raporuna neden ihtiyaç duyuyorlar anlamış değilim.

Sınava ilk defa gireceğim. Başvurumu bir okuldan yaptım. "Ön Kabul ve Taahhüt beyanı belgesi" ni ve "Engelli Raporu" nun fotokopisini işlemi yapan görevliye verdim. Aday Başvuru Formu görevliye teslim edilmeyecek mi? Sorduğumda hayır dedi.
Ayrıca benim engel oranalrım göz, ortopedi, cildiye olarak ayrılıyor, ÖSYM nin sitesindeki Başvuru formuna tam vücut engel oranı 42, göz 32 geçti diğerlerini (ortopedi ve cildiye) aktaramadık. Sorun olur mu?

Arkadaşlar hastaneye gittim doktor resmi evrak olarak işitme engeli doğuştan ileri gelmektedir raporu verdi. başhekime imzalattım. yarın aile sosyale gideceğim.

ekpss ye önlisanstan başvuru yapmak istiyorum ama aöf 4.sınıftan tek dersim kaldı. önlisanstan girmek için kayıt yaptırmadım ama ösym de lisans okuyor gözükmekte. ancak kayıt yaptırmadım. lisanstan mı başvurmam gerek? yoksa lisans başvurusu yaptıktan sonra Ankara ösym ye dilekçe gönderek eğitim bilgilimi önlisans yapabilir miyim? şimdiden teşekkürler. BİR DE SAĞLIK KURULU RAPORU İLE SINAVA GİRİP ATAMAM GERÇEKLEŞİR Mİ? ÖZÜRLÜ SAĞLIK KURULU RAPORUM 1 YIL SÜRELİ RAPOR OLDUĞU İÇİN SORUYORUM.

Arkadaslar 2012 de sinava girerken engelim kronik süregendi orani bile gözüküyordu, o yila ait basvuru formu elimde, fakat bugün basvurumu yaptim engel durumum siniflanamayan diyor ve orani yok engelimin, bu normal mi acaba? Yardimci olabilir misiniz?

Merhaba arkadaşlar. ben 2012 deki ömss ye girmiştim. şimdi tekrar geriyorum. o zamandan bu zamana tek değişen mezunıyetım. Lise mezunuydum, şimdi ön lisans oldum.

Bugün kayıt için bir liseye gittim, fakat görevli personelde tam oalrak işine hakim değildi. Önce diplomamım noter onaylısını istedi, olmadığı söyledim. fotokopi kabul etti. Kayıt ederken sürekli bana "doğru mu yapıyorum ? " diye sordu.

en son kayıt tamam diye bir evrak verdi ama güvenemedim. acaba kayıdım sorunsuz halloldu mu ? nasıl teyit edebilriim sizce ?

alijchan;

Dostum Ne yaptın kabul ettiler mi aldıgın resmi belgeyi ...
Bana hiç ama hiç sormadılar okull öncesi işitme engellin varmıydı diye
ben 6 aylıkken havale gecirdim ve sag cok az duyuyorum solda fena degil doktor bana F rapor verdi ... fakat
genel olarak girecekmişim sınava halbuki ilkokul öncesi işitme kaybım var ve bunu belgeliyemiyorum

ridos;

evet kabul ettiler. gerçi orda neyin ne olduğunu bilmeyen saygısız çalışanlara rağmen engelli hizmetler müdürüne çıktım durumu anlattım saolsun yardımcı oldu işi bitmeyenlere durumu anlattı kabul ettiler. sonra ösym'ye gittim fakat ömss'de eskiden sadece işitme engelli olarak kaydettirmiştim. ilkokul öncesi işitme engelli seçeneği için dilekçe yazıp raporları vermem gerekiyormuş şimdi dilekçenin sonucunu bekliyorum.

zaten aile sosyal'de sana sormazlar ilkokul öncesimi doğuştanmısın diye sormazlar hangi raporları götürürsen onlarda o raporlara bakar öyle karar verir.

alijchan;

hakikaten bugun aradım aile ve politika sosyal birligi adamların öyle bişeyden haberleri yok müdürlemi görüşeyim acaba ...
ömss kabul edecekmi dilekçeni acaba

alijchan;

ali abi ne yaptın cevap geldimi bende seninle aynı durumdayım dediler ki ancak bisonraki sınava bunu geçerli kılabilirsin şimdi yapacak bişsey yok dediler... bende olsun dedim .

sen başvuru tarihleri arasında aile sosyalden ne durumda belge aldın? eğer ilkokul öncesi olarak belge aldıysan ösymye dilekçe yaz raporlarınla birlikte gönder. gerçi dilekçelerin son başvuru tarihleri bittimi bilmiyorum.

vallahi ben öncesi ile sonrası diye birşey görmediim sadece işitme engelliyazıyor okadar

slm arkadaşlar.ben ilk defa ekps ye giriyorum.sınav ücreti klavuzda 100 lira yazıyo ama ben bankaya 25 tl yatırdım.diğer 75 tl yi anlamadım.yatırmam gerekiyormuydu.yardımcı olur musunuz çok merak ediyorum.tabi birazda korku bastı :(

yok panik olmayın, 25 yatırdı herkes. 75'i aile ve sosyal her bir aday için yatıracakmış...

alijchan;

abi doktordan nasıl aldın böyle bir rapor ben sorusturdum verebilecegini zannetmiyorum dediler sen nasıl aldın

bilgi alma

merhaba arkadaslar ekpss ye ilk defa katılcam ne nasıldır ne yapmam gerekir bilmiyorumm bilgi verirsenizz giriş yerleri ne zaman acıklanacak

kura başvuru tarihi mayısta başlıyodu deyilmi kaçırmadım inşallah :D

Üst Alt