Alijchan, eğer sadece kuraya katılacaksan "İlköğretime başlama yaşı öncesi işitme engelli olan adayların bu durumunu gösterir resmî belge/belgeleri " il müdürlüğüne götürmene gerek yok.
ama sınava katılacaksan götürmen gerekli.
hastaneden varsa eger o yıllara ait, "ilköğretim çağı öncesi işitme engelli olduğunu gösterir engelli sağlık kurulu raporu" nun fotokopisini aslı gibidir onaylat ve götür.
Şu seçeneklerden hangisi varsa bulmaya çalış:
"(Sınava girecek ilköğretime başlama yaşı öncesi işitme engelli olan adayların bu durumlarını;
ilköğretimi (ilkokul-ortaokul) işitme engelliler okulunda okuduklarını gösterir diploma veya ilköğretim
çağı öncesi işitme engelli olduğunu gösterir engelli sağlık kurulu raporu veya ilköğretim çağı öncesi
işitme engelli olan işitme engellilerden kaynaştırma okuluna gidenlerin işitme engelli olarak okumuş
olduklarını gösterir okul diploması/mezuniyet belgesi veya ilköğretim çağı öncesi işitme engelli
olduğunu gösterir diğer vb. resmî belgeler ile belgelendirmeleri gerekmektedir"
İlköğretim çağı ncesi işitme engelli olduğunu belgeleyen resmi bir belge bulmaya çalış yani.
saltuk bugra işitme engelli değilsen ya da ilkğretime başlama yaşı öncesi işitme engelli değilsen "İlköğretime başlama yaşı öncesi işitme engelli olan adayların bu durumunu gösterir resmî belge/belgeleri " il müdürlüğüne götürmene gerek yok.
özgür1986, eger daha önce kuraya katılmışsan bireysel olarak başvurunu internetten yapacaksın. Başvuru yapacaksın yani ama internetten. ve kura başvuru tarihinde yapacaksın. Yani 12 mayıs- 23 mayıs tarihleri arasında.
Kılavuz bu konuda şöyle der:
2012-ÖMSS/kuraya başvuran adaylardan eğitim bilgileri ile engel grubu bilgisinde değişiklik
bulunmayanlar, başvurularını ÖSYMnin
http://www.ais.osym.gov.tr İnternet adresinden bireysel
olarak yapabileceklerdir.
Saltuk bugra ilk defa sınava katılacaksan, başvuru merkezine giderken rapor fotokopisi, il müdürlüğüne giderken sağlık raporunu gotureceksin.
kuraya katılacaksan başvuru tarihi kura için 12 mayıs'ta başlıyor.