Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başvuru Merkezlerine Başvuru yapabilme şartları ve yapılacak işlemler

Arkadaşlar sınavı bekliyorduk işte sınavda geldiii geçtiii sınav nasıldı nasıl geçti arkadaşlar sizin ?

Kamuda yapılan Engelli Alımları için Lisede Okuyanlarda Memur Olabilir mi?
EKPSS (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı) sonuçları açıklandı ,şimdi tamamlandı mı her şey?

EKPSS de yer alan klavuzda ORTAÖĞRETİM (LİSE) ,ÖN LİSANS ve LİSANS alanlarındna mezun olanlar sınavla alınıyor fakat çoğumuzun gözünden kaçan yada farkına varmadığımız bir şans daha var oda ilköğretimden mezun olup ORTAÖĞRETİM (LİSE) okumayıp yada Liseden mezun olmamış olan gençlerimiz için bir fırsat daha var.
12-23 MAYIS 2014 tarihleri arasında sadece kuraya katılacaklar için başvuru süresi yer almakta.Bu sürede yukarda yazılan şartları sağlıyorsanız mutlaka kılavuzu iyi inceleyip eksikleri tamamlamanız gerekiyor.
Lisede okuyan yada ilköğretimden mezun olan özrünü hiç belgelemeyen o kadar çok vatandaşımız var ki.Aile bunu ya hep gizliyor yada önemsemiyor genelde aileler “ Bizi devlet unuttu , kaderimiz bu” şeklinde atalet içindeler.
Ataletten kurtulma zamanı geldi;
Devlet hastanelerinden verilen bu raporları almak eskisi kadar zor değil ve artık her şey şeffaf olarak düzenlendiği için çekinmeden başvurup Engellilerin kazandığı haklardan biran önce yararlanmalı ve adım atmalı aileler.
Aileler korkmasın yakın zamanda tanıdığım birinin sol el doğuştan olmayıp aile yıllardır rapor almadığı ve devletin oran olarak az vereceğini düşünüp bir türlü hastaneye başvurmadığını söylemişti fakat ikna edip hastaneye yolladığımızda gencimize sol el için yüzde 56 verildiği haberini aldım.Artık çekinmeden gidebilirsiniz sanırım.
Gelelim EKPSS ye;
EKPSS şartlarında özürlülük oranı %40 tan aşağı ise ne sınava nede Kura yöntemine başvuruda bulunamıyorlar. Kura yöntemi için Lisede okuyan öğrencilerimizin yada Lise okumamış mezunların mutlaka başvuruda bulunmasını öneriyorum .
Lisede okuyan ve rapor oranı en az %40 olan gençlerimiz yada bu oran potansiyeli olan saklanmış gençlerimiz mutlaka bu fırsatı kaçırmasınlar; Kura yöntemi ile atamalarda kılavuzda herhangi bir alt yaş sınırı mevcut değil fakat 657 sayılı kanun hükümleri geçerli olduğu için memur olabilme alt yaş sınırı 18 olarak belirlenmiştir bizler şuna dikkat etmeliyiz EKPSS’nin geçerlik süresi içinde (2 yıl içinde )18 yaşını doldurabiliyorsak yaşımızın kura döneminde başvurabiliriz . kuraya göre yerleştirme işlemlerinin yapılabilmesi için yerleştirme işlemine son başvuru tarihi itibariyle ilgili eğitim kurumlarından mezun olmaları şarttır yani Lisede okuyan bir öğrencimiz kura ile ataması yapıldığında memur olabilir. Memur olduktan sonra isterse açık öğretimden mezun olabilir.
Neden yapmalıyız bunu bu sınav ve kura yöntemi iki yılda bir yapılmakta eğer bu fırsatı değerlendirmezseniz 2 yıl daha bekleyecek ve 2 yıl sonra belki mezun olduğunuzda sınavla atamanız yapılacak sınavsız memurluğu beklide kaçıracaksınız. Dışarıdan mezun olduğunuzda kadronuzun derecesi ve unvan değişikliğine gidebilirlisiniz bu sizler için güzel bir fırsat olacaktır yani okuluma devam edemeyeceğim diye düşünmemek lazım bir çok okuma fırsatı ve yükselme şartı sizi bekliyor. Aileler burada kararı iyi vermeli kılavuzu mutlaka iyi okumaları gerekmekte.
Unutmamalı ki bedensel özür bizim için engel değil bizim için bir mücadelesi ve bu mücadelede ki güç içimizden gelmeli…
Onur SÜRÜCÜ
A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı
Birlik İş Güvenliği Enerji İşçi ve Çevre Sağlığı Eğitim Araştırma Derneği (BİR-DER) Gaziantep Başkanı

Üst Alt