Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beynin oksijensiz kalması sonucu bitkisel hayat..?

çıkmamış candan umut kesilmez.
dua edin.
yalnız; yatak yarası çıkmasın vücudunda, hastanın çevrilmesi lazım, yoğun bakım hemşireleri bunu biliyordur.
siz sorup vücunun durumunu öğrenin.
büyük ihtimalle şuuru yerine gelecektir bence, inşallah, zamanla.
Yemek yiyorsa çok iyi demektir, güçlü ihtimalle düzelecektir.

İnşallah bu hikayeler gibi bizlerinde güzel bir hikayesi olur babamın iki kalçasında yara var ve bu yaralara vakum denilen bir cihaz bağlı yoğun bakımda ilk 2 ay hiç bir şeyi yoktu son ayda 2 tane yuvarlak yarası vardı nasıl yapmışlar inanmak mümkün değil oksijen odası işini yaraları geçince doktora gösterebiliriz babam normal bi şekilde çok net bakıyor bu aralar pozizyon verirken çok kasıyor kendisini sinirleniyor her şeyi normal çalışırken bir tek beyin hüküm vermediği için istemli hareketi yok ama ona bebek gibi bakıyoruz sizin hastasınızda inşallah bir an önce koma halinden çıkar bizim babalarımız hastalar çok nadir böyle oluyor buda bize denk geldi nasip böyleymiş hamdolsun dememiz lazım cenazemiz var diyeceğimize hastamız var inşallah iyileşir diyebiliyoruz bende her hangi bi gelişme olursa zaten ilk buraya yazıcam inşallah her gün daha güzel haberlerini verebliriz

Merhaba arkadaşlar bende size babamın başına gelen sizinle benzer bu durumu açıklayacagım.12.02.2016 tarihinde babam kalp krizi geçirdi hastaneye 1_2 dakika kala kalbi durdu hastanede tam 1.15dk mudahale edildi. tabi bizim zorumuzla neyseki kalp çalısti sonrasi bildiginiz yogun tam 15 gun babam kendine gelmedi dr. Hep olumsuz konusup durdu. tabi bn hic inanmadim babamın en cok sevdigi seyi tulumu dinlettim ona bir anda kafasi oynamaya basladi muzik tepki verdi dr. Buna refleks dedi. Sonra bizi anlamaya basladi ilk iki gun her gozunu kapat dedogimizde kapatiyodu dr. inanmadi neyseke sonra tepki veriyo dediler bir ay 10 gun sonra yogun bakimdan cikti. ozl bi hastanedeydik hic birsey yapamadilar bize eve goturun dediler ama korkuyoduk yuruyemiyo konusamiyo yemek yiyemiyodu baska bi hastaneye goturduk kalp pili taktilar o guvenle eve getirdik hayatimizn en sor zamanlari ilk aylardi yedigini cikariyodu konusmuyodu 35 kilo verdi ama biz hic birakmadik de. Bize toparlanmasi icin 6 ayla 1 yiliniz var demisti cunku oksurse hepimiz ayaga kalktik korkudan ama ilgi cok onemli 5. Fizik aldi simdi destekli yuruyo konusuyo yemek yemeye basladi hafizasii karisik bazen beni bile unutabiliyo ama bunada sukur insallh tek basinada yuruycek diycegim o ki sakin umidinizi kesmeyin ve Hersey Allahtan Allahım sizlerede şifa versin

91sera kaçıncı ayda düzelme oldu nasıl balım yaptınız babamın 5.ci ayı şuan bizim en büyük sıkıntımız kansızlık bide nasıl tepkiler verdi ilk başta nasıl hareketler oldu babamızda bu arada kendi babam iyileşmiş gibi sevindim babamıza ..babamda şuan her türlü tepki var üstündeki örtüyü bile ellesek uyanıp rahatsız oluyor kasıyor kendisini ama bilinçli hareket yok bazen dedğimizi anlıyor gözleriyle onaylıyor başınızdan geçtimi sizinde böyle durumlar bilgilendirirseniz çok sevinirim tekrar geçmiş olsun

Babamın 57.günü doktor her defasında umud etmeyin böyle kabul edin.buna alıştırın kendinizi bu saatten sonra uyanmaz diyor.ilk haftalarda uyanmasıyla sonra uyanması arasında fark varmı bilmiyorum yatak yaraları enfeksiyonlar bunlar direncini düşürüyor ama umut etmekten vazgeçmiyoruz,vazgeçemiyoruz.hiç tepkisi yok demesi her defasında bunu duymak yıkıyor insanı .her güne o gün bu gün olsun duasıyla uanmak.allah yar ve yardımcımız olsun

Kaanmns en onemli sey ilgi ve sevgi biz eve cıkarır çıkarmaz evde fizik aldirdik o cok etkili oldu govdesini hareket ettiremiyodu sadece ayak ve kollar konusmasi 3 aydan beri var ama kelimeleri hatirliyamiyo meyveleri bilmiyo bize dr. sosyal hayatina sokun demisti akrabasina goturduk biz orda sohpet edeken kendi kendine katilmaya basladi kocaeli universite hastanesinde robotlu fizik tedavi var sgk karsili yatili orasida etkili oldu fizik son iki aydirda yemek yiyebiliyo ama cok zor gelisti ne yese kusuyo oksuruyodu simdi sadece sularda oksuruyo bir cocuk buyuttugunuzu dusunmeniz lazim...umarim sizinkindede iyilesme ve duzelme olur

Aynen babamda ilk aylar anlamiyoduk sinirleniyodu anlamis gibi yapiyoduk bu tarz hastalara guclendirici corbalar paca corbasi kemik corbasi icirin ve ara ogunde mama verin norolojinin yazdigi cok etkili oluyo hafiza icinde noroloji hap veriyo onu kullanmaya basladik insalh daha iyi olur

Anladım babamında sadce elde ve ayakta kasılma şeklinde hareket var ama oturtuyoruz bazen yatağa kendisni tutabiliyor bilinç biraz daha yerine gelse yapıcak bazı şeyleri bizde fizik tedavisine önem verelim kendi gelme durumunda çok sıkıntı olur şimdiden yaptırmazsak

Babam bugün ayağını oynattı ama doktor yine reflex diyor.iddia ediyorum ki kesin unanöaz umut etmeyin diyor.eve vermek istiyorlar bugün kardeşim gerekli malzemeleri aldı.ev tecrübeleriniz neler takdir edersiniz ki çok tedirginiz bakabilirmiyiz diye korkuyoruz
Annem özellikle balgamı nasıl temizliyor diye merak ediyor.eğitim vereceklermil ama annem tedirgin ve tabiki üzüntüsü katlandı .uyanamayacak diye çok üzülüyor

Rabbim tüm hastalara şifa versin

Babam 97 gün önce kalp krizi geçirdi 10 dakika beyni oksijensiz kaldı tepkileri çok az evde bakıyoruz rabbim bu zor günlerde hepimize güç hastalarımıza şifa versin her gün bu siteyi okuyordum çok çaresiziz

Öncelikle herkese geçmiş olsun.Rabbim acil şifalar versin.Babam 50 gün önce kalp krizi geçirdi.Beyine oksijen gitmediği için hipoksi iskemik beyin hasarı teşhisi koydular.İlk 20 gün cihaza bağlı yaşadı sonrasında kendi nefesini almaya başladı.Doktorlar uyanmasını beklemiyoruz diyorlardı20. Gün Uyandı.Glaskow koma skalası 10 enfeksiyon vardı atlattı.Beslenmesini burundan yapıyorlar.Doktor 1 kere ağızdan mama vermiş yutkunmuş bu yüzden midesini delmediler fakat boğazında delik var.ayaklarını gıdıklayınca yukarı çekiyor.eskiye göre daha çabuk uyanıyor.Babam için önerebileceğiniz birşey varsa bana ulaşmanızı rica ederim. 0545 314 36 68

Mirlat

Sayın mirlat tepkileri nasıl babanızın hiç gelişme oldumu evde baktığınızda ve siz ne zaman ewe aldınız

Merhaba faruk bey babanizin teshisi benimkiyle ayni babamin da bogazini 15 gun sonra delmek istediler biz izin verdigimz gun gun uyandi oyuzden delmekten vazgectiler sonra nefes almasi icin makineyi cektiler ve aldida sizi cok zor gunler bekliyor evde ama sakın hastayi birakmayin cunku benim babam toparlandi 9 ay oldu 3 aydir yemek yiyebiliyo konusabiliyo ve birazda olsa yuruyebiliyo kendi basina biraktigimjzda yataga baglamak istiyo en kotu yani beyin algilamasi az oldugu icin herseyi surekli solemek anlatmak zorunda kaloyoruz biseyleri nasil yapmasi gerektigini soluyoruz ama ogreniyolar yani siz nasil ogretirseniz aklindda ole kaliyo

Koma ve şuur kaybında yurtdışında zolpidem diye bir ilaç kullanılıyormuş bu ülkemizdede satılıyor.bir uyku ilacı beyne kan akışını hızlandırdığı gözlemlenmiş.100 kişiden 60 kişinin komadan çıktığı saptlanmış.okuduğum makaleler var bunla ilgili.sizin hastalarınıza uygulanan varmı

Merhaba sera hanım verdiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.Bu süreç içerisinde extra bir tedavi veya ilaç kullandınız mı?

Evde fizik tedavisi sonrasindada yatisli fizik tedavi gordu ekstra hafiza icin noroloji dr. yazdigi haplari aliyo

Merhabalar Nagehan 2 hafta oldu gözleri açık başka bir tepki yok maalesef umudumuzu hiç kaybetmiyoruz inşallah güzel haberleri yazarım

Buraya cevap yazan ve hastalarıyla ilgili bilgi veren arkadaşlar allah sizden razı olsun hastalarınız şifa bulsun o kadar kötü ve sıkıntılı günlerde acım hafifliyor ve iyileşenler umut oluyordu

Buggün 50. Günümüz izole odada tekrar enfeksiyon çıktığını söylediler.Crp si 150 olmuş. Tam yataklı servislere çıkaracakken böyle bişeyin olması bizi yıktı açıkcası.Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

Bugün 50. Günümüz izole odada tekrar enfeksiyon çıktığını söylediler.Crp si 150 olmuş. Tam yataklı servislere çıkaracakken böyle bişeyin olması bizi yıktı açıkcası.Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

Hastalarında gelişme olan varmı babam gözleri hep aynı noktaya bakıyordu gözlerini oynatmaya başladı

Sayın mirlat inşallah iyi haberlerinizi bekliyorum.burdaki kişilerin hastaları iyleşirken bende seviyor,babsm için umut yeşertiyorum.
Benim babam ise aynı eve çıkartınca enfeksiyon olmaz diyorlar siz tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilirsiniz çünkü doktorların hiçbir dediğine inanmıyorum.
Bu hastalığın bu kadar yaygın olması ama tıbbın çağre olamaması çok acı.

Sizin uyguladığınjz bir yöntem varmı.gelişmeler iyi gibi gözüküyor babanızda

Bu çok zor bir durum akrabamda da böyle bir durum yaşadık Allah yardımcınız olsun

İyi şeyler yazmayı o kadar isterimki şu anda bu kadar sadece masaj yapıyoruz çok değişik bir hastalık kimsenin yapacağı bir şey yok Nagehan hanım sizin babanız kaç dakika oksijensiz kaldı

Keşke iyileşen arkadaşlar yazsa birimde tutunacak bir dalımız olur

Bizde eve getireli çok olmadı doktor enfeksiyon için ev daha uygun dedi ama doktorlara hiç bir inancım kalmadı sanki alın bizim bir yapacak bir şey yok der gibi gönderdiler.allah sonumuzu hayır etsin

10 dk diye tahmin ediyoruz.babamın 61gün oldu doktorlar hep ümitsiz konuşuyorlar zor bir hastalık.çok fazla bilen de yok malesef.ne yaoıcağımızı şaşırdık bizde eve alsak ayrı almasak ayrı

Daha geçen yoğun bakım hemşiresi annemi kenara çekip doktorlara çokda inanma hep ümitsiz konuşutlar geçen sene tam senin eşinin yattığı yatakta hemşire hanımın babası yatıyodu.yatalak hasta olarak eve gönderdik 3 ay sonra kendine geldi şimdi yürğyor yemek yiyor demiş
Hikayeler var aslında ama çok nadir 5 senedir yatalak olan hastadan da bahsettşler bilemiuoruz dua etmek lazım.ama burda bilgi paylaşımında bulunmak insanı rahatlatıyor.nefsi olarak aynı dertten başkasında da varmış demek belki,malesef...allah babanıza ve burdakı tüm hastalara şafi sıfatıyla şifa versin

Rabbim şifa versin

Benim babamda 10 dakikaya yakın zaten şu iyileşenleri duymasak Nasıl dayanacak bu acıya Nagehan hanım beni şaşırtan yazan arkadaşlar hastalarının son durumuyla ilgili bilgi vermemiş bu nedenle ne yorum yapacağımızda bilmiyoruz.bu durum çok sıkıntı arkadaşlar lütfen hastalarımızın durumlarını yazalım rica ediyorum

Nagehan kardeşim inşallah buraya güzel haberler yazacağız

Hipoksi

Hipoksi ile alakalı benim yardımınıza ihtiyacım war
Benim annem 65 yaşında 2 senedir çok ağır ilaçlar ve tedaviler görmesi sonucu kalbi bayağı bi yıprandı ve 13 dk beyine oksijen gitmeyerek kalbi durdu
Hastanede çalıştırdılar
Şuan 21.gün yoğun bakımda
Hiç bir şekilde bi yol bulamıyorum kendime
Dr ların söylediği evde bakım hastası olarak hayatını sürdürecek diyorlar belkide kaybedeceğiz diyorlar
Ama ben nedense hiç bi şekilde dediklerine inanmıyorum gözlerini kesinlikle açacak belki bazı hasarlar olacak ama onlarıda fizik tedavi vb gibi tedavilerle halledeceğimi düşünüyorum
Bana yardımcı olurmusunuz lütfen
Bu süreç inanılmaz zor ve çaresiz geçiyor benim için benimle aynı durumda olan be ilerki süreçlerinizi benimle paylaşırmışsınız
glbncebi@hotmail.com

Gürfegül allah şifa versin annenize.hepimiz de aynı sorun var beklemekten başka hiçbir çağremizin olmadığını öğrendik.dua ediyor ve bekliyoruz.inşallah sizin hastanız iyleşir.zor bir süreç.ama iyi olup az bir hasarla hayatlarına devam edenlerde var inşallah anneniz onlardan olur

Allah bize sabır versin beklemekten başka çare yok.artık dualarımda sizleri de unutmuyorum.tüm hastalara şifa versin rabbim.

Gürfegül hanım şöyle bir sıkıntı var yazan arkadaşların çoğu hastalarının son durumlarından haber vermediği için hiç bir şey öğrenemiyoruz.umarım hastaları iyileşmiştir

Daha önce yazılarımda hep umutlu konuştum malesef babamı 04 kasım cuma günü kaybettik babam iyiye gidiyor derken akciğerde ödem olşmuş ve gece kusmuş sabaha karşı annem aradı ve hastaneye gittik her şey çok zordu babam akşama kadar dayandı akşam ellerimde son nefesini verdi.babam solunum cihazına sadece 1 gün bağlanmıştı bu o kadar iyi birşeydiki hepimiz sevindim daha sonrakinsüreci yazılarımda yazmıştım çok çabaladık uğraştık ama olmadı böyle hastalarda ne yaparsanız yapın ne olcağını bilemiyorsunuz çok ağır olan hasta iyileşebiliyor ama iyi olan hastayı kaybedebiliyoruz ölüm çok zor bir şey özellikle erken yaşta gelince ama böle hastaları olanlar için söylüyorum öldükten sonra kendimizi hep çektiği acılardan kurtuldu diye avutuyoruz. Bungün 4. Gün babam aramızdan gideli hep şifa için dua ettim babama dedim ki o yaşasın biz bakarız ona bu şekilde nefes alsın yeter demiştim ama onun ne çektiğini biz bilemeyiz her gün bir şey olcak mı acaba neresi ağrıyor kolu şişcek mi diye kahrolurduk ama şuan ağrısı sızısı yok İnşallah rahat etmiştir.çok zor bir durum ben babamı 5.5 ay uğraştım kurtaramadım ama sizin hastalarınız için dua etmeye devam edicem rabbim büyüktür hiç bir şey belli olmaz ALLAH şifa versin hastalarınıza babamada rahmetini versin inşallah

kaanmns inan bana cok üzüldüm başınız sagolsun iyilesen hastalarla mutluoldugumuz kadar bole kotu haberler uzuyo bizi Allahim size dayanma gücü versin.

Son düzenleme:
Kaanmns başınız sağolsun çook üzüldüm rabbim rahmet etsin.sizede sabır versin inşallah

Çok üzüldüm...Allah dayanma gücü versin

İyileşenleri duyunca sanki babam iyileşmiş gibi seviniyorum kötü haber alınca bi o kadar üzülüyorum rabbim hepimize sabır versin çok zor

Üst Alt