Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bezdik adımıza bağış toplanmasından. Özürlüler Vakfı ve benzerleri... [Tartışma]

kuyucak

Üye
Konular
50
Reaksiyonlar
0
gazal.png

MEDYA-BAĞIŞ İŞLEYİŞİ VE ENGELLİ BİLİNCİ

Komediyi geçti bu artık.. Bizim yaptığımız toplumdaki engelli bilincinin oluşturulması..
Bizim yaptığımız toplum içinde engelli olanlarında başının dik olarak dolaşabilmesi..
Bizim yaptığımız toplumdaki engelli fobisinin kaldırılmasına yönelik uğraşlar..
Engelli olanların acındırılıp, üzerlerinden rant sağlayan SAKAT SİMSARLARININ yaptıklarına bir dur demenin zamanı geldi.. İğrenç bir hal aldı bu olay.. Baksanıza MEDYA-DEVLET-VAKIF-SANAT CAMİASI yediği nanelerle bizlerin tırnakları ile kazıdığı şeyleri bir çırpıda yok ediveriyorlar.. İşte Manzara;

Özürlüler vakfı adına bağış toplanıyor.. Amaç 2500 kişiyi ameliyat ettirmekmiş..
Kim bunlar? Devlet yaptıramadı da bu vakıf mı yaptıracak? Madem parası yok niye böyle bir işe talip oldu? Dört köşe bir şekilde STK parçalanmasından şikayet ediyor VAKIF BAŞKANI.. VAKIF sivil toplum kuruluşu değildir.. Üstelik daha düne kadar sen neydin? Titrin ne?
Bir fragman dönüyor TV ekranlarında.. Müşfik Kenter seslendirmeli hem de.. İki zihinsel engellinin içler acısı halini anlatılan.. Altına sıçıyor bu çocuklar ailesi onlara bez parası yetiştiremiyor diye.. AKP İzmir milletvekili hanım temsilcimiz, kendi dönemlerinde yapılan bir çok iyileştirmeyi anlatıp, toplumsal desteğinde olması gerektiğini anlatıyor.. Ülkemizin bizlerden sorumlu saydığı kurumun başındaki zat-ı muhterem büyük bir hararetle destekliyor olanları.. Sanatçılarımız Tan Sağtürk, Müslüm Gürses büyük bir huşuu içinde destek veriyorlar işlenen cinayete..
Hey beeee Ali Kırca sende mi? Sende mi yaaaaaaaa?

Otuz yıldır tek bir projeye ısındı içim engelliler adına desteklenmesi gereken..
O da Antalya engelliler Kampusü..Onun neresinden tutacağımızı hala bilememiyorum..
Bu işe bir son vermek için güçlü bir kampanya gerek bence.. Gündeme getiriliyoruz adı altında cinayet işliyor bunlar..

"Bir elin verdiğini diğer el bilmemeli" diyen atalarımız bugünkü medyada üstelik bizlerden takdir toplayan tavırları görseler ne derlerdi acaba... İnsanlara yardım etmek boyut değiştiriyor bence;

Köleliğin tekrar legal olma ihtimali nedir sizce :)

Bir değil, iki değil, üç değil, kaç oldu unuttum: http://www.engelliler.biz/forum/sivil-toplum-orgutleri/291-ozurluler-vakfi-ne-yapar.html

Özürlüler Vakfı başta olmak üzere benzer şekilde para toplayan sakatlıkla ilgili vakıf ve derneklere alet olan medya gruplarına, popüler kişilere ve saçmalıkları sorgulamadan oraya bağış yapan insanlara acıyorum.

KANDIRILIYORSUNUNUZ!
Medya, popüler şahsiyetler, sakatlar, Türkiyeliler...
KAN DI RI LI YOR SUNU NUZ!
Böyle bağış yaparak sakatların sorunları çözülmez!
Sakat sorunlarının çözümü için bağış toplayanlara sorgusuz sualsiz inanmak, başını kuma gömüp kıçı açıkta bırakmakla eştir!

10 lira istesem "ne yapacaksın, sen kimsin, bugüne dek ne yaptın, gerçekten lazım mı" diye bin tane soru sorarlar; simit alırken bi kuruş için pazarlık yaparlar; ama iş "mıy-mıy-mıy özürlü kardeşlerimiz, ameliyat, sandalye, hüüü" diye yalandan yere ağlaşan vakıf ve derneklere geldi mi herkes tıp!
Helal olsun Özürlüler Vakfı'na. Parmağının ucunda sallıyor herkesi. Bu kaçıncı büyük organizasyon. Yahu bir kişi de "hoop, ne yapıyoruz" desin ne olur! Bu ülkenin polisi, savcısı, hakimi, siyasetçisi, gerçekleri ortaya dökecek medyası yok mu Allah aşkına!

Yıllardır soruyoruz, cevap veren yok:

1- Son 10 yılda gelir elde etmek için hangi organizasyonlar yapılmıştır?
2- Bu organizasyonlardan ne kadar para elde edilmiştir?
3- Elde edilen paralar nerede kullanılmıştır/kullanılmaktadır?
4- Vakıf, engelliler yararına hangi projeleri hayata geçirmiştir?

Ne bitmez projeymiş bu Rehabilitasyon merkezi projesi! Yahu yıllardır bu amaçla para topladılar, bir allahın kulu da sormaz mı, nerde bu merkez diye! O iş yattıi şimdi olmayan hastaları ameliyat etmek için olmayan bütçe öngörüleriyle milletten para topluyorlar.
Vakfın elinde ameliyata ihtiyaç duyan 50 kişi bile olamaz. Bu insanlar bu ülkede sakatlara en uzak ve hatta sakatlardan tiksinen bir başkana sahip tek örgüttür! Sümüklü bi down sendromlu ya da ağzından salya akan bi spastik ya da idrar sondası bacağında bi felçli ya da hasta birini görse kusar bu insanlar! Ama iş para toplamaya geldi mi, canlarım benim!

Saygıyla eğiliyorum bu özürlüler vakfı'nın ve başkanının önünde! Helal olsun!

[FONT=Verdana]Sonuna kadar dediklerinize katılıyorum. Akşam biz de ailecek bu kampanyayı izlerken hop oturduk hop kalktık. Sinirimizden yerimizde duramadık. Canlı olarak televizyona bağlanmayı denedik. Olmadı. Bir türlü numarayı düşüremedik. En sonunda Radyo Televizyon Üst Kurulu’na şikayet ettik. [/FONT]
[FONT=Verdana]Bu rezaletlere artık dur demenin zamanıdır. [/FONT]
[FONT=Verdana]Vakıf 1400 kişiyi ameliyat ettirecekmiş ama ortada henüz ameliyat ettirilecek kişiler yok. Tam bir rezalet! [/FONT]
[FONT=Verdana]Bu kadar da olmaz dedim kendi kendime! Herkesi alet etmişler bu işe… Kendilerince engellilerle ile ilgili kurgular yapmışlar… Fragmanları Müşfik Kenter seslendiriyor o buğulu sesiyle… Bir de, eşitlik, insanca yaşamak gibi sloganlar atılmıyor mu o fragmanlarda… Pes yani! Gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorlar… [/FONT]
[FONT=Verdana]İnsanları bile bile kandırıyorlar… [/FONT]
[FONT=Verdana]Sanatçıların bu konuda iyi niyetli olduğunu düşünüyorum. [/FONT]
[FONT=Verdana]Ama onları da alet etmişler bu işe… [/FONT]
[FONT=Verdana]Birileri engellilere yardım yaparak vicdanlarını temizliyor… Böylece arınıyorlar… [/FONT]
[FONT=Verdana]Ben de merak ediyorum. Bu paralar nereye gidiyor? Hangi işler için kullanılıyor? [/FONT]
[FONT=Verdana]Hem de nasıl bıktık engellileri kullanan insanlardan... [/FONT]

Hey beeee Ali Kırca sende mi? Sende mi yaaaaaaaa?

İşte size en güzel örnek alıntıda. Sistem öylesine oturmuş ki herkesi kendine uymaya mecbur ediyor. Örneğin ben daha düne kadar ne fondan nede başka bir kurumdan yardım almayı hiçbir zaman istememişimdir.halende istemiyorum. Ama devley kurumlarının başındakilerdeki zihniyette aynı olduğu sürece başka çare bırakmıyorlar insanda. Kime bir derdinizi anlatsanız "hemen tv leri arayıp seni programa çıkartalım bi hayırsever çıkar yardım eder sana"diyenlerden başka kimse olmuyor etrafınızda.Üstelik kabul etmezseniz salak ,enayi,hem aç hem hodul kendini beğenmiş yerine konuyorsunuz...
Programı tesadüfen gördüm ve öylesine tiksindim ki değiştirdim kanalı.Öylesine bir iştahla yapıyorlar ki alkışlar gırla gidiyordu. Engelliyi öyle bir konuma getirmişler yolda sokakta bir engelliye rastlayan insanların elini cebine atacağı geliyor nerdeyse. Reklamlarda öylesine yardım kampanyaları bağış kampanyaları gırla gidiyor. Bu sisteme kim dur diyecek nasıl olacak bilemiyorum ömrüm yetermi görmeye ...

Normal olmayan bir toplum engelliye nasıl normal bakabilir ki ? Bu toplum engelliden once kendine yardım etmeli!!! (Para sahibi misyonerlerin ve politikaya yon verenlerin istedigi sekilde yetistirilmis bir toplum ve nesiller var artık! ne yazık ki bunun icinde normal insanları ancak durbunle ararsınız)

Kızmayalım arkadaşlar böyle bir ortamda böyle bir sistemde inanın son derece normal bu iş,sadaka kültürüyle beslenen bir sistemde son derece normal devletin kendisi yapmıyormu bunu normal vergilerin haricinde eğitime katkı payı adında vergi toplayıp ama yinede okul idarecilerini yok kayıt parası tebeşir parası diye dilenciye cevirmiyolarmı ayranımız yok içmeye ama dünyanın dört bir yanında eğitim kurumlarımız var yaşasın,o belediye başkanları deilmi yirmibin aileye yardım yaptık diye övünen resmi günde yardım dini bayramda yardım acılışta yardım havada yardım karada yardım bu ne arkadaş bu ülkede yardım siyaseti diye yeni bir vergi sistemimi kuruldu böyle ortamda böyle olaylara daha cok rastlarız gibime geliyo tabi bunlar reytingde yapar şimdi çünkü toplumada sürekli acıma acındırma güdüsü empoze edilmiş .Güzel insanlarımız yine ZÜBÜKLER tarafından istismar ediliyor.

Bir devlet kuruluşunda işe başlamıştım. "Geçici" olduğum için devlet benim gibi yüzlerce sakatı kapıya koydu. Bende soluğu sakatlar federasyonunda aldım (adı özürlüler federasyonu da olabilir unuttum). Ordaki "yetkilililerle konuştuktan sonra dışarı çıktığımda midem bulandı. Bu kadar mı insana yabancı insan olunur, bu kadar mı sakat insanlar kullanılır. Ben bu meselenin sömürülüğünü biliyordum ama bu kadarda olduğunu bilmiyordum. Öğrenmiş oldum. Çeşitli çıkar çevrelerinin payandası bu örgütleri devlet yetkilileri bence ayakta tutuyor. Yoksa kimse neden hesap sormasın bunlardan. Bunların hepsi bir "deniz feneri".

Umarım engellilerbiz samimiyetle bunların hakkından gelir. Yardım ilanını görünce birden şaşırdım.

Lütfen başlığına bunun bir protesto olduğunu yazın. yanlış anlışılıyor.

saygılar.

Bir değil, iki değil, üç değil, kaç oldu unuttum: http://www.engelliler.biz/forum/sivil-toplum-orgutleri/291-ozurluler-vakfi-ne-yapar.html Özürlüler Vakfı başta olmak üzere benzer şekilde para toplayan sakatlıkla ilgili vakıf ve derneklere alet olan medya gruplarına, popüler kişilere ve saçmalıkları sorgulamadan oraya bağış yapan insanlara acıyorum.
Yogurt mu dedin? :p

Bülentçim, bu ülkede geniş kitlelere "sorgulama" öğretiyor da benim mi haberim yok? :confused:

Yüz yıllardır, eğitimli bikaç kişi (bikaç yüz, bin hatta milyon diye okuyabilirsin.. değişmiyor :() kendi çabasıyla sorgulamayı, tartışmayı, yargılamayı öğrenirse öğreniyor… Onu da doğru düzgün yapamıyor… "Biat kültürü" genlerine işlemiş yurdum insanının..:(

Üstelik sorgulamayı öğretmenin yerine tam, tam, tam tersine; iktidardakileri sorgulayan Pir Sultanları, Şeyh Bedrettinleri olumsuz örnekler olarak gösteriyorlar!!

Sonuçta -eğitimli diye algıladığımız- medya elemanları, sanatçılar hatta üniversite öğretim elemanlarını örgütsüz hareket ettikleri için, 1'ey oldukları için, tek tek kandırmak, sindirmek, yalakalaştırmak o kadar kolay oluyor ki.. Bebek oyuncağı..

Eğitimsiz çoğunluğa hiç değinmeyim!! (Arkadaşlar yazmış) Onların durumu tamamen felâket!! :(

Sorgulamak eylemi de (eğitimin yanısıra) tıpkı örgütlü hareket gibi gelenek-görenek işidir.. [İktidar yanlısı, yalaka örgütlerle, Demokratik Kitle Örgütlerini kesinlikle birbirine karıştırmayın!!]

Var mı öyle geleneklerimiz?? :confused:

YOK!!

İşte çok sorunun cevabı burada saklı!!

Ol sebeple; sen "Bir değil, iki değil, üç değil" istersen milyon kere yaz, değil sorgulamak, "s"sini bile yaptıramazsın! Şurada bilemedin 500 kişi okur yazıları.. "Sen-ben-bizim oğlan" yani.. Onun da anlamı olmaz..:(

Yukarıda yazdıklarım kimseye karamsarlık, umutsuzluk gibi gelmesin.. Bazı sorulara cevaptı sadece.. Daha dün "güneşe gömülen" Türkân Hoca, neyin nasıl yapılması gerektiğini göstermişti kendince.. İyi izleyin onu!!

[FONT=Verdana]Engelliler dilenci değildir bu toplanan paralar yerinde harcandığını var saysak bile Engelliler Vakfının yapacağı en önemli katkı Engelliler için çağdaş yasa çıkarılması için çaba göstermesidir. Tv'i utanarak seyrettim Engellilerin hiçbir sorununa değinilmedi yardımlar bitince Engelliler ne yapacak 2006 yılında çıkan bir yönetmelikle sekiz milyon küsür Engellimiz dörtmilyon küsüre inmiştir. Göstermelik yardımlardan bıktık.......saygılarımla [/FONT]

şşşşşşşşşşşşşş...!!!!!!!

[SIZE=2]Hangi kafa nasıl bir anlayış ve nasıl bir yaklaşım..[/SIZE]
[SIZE=2]Toplum içerisinde engelli olup olmadığını bile anlamayan..Sürekli olarak yapılan icraatlarada[/SIZE]
[SIZE=2]bakacak olursak sağlam vucutlara çalışan ( düşünce olarak değil.. !! ) insanların içerisinde bulunuyoruz malesef..[/SIZE]
[SIZE=2]Engelli olan insanında yaşadığını nefes aldığını bir hayatı olduğunu ne zaman görürlerse bu tarz olayların[/SIZE]
[SIZE=2]düzelebileceği kanatindeyim..[/SIZE]
[SIZE=2]Olumlu olmak istiyorum ilk defa ama bu öylesine duyarsız öylesine acaip ve öylesine düzenbaz bir düzenki...[/SIZE]
[SIZE=2]Her insan kapılıyor bu kaptı kaçtı düzenine..[/SIZE]
[SIZE=2]Bu nedir diye bir soru geliyor aklıma..[/SIZE]
[SIZE=2]Ya neden herkez engelli vatandaşlar üzerinden rant kazanma mantığını gözetir..[/SIZE]
[SIZE=2]Bana kalırsa bu durumda emin olun engelli olanlar onlar..[/SIZE]
[SIZE=2]Kapasite olarak yapılanların gerçek anlamda yardıma gitmediğini görenbiliyorum..[/SIZE]
[SIZE=2]Zaten yardıma gitse her tarafta engellilerin zorlukla karşılaşma olayı olmazdı..[/SIZE]
[SIZE=2]Basit mantıkla bakıyorum ben olaylara..Bundan bazıları rahatsız oluyor..Ortada rahatsız olunacak bir şey var madem[/SIZE]
[SIZE=2]neden bu tarz davranışlarınız var..[/SIZE]
[SIZE=2]Neden engelliler adına gerçekten bir şey yapmıyorsunuz..[/SIZE]
[SIZE=2]Kendinizi yukarılara çıkacaksınız diye bu insanların kabahati ne..[/SIZE]
[SIZE=2]Kimse kimseyi çiğniyerek yer kazanmaya çalışmasın..Ayrıca birde şu gerçek var ne kadar görürsünüz bilemem..[/SIZE]
[SIZE=2]Bu dünyada diyelimki iş yapar gibi görünüp yer edindiniz..Sahte uygulamalarla üst makamlarda yada milletin gözünde[/SIZE]
[SIZE=2]yukarılarda bir basamakta oldunuz..Soruyorum asıl basamak neresi..[/SIZE]
[SIZE=2]Vicdan abicim ya varsa tabi..[/SIZE]
[SIZE=2]Başka bir yer bulun sırtından amansızca para kazanacak..Cebinizi dolduracak başka bir yer bulun..[/SIZE]
[SIZE=2]Başka bir yer bulun üzerine basıp çıkacağınız başka insanlar bulun..[/SIZE]
[SIZE=2]Artk fark edin engelli deyipte her zaman bir araç olarak baktıklarınız İNSAN..[/SIZE]
[SIZE=2]Siz ne kadar insansınız bunu tartışırım ama onlar benim AİLEM....[/SIZE]
[SIZE=2]Anlatabiliyormuyum..[/SIZE]
[SIZE=2]Ben onlarla varım bu hayatın içinde..[/SIZE]
[SIZE=2]Ve gerçi etkili olurmu bilmiyorum hani düşünce tarzınız değişirmi..[/SIZE]
[SIZE=2]Düşününki bir gün onların yerinde siz varsınız ve aynı şeyler başınıza geliyo..[/SIZE]
[SIZE=2]O zaman zıplardınız değilmi....[/SIZE]
[SIZE=2]Hangi birinizin bu dünyada garantisi var ki..[/SIZE]
[SIZE=2]Hanginiz yarın öbür gün herhangi bir engel taşımıyacağını biliyor..[/SIZE]
[SIZE=2]Hanginiz bu dünyada kalıcı..[/SIZE]
[SIZE=2]Son bir şey..[/SIZE]
[SIZE=2]Bu benden bir isyan..[/SIZE]
[SIZE=2]LANET OLASI EGOLARINIZI TATMİN EDECEK BAŞKA BİR YER BULUN...!!![/SIZE]
[SIZE=2]ÇEKİN ELİNİZİ ARTIK..ONLAR HAYATA SİZ OLMASANIZDA BAĞLILAR...[/SIZE]
[SIZE=2]RANTLAR İÇİN BAŞKA KAPIYA....!!!!![/SIZE]

E kimse bize bağış yapmıcak mı bize! :)

Ağlayan resimlerimizi ve videolarımızı mı koyalım illa buraya! Vatandaş, sanatçı, medya, nerdesiniz!? Ameliyatsa, söz, ben de 5 bin kişiyi ameliyat ettiricem! Vallaa :)

benmi yanılıyorum yoksa yanlış mı biliyorum... benim engelli anlayışımda sadece engelli engelinden dolayı bazı şeyleri yapamıyor neden toplum tarafından ayıplanıyor veya acınıyor hiç anlamıyorum

Oturanboğa şimdiye kadar nerdeydin bakiim sen ? reklam kokusunu aldın dimi sende işini biliyosun hani :p :)

noluuuur yardım edin diyeceklerine.cözüm bulsalar daha iyi olmazmı bizim için.yol.kaldırım.sokaklar.buradaki engelleri kaldırsalar en güzel yardım budur bize.

Dokuz aydır Amerika’dayım. Sadece şunu söyleyebilirim; başka bir dünya mümkün!
Dünyanın hiçbir yerinde engellilerin sorunları bu yolla çözülmediği gibi engellilerin sivil toplum örgütlerinin işi bu şekilde kitle iletişim araçlarını kullanarak dilenmek değildir. Engellilerin ve ameliyat ihtiyacı olanların sorunlarını bu şekilde dilenerek çözmeye kalkmak öncelikle sakatlar için çalıştığını iddia eden bu sivil toplum örgütleri, hükümet, bu sakilliğe destek veren sanatçılar ve bizzat biz engelliler için neresinden tutulursa tutulsun bir rezalettir. Dünyanın hiçbir medeni toplumu bu rezilliğe izin vermez.

Seyhan Hanım ı büyük bir hayranlıkla takip ediyorum. Bütün bu düzeni herkesin gözlerinin içine baka baka yıllardır sürdürebiliyor. Herkesi ipe dizen bu profesyonel derecede iş bilir kadına bir Allahın kulu çıkıp hesap soramıyor. Eminim her şeyi çok güzel kılıfına uydurmuştur. O da biliyor Cumhuriyet savcılarının memleketteki aydınları içeri tıkmakla meşgul olduğunu. Ve çok iyi biliyor ki sakatlarla ilgili bir organizasyon olunca adalet mekanizmasının o kılı kırk yaran denetlemelerinin gerçekleşmediğini. Bu yüzden rahatlıkla at oynatabiliyor ve hayali hastalar, hayali projelerle bizleri rezil eden postmodern dilenciliğine devam edebiliyor.

Seyhan Hanım memleketimizin en güzide kitle iletişim dilencilerinden birisidir. Ve her dilenci de olduğu gibi insanların acılarını kazanıma dönüştürmeyi çok iyi bilmektedir. Engellilerin sorunlarının kaynaklarına savaş açmak yerine insanların vicdanlarını efektif şekilde kazanıma dönüştürmenin yolunu çok iyi çözmüştür. Bu vakıfta engelli yoktur. Tamamen sağlamlardan oluşmuş bu vakıf Seyhan Hanım ve ekibine çalışmaktadır.

Türkiye Cumhuriyetinin gördüğü en nitelikli dilencilik budur. Bu dilencilikten elde edilen gelir tıpkı sokakta dilencilik edenlerin gelirlerine el konulamadığı gibi dilenenlerin cebinde kalmaktadır. Seyhan Hanım ve hayali rehabilitasyon merkezi projesi memlekete hayırlı olsun….

Özürlüler Başkanlığı ne iş yapar? Federasyon ne iş yapar? Neden bu Vakfa bu yaptıklarının hesabını sormak için harekete geçmezler? Bu sitede ne kadar azimle çalıştığını anlatıp duran bir hanımefendi vardı. Özürlüler Başkanlığında başkan yardımcısı olan hanımefendi. Gamze hanım dı sanırım adı. Kendisine sesleniyorum buradan. Lütfen Özürlüler Başkanlığı derhal bir soruşturma açılması için harekete geçsin. Bu vakfın tüm hesapları en ince detaylarına kadar araştırılsın. Gösterilen her bir fatura, her bir maliyet özellikle soruşturulsun. Bu kadının her şeyi kılıfına uydurduğundan adım gibi eminim. Eğer bu konuda bir şey yapmıyorsa bu hanımefendi bir daha buralara gelip sorun çözmek için savaşıyoruz martavalları atmasın. Kimse öldürdüğü iki sivrisinek için bizden alkış beklemesin. İşte sorunları doğuran bataklıklardan birisi Özürlüler Vakfıdır ve engellilerin sorunlarıyla gerçekten savaştığı iddiasındaki her yetkilinin yapması gereken ortadadır. Bu hanımefendi ve çalıştığı kurum samimiyse bu konuda harekete geçsin. Bu kitle iletişim dilenciliğine ve üçkâğıtçılığa bir son verilsin… yıllardır para toplanmasına rağmen ortada görünmeyen bu iyileştirme projesinin hesabı sorulsun. Paraların akıbeti açıklansın.

Olanlar inanılmaz. Çünkü bu ülkede mevcut Cumhurbaşkanına bile daha önceki bir kampanya da topladıkları para nedeniyle ifade vermek üzere çağrı yapılıyorsa Seyhan Hanımefendi bunu haydi haydi yapmalıdır. Yapmıyorsa burada hepimiz suçluyuz. Bizlerin adı kullanılarak yapılan bu dilencilik karşısında susmak o dilenciliği yapanların yaptığından daha hafif bir sorumsuzluk örneği değildir!

Not: Her sivil toplum örgütü hesaplarını şeffaf şekilde kamuoyuna duyurmakla mükellefitir. ÖV bu sorumluluğunu yerine getirmediği gibi daha önce toplanan paraların akıbeti hakkında da son derece ketum bir tutum takınmaktadır. Dolayısıyla bizlerin bu eleştirileri son derece haklı ve meşrudur. ÖV nı topladıkları paraları nerelerde harcadıklarının bilgisini şeffaf şekilde internet sitelerinde yayımlamaya davet ediyorum.

Pegasus'un harika önerisine ek olarak;
Sevgili Teslime’nin verdiği hukuk savaşını göz önüne alarak diyorum ki;

Bu sefer başka türlü davransak bizlerde.. Kendimiz yazıp kendimiz okumaktan kurtulsak Baben’in dediği gibi..
Şahsen yakından tanıdığım, yaptıkları iyi işleri alkışladığım çoğu zamanda yerden yere vurduğum, sivil toplum örgütü saydığım, engelli örgütlerini ve başındaki insanları göreve çağırsak.. Bunlar bu işi üyelerimizin onur ve haysiyetleri ile oynandı diye Özürlüler Vakfı ve SHOV TV yi mahkemeye verseler.
Haydi desek;
Sakatlar Derneği Başkanı Şükrü POYRAZ..
Ortepedik özürlüler Federasyonu başkanı Cemal MERDAN..
Birleşik sakatlar federasyonu başkanı Kenan ÖZÜDOĞRU..
Sakatlar derneği İstanbul Şube başkanı Kemal YÜKSEL..
Daha benim tanımadığım nice sorumlu insan..

Üyeleriniz ve temsil ettiğiniz kitlenin ruhlarına tecavüz ediliyor.. Bir tek bu işle savaşın gerisi çok önemli değil desek.. Sizleri göreve çağırıyoruz desek..

Bu ve benzeri yardım programlarını izlediğimde , içersine düştüğüm açmazı açıklamak inanın çok zor.Sorunun çözümüne dair önerilerde bulunmyacağım çünki herşey aslında aşikar.Fakat bu programalrdan sonra inanın dışarı çıkmaya korkuyorum.Sanki birileri yolumu çevirip cebime beş tl falan koyacak diye aklım çıkıyor.Bir an ben bile kendime acıyorum o anın hayalini gözlemleyince.Birileri mutlaka buna dur demeli...

özürlü dernek ve kurumlarına dair bugune kadar tekbır fayda görmedm aksıne zararları oldu ..
ve kendılerınıde tanımam ve görmedim desem :)))))

Annem aradı beni o gece. Kızım Show TV yi aç diye ısrarla.
Ben sabah tanıtımını izlemiştim zaten midem bulanarak.
Kendimi öylesine işe yaramaz öylesine çaresiz öylesine zavallı histtirmiştiki izlediklerim. O kanalda o programın olduğunu unutmaya çalışıyordum oysa. Annem yüzünden hatırladım yine.

Ve kaç gündür bende kızıp duruyordum.
Eşime diyordum ki biz senelerdir bu camiadayız.
Senelerdir para toplanır birileri çıkıp bizler için bizlerin özürlerini kullanarak defileler yapar konserler verir kermesler yapar bizlerin üzerinden paralar kazanır. Ama o paralardan kimseye yardım yapıldığını görmedim, duymadım ben.

Herşey öylesine göstermelik ki.

Her sene yapılan çok güzel ve bence çok anlamlı bir organizasyon vardı.
AYVALIK Şenlikleri.
Onu bile yapmıyorlar bu sene.
Ama hayali özürlülere kol bacak protez ameliyatları yapıyorlar.

Birileri bizleri kullanıyor.
Hemde feci kullanıyor.
Yetkilileri bende göreve davet ediyorum. Hemde acilen.

Bizler elimizi taşın altına sokmadıkça bı tür forumlarda ağlaşır dururuz.

Dışardfa sakat yok olanlarda oturmuş köşe başılarında dileniyor. İmaj zaten bu oluncaüsömürülmeside kolay oluyor.

Burda öylr veya böyle 20 bin kişiyiz. Gelin bir komite kuralım burda ağlaştığımız konular için fon oluşturalım ve hukuku kullanalım, enazından teslime kadar olmaya çalışalım.

bende Venedige gitmek istiyorum,ordan Bahama adalarına...sonra hergün spor salonuna yüzme için giderken 20 dk otobüs bekliyorum:( yazık bana spor tek kapılı siyah bir araba istiyorum,plakası ismimden oluşan olursa daha bir baglanırım hayata:))))jakuzisi ve saunası olan bir ev istiyorum,böylelikle engellilerinde en az bedeni saglıklı olan kişiler gibi keyfine düşkün oldugunu göstermek için:)))isteklerimin bunlarla sınırlı kalmayacagını bildigimden büyük bir kampanya yapalım..

Bir yerden mesaj geldi özel olarak bana.. Galiba onlarda bizim kadar çaresiz: Bence ortak bir yol bulunacak.. En azından bizelr gibi onlarda rahatsız..
İşte gelen mesaj:

Shov TV ‘de Özürlüler Vakfının 1400 kişiyi ameliyat ettirmek için sanatçılarla birlikte topladığı paralar hakkında Dernekler ve üyelerden gelen tepkiler artıyor.

Bize gelen tepkiler TV ve sanatçılar aracılığıyla bu tür programlar yapanların para toplama yetkisi var mıdır? Hangi kurumdan bu yetkiyi almışlardır? Denetimleri yapılmakta mıdır?
Sağlık Bakanlığı bu konuya nasıl bakıyor? Bu yardımdan faydalanacak özürlülerin sosyal güvencesi yok mudur? Devlet Hastahaneleri bu ameliyatları yapamıyor mu?
Bu paralar toplanmasa özürlüler ameliyat olamayıp sağlık hizmetlerinden faydalanamıyacak mıdır?

Amaç nedir?...

Devletin altına imza koyduğu Birleşmiş Milletler Kararlarının uygulanmasını takip eden Engelli haklarını savunan Sivil Toplum Kuruluşlarını yok sayıp, Engelliler reklamı yapılan bu tür programlara mı yönlendirilmek istenmekte midir?

Bize gelen bilgilere göre İl ve İlçelerdeki Engelli Dernekleri ve Üyeleri arasında toplanan bu yardımlardan faydalanan yoktur.

Engellilerin sosyal güvencesi yoksa durum daha da vahimdir.
Engelliler ameliyat olmak için böyle kampanyalarımı bekliyecekler?

Böyle bağış toplamakla Engelli yurttaşlarımızın sorunları çözülebilir mi? Bu programlarda Engellilerin hangi sorunları dile getiriliyor, ya da hangisine çözüm bulunmuştur?

%12’si engelli olan toplumumuzun sorunlarını TV’de para toplayanlar mı çözecektir?
Tepkilere cevap veremedik. Sayın Bakanımız ne cevap verecektir?

Unutmayın herkes engelli adayıdır. Sosyal Devlet bu sorunları çözmelidir. Çözmezse bir gün kendinizi TV’de birileri para toplasın, beni de ameliyat ettirsin diye sıra beklerken bulabilirsiniz.

Saygılarımla...

Tayfun Tüfekçi
BİRLEŞİK SAKATLAR FEDERASYONU
GENEL SEKRETERİ

Devletin ilgili birimlerine bir takım taleplerimizi iletiyoruz zaman zaman... Yine devletin ilgili birimlerine iletilmek üzere bu konudaki meramımızı güzel bir dille yazıya dökebilecek becerikli edebiyatçı arkadaşlar vardır eminim aramızda... Bu tür yardım kampanyalarının istismarı ve ne tür olumsuz sonuçlar doğurabileceği ile ilgili bir yazı kaleme alınsa ve "Eller aya biz yaya" kampanyasında yaptığımız gibi devletin ilgili birimlerini engelliler adına konuyla ilgili hassasiyetimizden haberdar etsek... Eminim bu konudaki görüşlerimize devlet nezdinde daha bir kıymet verilecektir, zira bu engellilerin araç alımlarında kdv indirimi gibi somut bir yardım talebi olmayacaktır.

Ancak takdir edersiniz ki bu hassas bir konudur, ve gerçekten yardıma ihtiyacı olup, faydalı oluşumlar aracılığı ile bir takım yardımlardan istifade eden engelli vatandaşların yararlandığı imkanlara zarar vermemek gerekir. Bu konudaki hassasiyeti dikkate alarak, uygun bir dille rahatsızlığımızı "özellikle biz engellilerin" devlete iletmesinin gerekliliğine inanıyorum...

Özellikle site yöneticilerinden bu inancımı paylaşan ve bir kampanya başlatmanın gerekliliğe inanan var mı?

Sözde bizim için yapılan bu kampanyaları izlemeye bile tahammülüm yok. bizleri okadar muhtaç aciz gösteriyorlarki sinir oluyorum.Bana bu çirkin şovlar da istenilen hep ,bizler imalat hatası olmuş atık yaratıklarmışız onlarda güzide insanlar bizi tekrar değerlendiren hayata bağlayan kahramanlarımızmış gibi aktarılmak isteniyormuş gibi geliyor..herşeye rağmen hayat mücadelesini yitirmemiş, hayata karşı dimdik durmaya çalışan beni bizleri aciz gösterek engellilere yapılan en büyük darbe ama farkında değiller yada böylesi işlerine geliyor herhalde neyse.
kuyucak okadar güzel ifade etmişsinizki hislerime tercüman olmuşsunuz biryerde artı bişey diyemiyorum.öyleki konuyu okuyunca yanlız ben bu olaya sinir olmuyormuşum yani yaklaşık bütün engelli arkadaşlarımla hemfikir olduğumu görünce çok sevindindiğimide belirtmeden edemiyecem..

herşey.sahtemi.gülücükteki.gibi.ağlayanda.sahte.kişiye.güvenimizi..doğru.bile.olsa.güv enemiyoruz.

Selamlar... Oturan Boğa...
Sana sonuna kadar destek vereyim diyeceğim. İlk adımı atmıssın Burada İmza
Toplayamaz mıyız. Amaa Önce Suçlu olduklarından emin olalım. Sen Ben Eminim diyorsan Ben imza veririm, bu işin başı sensin...
İyi günler......

Suç Duyurusu???

Selam ....Arkadaslar.
ÖZÜRLÜLER VAKFI İlkeleri :
* Özürlüler Vakfı, Türkiye Cumhuriyeti Anayasa?sı ve yasalarına uymayan hiçbir faaliyet ve organizasyonu gerçekleştirmez ve yasalara uygun olmayan faaliyetlerde de yer almaz.
* Özürlüler Vakfı, demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne inanmaktadır. Sivil toplum kuruluşlarının, demokrasinin ve hukukun üstünlüğünü geliştirmekte etkin olduklarını düşünmektedir. O nedenle tüm sivil toplum kuruluşlarının ve özellikle de özürlülerle ilgili sivil toplum kuruluşlarının daha fazla olması ve gelişmesi taraftarıdır. Bu konuda üzerine düşeni yapmaktadır ve yapmaya da devam edecektir.
* Özürlüler Vakfı, din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin her türlü düşünceye saygı duyar.
* Özürlüler Vakfı, sorumluluğunun bilinci ile ahlaki ilkelere bağlı olarak hareket eder ve bu ilkelerden ödün vermez.
* Özürlüler Vakfı, özürlülerin sorunlarının çözümü için amatör bir ruhla, gönüllülük esasına göre profesyonellerle, profesyonelce çalışmalar yürütür.
* Özürlüler Vakfı, özürlülerle ilgili çalışma yapan kamu ve özel kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları ve bireylerle işbirliği içinde çalışmaya hazırdır. Bu konuda gelecek her türlü işbirliği teklifine, Özürlüler Vakfı?nın ilkelerine, tüzüğüne, çalışma alanına uygun olduğu müddetçe açıktır.
* Özürlüler Vakfı, özürlülerin sorunlarının çözümünün çok boyutlu olduğunun bilincindedir. Bu sorunları çözmek için toplumsal işbirliğine inanır ve kalıcı çözümlerin oluşması için çalışır. Bilimsel veriler ve yöntemlerin çözüm için gerekli olduğunu savunur ve bu yönde hareket eder.
* Özürlüler Vakfı, özürlülerle ilgili çalışmaları kendi tekelinde görmez, bu konuda en iyiyi yaptığını, her şeyi bildiğini iddia etmez.
* Özürlüler Vakfı, özürlülerle ilgili gelen her türlü proje teklifini değerlendirmeye alır, Vakfın kuruluş amaçları ile örtüşen projelere destek verir.
* Özürlüler Vakfı, hiçbir kuruluş, siyasi parti, kişi veya kişilere bağımlı değildir. Bağımsızlığından asla ödün vermez.
* Özürlüler Vakfı, hiçbir kimseyle, kuruluşla veya sivil toplum kuruluşu ile gereksiz polemiğe girmez. Tüm eylemleri (işleri-faaliyetleri), projeleri açıktır. Gerekliliğine inandığında bunları kamuoyuna sunmaya hazırdır. Çatışma yerine uzlaşmayı, konuşma yerine iş yapmayı tercih eder.
* Özürlüler Vakfı, Vakıf olmanın bilinci ile yardımın gizliliği esasına inanır ve zaten yapması gereken hizmetleri kamuoyu oluşturmak için araç olarak kullanmaz.
* Özürlüler Vakfı, sivil toplum kuruluşu gibi hareket eder, bu kimliği ile gündemde olmaya özen gösterir.

Daha ilkelerinden belli ne oldukları arkadaslar.. Artık Kendimizi Kandırmayalım... Bu kisilere yardım edenler bilmiyorlarmı ne olduklarını, bence biliyorlar hemde adları kadar iyi... ama onların gayesi Show yapmak,!!!
Peki biz ne yapmalıyız imza Toplayıp suç duyurusunda bulunazmıyız???

Evet çok güzel bir başlık,
Oğlum Cp li 9 una girdi, kapımı bir gün bir vakıf, dernek vs, çalmadı !
Çalmasını istemiyorumda.
Neden çalsın ki, Devletim bana çok şükür destek oluyor.
Derneklerin halktan elde ettiği sömürüyü ihtiyaç sahiplerine iletme hususunda şüpheliyim.
Bu görevi Hükümetimiz Maddi manevi zaten yürütüyor. Allah zeval vermesin.İleride daha da iyi olacaktır.
Bu dernekler gibi diğer büyük sıkıntı bence daha büyüğü rhb. mrkleridir.
Rhb.Mrk leri açma yeterliliği çok düşük bir sermayeye bakıyor, Dernekler halkı sömürdüğü gibi bunlarda devleti sömürüyorlar.

Üst Alt