Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bezdik adımıza bağış toplanmasından. Özürlüler Vakfı ve benzerleri... [Tartışma]

Aynen söylenenlere katılıyorum.STK'ların işi devletin görevini üstlenmek olmuş.
Sağlık,eğitim,medikal ürünler konusunda (tekerlekli sandalye,akülü tekerlekli sandalye),bakımevleri devletin işi.Bu konudaki STK'lar sadece bu konu ile ilgili yasal düzenlemelerdeki eksikleri tespit edip zorlayıcı olmalıdır.
Öyle düşünmek istemesem de acaba bu işte nemalananlar mı varda devletin bu görevlerini can siperhane üstleniyorlar.

şimdi fox tv de 3356 mı 5633 e mı msj at, 8,5 mılyon engellıye bır araba ıcın katkı yap ?

Sen kımsın benım adıma yardım topluyorsun,
senden yardım alanlar kac kışı?
Nasıl butun engellı bıreylerın toplamını zikredersın?
Yok bu boyle olmaz

Deniz feneri gibi bu toplanan paralar sorgulanmalıdır.

Para kime bağış yapılır?
Neden yapılır?
Bağış yapılan kişi veya gruptakilerin konumu nedir?
Neden halkımız saf saf bu manzarayı seyreder ve hatta büyük bir şevkle katılır?
TOPLUM Nasıl ve ne yöntemlerle bu konuma getirilmiştir?
Neden HİÇ kimse HİÇBİR KURUM veya grup verdikleri paranın nereye gittiğini sorgulamaz? [Engelliler söz konusu olunca akan sular mı durur?]
.. soru çok!

Ömr-ü hayatım boyunca, engellilik hakkında beni en çok rahatsız eden konu ÖNYARGILARDIR. Ve bu yangına kova kova benzin atanlar da ENGELLİLER ADINA bağış toplayan kişi ve kurumlardır.

Açık, net ve kısaca söylersek : Her fırsatta engellilere PARA veya BAĞIŞ veren kişi veya gruplar, beş dakika sonra aynı engelliler için ne iş verirler, ne yol verirler, ne kız verirler ne de eğitimlerine imkân verirler!

Ama aynı engelli, podyuma çıksa, ve "gak guk guukguk" dese, hepsi birden alkış tutup edebiyat ödülü verirler! (o gak guk eden uyuşuk engelli mutlu da olur bazen)

Kampanyanızı destekliyorum elbette. Bu konuya dair iki laf edemeden geçemedim, dilerim bir nebze olsun bu haykırışların faydası olur. (aslında hiç umudum yok)

Bu konuyu irdelediğim önceki yazılarım:

Çıkan yasaların ve de sistemin tutarsızlığından dolayı sivil toplum kuruluşları ,dernekler,vakıflar mantar gibi çoğalmakta.Mantarlar , bol sulak yeri ve güneşi görünce hemen birden açığa çıkarlar.Engelli,özürlü,sakat,yatalak...vs acınacak gibi gözüken sadaka kültürüde dahil bütün herşeyi kullanarak bağış adnda paraları sadece toplarlar.İcraat ise sıfır.

Şu anda Kanaltürk ekranlarında aynı bebat kampanya devam ediyor.. Hem de en az eski program kadar iğrenç şekilde.. Arkadaşlar bütün gece sürecekmiş bu program..
Dileğim aşağıda vereceğim numaraya telefon etmeniz ve yaptıkları işin ne lanet bi şey olduğunu yüzlerine söylemeniz.
0212 340 56 56

Uğur Dündar'ın kravatı açık artırmada

1234971082-66058.jpg

Bu açık artırma engelliler yararına düzenlenecek... Satılacak eşyalar arasında Dündar'ın kravatı, Hamdi Bey'in kutusu da var...

Türkiye'nin en işlek alışveriş merkezi GittiGidiyor.com, engelleri aşmak adına anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine daha imza atıyor. Artı Değer Kurumsal Sosyal Sorumluluk&Eğitim Derneği'nin 'Gülümseyen Yüzler' projesi kapsamında GittiGidiyor.com'da 10-16 Haziran tarihleri arasında ünlü sanatçılara ait kişisel eşyalar açık artırmaya çıkarılıyor.

Açık artırmaya çıkarılacak eşyalar arasında; Var mısın Yok musun'un gizemli bankacısı Hamdi Bey'den 9 Numaralı kutu, Beşiktaşlı futbolcular Ernst, Tello, Holosko, Delgado ve Bobo imzalı formaları, Azra Akın'ın kendi yaptığı bir resmi, Erdil Yaşaroğlu'nun orijinal bir karikatürü, Saba Tümer'in yüzüğü ve Uğur Dündar'ın kravatı da bulunuyor.

Projeden elde edilecek tüm gelir, Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 9.'su gerçekleştirilecek olan "Engellilerle Nemrut'a Tırmanıyoruz" projesine bağışlanacak. Bağışlar sayesinde Türkiye'nin birçok ilinden ve Bulgaristan'dan farklı engel gruplarından yüzlerce engelli, Nemrut Dağı'nın zirvesine çıkarılacak.

Uğur Dündar'ın kravatı açık artırmada

Saçmalamanın sınırı yok sanırım :)

Vay halimize,bir kravata muhtaç hale getirildik...Engelli insanlar çaresiz gösteriliyor kamuoyuna,dilenci konumuna düşürüldük iyice....İnsanların yüzüne bakamaz olduk...
İyilik yapar gibi görünüp,biz engellilere en beter zararı veriyorlar...
Sonu yok mu bu saçmalığın??? Bitmedi mi dilencilik?

biter :)) ama hep bri sıfır biter konuşma hem sen bır engellısın :))

olta için yardım topluyoruz lütfen sizinde bir katkınız olsun :)))))))

Bu ne ya..Bu insanlarda hiç mi kan yok..ben hakkımı helal etmiyorum bu insanlara..Nasılda dalga geçerek ilan yapmışlar.yazıklar olsun....ah valla devletimiz bunları yakalayıp bir bir cezasını vermeli ki,,,nerdeee..önce bu topraklarda yaşayaan insalar kendilerine çeki düzen vermeliler....devletin başındakiler kim olursa olsun ,önemli olan insanlardır

arkadaşlar kızma konusunda kendinizce haklı sebepleriniz olabilir tabikide.. belki ekran karşısındakiler reklama döküyolar bu işi ama onların werdiği adreslere para gönderen insanların(halk) adı bile duyulmayacağı için iyi niyetleriyle yapıyolar bunu bence.. paralar gerçekten ulaşması gereken yere ulaşıyor mu bilmiyorum ama sadece engelliler adına değil bir çok başlık altında toplanan bu paralar 'çorbada tuzum bulunsun' hesabı 3er 5er toplanıyo insanlar tarafından.. umarım hepsi kuruşu kuruşuna gerçekten ihtiyacı olan insanlara gidiyodur..:S

Kriz yok keriz var.
sakat yok sakatat var.
Devlet yok ticaret var.

bu kadarmı sömürülmeye müsaitiz.:mad:
Devlet bu kadar mı sosyal devlet işleyişinden uzaklaşır.
Devletin yapamadığını vakıfmı yapacak.
Kimseye hiç bir vakıfa vefa borcum olsun istemiyorum.
Onurumla yaşama hakkı vermediler. onurumla ölme hakkımada göz diktiler.

Derinim;

canım çok güzel yazmışsın
şununda ben altını çizeyim;
türkiye
belediye,
maliye
....

gördüğümüz gibi temelinde var yemek. ye kürküm ye...

kamuda ki haklar verilsin başka bir şey istemiyorum. devletin bize sunupta yapmadığı hakları başka dernekler nasıl yapsın.. valla anlamıyorum..

böyle demeyin adamlarda haklı milletten para toplarken biz sizi kekliyoz soyuyoruz demiyecekler ya işi kılıfına uyduruyorlar :) bu arada da bizi kullanıyorlar

Basına ve Kamuoyuna 09.06.2009

ENGELLİLERİ KÜÇÜK DÜŞÜREN KAMPANYALARA SON VERİLSİN​

Ülkemizde engellilerin sorunları hak ve hukuk temelli bir güvenceye kavuşturulmadığı gibi kalıcı bir politika oluşturulmamış ve günümüze kadar hiçbir hükümet tarafından yeterli oranda ilgiye mazhar olamamıştır.

Ülkemizde yaşayan engelliler yöneticiler ve toplumun büyük kesimi tarafından, sürekli olarak yardıma muhtaç, irade sahibi olmayan ve sadece başkalarının yardımları ile yaşayabilen, acınan bireyler olarak görülmekte ve gösterilmektedir. Hatta yaratılan bu görüntüden yararlanılarak toplanan bağışın nereye gittiği konusunda tartışmaları içinde taşıyan “ engellilere yardım kampanyaları” düzenlenmekte, halkın yoksul kesiminin eğitim, sağlık, barınma ve beslenme gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için de zaman zaman başvurulan bu tür kampanyalar ile devletin görevini ihmal etmesinin yanında yoksullar ve engelliler dilenci konumuna düşürülmeye çalışılmaktadır.

Engellilerin yaşadıkları en önemli sorunlar, gerekli ve yeterli sağlık ve rehabilitasyon hizmeti alamamak, yaşamlarını kolaylaştıracak araçlara sahip olmalarındaki zorluklar, mimari engeller, ulaşım araçlarını kullanamamak, istedikleri yere ulaşamamak, zorlukların onu dışlamasından dolayı eve kapanmak, eğitim alamamak ve üretim sürecine katılamamak yanında toplumun engelliyi normal bir insan olarak kabul etmemesinden kaynaklı sorunlar olarak sayılabilir.

Nüfusumuzun %10–12 gibi önemli bir çoğunluğunu oluşturan, doğuştan sahip olduğu hak ve özgürlüklerinin birçoğunu kullanamayan tüm engellilerin, her türlü ihtiyaç ve gereksinimleri başta Anayasamız, yasalar ve yönetmeliklerle güvenceye alınarak, devlet tarafından karşılanmalıdır

Bu anlamda, engellilerin sorunlarına destek olmak, çözmeye çalışmak demek, insanların kendi vicdanlarını aklamayı, rahatlatmayı ön planda tutarak onlar için bağışta bulunması ve devletin de buna izin vermesi demek olmamalıdır. Sosyal sorumluluk bilincinden uzak kesimler ile onların magazin, sansasyonel olay isteklerine cevap veren medyanın, engelliler ile ilgili konuları işleme ve gündemde tutma biçimi, kısır döngü içerisinde vatandaş ile sorumlular arasında afyon etkisi uyuşukluğa neden olmaktadır.

Engellilerin bu gün tartıştığımız sorunları esas olarak, engellilerin bir insan olarak diğer insanlarla eşit olanaklara sahip bir hayat sürdürebilmelerinin koşullarının sağlanmamasından kaynaklanmaktadır. Bu noktada Devlet engelliler için pozitif ayrımcılık uygulamaları gerçekleştirerek sorunu aşabilecekken, bunu yapmadığı gibi genel uygulamaların dışında engelliler için ayrımcı uygulamalar geliştirerek ayrımcılık yapmaktadır.

Türkiye’nin en köklü sorunlarından biri olan ve hayatın her alanında karşı karşıya kaldığımız ayrımcılığın, fiziksel, ırk, renk, dil, din ve diğer farklılıklar gözetilmeksizin ortadan kaldırılması Türkiye’de demokratik ve barış içinde bir toplum yaratmanın temel koşullarından en önemlisidir. Engellilerin sorunlarının çözümü, engelli kişilerin insan haklarının korunması ve bu bağlamda engelli kişilere karşı ayrımcılığın ortadan kaldırılması ile yakından ilişkilidir.

Engelli ve yakınlarının yaşamsal, sosyal ve ekonomik sorunları; devletin sosyal hukuk devleti olma vasfını taşımaması yanında, oturmuş bir engelliler politikasının olmamasından, yeterince ve yerince konu ile ilgilenmemesinden kaynaklanmaktadır. Dernek, vakıf ve STK’ların sorumluluğu, devletin yapması gereken görevi üstlenmek değil, devlete, görev ve sorumluluklarını yerine getirmesi için baskılayıcı ve denetleyici rol üstlenmesi olmalıdır. Her şeyden önce devletin, kalıcı ve ihtiyaca cevap veren bir engelli politikası oluşturması, bu konuda uluslar arası insan hakları ve engelli hakları standartlarını göz önünde bulundurması ve bu yönde hazırlanacak yasal düzenlemeler ile uygulamaların güvenceye alınmasını sağlanması gerekmektedir. Devletin yürüteceği çalışmalar, engelliliğin oluşmasının engellenmesi için alınacak tedbirlerden başlayarak, oluşmuş engellilikle baş etme ve engellinin ve yakınlarının diğer insanlarla aynı standartta bir yaşam sürdürebilmelerinin sağlanmasını kapsamak zorundadır. Bu çalışmalarda eğitim engelli ve yakını kadar,bir arada yaşadığı toplumun tüm diğer kesimi için de zorunlu olmak durumundadır.

Bizler, bu dikkat çektiğimiz konular doğrultusunda, engelliliğin önlenmesi ve engellilerin ve yakınlarının diğer insanlarla aynı standartta bir yaşam sürdürebilmeleri için, Devletin engelliler için kalıcı bir politika ve acil bir hareket planı hazırlamasını, bu çalışmalarda başlangıç olarak insan hakları ve engelli hakları için geliştirilmiş uluslar arası standartları baz almasını , engelliler için sosyal koruma ve hizmet mekanizmalarının oluşturularak acilen hayata geçirilmesini gerekli görüyor, bunun taraf olduğumuz uluslar arası sözleşmeler çerçevesinde Devlet için sorumluluk olduğundan da hareketle, yetkilileri sorumluluklarına uygun hareket etmeye çağırıyoruz.

İnsan Hakları Derneği
İstanbul Şubesi
Engelli Hakları Komisyonu

NOT; Mail adresime gelen bu basın bidirisini buraya koymakta yarar olacağını düşündüm.. Hemde büyük bi mutlulukla.. Demek ki yalnız değiliz..

Benim tam olarak bu işte TV kanallarının çıkarı ne diye anlatmak isteyipte sitenin başı belaya girmesin diye sustuğum konu ile ilgili bir mail geldi bana.. Hemde açık kimliği ile;

''Merhaba,

Şunu unutmamak gerekiyor ki Tv'lerde yayınlanan engellilerle ilgili olsun olmasın tüm yayınları nda engellilerimize ne yazık ki istenilen düzde yer verilmez. Ancak konu para olunca saatlerce prime time sürelerini tartışmasız ayırabiliyorlar. Oysa prime time bir engelli programını yayınlamak için bizden sadece 30 dk. 'lık yayın bedeli için 5-10.000$ arasında para istiyebiliyorlar.

Lütfen arkadaşlar şuna dikkat çekmeye çalışıyorum bu yapılan programlarda birinci konu yapılan yayından yayın saat süresi olarak kazanılan paradan prodüksiyon gideri altında TV'ler ciddi paralar almaktadırlar. Yoksa o ekranı saatlerce bir kampanya için asla ayırmazlar. Bu yüzden bu organizasyonların yapımı sonrası ne yazık ki olmuş bitmişden sonra yapacak bişeyiniz kalmıyor ilk duyulduğu zaman Tv kanallarına ve en üst yetkili mercilere itirazlar ya da tepkiler iletilmeli yoksa burdan istediğimiz kadar tepkilerimizi dile getirelim alan parasını cebine koydu yol aldı. Bizimkisi ise sadece burada yazmaktan öteye gitmemektedir.

Şunuda unutmamak gerek ki ülkemizde engellerimiz adına bir denetim mekanizmasının olmamasından dolayı STK'larında bu konularda her hangi bir yaptırımı olmadığı hatta o yaptı biz nasıl akıl edemedik düşüncelerinden de ileriye gitmiyor... Eğer istiyorsanız bu kampanyayı yapan TV'leri büyük tepki bombardımanı altında tutarak hatta o tv binalarının önünde pankart açarak bu yanlışın düzeltilmesi için kamuoyu desteği ve bir farkındalık yaratılabilir.

TV'ler kendi çıkarlarına olmayan hiç kampanyaya destek vermediği gibide vermez. Hatta alacağı yada kampanyada talep edeceği herşeyi prodüksiyon masrafı olarak kalem kalem yazdığında da kimse anlamaz paranın ne olduğunu. Bu yüzden al gülüm ver gülüm yaklaşımı ile içler acısı bir durum. Daha geçtiğimiz günlerde yolda karşılaştığım bir dernek yetkiliside 'Bizde TV'de yardım kampanyası yapacağız girşimlerde bulunuyoruz diye ballandıra ballandıra anlatıyor... Bu nokta da artık ne söyleyeceğimi bilemiyorum...

Bu yüzden sadece bu vakıf değil bu ve benzer vakıf, dernek ya da STK'ların tüm organizasyonlar için seslerimizi çıkarmak ve konuların yakından takipçisi olmalıyız. Ülkemizdeki en önemli konu engellilerimizin engellilik konusunda tam sahiplenici sorumluluk sabihi bir davranışında yer almadığını belirtmem gerekiyor...

Yıllardır toplumun engelliye bakışındaki önyargıları yıkmak, entegrasyon içinde birlikte yaşamak, ötekileşmeden hafızalardaki engelli resmini değiştirmek için savaşırken TV'lerde yardım kampanyası için acıtasyon dolu teaser ve fragmanların dönmesi ve döndürülmesini gördüğümde de nasıl kahrolduğumu belirtmek isterim. Biz birşeylerin doğru anlatılması ve algılanması için çalışırken bir tarafdan yine aynı şekilde engelli dernekleri ya da kendini bilmez insanlar tam tersini yaparak ciddi zararlar vermektedir. Amaç para da olsa paranın dışında ön planda olmakda olsa asla izin vermemeliyiz.

Engelimizi kullandırtmayalım... kimseninde rant kapısı olmayalım oldurtmayalım... Kimseden de korkmayalım.

Saygılarımla,''

Mehmet Kızıltaş​

Sevgili metehandro

Rahmetli Hüseyin Ören bu dünyadaki en iyi arkadaşlarımdan birisiydi.. Kendisiyle engelliler ile ilgili her konuyu tartışıp anlaşmışızdır.. Ancak onun ölümünden sonra orası sağlamların SAKATLARI DİLENDİRME ÖRGÜTÜ haline gelmiştir.

Bak ben işin bu ayağını (bu detayı) bilmiyordum! Mehmet'in verdiği bilgi çoook önemli. Ve, ortada dönen rantın açık bir delili!

Ben de şunu biliyorum mesela: Bu tür kampanyalarda toplanan paraların çok çok çok büyük bir kısmı (bazen tamamı!) organizasyonu yapması için sözde ihtiyaç duyulan ajansa gider. Bu maliyet o kadar büyüktür ve o kadar pazarlıksızdır ki, keşke bir savcı bu yazdıklarımızı ihbar kabul etse de kamuoyu işi bi öğrense!
İddia ediyorum, bu tür organizasyıonlarda toplanan paraların çoğu yakın kişilerin sahibi olduğu bir ajansa aktarılıyordur. Bir büyük dilim de TV kanalına! Al sana maliyet! :) Kalan para da sonraki günlerde yumurtlanacak harcamaların maliyeti... Oooooooh!" Var da sakatlar için harcamadık mı kardeşim" :)

Yani, neresinden tutulsa trajik!

Not: Aman abi, sitenin başı neden belaya girsin. İçinde hukuki yaptırım gerektirecek hakaret vb bir şey olmasın, gerisinin bir önemi yok. İsterse her gün tv kanallarında bir videom ya da ses kaydım yayınlansın :):):) Düşünme sen... Önemli olan şey doğru olduğunu düşündüğümüz şey söylemek, ve hakikatin peşinden gitmek.

İnsan Hakları Derneği, İstanbul Şubesi, Engelli Hakları Komisyonu'nun mailinde şu cümle çok önemli:

"Dernek, vakıf ve STK’ların sorumluluğu, devletin yapması gereken görevi üstlenmek değil, devlete, görev ve sorumluluklarını yerine getirmesi için baskılayıcı ve denetleyici rol üstlenmesi olmalıdır."

Metehan'nın sorularının cevabı da burada saklı!

Herkes kendi işini yapsın, kardeşim!

Kendi işini gereği gibi yapmayıp da başkasının yapması gereken işleri yapıyorsan altında mutlaka -amiyane tabirle- bir "puştluk" ararım ben!! :mad:

Lâkin, bu topraklarda yüzyıllardır kimin ne iş yapması/yapmaması gerektiğine kafa yoran çıkmadığı için, herkes kafasına göre hareket etmeyi kendince meşru saymaktadır! Neyse geçelim..

Bir de Sevgili Mete, "hangi otorite SİZDEN" demiş. Otorite kavramını yanlış kullandı herhalde.. Örgüt demesi gerekirdi.. Çünkü devletin bulunduğu bir yerde bir başka OTORİTE aranmaz!! Devlet de bir tür örgütlenme biçimidir ama burada söz konusu olan; DKÖ/STK'lardır..

İşte zurnanın zırt dediği deliği burada! :)

Böyle bir örgütlenme yok! Olsa, buradaki yazıların hiç birini yazmaya gerek kalmazdı.. Her şey orada halledilirdi.. Reelde.. Gerekirse "dişe diş…". En akılcı sonuç alınana kadar…

[SIZE="1"]Not: Bu yazı bitmedi! Daha sonra devam edecek.. Ama ben şimdilik bittim.. :eek:

Not2: Bu sıcaklarda bunları yazmama sebep oldun ya.. Ne diyim Hasanım.. Allah seni bildiği gibi yapsın.. :p[/SIZE]

Metehandro;

Her şey bakış açısına bağlıdır bu dünyada.. Bir şeye nerden bakarsanız oradan kıyaslarsanız olayları.. Anladığım kadarıyla siz kamuoyunda gündemde olmayı ve para toplamayı kıstas yapmışsınız.. Benim anladığım bu.. Başarının kıstası bu ise, konuşmaya gerek yok.. Siz ne kadar bu sitenin üyesi iseniz de demek ki size ulaşamadık biz.. Ulaşamamak ne kadar bizim eksikliğimizse de siz bizim ne dediğimizi hiç anlamamışsınız..

Bizler burada kamu oyunda olmayı elbet isteriz.. Sorunlarımızı tartışmak duyurmak engelsiz olanları eğitmeyi elbet isteriz.. Ancak medya bizi hala binlerce yılın birikmiş ağzıyla anlatmaya çalışırsa; Ona yufff çekeriz..

Ayrıca bizim asıl sorunumuzun yeni cami önünde dilenip, fatihte dağıtmak olmadığını bilsin herkes deriz.. Devlete ait bizim ekonomik sorunlarımız deriz.. Bunun ötesinde kullanılan her tür kelime, kullanılan her tür işaret bizi alçaltır.. Bunu böyle bilin lütfen.. Artı bi şeyler katmak isteyen varsa buyursun ringe; Ama benim adıma dilencilik yapmasın..

İstismar olmasa bile beni dilenci olarak, yardıma muhtaç olarak gösteren herkese diyeceğim tek şey; Bedel buysa lanet olsun size ve sizden gelecek her şeye derim..

Ben eşit insan olma derdindeyim.. Siz başka şeyler anlatmaya çalışıyorsunuz.. Demek ki hiç ulaşamamışız birbirimize.. Olmasa olur mu bilmiyorum.. Ama sizin anlattıklarınızı biz iyi biliyoruz.. Biz oradan bu yerlere vardık.. Başaramazsak bile arkamıza bakmaya niyetimiz yok. Başarı bize göre dik durmak.. İnsan gibi durmak.. Beş kişi olsak yeter bize.. İster siz içinde olun, isterseniz olmayın.. Ya yanımızda olun, yada gölge etmeyin yeter..

Bu sitede ilk defa bir başlık altında, tüm katılanlar aynı düşünceyi paylaştı metehandro.. İlk defa bu kampanyalar bizi acıtıyor denildi.. Hiç fire vermeden.. Demek ki acıttı herkesi.. O zaman benim anlıyamadığım bir şey olabilirmi diye düşünmeni salık veririm.. Bu arkadaşları acıtan şey seni acıtmıyor olabilirmi? Yada zaten olayların tam mim noktası, mihenk taşı olabilirmi bu nokta.. Yanımızda olmanı, böyle düşünerek yanımızda olmanı tercih ederim..

Bu kadar açık ve net söylediğin için teşekkür ederim..

Arkadaslar,
Tartisma gruplari, diger internet gruplari(sivil inisiyatifler) bireysel yazanlari okudugumda, konuya duyarliligi ve tepkiyi goruyorum.
O halde ;
Gelin fitili atesliyelim, ben, biz demeden, HEPIMIZ bir ve birlik olalim. ISTANBUL, ANKARA, IZMIR, ADANA, SiNOP, ....... ulasabildigimiz tum illerde es zamanli ayni bildiriyi okuyarak ayni eylemi ayni saat ve gunde, medyayi organize ederek YAPALIM MI?
Hepimizin, Internet vs ortamlar var. Ulasabildigimiz kadar insana tum forumlari vs kullanarak. Hatta bu yaziyi oraya buraya gondererek a-arikan@tr.net adresine geri donusum yapilmasini saglayarak PROTESTO GOSTERIMIZI yapalim mi? Bunun icin valiliklerden izin almak gerekiyorsa onu da yapalim. insanlar hep ortak cumleler iceren pankart, tabela tasiyarak bu protestomuzu gerceklestirelim mi?
Avni

Herkes herkesn fikrine düşüncesine saygı göstermeli bnce bu yardımların hiç bir sakıncası yok tamam bunun yapılış biçimi bizleri rencide edici olmamalı bi elin verdiğini değer el bilmemeli görmemli dün akşam Acun abiyi izledim sonuna kadr güveniyorum yaptıkları ortada köstek olmaya çalışmayalım engellilere nasıl yaklaştığı da ortada engelli gibi deil normal gibi davranıolar orda biz kendi kafamızdaki engellleri kaldrırsak daha iyi olcak gibi gelior...

Dün o yarışmda yapılan yardımların hak sahiplerine ulaştrıldığı söylendi hatta bitane dünya tatlısı bir küçük kızımz ameliyat olmuş ordan toplanan paralarla ayağa kalkmş yürüyebilcek ne güzel ailesi için de yarışmada 74 milyar çıktı nevar bunda arkadşlar nie gocunuyosnz sizin durum çok iyi olablir ama zor durumda olanlar için dünyanın heryerde medya aracılığyla sosyal yardım projeleri düzenlenir belli yerlere yardım yapılr...

Gösterileri daha iyi bir yaşam için yapsak devlete sesimizi bu şekilde duyursak olmaz mı nedie bağırcağz yani yapmayın yardım yardıma hayır bırakın bizi ne halimz varsa görelim mi die....

ha şunu söyleyeblirsnz iş versin sosyal alanları engelliern daha rahat etmesi için düzenlesnler toplu taşıma daha rahat olsun ama bunuda taktir edersnz ki yerel yönetmler ve devletin desteği olmadan olmaz muhtaç olnlara isteyenlere yardım yapılıo tkerlekli sandelye o bu şu veya ameliyat falan siz ordan yok yapmasnlar toplmasınlar ama bnde bunun altında başka şeyler ararım arkadşlar pardon yani.......

aliş şerif;
PARDON YANİ GÜZEL YAZMIŞSINDA...

ORDA NE KADAR PARA TOPLANDIĞINI BİLİYOR MUSUN? YARDIM ETTİKLERİ SADECE 1 ENGELLİ, YA DİĞER ENGELLİLERİ NASIL YARDIM ULAŞSIN. PARANIN TAMAMINI: BÜTÜN PARA TOPLAYAN KURULUŞLARIN BİN 1 KURUŞUNA DAHİ DOKUNMADAN ENGELLİLERE BAĞIŞLANDIĞINI NERDEN BİLİYORSUN. GÖZÜNLE GÖRDÜN MÜ?
BU KADAR EMİN KONUŞTUĞUNA GÖRE; YILLARDIR ENGELLİLER ADINA DERNEKLER, VAKIFLAR ÇEŞİTLİ YARDIM KURULUŞLARI BİZİ KULLANARAK PARA TOPLUYORLAR. PEKİ BU PARALAR ENGELLİLERE YARDIM AMAÇLI HARCANIYORSA, 8 MİLYON ENGELLİ HER KONUDA NEDEN MADUR KALMAKTADIR.
YEREL YÖNETİMLER SOSYAL ALANLARDAKİ DÜZENLEMEYİ YAPAR DEMİŞSİN PEKİ BU YARDIM KURULUŞLARI, VAKIFLAR VS YEREL YÖNETİMLERE NEDEN GEREKENİN YAPILMASI İÇİN İŞLEM YAPMIYORLAR. ONLAR SADECE PARA TOPLAYARAK MI YARDIM YAPIYORLAR? YEREL YÖNETİMLERE TEK KİŞİ GİDEREK ŞU KALDIRIMI ŞÖLE YAPIN DİYEREK UYARI YAPILMAZ DEĞİL Mİ? YEREL YÖNETİMLER TOPLULUĞUN İSTEKLERİNİ KARŞILAR DEĞİL Mİ? ÇÜNKÜ OY KAYBETMEK İSTEMEZ. PEKİ YILLARDIR PARA TOPLAYAN VAKIFLAR, DERNEKLER BU GİBİ KONULARA NEDEN YILLARDIR BİR EL ATMAMAKTADIR.
AJUN ABİ YARDIM YAPIYORMUŞ YAPTIĞI YARDIM BİR KİŞİYE AMA O BİR ENGELLİ KİŞİYLE REYTİNG REKORLARI KIRIYOR. GEL ONUDA YAPMASIN.. HA
AYRICA BU 8 MİLYON ENGELLİNİN DURUMU NE OLACAK. HALK ARTIK BU KURULUŞLARI YAPTIKLARI DOLANDIRICILIKTAN DOLAYI ENGELLİ İNSANLARA YARDIM DAHİ YAPMAK İSTEMİYORLAR. ÇÜNKÜ ONLAR BİZDEN ZENGİN, NEREYE GİTTİĞİ BELLİ DEĞİL GİBİ DÜŞÜNCELER NEDENİYLE.
ORDAN YAZMASI KOLAY ÖNCE NE YAZIYORUM DİYE BİR DÜŞÜN ONDAN SONRA YAZMAYA BAŞLA...
PARDON YANİ...

Sevgili zehirli yaprak bu dernekleri vakıfları denetleyen bir mekanizma vardır herhalde admlar herhlde aldıkları paranın bağışın makbuzunu keserler neyani bukadar basit mi bu işler bana diosunz haklısınz gitmedim hayatımda görmedm doğru kişileştrmedn yazıorum burada toplanan paraları çalıyorlar diyenler gözleryle gördümü tamam ben takip etmedm etmiyorum peki siz gözünzle gördünz mü ceplerine attklarını paraların yapıyorlarsa biryerlerden çıkar eninde sonunda hak yerini bulur vicdan diye bişey var.

orda nekadar para toplandığına gelince googledan taradığınzda çıkıyor bnde bilmiyordum öğrendm 5 milyon tl.
TESEV le beraber ortak yapmşlar Bu vakıfa telefon açıp hesap sorabilirsinz..
Bu yardımlardn milyonlar değil binler değil yüzler değil bir sadece bir kişi mutlu oluyorsa ne güzel demkki bişeyler yapılmış takdir ediyorum genelleme yapıp hepimiz adına topluyorlar toplamasnlar kardşim benm adıma istemiyorum diyeblirsinz alçaltıcı bişey beni küçük düşürüo diyeblirsinz bunu da normal karşılıyorum ama bırakında yardım yapanlara antipatik görünmeyelim herkes adına konuşmayalm ne yani hasteneye bile gidecek kadar parası olmayn birisi başvuruor ona yardım yapıolar gözümle görmedm doğru öyle inanıyorum diyeyim ben inanmayablirsnz siz benm için bir kişi bile değerli çünkü o insan... nasıl yapılcak ee nasıl olcak insanlara nasıl ulaşablirsnz burada devreye medya giriyor halkın sevdiği güvendği kişiler aracılığyla destek isteniyor biz kullanlıyoruz hepimz istemesekte bunun içinde olmak istemsek te kendi adıma yanlız kendi adıma konuşuyorum benim sıfatımı kullanablirler..helal olsun hiç de gocunmuyorum depremlerde yardım yapılanlar veya herhangi bi felakette yok hayır bizi küçük düşürsnler ölelim biz aç kalalım mı diolar benzetme bire bir uyşmayabilir ama benzerlikleri var milletimzin ruhunda var yardım etmek buda bize has bir özellk olsun bunu da öldürmeye çalışmayalım...

Tekrar yazmamamk için buraya yazıorum sevgili zehirliyaprak bn orda örnek verdim sadece o programı hepsini bilmiyorum tabi merak etmeynz burdaki yazıları okuyup öyle cevap yazıyorum

gözümle gördüm demişsnz ee neyptınız cebine atarken adamı izledinz mi engel olamadınz mı gerekli yerlere şikayet etmediniz mi o kadr da baside indrgemeyelim bu devletin yasa koruyucuları var hukuka inamıyosanız o başka...

Üst Alt