Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bezdik adımıza bağış toplanmasından. Özürlüler Vakfı ve benzerleri... [Tartışma]

aliş şerif;
ben gözümle gördüm... Ayrıca bu kadar insan bu paraların yerini bulmadığı kanatindeyse o zaman ortada engelliler üzereinden rant sağlayan bir zihniyer var demektir. Ben sadece ajun ılıcalının programına yönelik yazmadım... Benim yazdıklarımı tekrar okursanız ne demeye çalıştığımı anlarsınız...
Ayrıca makbuzu kesiyorlar fakat o parayı dernek giderleri gibi gösterip yiyorlar... Sahte fişlerle vs... çalmak çok basit onlar için sen kafanı yorma... Az çok bi şekilde yiyorlar.

Merhaba bahsedeceğim konu dolandırıcılar geçenlerde gebzeninn en işlek caddesinde yeni çarşı diye adlandırılan yerde hızlı adımlarla işyerime gidiyordum kızın biri gayette şık giyimli eli yüzü düzgün elime minik bir bayrak tutuşturdu ardından gönlünden ne koparsa engellilere yardım dedi ben hemen sordum elinizde bir evrak bir kart varmı yok dedi ilerde arkadaşllarım var onlardan al o zaman bayrağı dedi peki dedim ilerledim ama ilerdede arkadaşları yoktu hemen polise telefon edip kızı tarif ettim.

DİLENCİLİK SANATI....VE TOPLUMUN ERDEMLİ MEDYASINDA BOY GÖSTEREN ZENGİN ACİZLERİ ..
biz bedensel egnellilere yardımı sırf birazdaha adınız geçsin o süslü püslü sayfalarda aa bak yine bir kaç bin dolar daha yardımda bulunmuş sözlerinde büyük harflerde kendini teşhir etmenin yeni bir ..modelede ya biz engellilerin adını kullanmak hayada e acıdırki ... hayvanları barındırma adı altında bulunan dernekler... NEDENSE BİR GECEDE BEDENSEL ENGELLİLER ADINA MİLYON DOLARLAR TOPLANIYOO...
eee haniii nerde bu paralar kime harcanıyor hangi engelliye o engelli birgüne birgün birtanesi mutlu olğdunu bağıştan faydalandığını söylemiyor... lütfenn ALLAHINIZIN AŞKINA bu engellilere .. Yani içindede bana yardım etmeyinn... ne size muhtaç olallım nede sizin giblerine MALZEME... yaptığınız İYİLİKLER gözümüze dizimize dursun.. onada razıyız ... GERÇEK ANLAMDA İYİLİK YAPANLAR BU SÖZLERİ İSTESEDE ÜSTÜNÜZE ALAMAZSINIZ... ve sözün bittiği yer ... ENGELİNİ AŞMASINI İSTEYECEĞİN HER ENGELLİYE MADDİYAT.. DEĞİL TOPLUMSAL MANEVİ DESTEK VE İÇDAN SAMİMİYETLE İNANMAK..bundan başka hiç bir desteğe ihtiyacı..yoddur bu benim düşüncemm ... DÜNYADAKİ BÜTÜN ENGEL'LERİN KALKMASI ADINA ....

hayata-dair;
yüreğine sağlık sana katılıyorum çok güzel yazmışsın...

tşkr ederim.. bütün engelli arkadaşlarımın yüreğine sağllıkki böyle sağlıksız beyinlirere parasal hücrelerden başka hiç bir şey düşünmeyip üstüne üstlük acitasyonalrla yürütülmüüş ... konulardan uzak dururp kendilerini savundukları için..

alın bendende o kadar birde iyi birşey yapıyorlarmış gibi kasılmıyorlarmı insanı delirtiyor.Bizler engelli kimliğimiz var madem haklarımızı verin demokrasi budur kimliğin var hakkın yok demokrasiyle bağdaşıyormu hiç? yavaş yavaşda elde ettiğimiz bir çok hakkımız elimizden alınmakta sıra engelli otobüs kartlarında.....

Bundan sonra engellilere yardım veya bağış yapmam heralde imkansızdır...Bi sene engelli kardeşimize yardımda bulunalım deye eşek gibi çalıştım SONUÇ dernekten ayrıldın kafam rahat...

Ben bir kaç kişi tanıyorum şehir dışına çıkıyorlar yardım toplamak için ama sorun hepsininde üç kağıtçı kişiler olması

Arkadaşlar olaylar başka yerlere cekılıyor. Vakıf ve dernekler tıcarı amacla kurulamaz. Vakıf ve dernekler tıcarı faalıyette bulunamaz.Vakıf ve dernekler bağış ve aıdat ıle yaşar. Bakın televızyonda ızlıyorsunuz Turkan saylan'ın yaptıklarını kardelenler projesı ıle 10 bınlerı okutuyor. bunlar bağış ve yardınlarla oluyor. Bır engellıler okulu nu ayakta tutabılmek bağışlarla olur. Sımdı Engellıler okulunun onune bufe mı acalım yada bır dernegın benzın ıstasyonu olsun ordan gelen parayla okulmu gecınsın. Karıstırmayalım fenerbahce spor kulubunden bahsetmıyoruz. Bızım okullarımız bagıslarla ayata duruyor. Yasal mevzuatta bunu gerektırıyor. Bunu abartanlar var gecen vapurdaydım ınsanlara adeta yalvarıyorlardı ellerınde makpuzlar. Ama herkezı karalamayın. Bızım zıhınsel engellıler okulumuzun aylık gıderı 50 bın ytl dır. Bunu hayırsever ısadamları ve bellı aıdat sozu veren ınsanlardan her ay alıyoruz. Evini dukkanını bızlere bagıslayanlar var onların kıra gelırlerı ıle ayakta durmaya calısıyoruz.Başka turlu ayakta durma şansızımız yok yasal mevzuatta buna uygun degıl zaten. Lutfen elma ıle armutları karıstırmayalım. Bağışlarımızı yaparken gıdelım o yere bızzat bakalım kendı gozumuzle gorelım hakıkaten buralar ınsanlara hızmet verıyormu dıye gonlumuz rahatsa bagısımızı yapalım. Yoksa ellerınde makpuzla büro büro bız engellıler dernegı adına bagıs topluyoruz dıyen herkeze yardım etmek de mantıklı degıl. KUYUCAK abım bırgun ozelden telefonunu verde senı bırkac okulumuza gotureyım bakalım engellıler ıcın neler yapılıyormus. Ozellıkle ızmırde down sendromlular okulumuza gelmenı cok ısterım. Bakalım ıcınız ısınacakmı. Yada bu yazdıklarınızı nasıl yazmısım dıyecekmısınız. Gonullu ogretmenlerımızı gorun hıc para almadan yıllardır calısanları. Bu yazdıklarınızı onların yuzune soyleyın.

Hakan kardeşim seni anlıyorum..
Ancak yapılan hiç bir iyi işin karşılığı, engellileri zavallı göstermek olamaz.. Ayrıca bunları devletin yapması gerekir diye düşünüyorum.. Devletin sosyal sorumluluğu altında olmalı bu işler.. Devletin yetmediği yerde, yada daha fazlası istenildiğinde elbet vakıf ve dernekler devreye girebilir.. Ancak bizlerin adına para toplayarak değil.. Üstelikte iğrenç bir şekilde dilendirerek para toplayarak hiç değil.. Vakıfın anlamını biliyorum.. Kendi var olan güçlerini dağıtırlar..

Mademki örgütlenmenin gerekliliğine inanan bir insansın; Örgütlenmenin temel nedeni
kamuoyu oluşturmak, oluşan kamuoyu ile karar vericiler üzerinde baskı oluşturmaktır..
İki sakatı oraya çıkararak, acındırarak, onların üzerinden dilencilik yapılarak, hizmet yapacaklarsa, lanet olsun onların vereceğe hizmetlere..
Not; Ayrıca bu konuda büyülendiğim bir projede var..

http://www.engelliler.biz/forum/oze...-kampusu-hakkinda-gorusler-ve-gelismeler.html

babalık;
Sana acıyorum sadece cok sukur kı senın ve senın gıbı dusunen ınsanların sayısı cok ama cok fazla degıl. Demekkı sızler bayramlarda sızler tatıl gunlerını televızyonların karsısında gecıcırken ben ve benım gıbı yardım sevdalıları o okullarda cocukları kucaklamanın mutlulugu ıcerısındeydık. 7 mılyon ınsanın ıcınde 1 tane bıle olsa bır engellıyı kurtardıgımızın mutlulugunu tasıdık yasadık ve yasıyoruz. daha bu sabah hıcbır sosyal guvencesı olmayan down sendromlu bır cocugu okula yazdırdık. bunun mutlulugu bana yeter. Cok sukur kı yardım alamadıgı ıcın engellıler derneklerının hepsını karalayan sen ve senın gıbı ınsanlardan uzagım.

KUYUCAK ABI SANA GELINCE

hayatım dernekler ve vakıflarda gectı ama herturlu dernek okul aıle bırlıgı bıle olsa. Evet hırsızlar gormedıkmıi gorduk, para calanlar gormedıkmı, gorduk. Insanların ozrunden faydalanıp köe tutanları gormedıkmı, gorduk. bu bızlerın azmını azaltmadı bızlerı yıkmadı daha cok calısmaya ve bu ınsanlarla mucadele etmeye ıttı. bır ekmegın ıcınden bocek cıktı dıye butun fırınlara bok atmanın anlamı yok. Bızler mucadele edıcez bır kısı bıle olsa o bır kısının hayatı o kadar degerlı kı. bunu unutmayın. Her anne ıcın evladı cok kıymetlıdır. Ilerkı yaazılarımda resımlı olarak burada sızlere gosterıcem o engellı annelerın feryatlarını egıtım veremedıklerı ıcın evlerde ayaklarından kapılara zıncırlenen cocukları. Ve bızlerın okuluna gıttıkten sonra bırer bırey olup evlerıne ekmek goturenlerı. Diger yazılarıma bakın teyzem denızlının en zengın aılelerınde bırıdır. Beraber carsıda beledıyeden cok ızın alıp bır lıra dahı olsa engellı cocukların yaptıklarını sattık. Ben aılemden valrıklıyım. Allaha sukurler olsun kı suana kadar hıcbır dernekten bır lokma haram gecmedı bogazıma.

Hakan sen istediğin gibi anlıyacak ve konuşacaksan burada benim yazmama gerek yok.. Ben senin yazdığın konularda tek kelime etmedimki.. Çalma çarpma bunlar konum değil benim.. Kimseyi de bu anlamda suçlamadım.. Ben sakatların onurundan bahsediyorum.. Bu tür kampanyalar yapılırken sakatlarda onur diye bir şey olduğu unutuluyor diyorum..Onurum çiğnendikten sonra gerisinin önemi yok diyorum..
Lütfen önce anla!

Neden boyle oluyor abı. Neden ınsanlar sakatları one surerek yardım topluyorlar. Bunları hıc dusundunuz mu. Engellı derneklerının bıle amblemlerı ya tekerleklı sandalıye ya degnek. Neden guller zambaklar degıl. Neden guzel bır evın onunde bır cocuk resmı degıl. bunları dusundunuz mu. Önce bızler kafa yapılarımızı degıstırecegız. Gecenlerde tekerleklı sandalıyelı bır arkadas ofısıme geldı. Bız dedı tıyatro yapıyoruz yardım edermısınız bır bılet alırmısınız. Hay hay dedım ıkı tane aldım. Bunda garıpsenecek ne var. Bazıları bunu ezıklık ve eksıklık olarak goruyor. Her sene gorme engellıler dernegınden ıkı tane yaslı ablamız gelır anlatırlar ızah ederler bızde yardım ederız bunda kı garıplık nedır. Yalvar yakar yardım toplayanlar sadece kucuk bır azınlık. ONları genellemenın anlamıda yok zaten. Eger oyle yalvar yakar onune gelıyorsa kalk herkezın ıcınde agzının payını ver gonder. Bız boyle ınsanları heryerde paylarsak o zaman onlarda bu yola tevessul edemezler.

not : dogru olanı yazmak onemlıdegıldır, onemlı olan dogru olanı yapmaktır. Engellıler ıcın bırseyler yapın burda paylasın ve herkez o paylasımdan yola cıkarak dogruyu bulsun. Yoksa ben sabaha kadar yazarım yazmak engellılere bırsey kazandırmaz

konu guzel iyi hos da bu arada devleti hukumeti goren varmi??? bu rezilliklerin sorumlusu kim? engellisine saglik guvencesi saglama itin kopegin vicdanina terk et sonra kalk biz sosyal devletiz de hadi ordan sahtekarlar sizi. her konuda avrupa ab diye kicini yirtan hukumet nerede saglik guvencesi nerede is guvencesi nerede egitim guvencesi nerede engelli maasi (var diyen yalan soyler sadaka o maas degil) yok olamaz da bu kafayla.. bu kendine dernek diyen cikar guruplari bu zamana kadar ne yaptiniz hangi yasanin cikmasinda yarariniz oldu olamaz beslendiginiz yer belli. lokman ayva tipli insanlarin eline kalmis yedi milyon yurdum insani yazik

biz engelliyiz arkadaşlar

biz kendimizi oşduğumuz gibi görmeliyiz biz engelliyiz bu ne demek derseniz bu konuda yazılan 9-10 yazıyı okudum ve rabbimin verdiğine isyan edildiğini farkettim yok biat kültürü yok biz küçük düşürülüyoruz nidaları bunlar isyanın emareleri rabbim bizi böyle yaratmış e bizde bunu böyle kabullenmeliyiz. haaa bende şuna karşıyım . tabiiki toplanan paralar yerliyerinde kullanılmalı. yardım toplamak bir sadaka kültürüdür evet ama bizim atalarımız bu KÜLTÜR sayesinde şehirler ülkeler yönetmiştir bunu engelleyin demek hangi mantığa sığar biz engelliler bu kültürle ayakta duruyoruz Çünkü öyle muhtaçlarımız varki aramızda siz durumu iyi engellier anlayamazsınız.
sevgi ve saygılarımla

xxxxxxx

ENGELLİLER DERNEĞİ başlığı altında bir sürü dernek var.Ben 40 yıldır engelliyim hiçbir yardım alamadım. Kendi imkanımla akülü sandalye aldım, ve destek göremedim.
Her engelli büyük şehirdemi yaşamalı ben anlıyamadım. Engelli diyorlar bize ,sakat dediler,özürlü dediler biz engelleniyoruz. ENGELLERİ AŞIYORUZ ama bir ömür zaman geçiyor. 20 yıl uğraştım da 4 aylık mevsimlik işe girdim.15 yıl mücadele sonunda evlendim
aileler ve çevre bize iyi gözle bakmalı. Acınmak istemiyoruz, destek vermek şöyle dursun köstek oluyorlar.Devlet önce bize sahip çıkacak ve destek verecek,dilenci durumuna düşmekten kurtarmalı bizi....
YILMAK YOK AZİMLE YAŞAYALIM...

Sevindirici bir gelişme oldu..
Daha önce Birleşik Sakatlar Federasyonu bu kampanyaları yapanlar hakkında dava açacağını duyurmuş ve bu kampanyaların sakatlara zararlı olduğunu bildirmişti..
Antalya’da Ortopedik Engelliler Federasyonu bu hafta sonu başkanlar toplantısı düzenledi.. Sevgili Dostum Cemal Merdan’ı birkaç saatliğine ziyaret ettim.. Hemen ilk yaptığı şey Ülke çapında başlattıkları ‘’ Özürlüler için yapılan yardım toplama kampanyalarına son verilsin’’ bildirisini bana vermek oldu.. Çok güzel bir bildiri hazırlamışlar.. Dernek, vakıf ve STK’ların asıl işlevlerinin Devlete baskı olduğu anlatılmış.. Bu kampanyaların sakatlara acındırma duygusu ile yapıldığı için, bu mücadeleye gölge düşürdüğü anlatılmış..

Tebrik ve teşekkür ettim kendilerini..

Bu site işte bu işe yarıyor.. Bu bir ilk bence.. Yıllardır ilk defa bir vakfın kampanyasına diğer STK’ lar tavır alıyor.. Eskiden olsa ‘’ahhh onlar yapıyor biz niye yapamıyoruz’’ hayıflanması olurdu.. Hala olanların sayısı olmayanlardan fazladır ama bu bile devrim

Hasanım, güzel haber bu..:)

STK'ların ne yapıp ne yapamayacağı ancak gerçek hayatta öğrenilir ve unutulmaz!

Eğer o bildiriyi buraya koyma olanağın varsa iyi olur.. Okunaklı bir fotoğrafı bile olur..

Bizim başımızı yaptığı bağış kampanyaları ile eğen bu Vakıf şimdi de Engelliler adına güya bir konferans düzenliyor.. O vakfa diyecek lafım yok.. Ancak bu kadar anlı şanlı kişinin bu vakfın yaptıklarından habersiz olmaları ve kendilerini kullandırmaları.. Pes demek bize yakışmaz ama.. Var mı yapacak bir şeyler acaba?
Bu vakfın düzenlediği konferansa katılan konuşmacılara bir bakın.. Bu adamlar bu kadarmı uzak sakatların dünyasından demeden edemiyorum? Yoksa gel denilen yere koşan insanlarmı bu anlı şanlı kişiler..

Konuşmacılar

Yapılan bağış ve verilen paralarıntakibi yapılmalı ve nerelere harcandığı sorgulanmalı aslında sizlere katılıyorum...

kardeşim bir engelli olarak ben istanbulda bir ilçede özürlüler derneğine kayıtlıydım. çalışmadığım halde her ay aidat ödüyordum. 1 yıldan fazla üyeliğim olmasına rağmen ben bu derneğin en ufak bir faydasını görmedim. üyelikten hemen ayrıldım. kendi çabamla iş buldum yardım aldım. şimdide kendi çabamla çalışıyorum. bunlara hiiiç ihtiyaç duymuyorum. varla yok arası birşey benim için. hiç farketmiyor. bu derneklerin ne gibi kolaylık sağlayıcı özellikleri var anlayamadım. işler daha da zorlaştı. kolaylık nerede?

Dernek ve vakıf demek ilgili kitlenin haklarını ve hukukunu korumak demek. Buna inanmıyorsanız basın istifanızı arkadaşlar. Böyle olursa kendilerine belki çeki düzen verirler.

sürekli milleti kışkırttıp durmayın.Benim kardeşim bu kampanyadan ameliyat oldu.Şaunda yürümeye başladı.Sağlık güvencemiz yok,anne baba ayrı ev kira .nasıl yaptıracaktık bu ameliyatı söylesenizeee.
vakıf ameliyat süresince desteğini esirgemedi..hastane deki doktporlar alanında uzman kişilerdi.cve şuanda fizik tedavisini de karşılıyor.BU KAMPANYAYA DESTEK VEREN OKADAR KURUM APTAL DA SİZMİ ÇOK AKILLLISINIZ ANLAMADIM BEN.

esar84;

başka başlıkta da bu dernekleri savunmuşsun! yazmıyayım dedim ama burdada avukatlığını görünce yazmak farz oldu..

bizim devletimiz var.! devletin hastanesi yok mu? bu vakıflara sadaka toplama iznini veren devleti de acziyet içerisinde görüyorum..
kimseye para emanet edilmez hele ki suistimale açık konularda.. devlet buna nasıl müsade eder.
o toplanan paralarla protez,ortez,tekerlekli sandalye üretim fabrikası mı kurdunuz ?
elle tutulur somut bir tane icraat göremiyorum. yazıklar olsun o dernekleri açık tutan zihniyeti..

tekrar soruyorum devletin hastanesi yok mu? kimi kandırıyorsunuz siz yok onu tedavi ettirdik yok bunu tedavi ettirdik. yeşil kart yok mu ?

Bu kurumları incelemeye davet ediyorum. Sayın cumhuriyet savcılarını..

benim bu vakfı savunduğum falan yok benim bu vakıfla kardeşimin ameliyatı haricinde bir bağımda yok.sadece farketmediklerinizi göstermeye çalışıyorum.Öncelikle bu vakıf zaten denetlenmektedir. Bütün projeleri VAlilikten izindir. Valilkte sizden iyi biliyorr !
gelelim hastane,yeşilkart mevzusuna bir devlet hastanesine git bakalım YEŞİLKART İLE ameliyatını kaç sene sonraya yapacaklar bilip bilmeden konuşan zihniyet.
ben yıllardır bu işin peşindeyim.ayrıca elle tutulur ne istiyosun.aylarca gazete ve tv lerde ameliyat olan çocuklar çıktı.onları işine gelmediği içinmi izlemedin !
burdan atıp tutuna kadar aç interneti bak bakalım neler öğreneceksin tabi bakıp unatıp bir daha buralara çıkabilirmisin orası ayrı mevzu :D
ama siz onu yapmazsınız çünkü vakit geçirecek suç atacak başka konunuz yok !!!
ben de burdan sizin elle tutulur birşeyinzi görmedim boş boş konuşmaktan başka ne iş yaparsınız ???

dernekler vakıflar yerine belediyenin özürlüler meclisi vardır ,gidin görün konuşun ,çayınızı kahvenizi için,her türlü sorununuza yettikleri kadar cevap veriyorlar...
ben bir ara gittim,açıkça sordum ,ne gibi hizmetler yapıyorsunuz? umduğumdan çok fazlası nı anlattılar...artı beni hiç tanımadıkları halde ,hadi bizimle geliyorsun nereye dedim pikniğe :D işkurla ortaklaşa çalışmaktadırlar,iş de buluyorlar,medikal hizmetleri ve sağlık hizmetlerini ücresiz sağlamaktadırlar

buradan istanbul özürlüler meclisine teşekkürlerimi sunuyorum...

Ben zengin de değilim mükellefte değilim..
Elle tutulucak öngörülerim var.
Laf cambazlığı yapma benim sırtımdan para toplayamazsın kafana sok bunu...
Sadaka toplayıp beni rencide edemessin!
Sadaka toplayana kadar git yasa koydur.Sosyal dernekler hak almak içindir.
Birilerinin adına para toplayıp 10 lirasını yardıma 90 lirasını cebe atmak için değildir.
Bu zihniyetle ameliyat sırası vermeleri normal!!!
Boş konuşanın telif hakkınıda yollada kul hakkı kalmasın üzerinde!

Üst Alt