Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bilal kaybetti, engelliler kazandı mı? [Tartışma]

kuyucak

Üye
Konular
50
Reaksiyonlar
0
BİLAL KAYBETTİ, ENGELLİLER KAZANDI MI?

Bilal kaybetti.. Hani şu ‘’ Yetenek Sizsiniz Türkiye’’ adlı yarışmadaki görme engelli arkadaşımız.. Açıkça söyleyeyim baştan, onun yetenekleri bana hiç hitap etmedi, yarışmadaki favorim de o değildi.. Opera söyleyen iki isimdi.. Naterdamın kamburunu oynadılar/söylediler

Bilal engellilere yardım edilmesi gerektiğini filan söyledi.. Engelli olmasını kullanmaya çalıştı.. Edebiyat Fakültesinde okumasına rağmen fazla eğildi büküldü.. Bunlar benlik değil.. Karşı çıkarım bunlara..

Ancak kim neleri kullanmadaki o yarışmada? Şöyle söyleyeyim kim elinde nesi varsa onu kullandı.. Yerel destek oyu istendi.. Milli duygular kullanıldı.. Askerden bile oy istendi.. Bunu yapanların hepsi sağlamdı..

Ancak şöyle bir duygu geldi herkesin kafasına.. Hatta jüridekilerin imalı sözleri bile açıkça belli etti korkularını.. Bilal kazanırsa bu sonuç yenilir yutulur mu? Duygu sömürüsü ile yetenek arasında gidip gelindi açıkça tüm kafalarda..

Şimdi açıkça şunu söylüyorum; Sakatlar hiçbir yarışmada kendi kafalarında ve halkın kafasında ayrıma uğramadan yarışamayacak mı? Yani sakat bir insanın yetenekleri olamaz mı? Hatta bu herkesle boy ölçüşülen bir yetenek olamaz mı?

Bir parantez açayım burada; Yetenek yarışmak zorunda değildir, bunlar ticari şeylerdir, yetenekleri bulma adına kendilerini kullandırıyorlar mantığı ile gelmeyin lütfen.. Hele engelliler bu yarışmalarda kullanılıyor hiç demeyin .. Onları ayrıca tartışırız.. Ben şu an NORMAL olanı tartışıyorum.. Yani normal sayılanı.. Parantezi kapadım..

Bilal bu kadar oyu sadece ve sadece sakat olduğu için mi aldı sizce? Bence etken olabilir.. Ancak halk olan bir tek o vardı orada.. Halka yakın olanların başındaydı beğeni ve zevk olarak diyorum..
Şunu da ekleyeyim, yetenek adı üstü doğuştan gelen bir şeydir.. Orada mükemmel olanların, hatta görünenlerin çoğu çalışma ile kazanılan şeyler.. Tatlıses kör olsa, Tatlıses olabilir miydi onu sorguluyorum ben? Olsaydı halkın acıma duyguları ile mi oldu diye küçümser miydik?
Banal, sığ olmakla suçlasak da yine izin verir miydik Tatlıses olmasına?

yetenek ddiğin doğuştan vardır ve çalışma sonucu şekil alır bence bilalin üzerinde birazcık emek harcanırsa daha güzel işler başarır diye düşünüyorum kendi adıma...

bilal bence aldığı mesajların%80 ni ni mazlumu oynadığı için aldı..kabul edilmeliki buraya kadar sadece acıma duygusuyla verilen oylar sayesinde geldi.1. olsaydı haksızlık olurdu.

Hasan abi nin değindiği konuya gelince.benim kendi gözlemim olarak söylüyorum şimdiye kadaryeteneği olan bir engelli görmedim.mutlaka vardır ama medyada rastlamadım.bu yüzden sırf yeteneği nedeniyle öne çıkan ve engelinin buna etken olup olmadığı irdelenmeyecek birini tanımadığım için ne desek boş.

bizim halkımız duygusal ve sırf bu yüzden bu yarışmada belki gerçekten hakeden kazanamayacaktı.ne olursan ol eğer varsa yeteneğin onu sergiler ve karşılğını almayı beklersin ama bilal göregen adlı yarışmacı seyirciye çok güzel msj gönderdi ve çok güzel cvbını aldı ki allahtan 2.likle.o bir engelli olarak bunu ön planda tutmadan kendini ifade etseydi bugün bu eleştiriler olmayacaktı.burda bir sürü engelli arkadaşmız varki bende onlardan biriyim.sırf bu yüzden bilalin kazanmasını istemek çok saçma olur.çünkü orda gerçekten bunu hakeden kimse bu onun hakkıdır bizde ondan biriyiz diye ben onun kazanmasını istemem.sonuç olarakta iyiki öyle oldu...

Bilal sakatlığını kullanarak duygu sömürüsümü yaptı ? sakatlığı yüzünden mi bu kadar oy aldı diye tartışmasını biz sakatlar yaparsak, sağlamlar ne yapmaz ? ne düşünmez ?

Bilal'in gözleri görmüyor olsaydı oraya alınmazdı bile !

Yarışmayı başından beri seyrettim ancak arkadaşlarımın çoğununda dediği gibi sevgili kardeşimiz Bilal doğrusu hiç birimizinde tasvip etmediği gibi Engelini kullandı sonuç ortada bir yere kadar gelebilirsin ama bir yerde gerçekten o konuda yeteneğin yoksa olmazki ne olmaz onun için her zaman şunu savunurum bence bizler engelimizin arkasına sığınarak değil farklı yeteneklerimizi kendimiz ortaya koymalıyız kendimden örnek vereyim ilk işe başladığımda ilk okul mezunu hizmetli olarak başladım ancak göreve başladıktan sonra gördümki ben bedensel olarak devlete bişey veremeyeceğim o zamanda aldığım maaş bana haram olacaktı inanışıma göre ilk fırsatta önce ortaokulu dışarıdan verdim, sonra hiç ara vermeden Bilgisayara kullanım ve işletmenliği kurslarına katıldım 1 yıl süreyle daha sonra ise Liseyi dışardan bitirdim ve görevde yükselme sınavlarına girerek Memur kadrosuna geçtim aslında bende diyebilirdim ben engelliyim devlet beni bir şekilde istihdam etmek zorunda deyip oturduğum yerden maaşımı alabilirdim ama öyle yapmadım hem kendimi geliştirdim hem belirli bir aşama kaydettim ben her zaman şuna inanırım biz engelliler bir çok sağlamdan daha sağlamız aslında ama canımız isterse birde canımız istemezse hep engelimizin arkasına sığınırız insanların bizlere acıması hoşumuza gider bazıları bu tip onursuzca yaşamı kabullenebiliyor hayret ediyorum..

Son söz olarak evet Bilal kaybetti ama kaybederken bizlerede kaybettirdi..

Yıl 2005 özel bir bankada çalışıyorum.Engelli değilim o zaman.Kas hastalığı olan bayan bir çalışma arkadaşımız vardı.Bu bayan ile aynı birimde çalışıyordum.Kendisi bizlerle ara ara tartışmaya başladı.Çalışma arkadaşlarımın onu küçümsediğini ona hor gözle baktığımızı ima etmeye başladı ki böyle birşey kesinlikle yoktu.Birgün sabah çalışırken kendisi durup dururken (bu gözler şahittir) kendini ağlayarak yere bıraktı.Birim müdürümüz geldi bizleri toplandı filan yaptı.O arkadaş engelli şöyle böyle hassas olmalıyız vs...Bizi yetkililer karşısında zan altında bıraktı.Meğerse derdi başka birime geçmekmiş.Bunu da elde etti.Demek istediğim şu ki resmen engelini kullandı ve insanları töhmet altında bıraktı.Malesef bazı engelli arkadaşlarımız bu durumu kullanıyor.
Dün gece programı izlerken o engelli arkadaşda aynısını yaptı.Yok insanlarımız engellilere duyarlı şöyle böyle,yok ben Türk insanının tahtında yer edeceğim bir sürü saçmalık...Yahu ne yaptın ki taht kurcaksın gönüllerde müziğin dehası bilmem neymiş,
Ağzıyla elektro bağlama çalmayla taht kuracak...
İnsan dik durmalı tamam engellisin anladık da birinci olmak için bunu niye kullanıyorsun arkadaş.Söyle şarkını oy alırsan alırsın.
Yarışmayı kazanan kesinlikle hak etti.Kazanan kişiler kareografi ile yeteneklidir.Yoksa herkez dans eder.Farkları bu idi.
Neymiş sevdiğim kız abi deyince....gördün abiyi...

Beni kimse fikirlerimden dolayı yargılamasın lütfen baştan söyliyeyim bunu.Ben bilal arkadaşımızın yapmış olduğu performansın çokta yetenek gerektirecek bi olay olarak görmedim tamam sesi fena değil ama.birinci olsaydı eğer yine tepki gösterirdim parmakla gösterilecek yetenekler vardı yarışmada bilal onların yanında solda sıfır kalır.eğer gerçekten biyerlere geleceksek bu halkın acıma duygusuyla değil bileğimizin gücüyle gerçekten hak ederek olmalı.bende engelliyim ama sırf engelli bir arkadaşımız birinci olsun diye oy vermedim çünki performansı beğenmedimm.beğenseydim engelli olsun veya olmasın oy verirdim hak ettiyse engelli veya sağlam olması farketmez

bu yarışmayı seyredeken önce halimize acıdım oraya gelen gençlerin neler ile uğraştığını hep beraber gördük belki bni kınarsınız ama oradakiler türk toplumunun apısına uygun yeteneklerini göstermediler
bilal e gelince sakatlığını kullandı diyen arkadaşlar ne söylediklerinin farkında değiler gibi adam KÖR nasıl davranacak görüyor numarasımı yapacak ta gerçekçi olsun onun kaybetmesi engellilerin kaybetmesi anlamına geliyor benim açımdan

fikretkaradeniz;

şu güzel yorumun üstüne ben ne diyebilirimki yüreğine sağlık arkadaşım aynen katılıyorum sana özellikle Final bölümüne evet gördü abiyi :D:D

bende bilale verdim çünkü onda beyaz gibi eglenceli bi kariyer gördüm ama olmamış:confused: nasip

Sevgili Bünyamin kardeşim Metin Şentürk'te görme engelli ama bas bas bağırıp Engellilere sahip çıkın bilmem ne diyerek meşhu olmadı çıktı adam gibi şarkısını söyledi engeline ağmen dünyayı yaşamı Tİ ye aldı ve bence bu gün o Engeline rağmen hayata o sımsıkı tutunuşluyla duruşuyla bizlere örnek olacak insan yanılıyormuyum?

duygusallık olarak degilde biraz yetenek işine bakıldıgı zaman hakikaten bilalden üstün yetenekliler var orada.bunu görmezlikden gelemiyorum.

Ben bu yarışmanın adına yeteneksizsiniz Türkiye diyorum bunu da söyleyerek yorumumu yapayım ..
Yarışmaları hiç sevmem ,hele böyle yetenek yarışmalarını hiç
öyle insanlar var ki hayatlarını bir iki yeteneğini geliştirmeye adamış..neden ne faydası var ??
Bir kısım topluma ne güzel yeteneği var bu adamın dedirtmek için mi bunca çaba vallaha anlamış değilim...
O yüzden izlemiyorum..Bir ara Bilal'den bahsedildi ben de izleyeyim dedim....Aslında engellilik ,engelimizi karşıdakinin gözlerine sokmakla başlıyor..
Sözlerle , davranışlarla ben engelliyim mesajları yollanıyor..
Durum böyle olunca karşıdaki kişi sizi değil de engelinizi görmeye başlıyor ve siz<artık bir engelli olup çıkıveriyorsunuz..
Bilal bu yarışmada çıkacaktı, hiç acitasyona girmeden eğitimli kültürlü tavrını ortaya koyup yarışacaktı..Acınma değil sempati kazanacaktı..
Belki bir çok vicdan oyunu kaybedecekti ama ben inanıyorum bir ,çok programa daha saygılı bir şekilde davet edip daha kabul görecekti..
İnsanlar oy kazanmak için ,saygınlıklarını kaybediyorlar bunun farkında değiller..
Artık ben engelli engelsiz insanların acitasyon sözlerinden,duygu sömüren ifadelerinden bıktım şnanın..Şu an ünlü bir türkücü bile geçmişinden acıklı parçalara anlatıp duygu sömürüsü yapma halkın gözüne girme peşinde..
Hiç unutmam Hülya Avşar yılbaşında neler yapıyorsunuz sorusuna " ben yılbaşını ibadet edip kuran okuyarak geçiririm" diye cevap vermişti..Ve buna halkımız inanıp prim yapmıştı .Bu şekilde prim yapmaya çalışanlar komik olmayın lütfen :)

Gece bu yazıyı yarışma bitince alel acele yazmıştım..
Sabah iş yerinde kalabalık bir gurubu bu olayı tartışırken buldum.. Hiç karışmadım tartışmaya gerçek duygularını anlayabilmek adına.. Çünkü halkımızın aman üzülmesinler diye bizle tartışmadığını biliyorum.. Genelde arkadan konuşurlar.. Birde onlarla eşit olmaya başladığında sana çaktırmadan haddini bildirirler.. Konuşmada öne çıkanlar şunlar;

-Bilal gerçek bir yetenek değil..
-Fakat Bilal’in ihtiyacı olduğu için herkes onun kazanmasını istemiş..
-Herkesin ortak olduğu duygulardan birisi ise bu yarışmada ülkemiz değerlerine çok az rağbet edildiği.. Bu duruma herkes şaşırmış.. Batı tipi dansçıların 1.olması herkesi şaşırtmış..

Fakat bir sorumun cevabını bulamadım..
Toplum ve biz engelliler, sağlam olanlarla rekabete kafa olarak hazırmıyız?
Yani ağzımızla kuş tutsak bile, bileğimizin hakkıyla girsek bile bu rekabete her başarı ve başarısızlıkta engellilere bakış açısını hep duyacakmıyız kalbimizin bir yerinde?
Ayrıca orada sağlamlarda istedikleri her tür argumanı kullandı.. Kimse bu kullanılan şeylerin üstünde durmuyor nedense.. Herkesin gözünde Bilal’in engelli olması var..
Önce SMS le destekleyip sonrada yetenek değildi zaten demek ikiyüzlülük bence..
Bilal bir çok hatasına rağmen bana göre bir yetenektir..

kuyucak,
Yazılarınızı okuduğum üç-beş kişiden birisisiniz. Keşke bu yazıyı yarışma sonuçlanmadan yazmış olsaydınız. Biliyorsunuz sanal dünya bir sürü yarışma oluyor ve biz gaza gelen bir millet olarak yarışmaların iptal edilmesine yol açıyoruz. (Yüzyılın lideri ve En güzel turizm bölgesi gibi)
Yarışmaya bakmadım, Bilal'de çoğu yarışmacı gibi, duygu sömürüsü yapmıştır, diğerleri gibi davranmıştır, birinci olabilmek için her yolu denemiştir diyelim.
Bilal yetenekli midir sorusuna gelince, kapı zilinden başka hiçbirşey çalamayan Makri'den yeteneklidir.
Bu forumdaki karşı çıktığım esas konu ise, "biz, engelliler, bizler" yani kendini toplumdan soyutlayan mantıktır.

Benim yarışmada ilk gördüğüm andan itibaren favorim Bilal&Uğur ikilisiydi herkesin beğenileri farklıdır.Bu yarışmadada dans grupları oldukca başarılıydı bence ve halk oyuyla seçilen birincilerimizde bu genel beğeniyi doğruladı.Bilal Göregen'e gelirsek ben bir engelli olarak bizi temsil ettiğine,engellileri temsil ettiğine baştan beri inanmadım fazlasıyla engelini kullanarak oylarını bu şekilde topladı.
Sesi çok güzeldi,sahne performansıda iyiydi ama her iki lafından birisi engellilere duyarlılığı ölçümlediği kendi sms leri olunca durum bir engelli olarak Bilal Göregen'in rahatsız edici ve samimiyetsiz bir kişiliğe bürünmesine yol açtı.Sen engellisin bununla birlikte bir şeyler başarmaya çalışıyorsun ne güzel ama bunu her seferinde dillendirmek bu şekilde duygu sömürüsü ile oy toplamak hoş değildi.Keza kendi yeteneğinide gölgede bıraktı bu durum çünkü sürekli insanların engellilere olan duyarlılığı nedeniyle gönderdikleri oylarına teşekkür edip,oy göndermeye devam etmelerini istedi ve finaldeki hiç rakip tanımıyorum konuşmasıda şık değildi.
Bilal &Uğur birinci olunca şok yaşana Bilal üzüldü tabi ama hani kardeşlerdi,çok değerli dostluklar kurmuştu ve kalbinde herkese yer vardı ? Arkasına bile bakmadan,birincileri tebrik etmeden çekti gitti,bu davranışıylada kendi dostluk söylemleri ile fazlasıyla çelişti.

Sevgili Makri..
Bu tehlikeyi epey önceden sezmiştim aslında.. Sakatlık farkındalık olabilir mi başlığına şunları yazmıştım.. Ben şöyle düşünüyorum aslında kısaca;
Ayrışmayı körükleriz anlamında biz her şeyden elimizi ayağımızı çekelim düşüncesi bana çok ters geliyor.. Bizler kişilik onurumuzu koruyarak katılabildiğimiz her eyleme katılalım.. Ayrışma görünür hale gelince de korkmayalım.. Görünür olan hiç bir şeyden korkmayalım.. Gizli olanlar bizi yok ediyor.. Yazdıklarım;
Bir yarışma programı oldu, iki kişi çıktı ve kaç gündür bu olayı düşünüyorum..

Yetenek sizsiniz Türkiye Programından bahsediyorum.. Oraya katılan iki kardeşimiz var engelli olan.. Ayrıca birde Güzellik yarışması var Diyarbakır’da yapılan.. Şimdilik onu sonraya koyuyorum ..

Farklılık yaratmak,(felsefi ve ideolojiye sığınmadan ve de öğretici olmaktan bir anlık vazgeçerek) sıradan insanlardan farklı bir yönünü geliştirmek/göstermek/yaşamak ise bu arkadaşlarımızın yaptığı buna şıp diye uyar mı? Aslında ayrı ayrı bakmak istiyorum olaya..

Dans yarışmasına katılan Berker’i uzun zamandır tanırım ve dansa o yarışmaya katılmak için değil sevdiği için başladığını/yaşadığını biliyorum.. Farklılıkmıdır yaptığı?
Bence farklı olmanın dorukları vardır ya, o doruklardan birisidir yaptığı.. Sağlam insanlar belki olayı tam algılayamadı.. Ancak OF lu insanların yerde tek elinin üstünde o hareketleri yapabilmesi ‘’ dağda duvardaki çadırda yaşamaktan’’ daha zor ve farklıdır bence.. Üstelik yeteneklidir de.. Yetenekli olmak zaten farklı olmanın temel kriteri değil mi ülkemizde?

Bilal’in yaptığı farklılık mıdır ? Sanırım üst bölümde açıkladım.. Ülkemizde yetenekli olmak farklı olmanın temel kriteri.. Bilal yeteneklimi? Bence evet.. O yarışmada ona oy vermeden çok önce ‘’Sevdiğim kız bana abi dedi’’ şarkısı epey bir ilgi toplamıştı.. Fakat bu olayı Ajdar’a benzetmeyin.. Acıma duygusu vardı da demeyin.. Sempati ile acıma çok ayrı kulvarlardır.. Acıma bir anda nefrete de dönüşebilir.. Ayrıca onların farklılaşma çabaları normalleşmeyi getirmedimi kendi hayatlarına sonuçta.. Berker o dansları kendi başına değil sevilen bir grupla yapıyor Antalya’da.. Bilal’de paylaşım sitelerinde silah zoruyla seyrettirmiyor kendini.. En önemli konu ise bu arkadaşlarım sakatım diye ağlamayı bırakıp toplum önüne çıkıyorlar.. Hem de sağlam insanların bile kolay kolay cesaret edemediği bir kulvarda oluyor bu olay..
Sonuçta bu arkadaşlarımız kendi farklılaşmalarını yaratıp bir farkındalık yaratmışlarıdır.. Tebrik ediyorum kendilerini ve gözlerinden öpüyorum..
NOT; Berker’e yemek borcum oldu.. Öyle beleş tebrik etmekle olmaz bu iş.ona göre..

Bilal elinden gelenin en iyisini yaptı.Bilalin yarışmaya alınıp alınmayacağı tartışılır fakat unutmayınki tv, show dünyasıdır.Yarışma çekişmeliydi fakat birinci bir kişi olacaktı, diğer kazanamayanlar bence yine kazandı, seksen milyon tanımış oldu onları.

Ben engelli engelsiz diye bakmıyorum olaya.Hakeden kişi kimse o kazanmalıydı.sonuç olarakta öyle oldu.Bizler toplumda yaptığı başarılarıyla parmakla gösterilen kişiler olmalıyız acınılacak değil.Yeteneklerin yarıştığı bu programda herkese eşit gözle bakarak değerlendirmek lazım.Ama bizlerden biri olarak orda yarışan yarışmacı ben burda yarışıyorum benimde sizden farkım yok duruşuyla yeteneğini sergileseydi bu tartışmalar olmayacaktı.o bizden biri olarak bunu yapıyosa etrafımızdakiler neler yapmaz.Bir arkadaşımız Metin Şentürk'ü örnek göstermiş.Belkide o en güzel örneklerden birtanesi.O örneği görünce benimde aklıma birşey geldi.Herkes tarafından sevilen bir sanatçı yarın engelli olursa onu düştüğü durum için mi yoksa haklı başarısı için mi seveceğiz.Mesela İbrahim TATLISES yarın engelli olsa vah vah ona çok üzülüyorum dediğinz içinmi sevginizi göstereceksiniz yoksa gerçekten güzel bir sesi olduğu için mi?bence asıl soru bu.Bırakın kimse bize acıyarak bakmasın yaaa başarılarımzla baksınlar.
Bu arada KUYUCAK o kadar güzel bir soru sormuşsunuz ki sizi tebrik ediyorum:)
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Yani ağzımızla kuş tutsak bile, bileğimizin hakkıyla girsek bile bu rekabete her başarı ve başarısızlıkta engellilere bakış açısını hep duyacakmıyız kalbimizin bir yerinde?[/SIZE][/FONT]
Kendi adıma cevaplamam gerekirse bileğimizin hakkıyla girdiğimz rekabette ama duruşumuzu bozmadan başarısız olsak bile helal olsun sağlıklı bir insanın göstermeyeceği cesareti gösterdi ve birşeyler başardı.Başarılı olduğumuzdada helal olsun gerçekten haketti ve kazandı.Her şeklide saygınlık kazanıp engellilere farklı bakış açısı oluşturmayabilirdi.Ama olmadı olmadı...Bunu sağlamak herkesten önce onun elindeydi kaybetse bile bir saygınlığı olcaktı.sonuç olarak kazanmaması doğru olandı ve iyikide öyle oldu...

Bilal &Uğur birinci olunca şok yaşana Bilal üzüldü tabi ama hani kardeşlerdi,çok değerli dostluklar kurmuştu ve kalbinde herkese yer vardı ? Arkasına bile bakmadan,birincileri tebrik etmeden çekti gitti,bu davranışıylada kendi dostluk söylemleri ile fazlasıyla çelişti.

Minevra hanım,

Yorumunuza tamamen katılıyorum.İlk üçte michael jackson dansı yapan çocuk vardı.İlk ikiye giremeyince burada olmak en güzeliydi dedi ve alkışlarla sahneden ayrıldı.
Bilal beyfendi ise sırtını döndü ve gitti.Bilal için sagopa kajmerin bir şarkısında geçen cümle uygun diye düşünüyorum.

"Bu hilekar tavırlarla geçer fena saatler"

Bu yarışmanın zaten bir yetenek yarışması olduğuna inanmak oldukça güç. Konu da zaten bu değil. Sayın Kuyucak’ın yazdığı soruların cevaplarını kendi kafamda vermeye çalıştım. Ne kadar başardım bilemiyorum.

Sakatlar, eğer kendi kafalarında bu ayrımı yapmazlar ve bunu da dile getirmezlerse bence her yerde her şekilde yarışabilirler. Sakatlar insan değillermiş de başka bir varlıklarmış gibi kendilerinden bahsettikleri sürece 1 adım ileri gitmek yerine geri gitmeye de mahkumdurlar kanımca. Dünkü olay da bunu göstermiştir zaten.

İnsanın kişiliği, duruşu, hayata bakışı çok önemli. Bir kere bana zaten şu televizyon karşısından ona buna selam söylemeler çok sevimsiz gelir. “Bilmem ne ilçesi, hatta bu ilçenin yakın çevresi bizleri desteklediği için çok teşekkür ediyoruz, sevgi ve saygılarımızı iletiyoruz” kabilinden cümleler, söyleyenleri oldukça itici hale sokar benim gözümde. Bilal’in yaptığı ise bunun ötesindeydi. Halkına seslenen, engelliler için yardım çağrısı yapan, pohpohlama yöntemi ile duyarlı davranan insanlardan oy isteyen, kimseyi küçümsemek için değil(!) ama rakibi olmadığını dile getiren, kaybedince de hazmedemeyen ve rakibini(!) takdir ve tebrik etmeyen biri vardı karşımızda. Başından beri hiç samimi bulmadım kendisini. Bu kadar samimiyetsiz bir davranışın en büyük sebebinin de kendisini insan olarak değil de engelli olarak tarif etmesinde buluyorum. O kendisini hayatta bambaşka bir yere koymuş, çelişkili bir duruş sergilemiş halde. Elbette ayrıma uğramadan yarışamaz. Bunun sebebi de sadece ve sadece kendisidir.

Böyle yorumlar yaparak ayrımclığı bizler yapıyoruz kendimize... Özgüveninden dolayı kardeşimizi kutluyorum bizler kendmzden utanıyoruz yorumlardan bu sonuç ortaya çıkıyor...
haa yarışmada org çalan şirin çocuğu destekledim o ayrı tüh ya kazanamadı

aliş şerif;
kimsenin burda ayrımcalık yaptğı yokki.şimdi o arkadaşımız duruşunu bozmadan kendini ifade etmiş olsaydı burda herkes onu takdir edecekti.Bu yorumlara sebep kendisidir.Engelli olup bir sürü başarıya imza atan insanlar var neden onlar değilde bilal konuşuluyor demmeki yapılan yanlış birşeyler var ortada.

Nasıl ayrımcılık yapıyoruz biliyomsunz onu normal olarak görmüyoruz diğer yarışmacılar gibi neden görmeyi denemiyoruz yetenek mi orda jüri var görmüş ki yetenk halk da sevmiş bnce de yetenek ne yani çıkmsın mı engeli var diye işte bu yüzden ayrımı biz yapıyorz kendimze sonra da ayrım yapılıo da blmem nede diye ağlıyoruz orda da çok güzel açıkladı bence kardeşm evlernden çıksınlar engelliler sokağa çıksınlar dedi çok doğru.... yok görmesinler sölemeylm bişey susalım ne neden utanıyorz kendmzden cevap bu öz eleştiriyi herkes yapsın kendi adına bir zamnlar bnde böyleydim onun için söylüyorum 4 sene okula gitmedm kendmden utandığm için.... pişmanmyım şimdi deli gibi pişmanım....... programda ben de izledm eğer duygu sömürüsü yapsaydı birinci olurdu... bence örnek almalı herkes en azından birşeyler yapmaya çalışıo başıarın devamını diliyorum kardeşimn

duygusal davranmasak acımasak _?
hayvanlardan ne farkımız kalırdı _?

Ultrastar hülya avşar !

Hülya Avşar hanımefendi bence juri yerine yarışmacı olarak sahne almalıydı, ki keza kendileri o yarışmacıların hepsınden kıyaslanmayacak derece büyük meziyetlere sahiptir.

Millet de hatta uzaylılar dahil ne büyük bir sanatçıya sahip olduğumuzu tekrar görürdü.

Pavarotti, Mıcheal Jackson, Catherıne Deneue, Elizabeth Taylor, Madonna, Frank Sinatra vs, ne sinema ne müzikte Hülya hanımın eline su dökemez,

Hülya Avşar ULTRASTAR GALAKSİ YILDIZIDIR,
HATTA O 3 UNCU BOYUTTAN GELMİŞTİR.

Neler dıyom ben lem gene zuahhaha,

Herkesin duayeni farklı bence Hülya Avşar özelliği olmayan biri.
Bilal hakkında yorum yapmayacağım.
Bence yarışma saçma.
Zaman kaybı ve birileri sayesinde rating ve finansını yükselten kişiler.

Sevgili Kuyucak arkadaşım,

Sen de olmasan bu site hiç çekilmez olacak gibi geliyor bana::)) Yine gündemdeki bir olayı forumlara taşımayı başarmışsın::) İyi de etmişsin hani!

Şu an zamanım yok tartışmaya katılmaya... Ama ben de zamanım olursa bu konuda düşüncelerimi yazmaya çalışacağım.

Üst Alt