Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar Bozuklukta Bitmeyen Depresyon ile Mücadele..?

duyguloji

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Merhaba.

Bipolar bozukluk yaşayan birisi olarak depresyon dönemleri hep çok uzun sürüyor ve çok ağır. Kullandığım ilaçlar mani dönemini yatıştırıyor. Ancak kullandığım ilaçlar depresyona hiçbir fayda vermiyor. İlaç denemekten ve ilaçların yan etkilerinden bıktım. Depresyon ile ayrı, ilaçlarla ayrı uğraşıyorum.

Benim zaten tedavimden önce bitmeyen depresyon dönemleri yüzünden yıllarım bitti, tedaviden sonra da tedaviye rağmen depresyon dönemleri yüzünden yıllarım bitmeye devam ediyor. Çıkamadığım bir döngünün içine sıkıştım. Asla çalışamayacak bir insanım. Evden dışarı çıkamıyorum. Yıllarca evde yaşayabilirim. Hiçbir konuda istikrar sağlayamıyorum. Odaklanmakta çok zorlanıyorum. Dikkatim çok dağınık. Boşlukta gibi hissediyorum. Bu dünyaya ve bedenime uzaktan bakıyor gibiyim. Değersizlik duygusu ve hayata karşı anlamsızlık çok yüksek. Hiçbir şeyde hiçbir anlam bulamıyorum. Hiçbir şey yapmak istemiyorum.
Çok yorgun hissediyorum sürekli hem zihinsel olarak hem bedensel olarak. Hiçbir şeye heyecan duymuyorum. Hiç sosyal hayatım yok. Bu hep böyle mi sürüp gidecek, muhtemelen evet. Bir an önce bitsin istiyorum her şey.

Ama yine de sormak istedim. Benim durumumda olan arkadaşlar, sizler neler yapıyorsunuz bu durumla mücadele etmek için?

Sizi çok iyi anlıyorum, peki bu hislerin altında yatan sebebi hiç düşündünüz mü, acaba ne olabilir, bir de ne olsaydı her şey iyi olurdu sizce

Johann Hari nin çok güzel bir sözü var, "Eğer depresyondaysanız, eğer anksiyeteniz varsa, siz güçsüz değilsiniz, siz deli de değilsiniz, siz karşılanmamış istekleri olan bir insan evladısınız."

If you are anxious, if you are depressed, you are not weak, you are not crazy. You are a human being with unmet desires..

Orijinalini de yazdım... 🙏

İyi hissetmek diye bir kitap var.Altı ay antremanlara devam edilirse depresyona iyi geliyormuş.
Türkçe olan
İngilizce versiyonu.Budist rahatlığı umursamazlığı var tutumda.Çok pozitif bir bakış açısı yaratıyor.Buda yı korumak için öldürmek gibi olaylar çok ihtiyaç duyulmamış bakış açısında.

Evet bende senin gibiyim. Ama elhamdülillah karım ve çocuklarım var onların sevgisi var annem babam kardeşlerim onların sevgisi ilgisi yetiyor. Başka kimseyle ilişki kuramasamda yetiyor. Hayata bağlıyorlar.

Üst Alt