Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar hastalığım var. Engelli raporu alabilir miyim?

umut777

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben 6 yıldır bipolar hastasıyım. Hastalığımın bana pek engeli yok ilaçların yan etkileri dışında. Çok sıkıntısını çektim bu hastalığın. Şu an is sıkıntım var. Ekpssye girmek istiyorum. %40 rapor verirler mi? bu hastalık kronik olduğu için süresiz alabilir miyim erken emeklilik için? Bu konuda tecrübeli olan arkadaşların cevaplarını bekliyorum. Teşekkürler.

Bipolar Bozukluk 3'e ayrılır Bipolar-1 Bipolar-2 ve Bipolar-3... Bipolar2 ile Bipolar-3 rapor oranlarını bilmiyorum ancak Bipolar-1'e iyi bir rapor oranı verildiğini kuzenimden biliyorum,Bipolar-1 afekti var ve % 65 oranda raporla Engelli Maaşı ( 2022 ) alıyor.

Evet alabilirsiniz 6 yıldır tedavi gördüğünüzü de söylemeyi unutmayın.sgk ilaç dökümü ve tedavi gördüğünüz hastaneden bipolar teşhisiyle tedavş gördüğünüze dair rapor götürün heyete

kbenly

Fakültede tedavi görüyorum oradan almayı düşünüyorum. Yoksa devlet hastanesinden mi almayı deneyeyim?

tato78
Şimdi %40 verseler daha sonra bu raporu kullanmak istediğimde tekrar heyete gönderip düşürebilirler mi.?

vergi indrim sürekli aldınızmı birde hastahanede yattınmı

Umut777 ben de 7 yıldır tedavi gördüğüm üniversite hastanesinden yüzde kırk sürekli engelli raporu aldım...bence de tedavi gördüğün hastaneden almağa çalış çünkü diğer hastaneler senin hastalığının niteliğini ve senin sürecini iyi bilemez senden bir sürü formalite isteyebilir hatta istediğin oranın altında da verebilir...demem o ki takipli olduğun yerden alman senin lehine...geçmiş olsun kardeşim...

Aldım Muhammet kardeş sürekli o da

Hatta vergi dairesi başkanlığının verdiği işgücü kayıp oranı da yüzde kırk ben 3. dereceye girdiğim için maaşa yansıyan indirim oranı 36 tl falan...onu tamamen geçtim...benim asıl amacım kademeli engelli erken emeklilik meselesiydi...onun için 18 küsür yılı doldurmak gerekiyor...ancak Ekim 2008 öncesi sigorta girişi olanlar 15 yılda emekliliği hak ediyor bilginize...

sarus

sarus , kardeş sen bipolardan aldığın raporu ilk seferde mi sürekli ibaresiyle aldın? yoksa 2. veya 3.de mi?

İlk seferde kardaş belki atakların sıklaşması belki de şansımın yaver gitmesi etkili oldu

bipolar hastalık süreli verilen daha sonra sürekli verilen engelli ölçütlerinde bu şekilde geçiyor%40 tedaviyle iyileşen ilaçlarla kendini düzelen %70 ise tedaviye cevap vermeyendir

%40 tedaviyle KISMEN iyileşen arkadaşlar ...Bu hastalıkta tamamen iyileşme yok denecek nispette maalesef🙁

8 yıldır bipolar hastasıyım. Şu anda devlet Hastanesi'nde güvenlik işi yapıyorum. İş arkadaşlarım bana baskı uyguluyorlar beni dışlıyor. Güvenlik işi yapmamak gerek ama 3 yıllık evliyim 2 yaşında kızım var. Çalışmak zorundayım ama çalışamıyorum. Çok çaresizim ataklarım artıyor. Kalabalık yerlerden kaçmak istiyorum eve kapanmak istiyorum çalışmak istemiyorum dışarda bunalıyorum gergin oluyorum. Dışarı çıkınca herkes bana bakıyor alaycı sanki. Kapalı yerlerde de bunalıyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Güvenlik işini bıraksam bir işte çalışmam zor.. zaten zar zor bu işe girdim.. şimdi doktor bana rapor verdi ve rapor bitince seni iyi bulmazsam seni sevk edeceğim başka hastaneye yatmak için dedi. Yani bu güvenlik kimliğinin iptali demek oluyormuş dedi..şimdi ne yapacağım Bana yardım edin.. çok çaresizim..
Şimdi önümde engelli raporu almak kalıyor. Alırsam sürekli olur mu veya sürekli engelli raporu neye göre belirlenir bana yardım edin lütfen ne yapmalıyım...

Ehliyet yenileme

Şu an %40 raporum var ama B sınıfı ehliyetimi yenilemek istiyorum. Acaba yenilerken bir sorun çıkar mı? Hastanede sistemde engelli olarak mı gözüküyorum.

Son düzenleme:
Sürekli raporu nasıl aldınız benim raporum 1yıl süreli

Bana yardımcı olurmusunuz bipolarım ama %40 süreli rapor verildi bana napmam gerekiyo süresiz rapor almak için erken emeklilik için uğraşıyorum

Bir dahakine süresiz verecekler. ben de aynısını yaşadım.

sarus

Bana yardımcı olurmusunuz bipolarım ama %40 süreli rapor verildi bana napmam gerekiyo süresiz rapor almak için erken emeklilik için uğraşıyorum

Psikiyatri raporundada ilaç raporlarını falan istiyolarmıdır acaba ben sadece raporu gönderdim eksik evrak denilme ihtimali varmı Ankaradan bana afyondaki maliye ek evrak göndermen gerek falan diye bilgi vermedi bu konuda bilgisi olan varmı P_A_L_A

Hastaneden epikriz alıyorsun.
Bir de ben Toplum sağlığı merkezine kayıtlı olduğumdan , doktordan bir değerlendirme yazısı istediler.
Eczaneden ilaç raporu.
Başvurudan sonra da hastanede kişilik ve iq testi yaptılar bana.

Biraz uğraştım ama sonuçta raporu aldım.

Bipolar Bozukluk

Bipolar bozukluk hastaligim var engelli raporu alabilir miyim? Neler gereklidir?

Hastanede yatışınız dolayısıyla "EPİKRİZ RAPORU" elinizde var ise ve sürekli ilaç kullanıyorsanız engelli raporu almanız kolay olur. GEÇMİŞ OLSUN.

İlk defa engelli raporu alıyorsanız eğer "Süreli" olması ihtimali çok fazla.

Son düzenleme:
Alırsınız devamlı aynı doktorla ve kontrol muyanelrri düzenli olursa işiniz daha kolay olur

tapasya

Bu ÇOK önemli tabi. Doktorunun seni bilmesi ve tanıması işini kolaylaştıracaktır. Genellikle hastalık öyküsüne bakarlar doktorlar örnekle, ne kadar zamandır hastasın ve ne kadar zamandır ilaç kullanmaktasın.

Üst Alt