Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar hastalığım var. Engelli raporu alabilir miyim?

tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen!!! der ise doktor un % 60 alırsın

Tedavi ile kısmen düzelen dersede %40 alırsınız
@F.T ne şanslısınız çalışabilip mücadele etmişsiniz bu hastalık çalıştırmaz pek çünkü siz yeni mi hasta olduğunuzu anladınız çünkü normal de çalışamaz bipolarlar

Evt arkadaşım ilk gittiğimde zaten ailemle psikiyatri doktoru yalnız kalmamız deyip ailemi dışarı çıkarmıştı ve ben anlattıkça o baktı dinledi dinledi dinledi...ve nasıl dayandun buna dedi ve Ogün daha ilk tanımı almıştım ve deidm bunu haketmedim ki doktorum deidm evet kimse hak etmezdi dedi ve o gün bugündür aram çok iyidir çok ilgilidir Allah razı olsun Allah sabır versin doktorlarımıza dedim siz nasıl başarıyorsunuz yani bnm gibi laç tane hastanız var evt dedi bnm mesleğim bu dedi bazen çok yorulduğumuz olur ama bir insanın hayatını değiştirmek iyileştirmek bizleri daha çok mutlu eder dedi hatta espride yapmıştı bana hele hele hastam bu kadar iyi kalpli ve hassas ise dedi ☺️☺️☺️😇 yani arkadaşlar aynı doktorla tedavi görmen ve kontrol muyanelrri düzenli olursa işiniz zor olmaz ☺️😇 @ayDÜNYAvazo

Bipolar tanısı ile engelli raporu alabilir miyim?

Arkadaşlar, 2012 yılından beri düzenli psikiyatri takipliyim. Öncesinde düzenli olmasa da başvurularım mevcut. İnişli çıkışlı dönemlerle 3 yıl sonunda (2015 yılı içerisinde) "Bipolar" tanısı aldım ve depakin kullanmaya başladım.

Kimsenin söylediklerimi okumaması ve tanılarımı görmesini istediğim için takiplerimin büyük bir kısmı e-nabız üzerinde yok. doktorların yanında yardımcıları oluyor ve görüşmeleri duyuyor kaygım var. bu korkum nedeniyle hep bütçemi son kuruşuna kadar kullanıp özel doktor tercih etmek zorunda kaldım. ilaçlarımı ücretli yada doktorumun numunelerinden bana vermesiyle temin ettim.
Gene kötü bir dönemdeyim Rileptid, Paxera,Olexin kullanıyorum. Doktorum ile en son konuşmamızda ona Engelli Kurulu Yönetmeliğini götürdüm. Oradaki tanılardan durumumu sordum. Devlet kurumlarında olmadığı için yapabileceğimiz birşey olmadığını fakat durumumla ilgili bana bir yazı verebileceğini söyledi.

Sizlere danışmak ve fikir almak istediğim konu ben doktorumdan alacağım bu yazı ile sağlık kuruluna başvursam sizce uygun olur mu?

Belki bu rapor hakkımdır, %40 oranını hakkediyor isem KPSSye girip kendime bir hayat kurmak istiyorum. Hakkım değilsede böyle kendimi gizleyerek olduğum gibi devam ederim diye düşünüyorum.
Cevabınız dört gözle bekler benimle ilgilendiğiniz ve okuduğunuz için minnattar olduğumu bilmenizi isterim.

Özel hastane,özellikle psikiyatri alanında rapor epikiriz vs bunlar fazla dkkate alınmaz, özel üçretli olduğu için hertürlü işler dönüyor,

Size 6 ay yada bir yıl takip sonrası değerlendirilir diye bir rapor vereceklerdir,
karmasikadam

Hastalığını gizleme gereği neden duyuyorsun?,ayıp değil günah değil,

Forum üzerinden böyle bir öneri yapamam, isterseniz önce tedavi gördüğün özel hastaneden epikriz alıp heyete girin,

Olmaz ise,devlet,ünv veya ruh ve sinir hastanelerinden tedavini devam edersin...
karmasikadam

OğuzHan112
Oğuzhan hocam,

Gizleme isteği, eşim çocuğum ailem ne bileyim. Mevcut işimden olurum, etraftan bakışlar dedikodular vs. Galiba ondan..
cevabın için çok teşekkür ederim.

Ben sürekli olarak %40 aldım ( 3 yıl evvel)
nasıl aldınız bana hep 1 yıl süreli rapor veriyolar
P_A_L_A
Merhaba! Size bişey sormak istiyorum bu konularda tecrübelisiniz sanırım cevap verebilirmisiniz %49 raporumu hastahane 1yıl süreli verdi ama maliyeden süresiz vergi indirimi verildi emekliliğe başvurabilmem için 3 yıl var süresi dolunca tekrar hastahane raporu alıp yine maliyeye göndermem gerekiyomu bu sefer süreli gelirse diye korkuyorum tekrar maliyeye göndermene gerek yok diyolar ama

emekli olacağın zaman tekrar hastaneye sevk edecekler

F.T

Şöyle söyleyeyim. Benim tedavim 2008'de başladı ve gata'dan aldığım rapor vardı. Onları gösterince hemen 40 puanı yazdılar.
Sizin emeklilik başvurusu için süre dolunca tekrar rapor alacaksınız. Ama 1 senelik almışsınız siz, seneye tekrar alırsınız ve muhtemelen süresiz verirler bu sefer.
O zaman bir daha yenilemeye gerek kalmaz.

Bipolarda Vergi indirimi Kaldırılmış!?

Arkadaşlar merhaba,

Az önce Alo170 ile görüştüm. Bipolar tanılarında vergi indirimi kaldırıldı şeklinde bir bilgi verdiler. Bunu nerden teyid edebiliriz
Bir fikri olan var mı?

Dostum ne bileyim. Telefonda ikna olmadım zaten. O yüzden yazdım. Yönetmelikte "vergi indiriminde bu derecelendirme dikkate alınmaz" diye bir ifade varmış.

karmasikadam

Yanlış bilgi verilmiş. Bu mümkün değil. Bırakın tereddütle can sıkmayı, üzerinde düşünmeye bile gerek yok.

Ya içimi rahatlattınız. Acayip moralim bozulmuştu.

Çok teşekkür ederim.

MELİH1453
Ne kadar süredir takipteydin dostum?

OturanBoğa
çok teşekkürler hocam. Sizin enerjinize hayranım. Her sorunumuzun yanındasınız....

KİŞİLİK BOZUKLUKLARI
1- tedavi ile işlevselliği tam düzlelen 0
2-tedavi ile işlevselliği kısmen düzülen 15
3-tedavi ile işlevselliği düzelmeyen 20

NOT; *** iş başvuruları ve vergi indiriminde bu derecelendirme dikkate alınmaz.
Geçici fonksiyon kaybına neden olan ruhsal hastalıklar bir yıl sonra değerlendirip karara
varılır.
BİPOLAR İLGİLİ OLMADIĞI BELLİDİR YÖNETMELİKTEN ALDIM
2 YIL TAKİPTEYİM REMİSYONDAYIM.
ARAŞTIRMA HST TAKİP EDLMEN LAZIM.
DEVLET HASTAHANESİ SGK KABUL ETMİYOR BİLGİN OLSUN

HEYET GİRECEĞİNE YAKIN AKRABALARINA SENİNLE İLGİLİ BİLGİ İSTİYORLAR
BENİM EŞİME KIZKARDEŞİMDEN BİLGİ İÇİN TELEFON İSTEDİLER TÜM GEÇMİŞİNİ SORGULUYORLAR.GİZLİ HİÇ BİR ŞEY BIRAKMAZLAR

S A N A K O L A Y G E L S İ N

MELİH1453

Dostum ne güzel bilgiler verdin. Üniversite hastanesinde takiplerime başladım. Üniversite hastanesi
sence uygun mudur?

çok teşekkürler

Ben kanun adamayım uygundur

Hocam banada depresif nöbet ve unipolar depresyon tanısı konuldu. 2017-2018 yıllarında düzenli kontrole gittim, ilaç kullandım.
2018-2019 yıllarında tedavi görmedim hiç ilaç içmedim kendi kafamdan bıraktım.
Geçtiğimiz 3 ay önce yeniden tedavi görmeye başladım konulan tanı yine depresif nöbet ve unipolar depresyon.
Sağlık kuruluna girdim. Orda ki doktor benim doktorum değildi başka bir kadın vardı. Kağıdımda ki bulgular kısmına "SİSTEME GİRİLDİ" yazdı çıkabilirsin dedi. Doktorun ile tedavine devam et dedi. Oran vermiş midir. Neden oran alamadım banada yardım eder misiniz lütfen. Heyet ayın 3 ünde

daha yolun başındasın süreli rapor verilir
benim görüşüm .

MELİH1453

Ama sağlık kurulunda ki doktor sen tedavine doktorun ile devam et dedi odadan çıkardı beni. Kağıdımda ki bulgular kısmına sisteme girildi yazdı. Oran vermiş midir ki

MELİH1453

Bilip bilmeden insanları yanlış yönlendirmeyin. Doktor adamın evrağına sisteme girildi yazmış. Tedavine doktorun ile devam et demiş. Neye dayanarak size büyük ihtimalle süreli rapor verir diyorsunuz. İnsanlara umut olmayın.

MERVE HNM BEN YÖNETMELİKTE NE DİYORSA ONU SÖYLÜYORUM.KALP KIRMAYA GEREK YOK

arkadaşın rahatsızlıkları geçici fonksiyon grubuna giriyor.
bir yıl sonra kontrol gerektiriyor.
20 şubat 2020 engelli yönetmeliği bakarsın bana yorum yazacağına bak

DijitalPortakal kardeşim oran verecek olsa tedavine doktorun ile devam et derler miydi sence? MELİH1453 üye isimli arkadaş senin ne dediğini bile anlamamış ne dediği bile belli değil anlaşılır değil.

Tamam ama Melih abi diyor ki oran alırsın diyor. Adam neden yalan söylesin ki. Yada ben mi yanlış anladım. MELİH1453 abi oran alır mıyım yoksa yanlış mı anladım? % kaç alırım abi. Ben senin dediklerine güveniyorum illa ki bilgin vardır bu konuda.

Bu MELİH1453 isimli arkadaşa bakma sen DijitalPortakal arkadaşım. O seni yanlış yönlendiriyor. Doktor sana zaten tedavine doktorun ile devam et diyerek oran vermeyeceğini izah etmiş. Evrağının bulgular kısmına da bir şey yazmamış, sisteme girildi demiş. Eğer oran vermiş olsa tedavine doktorun ile devam edersin deyip Evrağının bulgular alanına sisteme girildi notunu düşmezdi. Şu şu şu şu rahatsızlıkları var derdi. Bilende bilmeyende konuşuyor. Önce adamı tam dinle MELİH1453 isimli arkadaş. Dinle önce sonra yönlendir.

Üst Alt