Bipolar tanısı ile engelli raporu alabilir miyim?
Arkadaşlar, 2012 yılından beri düzenli psikiyatri takipliyim. Öncesinde düzenli olmasa da başvurularım mevcut. İnişli çıkışlı dönemlerle 3 yıl sonunda (2015 yılı içerisinde) "Bipolar" tanısı aldım ve depakin kullanmaya başladım.
Kimsenin söylediklerimi okumaması ve tanılarımı görmesini istediğim için takiplerimin büyük bir kısmı e-nabız üzerinde yok. doktorların yanında yardımcıları oluyor ve görüşmeleri duyuyor kaygım var. bu korkum nedeniyle hep bütçemi son kuruşuna kadar kullanıp özel doktor tercih etmek zorunda kaldım. ilaçlarımı ücretli yada doktorumun numunelerinden bana vermesiyle temin ettim.
Gene kötü bir dönemdeyim Rileptid, Paxera,Olexin kullanıyorum. Doktorum ile en son konuşmamızda ona Engelli Kurulu Yönetmeliğini götürdüm. Oradaki tanılardan durumumu sordum. Devlet kurumlarında olmadığı için yapabileceğimiz birşey olmadığını fakat durumumla ilgili bana bir yazı verebileceğini söyledi.
Sizlere danışmak ve fikir almak istediğim konu ben doktorumdan alacağım bu yazı ile sağlık kuruluna başvursam sizce uygun olur mu?
Belki bu rapor hakkımdır, %40 oranını hakkediyor isem KPSSye girip kendime bir hayat kurmak istiyorum. Hakkım değilsede böyle kendimi gizleyerek olduğum gibi devam ederim diye düşünüyorum.
Cevabınız dört gözle bekler benimle ilgilendiğiniz ve okuduğunuz için minnattar olduğumu bilmenizi isterim.