Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar hastasıyım. İlaçlarımdan hiç fayda görmüyorum. Ne yapmalıyım?

Paranoya bilgi vermediniz bize😞
sokrates sordum doktora dün gittim dediki beyinde nöro ile ilgili başlayan bi hğvre mi ne mi vvrmış bnm anladığım buydu bu vucüta kimya dengesini bozuyormuş ve hastalıkta böyle oluyormuş üstün görme işte mükemmel olma söz konusunda ☺️

@tapasya mutlaka hormonlarla alakalıdır zaten de o olayın sonuç kısmı gerçi doktorunda farklı bir cevap vermesi beklenemez çünkü seni tanımıyor yaşadıklarını bilmiyor hangi durumlarda üzüldüğünü acı çektiğini ya da mutlu olduğunu bilmiyor o da haklı ama benim asıl merak ettiğim hormonlar bu hale nasıl geliyor örneğin (tamamen sallıyorum) seni inciten üzen olaylar hatıralar yaşanmışlıklar aklına geldikçe (takıntılı olmandan birazda olayları kafanda büyütmenden kurgulamandan dolayı) seni o kadar mutsuz ediyor ki beyin alarm veriyor kumandayı eline alıyor sen mutlu, öz güvenli,korkusuz,enerjik,konuşkan, üstün, zeki, güzel (yakışıklı)..v.s...o an hissettiklerin neyse işte kendi kafanda sana acı veren üzen durumun tam tersi bir kişiye mi dönüşüyorsun beynin olayları çok daha farklı mı yorumluyor kendini öyle görme böyle gör mü diyor acaba ? Yani aşırı abartı acı karşısında aşırı abartı mutlulukla durum dengeleniyor mu beyin tarafından? Biraz uzun oldu umarım anlatabilmişimdir.

Son düzenleme:
Paranoya bana 2 hastalık teşhısı kondu ole aldım ama ıs bulamadım dedıgım gıbı
sokrates aynı anlattıgın gıbı kafatasının arkasında ensede yanı sıvı salgılıyormus o sıvı onu duzenlemek ıcın ılacla tedavı oluyormusuz ole dedı doktor ama senın anlattıkların harıka ama cvp verecek kadar akıllı degılım kusura kalma :) evet doktorlar anlamıyor ama bır tanesı var harıka bırısı aşıgım ona ama ızmırde o benı anlıyor ve dınlıyor onun yanına gıdıcem

sokrates anladım şimdi yaşadığımız o duygular karşısında beyin bize o anda öyle ol diyor yada öyle gör diyor dedin değil mi dedğin gibi o hormonlar salgılanıyor bnce o anda çünkü biz bunu isteyerek yapmıyoruz ki ama beyin bunu neden o anda yapıyor Bnde bilmiyorum doktorumun dediği hastalık diyor o beyin deki hücre yaptırıyor sanırım ama daha detaylı sorcm bunu yine bu şekilde haftaya kan vercm Allah nasip ederse o zamn sorcm yine
Paranoya demiştiniz ki rapor alın çalışamıyorsunuz diye cevap bekliyoruz sizden nasıl yol izlicez peki

Paranoya 10 sene oldu valla eskı raporuda bulamıyorum hastaneye sordum olmaz dedıler bende hatırlamıyorum bılsem sımdı alıcam ama yok

Allah yardımcın olsun bende cok ruh hastanelerinde yattım cok ilac kullandım. Olmadı Menzil Adıyaman a gittim Ama oraya Menzile sabret su an biraz iyiyim. İlaclarımı da kullanıyorum..

İlaçlarını almaya devam et
Kahve ve türevi kafeinli içeceklerden uzak dur
Cola ve türevleri den uzak dur
Alkolden uzak dur
Uykunu biran evvel düzene sok
Seni sinirlendiren üzen kişilerle diyaloğun kes

POT-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

500 milyar faizciden para aldım yedim üstüne yattım paranın ödeyemiyorum yardım edin faizci benden parayı istiyor ixeplion kullansam geçermi:cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool:

veya 2 tane zanax sallasam yutsam bu borçlardan kurtulurmuyum

ben bipolar hastasıyım yardım edın bana

doktordan fayda bulamadım barı sızden bulurum belkı bana bipolar hastası olan arkadaslar hangı ılacları kullanarak calısıyorsunuz bende uyku yorgunluk yapıyo bana yardımcı olabılır mısınız 13 seneden berı ılac kullanıyorum doktorun verdıgı butun ılacları verdım ben doktor degıstırmekden bıktım bana kullandıgınız ılacları yazmanız mumkun mu cogunu hatırlıyorum bana yardım edın bende baska doktora gıdıp aynısını alıcam ondan soruyorum tsk ederım

ayDÜNYAvazo

Takıntı yok sadece ılacları kullanırken baskaları takıp eddıgını dusunuyorum rahat hareket edemıyorum evden dısarı cıkamıyorum iş yerınde zor calısıyorum

Limooon

ben yıne bıraktım xeplion 150lık ıgne bıde rexrapın bıde depakın 500luk yıne bıraktım anlıcan

benkım

Xeplion iğne fenaymış yaa. Bir bipolar için yüksek bi ilaç. demekki dengede tutmak istiyolar sizi.
Burdan kimse ilaç söyleyemez şunu kullan bunu kullan diye. Bıraktım demişsin ilaçları. Bırakırsan dopamin yükseldiği için az daha enerjin artabilir. Ama dengede kalamayıp bu seferde daha kötü olabilirsin. Doktorlar durduk yere kmseye bişey yazmaz. Hem doktorunu değişiyosun yinede bu ilaçları yazıyolarsa demekki bişey biliyolar.
Bide bipolardan hariç takip edildiğini düşünüyo muşsun ya. Bu manilerde değil depresyon dönemlerinde oluyo dimi. Ve ne kadar şiddette oluyo kimler takip edebilir diye şüpheleniyosun ?

Limooon

haklısın ama ilaçları kulllanınca baska sıkayetlerımde gelıyo hastanede yatarken gosterdım 7 kez yatttım orda yaraları tepkılerı gorduler haklısın ama ben ılacları kullanırsam calısma ıstegı gelmıyo evde kalmak gelıyo dısarı cıkamıyorum sıgortam eksık doldurup emeklı olucam 6 senem var bıde sanırım manılerde oluyor arkamdan sesler gelıyo araba gelıyor mus gıbı bıde kameralardan ızlendıgımı dusunuyorum bıde tepemde durmadan kuslar var ılacı kullanmadıgım zaman olmuyo kuslar kacıyo ama kullanırken kacmıyorlar neden bana bunuda acıklarmısın sabahları kendım kalpkıp ıse gııdıyorum annem yok babamla kalıorum evlıde degılım sız olsanız naparsınız ben ılacı bırakınca hayata tutunabılıyorum ama kullanırsam maf oluyorum

benkım

Kendi kendine mi bıraktın? Şuan daha mı iyi hissediyosun ? Normalde kesinlikle ilaç bırakma derim ben sana. Ama çalışamıyorum diyosun. Belkide düzgün çalışabilmek ilaçlardan daha çok mutlu edicek seni bilemem.
Ama daha 2 hafta olmuş . Çok dikkat etmen lazım. Hatta gidip doktorada söyle. Tek başına iş yapma. Hem uzun dönemde ne olcak o önemli.
Yani bide ilaçlar çok yorgunluk yapmaz aslında en büyük yorgunluğu depresyon ve isteksizlik yapar.

Limooon

bende tersıne yapıyo dedım ya ilaçları kullanırsam ısteksız oluyom doktora ne zaman gıderım bılemıyorum hıc gıdesım yok dayanabıldıgım kadar dayancam bırakıcam 18 kez ılac bırakdım basladım bısey olmuyo ama şikayetlerımı dayana bılcek mıyım bıde raporu yukseltmem lazım 4 sene bı dolduram %80 rapor almayı dusunuyorum doktora solucem bakalım ozaman kadar doktor sevdıgım doktor durursa aynı yerde alabılcem bırakıcam ılacları sevmıyorum arkadasların gordugum kadarı yanı okudugum kadarı degısık ılaclar var okudum bende onlardan kullanmak ıstıyorum

benkım bak 18kere ilaçları bırakıp başladım diyosun. dmek ki ilaçlar hiçyoktan iyidir. İyileşme konusuna gelince iyileşmek ilaçların işi değil ilaçlar seni mutlu edemez öyle bişey yok. ilaçlar sadece seni biraz daha kısar. yeni ilaçlar gördüm diyosun ama aşağı yukarı aynıdır etkileri hepsinin. Çok farklı şeyler bekleme derim. Yapçak bişey yok sabredicez artık bu hayatta nabalım.

Üst Alt