Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar hastasıyım. İlaçlarımdan hiç fayda görmüyorum. Ne yapmalıyım?

Limooon ben limonu cok sevıyorum senıde sevdım ıyı geldın bana tsk ederım bıraz daha rahatladım tsk ederım gercekten benı doktor bıle bole anlatmadı sen adamsın senı sevdım ama ılacları sımdılık kulllanmak ıstemıyorum ben bole mutluyum herkezle ıyı anlasıyorum bıde iş yerınde ılac kullandıgım zaman fatı nasılsın morelın bozuk dıyo 150 kısıden 100 kısı bole dıyo herkeze cvp vermekden sıkıldım veremıyorum bıktım ama bole ılac kullanmadıgım zaman daha cok mutlu ve daha canlı oluyorum ben sevmedım dedıgın gıbı ılacların etkısı aynı sanırım belkı bu eczanelerde yok bu ılac onlar bılıyordur dımı haklısın vallla hıc bunu dusunmedım gercekten snınde basını agrıttım sen ınsan mısın beeee :)

benkım saol tşk ederim :) ben limonu pek sevmem aslında oda bi şizofreni öğesi benim için. 2 tane yakışıklı ve güzel insan birbirini bulup hava attıkları zaman. Lee - Moon diyorum yani. Lee uzak doğudan geliyo onlar kitaplara inanmadığı için iyi bi namları yok cinler tarafında. Bide moon da ay demek güzellik anlamına geliyo. Ama ben kafayı yediysem bunları beynim güzel uydurmuş demek ki :) :)

Limooon

sen kıtap okuyorsun sanırım onceden bende okuyordum bıraktım vaktım yok sımdı sadece gazete okuyorum ınternetten baya tecrubelısın kac seneden berı hastalıgın var dıcem ben uyucam garı bıraz hızlı yazar mısın dıcen kızıcaksın hahhahaha sen dusunerek yazan bırısın ama hızlı yazmanda fayda var senın sohbetın harıka sana bayıldım gercekten yarın tekrar gorusur muyuz yıne senle konusmak cok guzellll benım arkadasım yok barı sen ol olurmu vaktın varsa tabıkı limonnnnnnnnnnnnnnn ghahahhahahahah

benkım moruk arkadaş oluruz skıntı yokta dalgamı geçiyon benle ciddi misin onu ayıkamıyorum :) hadi iyi geceler arada yaz msjlaşırız.

Limooon dalga denızde olur gercek dıyorum neden saka yapayım kı ccok saol benı dınledıgın ıcın kendıne dıkkat et goruruz cok saol hahahhaa harıkasın bayyyyyyyyyyyyyyy ıyı gecelerrrrrrrrrrrrrrr

benkım rukye dinleyebilirsiniz Kuran ile tedavi demek

şifa Allah ın dilemesi izni yardımı ile olur

İlaç meselesi benim için de sıkıntı, degistirsen bir dert degistirmesen ayrı dert bıraksan da olmuyor tam bir meksika açmazı

Birader çok belirti var çokta ilaç sende ama bende xeplion var oda yan etkisi beni bezdirdi bende gaypten sesler duyma var o kaldı belirti olarak oda çok az sen bu kadar ilaçla çalışıyor ben çalışamıyor bünyen güçlü psikoterapi al devletten psikiyatri den iste ona anlat derdini ilaç kullanınca yan etkileri seni rahatsız edecektir saydıkları İn yarısı ilaç yan etkisi xeplion dan kurtul alma başka ilaç iste depresyon adı altı daki yazdıkların bundan

Ben kan verdım sonucları bakar mısınız

Kolesterol (Serum/Plazma) 129 mg/dL 0-200 21.04.2022
LDL kolesterol (Direkt) 65,6 mg/dl 0-130 21.04.2022
Klorür (Serum/Plazma) 108 mmol/L 101-110 21.04.2022
Demir bağlama kapasitesi 237 µg/dL - 21.04.2022
Albümin (Serum/Plazma) 46 g/L 32-52 21.04.2022
Vitamin B12 365 pg/mL 187-883 21.04.2022
Alanin aminotransferaz (ALT) (Serum/Plazma) 15 U/L 0-55 21.04.2022
Bilirubin, total (Serum/Plazma) 0,88 mg/dl 0,2-1,2 21.04.2022
Lityum (Serum/Plazma) 0,71 mmol/L 0,6-1,2 21.04.2022
TSH 3,19 uIU/mL 0,35-4,94 21.04.2022
Bilirubin, direkt (Serum/Plazma) 0,38 mg/dl 0-0,5 21.04.2022
Sodyum (Serum/Plazma) 143 mmol/L 136-145 21.04.2022
Gamma glutamil transferaz (GGT) (Serum/Plazma) 21 IU/L 12-64 21.04.2022
Demir (Serum/Plazma) 52 µg/dL 65-175 21.04.2022
Serbest T3 2,51 pg/mL 1,58-3,91 21.04.2022
Üre (Serum/Plazma) 12,0 mg/dL 17-56 21.04.2022
Ürik asit (Serum/Plazma) 6,9 mg/dL 3,5-7,2 21.04.2022
Potasyum (Serum/Plazma) 4,83 mmol/L 3,5-5,1 21.04.2022
Kreatinin (Serum/Plazma) 1,07 mg/dL 0,7-1,3 21.04.2022
Trigliserid (Serum/Plazma) 50 mg/dl 0-149 21.04.2022
Protein (Serum/Plazma) 68 g/L 60-83 21.04.2022
Glukoz (Serum/Plazma) 98 mg/dL 70-110 21.04.2022
HDL kolesterol 53,4 mg/dl 40-60 21.04.2022
Aspartat aminotransferaz (AST) (Serum/Plazma) 15 IU/L 5-34 21.04.2022
Serbest T4 0,90 ng/dL 0,7-1,48 21.04.2022
Valproik Asit (Serum/Plazma) < 12,50 ug/mL 50-100 19.04.2022
Tam Kan Sayımı (Hemogram)

doktor ilaçmı aldın dedı yooo dedım bıdaha ver dedı vermedım ama bacagımda kaşıntıvar ılacı bıraktım duzeldı sonra bıdaha başladım bipolar hastasıyım lithuril 300 2+2 gunde bıde zeplion iğne ayda 150 lık sonuclar hangısı yuksek yanı ne işe yarıyo solemenız mumkun mu?

bana yol gosterın

yaksamlar arkadaslar ben denızlıden fatıh bipolar bozuklugu teşhıs kondu 2009 dan berı ılac kullanıyorum ben sesler duyuyorum ınanması zor ama gercek bunu 2015 de farkettım anlatması uzun ılacla cozemedım kullanmadıgım 9 bipolar bozuklugu butun ılaclarını denedım sonra anladım kı bunlar cinmiş bende ınanmadım fal bakar oldum %80 dedıgım cıkarmı cıkıyo ne ettıysem kurtulamadım parayı buldum arabayı bulamadım arabayla parayı buldum hocayı bulamadım hoca para buldum araba yolda gelıyordu kaza yaptı motor aldım kendım gıdem dedım bana dedıklerı cınlerın dedıklerı boşa gıtme bışey yapamaz o dedıler hakketten dolandırıcı cıktı bende fal baktıgım kısılerden bazen para bazende kola sıgara alıyorum guzel mı guzel her bılgıyı bılıyourm ama erkek yada kız arkadasım yok hıc arkadasım yok 36 yasındayım 8 seneden berı ılıskıye gıremedım ılaclardan dıceksınız degıl bıraktım2 ay olmadı hastaneye yattım kızın bırıyle tanıstım 19 yasında sınır hastası ama degıl sadece goz altına almıslar baska nedenlerden solemıcem 30 gun yattık kızla beraber takıldık anası babası yok olmus apartda kalıyo onun yanında kaldım ılacları yıne bıraktım zeplion lithuril kullanıyorum kızla ılıskıye gıremedım ıstedı ben yapamadım ayrıldı benden cınler ızın vermedı hayatım bıttı anlıcanız butun duaları okudum butun ılacları aldım yonetemıyorumda hocayada gıdemıyorum napcam ben bana bunların buyuculerın kıtapları var pahalı ama arapca bunlarda arapca konusuyo o kıtaplarda arapca oldugundan okuyamıyorum onlara soluyorum bazen turkce konuyor benle carsıya cıkamıyorum sadece 1 saat ınsanların hakkında ne varsa aktarıyorlar daha anlatacaklarım cok ama bana bı fıkır verın kurtulamıyorum arkadasım bıle yok herkeze anlatıyorum hocaların işi cıkarmı ya 13 kısı yaa 13 hoca yanı bıktım ya kurtulamazsın bızden dıyolar napcap

bilgeadam cok kullandım duzenlı 5 sne boşlugum var emeklı olamadım bu yuzden cok rezıllık gordum yapamıcam artık

Kardeşim gidişatın iyi görünmüyor bence bir doktora görün gerekirse hastaneye yatışın yapılsın

benkım

İlaçları bırak öyle yaşamaya alış, ilaçlar zararlı olmanın yanında işe yaramıyorsa bırak. Vücut kendi yolunu bulur

@Coni bosi denedım kardesım ama ensem agrıyo oda basıa vuruyo butun agrı kesıcılerı denedım gecmıyo sonra xwplıon vuruldum gecıyo bas agrısı olmasa bırakıcam 14 sene bu Born2die denedım 7 sefer yattım yıne aynı ılac aynı ılac butun ılacları aratırdım sadece ısmı farklı 13 doktor 5 ozel doktor 3 devlet hastanesı doktora gıttım hepsı calısıcaksın ve aynı ılacları kullanacaksın bız bısey yapamayız yanıtı oldım aksam yazarım calısmaya gıdıyorum meydancıyım bıde memur degıl

benkım geçmiş olsun anlattıklarından durumun hiç iyi gözükmüyor anladığım kadarıyla ilaçları düzenli bir şekilde kullanmıyorsun çok uzun süre olmuş zırt pırt ilaç ve doktor değiştirmek iyi değil sabırlı olacaksın.

hastahaneye yatışı düşünmelisin uzun mesajında yazdığın şeyler hiç sağlıklı şeyler değil.

kara duman haklısın degıl doktorda ole soluyor ama ılaclar benı ınsanlardan vede aılemden uzak tutuyo kız arkadasım bıle bıraktı 8 seneden sonra bı arkadas edınem dedım onuda kaybettım sımdı hıc arkadasım yok sadce iş arkadaslarım var ama kafeye gıdıpde bısey ıctıgımızı hatırlamıyorum evden işe işden eve evde metın2 oynuyorum oda hıleyle anlatabılcem yoruldum yasımda ılerledı arkadas ıstıyorum olmuyo korkuyorlar benden noralde sakınım sınırlı bırı degılım sadece hareketlıyım 3 sene olucak bu işe gırelı ıs bulmakda zorlanıyorum teksıle gırsem dıye dusunuyorum ızın bıle zor alıyorum ıs aramaya gıdemıyorum sadece ayda 1 kez kontrol oda dolasıyorum sen olsan naparsın benım yerımde

benkım Kesinlikle yaşadığın sıkıntıları hafife almıyorum 7 senedir şizofren tedavisi gören oğlum var onun için seni çok iyi anlayabiliyorum.
ama ne yazık ki şu an ilaç ve manevi destekten başka çözüm yok bir işte çalışabilmen çok önemli bir şey biraz düzeldikten sonra arkadaş işinde hallolur
oğlumun da bir tane bile arkadaşı yok işten eve evden işe ama çalışmasa eminim çok daha kötü olur
oda bazen bıktım artık dayanamıyorum diyor ama bu Allahın çok ağır bir imtihanı hem hasta hem ailesi için çekmeyen bunu anlayamaz.

kara duman gecmıs olsun gercekten bılmeyene yada yasamayan bılemez ben ılac kullanmak ıstemıyorum cok seyı kısıtlıyo sadece duzene sokmuyo herseyı tmmm sınav ona bısey dedıgım yok dedıgım gıbı kullanmak ıstemıyorum sadece arkadas ve mutlu olmak ıstıyorum baska bısey ıstemıyorum bıde calısmak guzel hakkımı vermıyorlar ona da bısey demıyorum bende calısmak ıstemıyorum sadece evde kendımı guvende hıssedıyorum sadece suan yanlız kalmak ıstıyorum annem oldu babamla yasıyorum oda yaslandıkca bazı hareketlerı hosuma gıtmıyor o yuzden yanlız kalmk ıstıyorum kımseyı sevmıyorum kendımı bıle tsk ederım benı anladıgın ıcın ama baska yontemler denıcem

kara duman gecmıs olsun gercekten bılmeyene yada yasamayan bılemez ben ılac kullanmak ıstemıyorum cok seyı kısıtlıyo sadece duzene sokmuyo herseyı tmmm sınav ona bısey dedıgım yok dedıgım gıbı kullanmak ıstemıyorum sadece arkadas ve mutlu olmak ıstıyorum baska bısey ıstemıyorum bıde calısmak guzel hakkımı vermıyorlar ona da bısey demıyorum bende calısmak ıstemıyorum sadece evde kendımı guvende hıssedıyorum sadece suan yanlız kalmak ıstıyorum annem oldu babamla yasıyorum oda yaslandıkca bazı hareketlerı hosuma gıtmıyor o yuzden yanlız kalmk ıstıyorum kımseyı sevmıyorum kendımı bıle tsk ederım benı anladıgın ıcın ama baska yontemler denıcem

Slm orman bey🤣🤣🤣😂😂

(Gölge) ilk önce%80 aldım 2 senelık sonra iş bulamadım %45 verdı 8 sene calıstım sımdıde %65 aldım ama uzerınde ulaçla duzelebılır dıyor 2960 gunum var bıde boşlugum var asgarıyı yatırsam yatırmıcam cok para calısabıldıgım kadar calısıcam gırıs 2004 ama 2002 gozukuyo bende sogortada 2004 gozkuyo kanka oluyom ama ıbare yanlıs bana kalırsa duzelemıyorum kı yada bırakıcam ılacları kople yaaaa bobrek kalmadı eczanecı zengın oldu sayemde her ay 300 tl odıyom bır suru ılac alıyorum her gun degısık belırtıler cıkıyo vucudumda

(Gölge) cok aldım 208 den berı

1kere alacan çok nasıl aldin

Sen orana bak düzelebilir yazarsa yazsın o önemli değil
emekli olmaya biraz daha çaliş az kalmiş

65 raporla 18 yıl 4000 bin günle emekli olacaksin

Vergi indirimi al raporunu götür 65 raporunu
Vergi dairesine git
Raporun süreklimi 65 raporun

18 yıl dolmuş 1000 gün daha çalişacaksin

Pirimin eksik

Bipolar bozukluk, zor bir durum olabilir ve tedavi gerektirir. Ancak herkesin farklı bir tedaviye ihtiyacı vardır ve bazen bir tedavi herkese aynı şekilde yardımcı olmayabilir.

İlaçlarınızın size yardımcı olmadığını söylediğinize göre, ilk önerim, bir psikiyatrist veya psikologla konuşmanızdır. Bu uzmanlar, durumunuzu ve semptomlarınızı daha ayrıntılı bir şekilde değerlendirebilir ve size daha uygun bir tedavi planı önermek için size yardımcı olabilir.

Ayrıca, bir terapistle görüşmek de yardımcı olabilir. Bu destek size başa çıkma stratejileri ve zor zamanlarda kendinizi nasıl rahatlatabileceğiniz konusunda fikirler sunabilir.

Son olarak, bipolar bozukluğunuzla başa çıkmanın bir parçası, sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıkları edinmektir. Düzenli egzersiz yapmak, sağlıklı beslenmek ve yeterince uyumak gibi şeyler, zihinsel sağlığınızı korumaya yardımcı olabilir.

Unutmayın, bipolar bozukluk tedavi edilebilir bir durumdur ve yardım almak, iyileşme yolculuğunuzda önemli bir adımdır.

Üst Alt