ben özellikle algılarım algıladığım şeyler arttığı zaman Dinimizin dışında yaptıklarım ile korkuyorum. en son boş işleri bırakmak, gösterişi bırakmak, dünyadan vazgeçmek ile korktum, bunları yaptım ama kendimi Allah a adanmış gibi yaptığımı düşündüğüm halde ve namazlardan sonra dua ettiğim halde hastalığım iyiyi gitmedi hatta arttı, sonra benim kafa karıştı, şu an ne ileri ne geri gidebiliyorum dinimizi yaşama konusunda, üzgünüm kırgınım, çaresizim, en iyisi hastalığımı kabullenmeliyim. Ama Allah ı yok göremiyorum evrimcilerin yaptığı gibi , çok mantıksız geliyor , düşünsenize insan fizyolojisinin kimyasının anatomisinin kendiliğinden olduğunu düşünmek bir saatin bile yapımıcısı varken. bir bilinçi olmadığını bir yaratıcı olmadığını inkar etmek çok saçma geliyor, yani yukarıya bağlıyım zaten imanım inancım gereği, ama demekki imtihanım çekeceğim var diyorum, şifa bulmak konusunda diretmemem gerektiğini anladım , zaten öyle değil mi , bir felçli arkadaşımın felci dua ile düzelmeyeceği gibi bir engelli arkadaşımın kolu yerine gelmeyeceği gibi benim de akıl hastalığım düzelmez diye inandım artık. yaşayacağım varmış diyorum, akıl hastalığı olduğundan biraz ümitvardım ama alınyazısı kader işte. napalım yaratan şifanın vermeyince vermiyor.