Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar olup alkolizm illetinden kurtulabilen var mı?

Konular
7
Reaksiyonlar
180
Bildiğiniz gibi ben bipolar 1. Tip'im, depresyonumu ağır gecirmiyorum bu atakta.Tek başına evden çıktığım oldu,koşarak eve geri gelsemde dışarıya cikabildim.Hezeyanlarim yok denecek kadar az ama bazen beni çok korkutuyor.Bu sefer daha güçlü hissettim kendimi ve 3 gündür alkol içmiyorum.Evet zorlanıyorum itiraf etmeliyim.Benim gibi alkolik olup da kendi çabasıyla bırakan oldu mu? Olduysa öneri beklerim...

@çılgın bipolar, kırmızı tuborg u pek içemiyordum ben efes extra var o da sert sayılır daha çok onu içerdim .
Evdeyken ne bileyim içki içesim gelmiyor nedense aklıma gelmiyor ama sen içkiden bahsettikçe aklıma geliyor .:)
Çay kahve sigara öyle idare ediyoruz şimdilik sigarayı bile 3 paketten 1 pakete düşürdüm emekli olunca .
İlaçla da aram yok prozac risperdal cedrina yazmışlardı gece uyumak için cedrina yı içiyorum sadece o kadar .

@çılgın bipolar, destek değil köstek oluyorsun desene .:ROFLMAO:
İçkinin hiçbir faydası yok içmesen aklına bile gelmez bir iki saat kafan dağılıyor gibi oluyor o kadar sonra yine aynı boşuna içiyorsun .
Sosyal ortamlarda iç işte kırmızı tuborg u geç yalnızken çay iç nescafe iç ne bileyim evde bulunmasın içki falan olmayınca içemezsin .

@sokr@t, alkolik olmadığın için mucadelemi anlayamazsin.Suan nefesim kesilmiş gibi hissediyorum. Cay ve kahve içiyorum evde ama heran viskicigimi düşünüyorum. Canım viskim😂

@çılgın bipolar, sen alkolik falan değilsin bipolar denen hastalık yüzünden ya da yaşadıklarından da olabilir biz ne yaşadın bilemeyiz tabii depresif bir ruh hali içerisindesin alkolle teselli bulmaya çalışıyorsun bende yaşadım bunları içip sızmak isterdim düşünmemek için .
Düşünsene bira kesmiyordu şarap içiyordum bir ara içip içip sızayım uyuyayım istiyordum sırf düşünmemek için .

@sokr@t, şuan da hayır gece 50 kere kalkıyorum ve kabus görüyorum.

@sokr@t, şuan da cedrina, tregretol, akineton rexapin10mg içiyorum.

@sokr@t, acaba alkol isteğim ne zaman kırılmaya başlar.mesala sigarayı 15 gün icmezsen bırakırsın.alkol için bu süre kısa..

@çılgın bipolar, cedrina 400mg ın yanına 100mg veya 200mg ilave edebilirler mi acaba işe yarar mı ?
Mesela bana cedrinanın yanına risperdal yazmışlardı daha çabuk uykum geliyordu ama risperdali ben kendim bıraktım .

@sokr@t, doktorum bana madde kullanım bozukluğu teşhisi koydu, DHEP de var bende ayrıca. Doktor icmeyeceksin dedi,risperdal bana kg yaptı içmem o ilacı tombul sosis olamam hiç ☺️

@çılgın bipolar, aynen risperdali bende bıraktım doktor neden sana madde kullanım bozukluğu teşhisi koydu o konuda pek bilgim yok o yüzden soruyorum doktor içki içmeyeceksin mi dedi ?.İçki evde bulunmasın içeceksen de bir tane bira iç biranın çokta zararı olmaz zamanla onu da içesin gelmez viskiyi falan boş ver evde viski bulunuyor mu yoksa ondan mı aklına geliyor olmasa gidip almazsın .

@sokr@t, evdeki alkollerin hepsini içtim ,bir daha da almadım.3 gündür içmiyorum işte.her türlü alkole ulasimim kolay bir telefonla kapıya geliyor. Bu sefer inancım var kendime, uzun zaman sonra... Madde kullanım bozukluğuna bak netten, kötü aliskanliklarim var benim.ariniyorum şuanda...

@sokr@t, 1 birayla durabilecegimi sanmam,ağzıma hiç deyirmemem lazım.1 tane içsem duramam gibi geliyor. Zor günler geçiriyorum.

@sokr@t, dur deme öyle sokma aklıma, 1 bira herşeyi mahveder. Ariniyorum, detox diyelim.

@sokr@t, ilaçlarla beraber alkol ve madde bağımlılığına deniyor.Ben ilaçları sarhoş olmak için kullandım.gun içinde beni ayık görmek mucize gibiydi.surekli kafam güzeldi.Bu gidişe bir dur dedim artık..

@çılgın bipolar, Madde kullanım bozukluğuna alkol ,uyuşturucu hatta sigarayı bile sokmuşlar .Kişi o maddeyi almadı mı huzursuzluk titreme uyuyamama falan gibi sorunlar yaşayabiliyormuş daha detaylı da özet geçtim sen alkolle ilgili bunu mu hissediyorsun yani ?

@çılgın bipolar, sigara da dahilmiş buna o zaman bende de madde kullanım bozukluğu var 3 paketten 1 pakete düşürebildim .

Alkol kullanma alışkanlık haline gelmiş o zaman 3 gündür içmiyormuşsun zaten içme bakalım ne kadar dayanabileceksin test et kendini .

ben psikoza ilk tutulduğum zamanlar brawl stars diye oyuna başlamıştım. zaman nasıl geçiyor hiç farkına varmıyordum. ilerlemek için herkes bi şeylerin kölesi olmalı. oyun oynamanın zararı yok, hatta kafayı çalıştırdığı için faydalı. hala brawl stars oynuyorum.

@çılgın bipolar, C2H5OH yani etil alkol beyinde Gaba A reseptörlerini inhibe ederek anksiyeteyi bastırıyor. Bu mekanizmaya sahip ilaçlar var. Alkolu birden bırakmak yerine yüksek alkol oranına sahip içkilerin önce miktarını azalt sonra yüksek alkollü içkileri tamamen bırak ve daha sonra yüksek alkollü yani strong beer'in sayısını azalt ve de daha sonra normal alkollu biralara gec derim. Haftada bir iki kez 2-3 %5 alkollu bira cak : ) Mümkünse de arkadaşlarınla iç. Tamamen bırakmaya niyetlendiğinde de alkol yerine bahsettiğim aynı mekanizmadaki ilaçları koy. Zamanla da ilaç/ilaçlar durumun düzenlensin. Onların da bağımlısı olma. Alkol ve bu tür ilaçların withdrawal (geri çekilme) sendromları oluyor bunları da unutma. Kendimden bahsedecek olursak da ben yalnız evde müzik eşliğinde içerim. Kimseye tavsiye etmem de bahsettiğim ilaçlarla karıştırırım, yanlış olduğunu bildiğim halde. Altını çizerek söylüyorum kimseye önermem, sağlıklı değil çünkü. Ben anxiety'i anca öyle bastırabildiğim için yapıyorum.

Benim alkolden ziyade sorunum ise sigara, uyku dışında, sigaram hiç sönmez, birini söndür, diğerini yak, hatta bazen yanan sigarayı unutup yeni sigara yaktığım da oluyor. Bir de alkol ve sigaranın maddi yükünü de unutmamak gerekir. Madde kullanımında da hukuk dışı gayrimeşru, illegal şeyler kesinlikle kullanılmamalıdır. Ben de siz değerli, kıymetli arkadaş ve dostlarımdan sigarayı azaltma ya da bırakma konusunda tavsiye ve önerilerini beklerim.

Not A: Sigara sağlığa zararlıdır.

Benim alkol, kumar yada uyusturucu problemim olmadı! Ama bi dönem birine aşık oluyorum tutuluyorum ! Sonra bi dönem başka birine sonra bi dönem başka birine sonra tekrar en baştakine dönüyorum! Sanki ergen duygularına sahibim ! Alkol I hep sosyal içici olarak kullanmıştım

Üst Alt