Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bipolar raporu almak geleceğim açısından kötü mü oldu dersiniz!?

Tomris_Hatunn
Aileniz size karşı çok hatalı davranmış maalesef, sanırım cehaletlerinden kaynaklanıyor çünkü bu tip hastalıklar genetiktir yani siz ne kadar hastaysanız diğer aile üyeleri de o kadar hasta veya taşıyıcıdırlar. Psikoloğunuzun bu bakımdan haklı olduğunu düşünüyorum. Siz ideallerinizin peşiden koşar ve başarılı olursanız o sizi dışlayan aile üyelerinin de size karşı bakış açıları değişir ama unutmayın bu değişim dürüst bir değişim olmayacak. Benzer durumları ben de yaşadım, hastalığımın başlangıcından yani lise mezunu ve beş parasız iken bana cüzzamlı gibi davranan bazı akrabalarım daha sonra daha farklı davrandılar ama ben samimiyetlerine inanıyor muyum? ASLA.

ekonomist79

İnsanları öfkeli anlarında tanırız. Hassas biriyim ben, unutamıyorum ve unutmamak da lazım yoksa yine aynı sorunları yaşarım onlarla. Samimiyet konusunda ben de onlara inanmıyorum hatta hastalığımı ve raporu paylaştığım kişiler oldu bundan dolayı da pişmanlık yaşıyorum. Kaldı ki artık meslek hayatımda ağzımı açayım , çok uzun zaman önce bipolarla ilgili katıldığım bir seminerde doktorlar bile bunu tembihlemişti üstü kapalı,

Tomris_Hatunn

Maalesef ben de kolay kolay unutamıyorum, aslında unutmak bazı şeyleri kolaylaştırabilirdi. Siz dediğim gibi insanları tam anlamıyla tanımadan kendinizi açmayın o halde. Çünkü önyargıları kırmak hastalığınızı yenmekten çok daha zor. Umarım tüm isteklerinize ulaşırsınız bir de çok takmayın insanlar ne diyor diye insanların konuşmalarını engelleyemezsiniz, boşverin kişileri kendi hayatınıza bakın derim, kolay gelsin :)

ekonomist79

Evet haklısınız. Aslında insanlara hemen kendimi açmam birazda hastalığımla ilgili de olabilir çok konuştuğum konuşurken de düşünmediğim boş bulunduğum anlarda olan şeyler. Kendimle ilgili çok boş boğazlık ediyorum. Bazen defalarca bunla ilgili olumsuzluklar yaşasamda yine benzer vakaları tekrarlıyorum mesela dürtü konusunda sıkıntılarım oluyor elimde telefon aslında mesafe koymam gereken kişileri ararken veya mesaj yazarken kendimi buluyorum Son vakitler yani yakın Zamanda yaşadıklarım oldu tekrar analiz ettim kendimi ve tekrar karar aldım beni öfkeli anında yanında boğduysa ondan soğuduğum için uzak kalma yoluna gidiyorum fakat bu uzak kalma artık ciddi soğukluk kişiye güvenmeme o istese de buluşmama görüşmeme gibi neticeler doğuruyor . Ben insanım duygumla varım ama kişiye karşı soğudugumda artık sahte ilişki geliştirme yoluna gittiğimin farkına vardım .. Medcezirler yaşıyorum bu insan deryasına...

Tomris_Hatunn

Benzer sıkıntıları ben de yaşıyorum. Bu sıkıntılar hastalığın sonuçları maalesef. Çözüm ise bir kişi de olsa gerçek bir dost bulup onunla paylaşmak. Sıkmayın canınızı yanlız değilsiniz.

ekonomist79

Benim şuan tanık olduğum "söyleme dostuna söyler dostuna "atasözüne tam uyuyor. Eşekten düşenin halini eşekten düşen anlar gerisi yalan.

Ben de psikiyatrik engelliyim ve tecrübelerime dayanarak diyebilirim ki hafif ortopedik engellilere göre özel sektörde iş ararken dezavantajlı oluyoruz. Bazı ilanlar da özellikle ruhsal,duyusal engelli istemiyoruz diye belirtiyorlar. Kaliteli, gece uykusu önemli olduğu için vardiyalı çalışmamız tehlikeli. Ayda bir doktor kontrolü var. Ve daha önemlisi insan ilişkilerinde problemli,disiplinsiz olabileceğimiz gibi türlü önyargılar var. İşverenler için pek tercih edilebilir değiliz gibi. İşkur aracılığıyla yüzlerce engelli iş görüşmesine katıldım. İşitme engelliler ve hafif derece ortopedik engelliler bizden daha kolay iş buluyor gibi bir izlenim edindim.

Evliliğe gelince bence özellikle hipomanik dönemde nasıl oluyorsa oluyor sevgili buluyor insan. Ama depresyondayken ya da maninin ileri safhalarında kafa çok karışıyor ve ilişki dikiş tutmuyor.Yanıp tutuştuğunuz insan odun gibi anlamsız, kuru gelebiliyor. Mühim olan dengeyi tutturmak sonra sağlıklı bir ilişki oluşur elbet.

LKA

Çok haklısınız , ben söyleyemiyorum çekiniyorum. Zaten bu engelin olduğunu bilince birileri sanki ortama girince yapmayacağın şeyleri de yapıyor hastalığını yakıştırıyorsun kendine . İlişkilerde genelde sorunlar yaşanıyor o yüzden bizi anlayan sabırlı merhametli insanlara denk gelmemiz lazım . Hayatımıza herkesi alıyoruz mani dönemlerinde ama seçerek alırsak seçebilirsek inanıyorum bizi hastalıgı tetikleyen insan unsurunu bertaraf etmiş oluruz .. Peki hastalığımızı ne tetkliyor bunları ne kadar biliyoruz ? Fikrin olan ?

Hastalığımızı tetikleyen faktörler beslenmeden tutun, türlü yaşamsal alışkanlıklarımızla ilintili. Broşürlerde, güvenilir web sitelerinde anlatılıyor zaten. Boş vaktiniz varsa Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerinden birine gidip eğitim de alabilirsiniz. Ama en önemlisi doğru ilaç kombinasyonunu bulup tedaviye sadık kalmak.Doktor kontrollerini aksatmamak.Çok şükür 3 senedir hiç bir ruhsal sıkıntı yaşamıyorum.Keşke şimdiki ilaçlarımı daha önce kullansaymışım, keşke hiç ihmal etmeseymişim tedavimi diyorum.Hayatımın on yılı çöp oldu şu anki düzenimi oluşturmadığım için. Yan etkilerle ilgili problemlerim var ama ilacı bırakmadan onları çözmeye çalışıyorum.Bi' yolunu bulacağız.

LKA

Broşürler harici kişinin kendini keşfettiği şeyler hakkında demek istemiştim. Örneğin uyku düzeni herhangi bir madde bağımlılığı olmaması ilaçların duzenli kullanımı ve doktora gidilmesi hariç şeyler . Trsm bu konuda kişiye göre farkındalık uyandırabilir fakat ben her gittiğimde bunalıyorum . Hafif düzeyde seyreden sıkıntılarım var ve bazı vakitler nüksediyor bu nüksetmeye bazen girdiğim ortamlar konuştuğum insanlar da neden olabiliyor. Örneğin Trsm bunlardan biri olabiliyor. -kişilerden kaynaklı diyelim belkide-

Bahsettiğiniz gibi benim de çevreyle, ortamdaki insanlarla ilgili sıkıntılarım vardı. Ortamımı değiştirerek ve bazı insanları hayatımdan silerek kurtuldum.Radikal bir kararla şehrin göbeğinden çıkıp kıyı kesimde yeşillikler içinde bir hayat kurdum. Hayatıma da eskisi gibi insan almıyorum. Size nasıl bir çözüm gerekir bunu siz bilebilirsiniz ancak. İyi bir psikolog da sağlıklı karar vermenizde size yardımcı olur.

LKA

Aslında benzer yoldayız. Benim en önemli sıkıntı yıllarca KPSS hazırlanıp ucu ucuna atamayı hep kaçırmam ve ücretli öğretmenlikle hayatımı idame ettirmeye çalışmamdı. İyi bir psikologa denk geldim görüşüyorum onla. Önce iş hayatımı düzene koyup bir ev tutacağım . Benim stres yapan ev ortamı . Ev ortamı cevremi de belirliyor ve radikal bir karar ile çevremi de buna göre düzenleyeceğim . Az insanla az şeyler paylaşıp işime kendimi vererek tatillerde de istediğim gibi gezerek yaşamayı düşünüyorum

ekonomist79 geçen hafta aynı güb içinde 2 sefer kuzenimi 1 seferde eniştem ve kuzenimi aynı anda dövdüm. Hastalığın güzel yanından bakmak lazım. Herkes deli dedi olayın üstünü kapattı :) Hastalığımız o kadar da kötü değil mi ne :)

tato78

Bizdekiler öyle demiyor :) Dayak istiyorsun diyor :D Genelde haksız uyumsuz sorunlu biri gibi algı yaratıyorlar ve kendileri otomatik üste çıkıyor

Bizde de herkes beni suçluyo. Bende artık arkamdan konuşanı dövüyorum. Ama öyle böyle değil. Ağız burun dağıtıyorum. Sinirlerim oynayınca acayip bir güç geliyor. yada ben öyle sanıyorum.

patpat55
Bana %40 sürekşi verdiler. Sürekli gittiğim doktordan durumumu bildirir bir rapor götürdüm. İmzalı kaşeli. Sonra beni heyete çıkardılar. 3 - 4 soru sorup raporumu onayladılar

tato78

Kimseye garezim yok ettiğini söylediğini buluyor herkes. En güzel tepki sessiz kalmak bunu yapabiliyorsan hem hastalıkta gem dünyada yol katetmişindir. Kimseye bu konuda ekmeğine yağ sürüp onları seviyesine inmem arada bir oluyor kızıyorum ama bana yakışan bu değil bence sizde sakin olun. İnsan aklını ve iletişimini yitirdiği vakit şiddete başvurur . Gecmiş olsun

Şiddete başvuruyorsanız bence tam iyileşememişsinizdir.Öfkenizi yönetmeyi öğrenmelisiniz. İlaclarla alakalı olsa gerek ben sinirlenemiyorum bile bırakın şiddeti. Eskiden bazen kendi kendime dahi sinirlendiğim oluyordu ama yine de kavgaya başvurmazdım. Sinirden midemde
yanma felan olurdu.Şimdi nasıl bir duygu olduğunu bile unuttum desem yeri.

LKA

Çok haklısın LKA, kendimizi daha çok yormak ve üzmekten başka birşey değil bende de aynı durum mevcut belki mesleğimle alakalı sabrı hoşgörüyü beklentisiz olmadıyı ögrendim hayatta. Herkes kabı kadar su alıyor . Bazen düşünüyorum da hastalığın bana kattığı artılar da var, çok insandan güçlü ve sağlam karakterli olduğumu düşünüyorum

LKA

ya arkadaş şu ilaçlar bi bana fayda etmiyor her türlü yan etki var demiyim işe gidiyonmu gitmiyonmu çok fazla hap dokunurmu rahtszlık var mide diyen yok ama sinir hep sinir

Sabırla kullanmaya devam edince vücudunuz tolere edebilir hala gelebiliyor. Biraz sabır biraz denemeye devam biraz da olduğu kadar demek lazım.Ben geçmeyen yan etkilere de alıştım ki çoğu geçti zaten

Kusura bakmayın ama şiddete başvuran adamdan memur olamaz, olsa da işten atılır. Ben de bilirim şiddete başvurmayı ama bir senem kalmış emekliliğime, bir sene sonra hayatım boyunca muhtemelen bir daha görmeyeceğim kişiler için risk almaya değer mi? Bir atasözü vardır; azimli fare duvarı deler diye.

Hastalığın etkileri olabilir diyorum evet bazen kişi aniden patlayabilir vs. ama artık eğitimli insanlarız öfke kontrolünü yapmamız lazım. Herşey de hastalığa sığınıp ben ilac içiyorum gibi şeyler sanki biraz işin kolayına kaçma. Ha mizacımda da var şiddet benim diyen birine bişey diyemem ama o şiddeti git kendine uygula zaten dışarısı psikopat dolu 😕 En azından adımızda bipolar olunca ha bu adamlar dengesiz damgasını toplum bize bu denli etiketlemez bazıların şiddet merakı yüzünden . Hak veriyorum o yüzden eko79

Kardeşim ben de tescilli 7 yıllık bipolarım...Birkaç ay önce yüzde kırk engelli raporu aldım...Hiç endişe etme bence dezavantajından çok avantajı var...Geleceğin konusunda kesinlikle endişe etme...Saklanacak hiçbir tarafı yok bu adı üstünde hastalık...

Benim rapor almamdaki birinci derecede önemli amacım milletin bana vuracağı damgayı bertaraf etmek...Bir damga vurulacaksa bana o damgayı ben vururum...Kendi göbeğimi kendim keserim...

Böylelikle riyakar olanlar değil bana ben olarak değer verecek olanlar etrafımda toplansın...Diğerlerinin cehenneme kadar yolu var...Bu düşüncem karşı cins için de geçerli...Arkadaşların vurguladığı noktaya ben de katılıyorum...Özel sektörde kıllık yapıyorlar maalesef...Tolerans hak getire...Herkes üç kuruşa beş köfte peşinde...Allah hepimizin yardımcısı olsun...

sarus

Çok dogru soyluyorsun. Aslında bizim hastalığımızdan da önemli olan bu duruma bakış açımız, şayet bipolarda benzer semtomplar olsa da aramızdaki ayrılan farklılaşan nokta herkesin bakış açısı, yaşantılara. Ama en önemlisi kendimizle ve çevre ile barışık olmak. Biri bize ne der diye düşünüyorsak o kişiyi de önemsiyor ona değer veriyoruz demektir. Açıkcası benden önemli değil bu görüşte olanlar.

Yuzde 40 ruhsal ve duygusal rapor verildi.

Merhabalar 2015 yılından beri özel hastanede tedavi gormekteydim son 1 senedir Erenköy takipliyim yüzde 40 ruhsal ve duygusal olarak engelli raporu verildi yanlız 12 ay askerlik vazifemi yaparken son 6 ay kala rahatsızlandım 13 gün hastanede yattım ve 1 ay hava değişiminden gelip askerlik vazifemi tamamladım işe girerken herangi bir sıkıntı cekermiyim bu bilgiler raporun açıklama kısmında yazıyor atipik psikoz ve bipolar bozukluk teshislerim sosyal izalasyon ve duygusal yönden atipik psikoz dan kısmı duzelen /40 ve bu yazdığım bilgiler yazıyor

Hocam banada bipolardan kısmi düzelen %40 rapor verildi. Otizm'den %80 verildi. DEHB ve Artikülasyon Bozukluklarından falanda fazlasıyla toplam raporumu %88'e çıkardılar Zihinsel'de işaretli Ruhsal ve Duygusal türünün yanında %1 raporda sol gözümden aldım itiraz ettikten sonra. Son olarakta çocukluğumdan beridir ortaokul zamanlarımdan falan Erenköy'de düzenli tedaviye gidip geliyorum.

İş bulma olasılığı varmı birde bazı şikayetlerimide eklemiş rapor açıklama kısmına

Mustafa788

İşe girerken engelli raporunuzu söylemek zorunda değilsiniz eğer çalışabilecek durumdaysanız sorun olmaz ama iş yeri işe girişte sağlık raporu isterse o zaman meydana çıkar rahatsızlığınız o zaman sorun olabilir bazı iş yerleri ruhsal rahatsızlığı olanları çalıştırmak istemiyor.

Mesela ben eskisi gibi raporu soylemeden nasıl calisabirim bu işe girerken verilen rapordanmi bahsediyorsunuz tam anlayamadim
kara duman

Doktor hastalığımın ilk başlarda okb olduğunu sonradan bipolar teşhisi konduğunu öğrendiğinde antidepresanlar yüzünden olmuş olabilir dedi . Olabilir mi gerçekten böyle birşey kullandığımız antidepresanlar hastalığımızı daha ileri derecede bir hastalığa dönüştürebilir mi öyleyse o zaman ilaçların faydasından çok zararı var bize bipolarda şizofreniye evrilmesin sonra zamanla ne yapsak bilemedim .

Üst Alt