Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir çok odyometrist işitme cihazı ayarı yapmasını bilmiyor!?

DİLEKREM

Üye
Konular
48
Reaksiyonlar
0
sensorıyal tıpte işitme kaybı olanlar için yazıyorum

almış oldugum en kalıtelı cıhaza bile program atmasını bilmeyen 1500 lıra 2000 lıra maaş alan fakulteyı bıtırmış odyomedrısler var ben cihazdan fayda beklerken az daha duyduklarımı kaybedebılırdım taaki ben ayar yapan makinayı bulup kendım işitme ayarını yapana kadar, bana tamam bu ayar senın kaybına göre dedıklerınde benım kendı sesım bile şiddetli bir şekilde beynıme vuruyor idi ses fazla gelıyor diyorum oda bana seslı bı sekılde kıtap okumalısın 15 gun bır ayda alışırsın diyor ne 15 gunu bir kaç saat bıle takamadım satın almıştım cıhazı artık benım olmuştu inanmıştım ve aldığım fıyatın altında ikinciel olarak satmayı bıle duşundum meğer ayarını yapamamışlar ve demek istedıgım işitme cıhazı ayarı yapmak için çoğu odyomedrıslerın bılgısı az '' şimdi sesım nasıl gelıyo benı ıyı duyabılıyormusun'' bu cumle ile herseyı cozebılıyor odyomedrıslerımız guluyorum onlara işitme kaybını anlamak için duymamak ne demek bılmek lazım cıhaz hem fayda verıyor hemde rahatsız edıyor varmı boyle bişey cıhaz fayda gösterıyorsa kesınlıkle rahatsız etmez keşke biraz daha bilgili olsalar hastanınn hakkını verebılseler

haklısın ekrem kardeş sana katılıyorum.mesela otobüsde hareket halindeyken insanların sesi kısık kısık geliyor kalın sesleri kulağım çınladığını için algılayamıyordum odyocuya gidip söyledim ayarını az çok tutturmaya çalıştı o cihazın ayarını yapacak program ve alet bende olsa ben kendim ayarlamasını yapardım ama malesef yok:)

o cıhazın ayarını yapan alet senın için orada ve en guzel ayar senın hakkın

yok ben gittiğimde ayar için para falan vermiyorum.Bolu merkezde odyocu varmı ya doğru dürüst pil satan yer bile yok boluda ben 3 4 ay boluda kalmştm bi ara pil bulana kadar cnm çıktı valiliğin ordaki pasaj da buldum zar zor:))

boluda işitme cıhazı ayarı yapan yer yok cıhazı merkezlerine gonderıp ayarlatıyorlarmış iki yer var sadece pıl alabılıyorum boludan benımde ank gıtmem gerekıyor

benım kayıp sensorıyal oldugu için sorun yasadıgımı sanıyorum odyomedrısler bu tur kayıplarda ayar için çok ıyı degıller yada bana iyi olan yerler denk gelmemiş olabılır

vayyyy beee :)muthis bi sagirmissin sen ekremm
daha dun isitme cihazi kullanmadigini yasdiydinya:) nasi bi makinaymis bu hani = makinayi bulup kendim ayarladim = diyosunyaaa
bizede tarif ette has bi odyocu olup butun atana sulalene duaci olalim

halikaten ekremm o ayar cihazını nerden buldun nasıl kaça aldın bizede açıklarmısın ?

atlas kardeşim makına o mr makınaları kadar falan buyuk değil laptop kadar kucuk bır makına kullanması da cok basıt emanet istedım ve allah razı olsun kendısı de beraber bır kac saat ayar yaptık ve satın almak istıyorsan fıyatı 2 350 avro cıvarında imiş istersen aldırayım bır tane

shukufe masallah sende her konuma hızır gıbı yetişiyorsun yaaa atamı bılmıyorumda sulalem sana duacı saten bu yaptıgın terbıyesızlık 2 oldu üçüncüyü sen düşün

ekremm;

waLLa ne diyim söyLemek istediklerimi aynen aktarmışsın. inanın bunlar yüzünden işitme duyumu tamamen kaybettim...

hakikaten pahlıymış ekrem şunun adını bilen varmı ne deniyor o alete birde yurt dışı araştıralım neymiş bunların fiyatları

wıdex otıcon beltone phonax bu markaları cok ıyı arastırdım bilgisayardan atılan programdan ayrı laptop kadar kucuk ve daha kalın tasıması kolay ayar makınaları program atan makınalar var her makına markasını ayar yapıyor bana verılen fıyatı beltone fırması verdı dıgerlerının fıyatı ise hemen hemen aynı imiş

ekremm;

allala dua etmek kotumu
yani oyle bi minnettar oluruz demesine etirmistim:confused::confused:
yanlis anlasildiysam ozur dilerim ekremm

canım kardeşim shukufe isminibile bılmıyom senın kotulugunu istemem keske elımde olsada tum ımkanları sana verebılsem senden ve bu sıtede bana yardımcı olan herkesten allah razı olsun ınanın özellıkle sızın cok faydanızı gordum yıllardır işitme cıhazı kullanmadım meger sebebı basıt bı ayarda kaynaklanmış sen bıle demıştın bana kolaydı işitme cıhazı olmadan yasamak ben ise hiç cıhaz kullanamdım ve daha 1 ay oncesıne kadar 10 sene içinde tum seslerı nerede ise hepsını unutmuşum benım tek amacım işitme engellılere elımden gelenı yapabılmek çünkı tum fırmalar bana cıhaz satmak için caba sarfettı her cıhazı uygun gordu ben ise benım kaybım da olupta işitme cıhazı kullananları buldum ve fıkırlerını aldım ve cıhazı almama vesıle oldunuz bırıde sızsınız yıne allah razı olsun kalbını kırdı isem hakkını helal et ata sulale dıyınce bıraz bozuldum olay bundan ibaret ıyı geceler

Arkadaşlar doğuş medikale fiyat sordum hi-pro marka usb dijital cihaz programlayıcısı 875 tl.+kdv dediler ama yine işitme cihazınızı aldığınız yere yönlendiriyorlar önce programı temin etmelisiniz diyorlar.

program temin etmek cok kolaymis satlat hani hunsal bize internetten indirebilirsiniz kolay bu dediydi ya:)
senin dogusmedikalde:) valla iii ifade edemiyom galiba kimseyi kizdirmiiim
hadin sagir milleti pacalari sivayalimda sunu bi cozelim bizde kendi isimizi kendimiz gorelim
sitede sagirim diipte oturanbogaya reklam parasi vermeden caktirmadan reklam yapanlara sozum ona sagirligin ne oldugunu nasil bisi oldugunu bilmeden haricten gazel okumalara kil oluyom

starkeyin destny 1600 yazlımı bulamadım daha hünsal arkadaş şu yazılım konusunda yardım edermisin ben ulaşamadım daha programı inceleyim kolaysa o aleti alacağım ve burada birikimleri paylaşırım.

o kadar yer gezdım ıyı bı odyomedrıs yok hıc bırınden memnun kalmadım nerede bılen varsa bende gıdeyım bana mı denk gelmıyo bunlar ankaraya degılde kayserıye mı vermısler ıyılerını tek odyomedrıs tanırım o da gazı hastanesınde

gazide isim isim ekremcim
hacettepeden gina geldimde ameliyatlar icin odyoda ohhhhhooo cakan hic yok
bi ahmet atas var ya sevimsiz bir herif:confused:

şenay hanım ve bulent bey test konusunda herşeyi kokunden halledecek kişilerdir

gerçekten de birçok odyometris işinin erbabı değil.Her ölçünm sonunda farklı sonuçlar çıkyor.Şimdiye kadar bırakın farklı odyometristen aynı sonucu almak aynı odyometristien dahi aynı sonucu alamadım.Bu durumda da cihazın ayanı doğru düzgün yapamıyorlar.Merkezlerindeki ölçüm cihazları ise zaten içler acısı.Zaten bu durumda da onlardan birşey beklemek anlamsız.sadece cihaz satmaya çalışıyorlar.

ben artık ayar yapılırken yanında mutlaka cihazı çıkarmadan işitme testi yaptırırım cihazdan yüzde kaç verim alıyorum diye.işitme testi 15 tl gibi ücret alıyorlar.

sevgili tan_yeri,
işitme testleri arasında farklılıklar olması çok normal, çünkü o testler sübjektiftir, yani bizlerin tepkilerine göre sonuç çıkmakta. bazen duymadığımız halde düğmeye basıyoruz, bazense duyduğumuz halde emin olamadığımız için basmıyoruz. böyle olduğu için sonuçlarda 5-10 dB oynama olması tüm dünyada normal kabul edilmekte.

satlas,
zaten olması gereken de bu, yani cihazlıyken de ölçüm yapılması. özellikle de cihazların ilk programının yapılması esnasında bu çok önemli. fakat ne yazık ki çoğu odyometrist 5 dk fazladan zaman harcamamak için bu çok önemli adımı atlıyor!

sevgili hünsal,
cihazınızın,2. programa normal+telecoil (telefon ve müzik dinlemeye yarıyor) ve 3. programa da sadece telecoil peki 3. progama ne yüklediniz ?

arkadaşlar ya nasıl oluyor bu iş? fakülte mezunu yıllarca eğitim alıyor ve ayar yapamıyor da cihaz kullanıcısı olan kişi alır almaz süper ayar yapıyor .var mı böyle ??,çok ilginç !!!

altan99;

ilginc olannn ne kii
yillarca nasi odyoloji egitimi aliyolarmis docentleri profesorleri demiyimde normal odyometristleri:(
universitenin herhangi bir bolumunu bitiriyo o odyometrist olacak olan bransinda is bulamayinca isi odyocvuluga dokuyo az biraz egirim alip
mesela psikoloji bolumu fizyoterapistler ve veya baska bi bolumu bitiren biri biraz kurs gorup al sana odyometrist

hayır, odyometristler 2 yıllık sağlık meslek yüksek okullarının odyometri bölümünden mezun oluyorlar.

Üst Alt