Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bir çok odyometrist işitme cihazı ayarı yapmasını bilmiyor!?

Aynen odyologlardan nerdeyse azar işitiyoruz. Odyo testi yaptırırken verilen konuşma testinde "neden konuşmalarımı anlamıyorsun" gibi laflar ediyorlar. Sanki keyfimden anlamıyorum. Hiç gözü görmeyen bir kişiye niye göremiyorsun der gibi saçma sapan soru sormak gibi. Herkesin konuşması farklı farklıdır. Bunun standart sesi olması lazım. Benim konuşmalarda anlamama olayı var. Hele aldığım kulaklıkta eski kulaklığıma göre iyice kötüleşti. Hemde en pahalısını almama rağmen. Buda benim için acı tecrübe oldu. İyi bir odyolog yoksa hiçbir zaman en pahalısını alsanda iyi bir işitme cihaz olmaz.
Birde cihaz aldığım yerde ayarla ilgili sıkıntın varsa gel bir daha ayar yapalım diyorlar. Bir süre tekrar gittiğimde eski işitme cihazıma göre daha çok tekrarlatıyorum bu ayarı beğenmedim desemde ayarın en iyisi bu diyorlar geçiştiriyorlar. Bana verilen söze bak aldığım cevaba bak. Herşey para verene kadar. Hiç etik değil.
Saygılarımla.

hcozalp

chili 9 umu kullaniyosunuz gene.pes seslerden sikayetim var:(odyocuya soyleyince bundan fazla acilmiyor diyo. iyide diger markalarinki aciliyor.
bundan anladigim, chili tizleri yukseltiyormus.ara ara butun sesler gitmese kulagimi acitan sesler yok bunda.
ehh napalim bunada sukur.

Diyorum ki, acaba şu cihaz ayarını şu şekilde yapsalar daha mı iyi olur?
Örneğin cihazı kulağına takacaksın. Odyometrenin sandalyesine oturacaksın. Odyolog normal duyan bir insanın frekanslardaki db'leri sinyal olarak verse. Örneğin 500hz normal bir insan 20db duyabiliyor. Biz de o frekans aralıkta duyana kadar bilgisayardan cihazın o frekansa karşılık gelen kanalın db ayarını arttırsa ve bütün frekanslar bu şekilde ayarlansa bence daha mı iyi olur.

Yada kendimiz mi odyolog bölümünü okuyup, kendi göbeğimizi mi keselim? :D

Evet Chili Sp9 kullanıyorum maalesef. Bundan önceki Phonak supero idi bunda şimdiki kullandığıma göre pek fazla tekrarlatmadan anlıyordum. Belki gittiğim odyolog bu işi iyi bilmiyor yada cihaz dandik. Oticon marka cihaz kullanan arkadaşlar bana şu yerdeki odyologdan hiç şikayet duymadım vede çok memnun kaldım dediğiniz yer söyleyin birde orda ayarlatayım. O zaman anlarız cihazdan mı odyologdan mı olduğunu. Önerilerinizi bekliyorum.

kahramanOrdu_

:eek:yurdumuzda odyooji bolumunun mezunlari odyometristlerimiz iste:(onlar universitede ogrendikleriyle bu yaptiklarini bile yapamazlar. okul sonrasi kendini gelistirenleri iste basarili olanlari.

@[FONT=sans-serif]kahramanOrdu_
[/FONT]
[FONT=sans-serif]Kulaklarımızdaki kayıp bire bir aynı. Çoğu sesleri duyuyorum ama konuşma sesleri iç kulaktan sonra bozuluyor dudak okuyarak anlamlandırmaya çalışıyorum sesleri ve denemediğim cihaz kalmadı... Tek çözüm olarak implantı görüyorum ben.[/FONT][FONT=sans-serif][/FONT]

Adamlar da hakli ortada isitme cihazı yok ki ayar yapsınlar.Haliyle tek yaptıkları ses yükseltmek.İsitme cihazi denilen sey sesi alip kulaginin icine yeterli ve anlayabilecegin yukseklikte getirmeli.Nasıl ki muzigi kulaklikla dinlediginiz zaman net bir sekilde herseyi duyup anliyorsaniz isitme cihazlari da boyle olmali.Maalesef piyasada boyle bir cihaza rastlamadım ya da ben bilmiyorum.

Arkadaşlar , Merhaba ! Ben siteye yeni dahil oldum.
10 yaşımda sol kulağımın işitme yetisini kaybettim.
2010 yılında 33 yaşımda çocuğumla şakalaşırken çocuğumun , sağ kulağıma tokat atması sonucu daha evvel sağlam olan sağ kulağımın zarı yırtıldı.
2011 ve 2012 yıllarında iki kez timponaplasti ameliyatı oldum.
Ameliyatlar öncesi yırtık zarlı kulağımın kaybı %20 iken şu anki kaybı %53 ..
6 yıl içinde 4 adet işitme cihazı satın aldım.Bana en son 2 ay önce 5000 TL'ye phonak marka croos teknolojili işitme cihazı sattılar.
Odyometristlerden çok çektim. Sizin gibi ben de odyometristlerin ayar yapamamasından , bizleri anlayamadıklarından çok yakındım .
Bir de ayar yapmak yerine onlardan satın almadığınız cihazı yetersiz görüp bunun yerine yeni bir cihaz satmak istemeleri gerek ticari ahlaka gerekse insaniyete uygun düşmüyor.Bu konuda neler yapabiliriz ?
Ben Sağlık Bakanlığına bu konuda bir şeyler yazmayı düşünüyorum.Resmen adam soyuyorlar.
En son aldığım cihaz için , satıcı bana cihazı sattıktan sonra
-bu başlangıç opsiyonsuz fiyatıydı . Ek ayrıcalıklar , özellikler istiyorsanız üzerine ücret ödeyerek program yükletebilirsiniz dedi.
Hani arabalarda başlangıç modeli , full , full + full model vb. falan var ya onun gibi bir şey.
Lütfen insaflı , gerçekten işini layıkıyla yapan firma ve odyometristleri paylaşalım.

teşekkür ederim.

altan99 isimli kullanıcı arkadaşım .Nasreddin Hoca'nın "bana damdan düşen birini getirin " fıkrasındaki nükteyi duymamış olmanız imkansız :)

Son düzenleme:
tebrik edrim.Harika bir cevap.Size bütün içtenliğimle katılıyorum.

Sayın Mehmet bey, web sayfanızdaki iletişim kanalıyla gönderdim.

Arkadaşlar neredeyse 8-9 defa gıttım bır türlü ayarı tutturamıyor odyocu arkadaş ya ben baska bır odyocuya gıtmek ıstıyorum bunun bana maliyeti ne kadar oluyor tek seferdemı yoksa her ayar yaptırmaya gıttıgım zamanmı para verıcem bırde istanbul tavsiye edebılecegınız iyi bir odyocu varmıdır arkadaşlar

Arkadaşlar ayarları yapmak için bir doktora falan mı gidiyorsunuz yoksa cihazı satın aldığınız işitme merkezine mi zira ben işitme merkezine gidiyorum ve orda ayarımı yapan kişi sosyal bilgiler öğretmenliği mezunu o yüzden hiçbir şekilde bana yardımcı olamıyor cihazım gürültülü ortamda iş yapmıyor

Üst Alt