Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
Bulamadım; merak da ettim. Sadece "de" eki olmasa da olurmuş sanki.bir tane de kafadan ben sorayım. birazzzcık tuzaklı olsun. gerçi buradaki arkadaşlar maşAllah hep zehir ama bakalım.
sizce aşağıdaki cümlenin yazımında bir yanlış ya da bir anlatım bozukluğu var mı?
"Sen bunu ona söyledin mi ki de hemen yargılıyorsun?"
Bulamadım; merak da ettim. Sadece "de" eki olmasa da olurmuş sanki.bir tane de kafadan ben sorayım. birazzzcık tuzaklı olsun. gerçi buradaki arkadaşlar maşAllah hep zehir ama bakalım.
sizce aşağıdaki cümlenin yazımında bir yanlış ya da bir anlatım bozukluğu var mı?
DAşağıdaki cümlelerden hangisinde "bağlaç" doğru bir şekilde kullanılmıştır?
A) Bugün hava çok sıcak, bu yüzden dışarı çıkmak istemiyorum.
B) Kitap okurken müzik dinlemek, bir o kadar da keyifli bir aktivite olur.
C) Yazarın yeni kitabı çok ilginç, fakat bir o kadar da karmaşık.
D) Sinemaya gitmek istiyorum, ama işlerim birikmiş durumda.
C ve D şıkları yanlış.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "ki" bağlacı yanlış yazılmıştır?
A) Duydum ki herkes tatile çıkmış.
B) O ki yıllardır bu işi yapıyor.
C) Kitabın kapağı o kadar güzeldiki hemen aldım.
D) Bildiğimki bu sınav çok zor olacak.
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "ki" bağlacı yanlış yazılmıştır?
A) Duydum ki herkes tatile çıkmış.
B) O ki yıllardır bu işi yapıyor.
C) Kitabın kapağı o kadar güzeldiki hemen aldım.
D) Bildiğimki bu sınav çok zor olacak.
Aşağıdaki paragrafta anlamca en farklı cümle hangisidir?
(I) Sanatçının son romanı önceki eserlerine göre daha çok ilgi gördü.
(II) Okurlar, karakterlerin derinliğini ve olayların akışını oldukça başarılı buldu.
(III) Yazar bu romanında bireysel bunalımları güçlü bir dille aktarmış.
(IV) Kitap, hem edebiyat çevrelerinden hem de genel okuyucudan olumlu eleştiriler aldı.
(V) Bu roman, yazarın kişisel yaşam öyküsünü birebir yansıtan bir yapıt değildir.
A) I
B) II
C) III
D) IV
E) V
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde nesnel bir yargı vardır?
A) Bu roman, yazarın en etkileyici eseridir.
B) Kitapta kullanılan dil, oldukça sadedir.
C) Yazar, karakterleri çok başarılı yansıtmış.
D) Bu öyküyü herkesin beğeneceğini sanmıyorum.
E) Romanın dili bana sıkıcı geldi.
EAşağıdaki cümlelerin hangisinde "kapsam" sözcüğü anlamına uygun bir biçimde kullanılmıştır?
A) Bu rapor, şirketin yalnızca mali durumunu değil, gelecek projeksiyonlarını da kapsamaktadır.
B) Öğretmen, konunun kapsamını aşan soruları yanıtsız bıraktı.
C) Yeni yasa, kapsam açısından oldukça sınırlı tutulmuştur.
D) Çalışmanın kapsamı, yalnızca Türkiye ile sınırlandırılmıştır.
E) Yukarıdakilerin hepsi
CAşağıdaki cümlelerin hangisinde aynı anlama gelen sözlerin bir arada kullanılmasından kaynaklanan bir anlatım bozukluğu vardır?
A) Herkesçe bilinen gerçekler üzerinde tartışmaya gerek olmadığı kanısına varıldı.
B) İşim var, gelmesem olmaz mı?
C) Durmadan ve sürekli olarak çalışıyor, sağlığını düşünmüyordu.
D) Toplantıdaki herkes, sorumluluklarını yerine getirmeleri konusunda uyarıldı.
E) Dergide, ne türden yazılara yer vereceğimizi tartıştık.