Taşa işeyen inek misali sağa sola hakaret yağdırırsanız (
1,
2 vs.), yasaklanırsınız ognbgn. Ortalığı pisletmeden düşüncelerinizi ifade edemeyecekseniz, burada yeriniz yok. Bu üslubu düzeltecekseniz,
bilgi@engelliler.biz adresine email yazarsınız, ve yasağınızın kaldırılmasını rica edersiniz...
Tartışmanın içeriğine gelince... Bu site sakatların bulunduğu ve sakatlık konulu bir site. Bu sitenin asıl meselesi ayrımcılıkla mücadele etmektir. Ve siz bu sitede bakın kimlere nasıl hakaretler yağdırıyorsunuz:
Aslında o kadar çakalızki biz sakatlar akıllıyız sağlamlar aptal. Utanmadan sıkılmadan bengelli olarak araç aldım bilmem ne maaşım keslirmi. Hay mubarek insan madem araba alacak gücün var neden bilmeme ne maaşı alıyorsun devlete kambur oluyorsun
Siz insanların neler yaşadığını biliyor musunuz da bu kadar pervasızca eleştirebiliyorsunuz insanları? Muhtaçlık aylığının veya evde bakım hizmetinin ne kadar katı kriterlerle verildiğinden haberiniz var mı? İnsanlar devlet yardımı alıyor diye nefes almasın mı? Siz hiç tekerlekli sandalyeyle bir yerden bir yere gitmek nedir biliyor musunuz? Sakat birinin toplu ulaşım araçlarını kullnmasının neredeyse imkansız olduğundan haberiniz var mı? Yani biri aylık 150 TL'lik muhtaçlık maaşını alıyorsa ve hasbelkader bir araba alabilmişse ve bu sayede nefes alabilmişmişse, zorunuza mı gidiyor? 150 TL muhtaçlık aylığı alıyor diye evinde buzdolabı da olmasın, ister misiniz? TV, bilgisayar, hatta çamaşır makinesi de olmasın, onlar da lüks sayılabilir pekala!
Sakat kişi herkes gibi eğitim alabiliyor mu? Hayır. Sosyalleşebiliyor mu? Hayır. Meslek edinebiliyor mu? Hayır. İşe girebiliyor mu? Hayır. Hasbelkade eğitim almış ve meslek sahibi olmuşsa bu mesleğini yapabiliyor mu? Hayır! Toplu taşıma araçlarını kullanabiliyor mu? Hayır! Hayır. Hayır! Yani bu ülkede sakatlar saygın birey olmanın koşulu sayılan neredeyse her şeyden mahrum bırakılıyor ve o 150 TL'ye muhtaç hale getiriliyor. Bu veriyken, bunlar yokmuş gibi, "ulan 150 lira alıyorsun, allah belanı versin, devleti soydun soğana çevirdin" mealinde saldırı akılla veya hakkaniyetle bağdaşır mı? Bi sorun bakalım o 150 TL'ye muhtaç olan milyonlarca sakat neden var!? Hangi sistem bu mağduriyeti doğuruyor!? Ancak bu ezici sistemi ortadan kaldırırsanız ve insanları bu üç kuruşa muhtaç olmaktan çıkartırsanız bir şeylerin eleştirisini yapmaya hak kazanırsınız. Yoksa, öyle sırça köşklerden laf söylemek kolay...
babam şizofren babam bakım maaşı alabilirme devletin başka derdi yoktu babası şizorfren olana ben aylık 5000TL maaş bağlayayım diyordu. Devlet senin şizofren babana ne yapsın bu şizofren denilen hastalığın tedavisi yok ve kişi her dakika şizofrenle gezmiyor arada bir kirz vurur o kadar.
Bu yazdıklarınızı düşünmeden yazdığınızı ve fırsat bulursanız özür dileyeceğinizi düşünüyorum. Şizofreni (veya diğer sakatlık ve hastalıklar) hakkında hiç hiç hiç bir şey bilmediğiniz belli. Ne diyebilirim bilmiyorum... Bir de hiç sıkılmadan "Allah, hesap, öte taraf" diyorsunuz. Yazık.
Madem bu kadar burada engelli var. Neden adam gibi örgütlenmeyip gözle görülür çalışmalar yapmıyorsunuz.
Bunu nereden biliyorsunuz? Adam gibi çalışma nedir mesela? Sahi, sizin bu siteye üye olmanıza vesile olan emekliliğinize dair soruya cevap almanız, bizlerin "adam gibi" bişeyler yaptığına işaret değil mi? Yani ne bileyim, her gün binlerce insan bu siteye giriyor, hepsi mi "adam değil".
Çok boş konuşuyorsunuz farkında mısınız????
Ben engelliler için birşey yapmadım yapmamada. Çünkü iyice olayı çingeneliğe çevirmişsiniz. Devlet size elmi uzattı o ele öyle pervasızca saldırıyorsunuzki eli resmen kopartıyorsunuz. Bu durumda size niye yardım edilsinki.
Her şeyden önce, ben çingeneyim. Ne olacak şimdi? Benim kimliğimi başkalarına hakaret olarak kullanıyorsunuz. Bu ayıp değil mi? Bir sakat olan siz çingeneliğe nasıl böyle kolayca laf söylüyorsunuz? (Dil alışkanlığıyla yazdığınızı düşünüyorum bunu, ama işte, site sahibi Çingene olabiliyor gördüğünüz gibi. Onun için yazarken-konuşurken kendimiz için istediğimiz saygıyı başkalarına da göstermemiz gerek)
Ben doğuştan engelliyim ancak bugüne kadar devletin bana sunduğu hiçbir hakkını bo... çıkartarak kullanmadım ve hiçde kullanmamda.
Hak nedir, insan gibi yaşamanın asgari şartları nelerdir, bu şartların sağlanması için bu topraklarda yaşayan insanların biraraya gelip adına "devlet" dedikleri müessesenin üzerine düşen görevler nelerdir vs. bunlar dünyaya bakışınıza göre değişir. Siz yaşamınızdan memnunsanız ve hak etmediğinizi düşünüp kullanmıyorsanız, bu sizin tercihiniz. Başkaları hak ettiğini düşünüp kullanır, bu sizi ilgilendirmez. Zaten pratik karşılığı da yoktur sizin bu eleştirilerinizin. Başvuru koşulları bellidir, dileyen şartları uyuyorsa başvuru yapar...
Hani ne oldu lokman ayva diye bir millet vekiliniz vardı. ne oldu daha ona bile sesinizi duyuramadınız.
Hiç kimse kusura bakmasın kral çıplak. Boşuna çenenizi yormayın.
Evet, çok doğru, bu kadar net "biz" ve "siz". Biz, yani sakatlar, ve "siz" yani tuzu kurular. Çingeneliği olduğu gibi sakatlığı da büyük bir gururla üzerime alıyorum ve size, bizim işimize karışmayın diyorum. Herkes kendi işine odaklansın...
Ölen babasının maşını alabilmek için boşana kadınlar geçen sene süper operasyonlarla tek tek yakalandı. şimdi hepsinin bir tarafında kaçtı aldıkları yapara. o yüzden birşey yaparken dikkat etmek lazım sonra yaptıklarımız bi tarafımıza kaçmasın.
Bunu yapanlar neden yapmış bilemem. Ama bu tür adli olayların heralde binde 1'inde felan sakatlar vardır! Öyle bir yazıyorsunuz ki, sanki sakatlar istilacı bir güruh ve bütün bu pisliklerin kaynağı...
"deli yürek" denen moron kaşınma.
Sizin sakatlığınız organlarınızda değil beyninizdeymiş. söylenenleri anlamayacak kadar zor durumdasınız.
Bu sitede çingeneler ve bilimum sakatlar gibi yüzlerce moron da var, sakatlığı beynind olan kişi de var. Ne olacak şimdi? Bakın yine sakatların sitesinde sakatlara hakaret ediyorsunuz.
Hasılı, eleştiri güzeldir, ama bu kadar pervasızca olanına eleştiri denmez, "belasını aramak" denir; en azından başlığa yazılanlara bakınca, okuyanların algısı böyle diyebilirim. O yüzden, daha sakin ve üsturuplu şekilde düşüncelerinizi ifade etmenizi öneriririm...